![]() |
Alıntı:
Okuduklarıma göre bir dikenli kabaktan sezonda 300 civarı kabak alınabiliyormuş. Benim ikisi de tutar ve sebze verirse bütün yaz kabak yeriz herhalde :) Şu anda bol güneş alan bir yere koydum terasta, sevdi güneşi. Tabi daha sonra tam yaz sıcaklarında ya gölgelik file yapmam lazım üstüne ya da daha gölge bir yere taşımam. Yine de çok bilgi sahibi değilim. İyice araştırıp bilgi bulmaya bakacağım. Bu sene kaybederseniz üzülmeyin burada pazarda bol bol satılıyor. Başaramazsak yeniden deneriz :) |
1 Eklenti(ler)
Ömrümde ilk defa görebildiğim mercimek çiçeği :)
|
1 Eklenti(ler)
Boyuna bakmadan meyve vermeye çalışan 5-10 santim anca olan incir çeliğim. Bunun adını bacaksız koydum :)
|
1 Eklenti(ler)
Bodrum papatyasının bu rengini çok seviyorum. Gerçi her rengi güzel.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da katlı bir oxalis çeşidi.
|
2 Eklenti(ler)
Kardeşimin hediye ettikleri.
|
3 Eklenti(ler)
Mandalinalar mis gibi çiçeklendi. Bahçede baş döndüren bir koku var. Bir de sürekli arı vızıltıları. Bir kovan koysam eminim çabucak balım olur. Malesef arı işinden hiç anlamıyorum :)
|
1 Eklenti(ler)
Frenk üzümüm meyveye döndü :)
|
1 Eklenti(ler)
Gömeçler tohumda.
|
1 Eklenti(ler)
İnsanın kendi yetiştirdiğini yemesi bir başka güzel oluyor :) Bunları bir güzel pişirdim. Üzerine de yine bahçeden taze sarımsak ve evde yaptığım yoğurdu ekledim. Mükemmeldi!... %100 maid in Milla olmasa da % 98. Benim bir ineğe ihtiyacım var sanırım :) Bir de zeytin ağacına.
|
Bu baklalar tam benlik, böyle körpecik baklayı çiğden azıcık tuza banıp ekmekle yemeyi pek severim, ekranda görünce uzanıp alasım geldi.
|
Alemsiniz sevgili akcabardak :) Ben çiğini hiç denemedim ilk fırsatta deneyeceğim. Keşke yakın olsak da yeniden toplayacaklarımı size versem :(
|
Çok teşekkür ederim, baktıkça yemiş kadar oldum zaten, bence de deneyin çok lezzetli oluyor çünkü.
|
Frenk üzümleriniz meyve bile bağlamış, baklalar toplanmış bizimkiler yeni çiçek açıyor.. Severek sayfanızı takip ediyorum ^^
|
Böyle güzel bahceler gördukce mutlu oluyorum
|
Teşekkürler arkadaşlar. Bizim buralara bahar erken geliyor. İnsanlar çoktan denize girmeye başladı. İyi ki buralara taşınmışız :)
|
Alıntı:
|
Sayın dongyul ben de kendimi şanslı hissediyorum :)
Fırsatınız varsa hiç durmayın taşının derim. Doğayla iç içe olmak çok güzel bir duygu. |
1 Eklenti(ler)
Ballıcalar çoğalmaya başlıyor. Tabi kokusu da :)
|
2 Eklenti(ler)
Ağaç bamyası denen sarılıcının tohumlarını görmek nasip oldu. Çok ilginç tohumlar.
|
1 Eklenti(ler)
Mercimeğin çiçeğinden sonra ürün yapısını da görebildim nihayet.
|
1 Eklenti(ler)
Bezelyeler iç tutmaya başladılar :)
|
1 Eklenti(ler)
Boyuna bakmadan salkım oluşturmaya çalışıyor.
|
3 Eklenti(ler)
İki patatesin kabuklarını ufak bir kaba koyup üzerine de bir iki avuç toprak atmıştım. Dün ilgimi yuvarlaklıklar çekti. Sonuç :)
Bundan daha sonra çuvalda patates denemem başlamıştı. Bu bana umut verdi. Çuvaldan ne çıkacak acaba :) |
Alıntı:
Bezelye sanırım sıcakları pek sevmiyor ve yaz mevsimine kalmıyor. Daha uzun süre verim alabilmen için sonbahar ekimini tavsiye ederim... Patateslerin çok şeker olmuşlar;) Bu yöntemi ben de arada uyguluyorum, taze patatesin tadı bir başka oluyor (ben çiğ patates yiyebilenlerdenim:))... |
Çok geçmiş olsun ablacım meğerse neler olmuş oralarda da yoğunluktan haberim bile olmamış :( ama neyseki bu kadarıyla atlatabilmişsin.
Çuvaldanda bir sürü baby patatesler çıkacak yaşasın. :D |
Alıntı:
Bendeki bezelyelerde bir kökte şu an için 6 kapsül var yanılmıyorsam. Siz de sayın akçabardak gibi çiğcilerdensiniz sanırım :) Patatesler gerçekten çok şekerler. Bu gün patates salatası olacaklar :) |
Alıntı:
Çuvalı an be an fotoğraflayarak açacağım, sizlerle canlı yayın gibi olacak :) Bu küçükler beni sevindirdi ama koskoca çuvaldan ancak bu kadar çıkarsa da şaşırmam. |
Bende merak ettim şimdi, en kısa zamanda deneyeceğim...
Ayrıca fotoğrafları merakla bekliyorum sevgili Millla ;) |
Alıntı:
Çuvaldakilere yeşillikler uzadık sıra toprak ekliyorum yeniden ara ara patates kabukları atıyorum. Şu ara çuvalın yarısına yaklaştık. Çuval 200 lt lik kocaman bir perlit çuvalı :) Daha hasata baya var gibi gözüküyor ama durumlarını paylaşmaya devam edeceğim. Finali sizlerle birlikte yaparız :) |
2 Eklenti(ler)
Çok şükür yıllar sonra amarylisim açmaya karar verdi 😊
|
2 Eklenti(ler)
Bodrum güzelleri.
|
1 Eklenti(ler)
Son olarak sarısı da açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Mercimekli oluşmaya başladı 😁
|
1 Eklenti(ler)
Cosmoslar atağa geçti.
|
2 Eklenti(ler)
Dere yatağındaki dutlar olmak üzere. Bir iki güne kadar yeriz 😆
|
Dutlar çok güzel görünüyor sevgili Milla. Afiyetle yiyin...
|
Çok teşekkürler sevgili tarla kuşu :)
Bolca var kısmetse biraz da dut şerbeti yapmayı istiyorum. Bakalım kısmet olacak mı? |
1 Eklenti(ler)
Güzellik :)
|
1 Eklenti(ler)
Esmer güzeller :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025