agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Milla / Bahçe, avlu (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/37744.htm)

salihcan 06-08-2015 18:26

Bence açın Köklü bir Hoya Memoria (gracilis) benden size hediye olur ama Hoya sayfası Şart :p

Milla 06-08-2015 18:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1400239)
Bence açın Köklü bir Hoya Memoria (gracilis) benden size hediye olur ama Hoya sayfası Şart :p

Sayın salihcan çok cezbedici bir teklif :) Hemen biraz resim çekip bir de hoya sayfası açma çalışmalarına başlıyorum. Hediyemi isterim ama sonra :)

salihcan 06-08-2015 19:00

Tamam zaten hemen yollamam :p (havalar çok sıcak) Ağustos'un 15 sonra :)

Milla 06-08-2015 19:38

2 Eklenti(ler)
Sevgili evdeçiçek,
Sayende bu sene kudret narını ilk defa tadacağım ve kendimize ilaçlar yapacağım. Bir tek kök nasıl kudurdu anlatamam :)

Milla 06-08-2015 19:41

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği çeliklemeye çalışıyorum. Renkleri, yapraklarının alacası bana çok zarif geldi.

Milla 06-08-2015 19:48

1 Eklenti(ler)
Benim ''balkon sayfasından meşhur'' ceviz fidanım :)

nuaymu 06-08-2015 19:56

Hayırlı olsun bahçe sayfanız.

Milla 06-08-2015 20:08

3 Eklenti(ler)
Şimdi de bahçemin en nadide çiçeği, kızımız Tekila'yı tanıtacağım sizlere;
Hikayesi hazin :( Bu evi boşaltan insanlar Tekila'yı bebekken almışlar. Haski (Sibirya Kurdu). 7 senenin üzerine giderken uygun şartları olduğu halde götürmemişler. ''Yeterince baktık'' demişler. Zaten diğer zamanlarda da defalarca belediye barınaklarına 10-12 ay göndermişler ve evin bazı üyeleri sürekli kötü davranmış, rencide etmiş.
Biz buraya geldiğimizde 11 gündür küskünlükten bir şey yememişti. Ev yeni boyandığı için anladım, balkondan salona bakan pencerede bir sürü pati izleri vardı. Muhtemelen oradan boş eve bakmış ve ağlamış. İlk zamanlar gözlerinden hüzün akıyordu. Hayatımda böyle hüzünlü bakış görmemiştim. Neyse ki şimdi o hüznü silebildik.
Fakat inanılmaz bir şekilde bizi ilk günden çok sevdi, biz de onu tabi ki.(Daha ziyade eşimi. O şımartan rolünü aldı, ben otorite :) )
Şimdi artık bizim kızımız oldu. Çok akıllı ve çok güzel. Biz onu çooook seviyoruz.

Milla 06-08-2015 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu (Mesaj 1400253)
Hayırlı olsun bahçe sayfanız.

Çok teşekkür ederim sayın nuaymu.

Emineyyüp 06-08-2015 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1400254)
Hikayesi hazin :( Bu evi boşaltan insanlar Tekila'yı bebekken almışlar. Haski ve Alman kurdu karışımı. 7 senenin üzerine giderken uygun şartları olduğu halde götürmemişler. ''Yeterince baktık'' demişler. Zaten diğer zamanlarda da defalarca belediye barınaklarına 10-12 ay göndermişler ve evin bazı üyeleri sürekli kötü davranmış, rencide etmiş.
Biz buraya geldiğimizde 11 gündür küskünlükten bir şey yememişti. Ev yeni boyandığı için anladım, balkondan salona bakan pencerede bir sürü pati izleri vardı. Muhtemelen oradan boş eve bakmış ve ağlamış. İlk zamanlar gözlerinden hüzün akıyordu. Hayatımda böyle hüzünlü bakış görmemiştim. Neyse ki ş,mdi o hüznü silebildik.
Fakat inanılmaz bir şekilde bizi ilk günden çok sevdi, biz de onu tabi ki.(Daha ziyade eşimi. O şımartan rolünü aldı, ben otorite :) )
Şimdi artık bizim kızımız oldu. Çok akıllı ve çok güzel. Biz onu çooook seviyoruz.

Bakımsız ilgisizlikten çöplüğe dönen bahçeli evleri ve içindeki hayvanları görünce nedense bir hüzün kaplar içimi.Sahiplerinin tepelerine çöküp bakamıyorsan ver bakabilecek birilerine bunlara hasret bunca insan var ama nerede .Burada çok var öyle ev sahipleri evde yaşıyor ama bahçe diz boyu ot çöp dolu .Para olacak kurtaracaksın onların elinde bu yerleri

aleydi 06-08-2015 20:36

Bahçe sayfanız hayırlı olsun sevgili Milla. Sizin adınıza çok sevindim. Çok güzel bir bahçe.Darısı tüm bahçeli ev isteyen bitki dostlarının başına.
Tekila'nın hikayesi beni çok duygulandırdı. Bende sık sık barınaklara gidip oradaki dostları ziyaret ediyorum. Öyle çok alınıp, terk edilmişler var. Can atıyorlar sizinle gelmek için. Kim bir kafesin içine tıkılmak ister ki.Bazıları da küskün, kırılmış:(. Belli ki kötü muameleye maruz kalmışlar. İçim parçalanarak dönüyorum her seferinde.Nasıl kıyıp sokağa bırakabildiklerine hayret ederek. Evinizin bir ferdi oluyorlar, can onlar. Tekila çok şanslı sizin gibi bir ailesi olmuş. Bende hala acıyan canım düzeldiğinde, barınaktan, sokaktan bir dost sahiplenmeyi düşünüyorum. Sevgilerimle.

Tilki Mete 06-08-2015 21:10

Aaaaaq ben bişi kaçırmışım :( :*( hiçte söylemiyorsunuz sayfa açıcam mete kopgel balkonundan :/ ama ya kaçırdım iyimi tühhh !!! Ne güzel ilk yorumu yapıcaktım :(

Hayırlı olsun sevgili milla, uzun zamandır bekliyorduk . Bahceniz daimi güzellikte olsun çok kısa sürede muhteşem bir bahce haline getireceğinize eminim , takipteyim..

Milla 06-08-2015 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emineyyüp (Mesaj 1400259)
Bakımsız ilgisizlikten çöplüğe dönen bahçeli evleri ve içindeki hayvanları görünce nedense bir hüzün kaplar içimi.Sahiplerinin tepelerine çöküp bakamıyorsan ver bakabilecek birilerine bunlara hasret bunca insan var ama nerede .Burada çok var öyle ev sahipleri evde yaşıyor ama bahçe diz boyu ot çöp dolu .Para olacak kurtaracaksın onların elinde bu yerleri

Kesinlikle size katılıyorum sevgili Emineyyüp. Keşke gücümüz olsa da bu can dostlarımızı ve izbe bahçeleri hayata kazandırsak.

Milla 06-08-2015 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1400260)
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sevgili Milla. Sizin adınıza çok sevindim. Çok güzel bir bahçe.Darısı tüm bahçeli ev isteyen bitki dostlarının başına.
Tekila'nın hikayesi beni çok duygulandırdı. Bende sık sık barınaklara gidip oradaki dostları ziyaret ediyorum. Öyle çok alınıp, terk edilmişler var. Can atıyorlar sizinle gelmek için. Kim bir kafesin içine tıkılmak ister ki.Bazıları da küskün, kırılmış:(. Belli ki kötü muameleye maruz kalmışlar. İçim parçalanarak dönüyorum her seferinde.Nasıl kıyıp sokağa bırakabildiklerine hayret ederek. Evinizin bir ferdi oluyorlar, can onlar. Tekila çok şanslı sizin gibi bir ailesi olmuş. Bende hala acıyan canım düzeldiğinde, barınaktan, sokaktan bir dost sahiplenmeyi düşünüyorum. Sevgilerimle.

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim sevgili aleydi. Dediğin gibi darısı tüm isteyenlerin başına.
Biz buraya gelirken barınaklardan bebiş bir kuçucuk alıp kendimiz yetiştirme düşüncesindeydik ama birden yedi yaşında sevgi dolu bir kızımız oldu :) O bizi, biz onu çok sevdik, iki ay dolmadan üçlü kanka olduk :) ( Has kankası eşim. Zavallımı yedi yirmi dört rahat bırakmıyor. Kapısı otomatik açılan bütün marketlere arkasında giriyor. Otomatik olmayanların da kapısını patileriyele tırmalıyor. Salyaları aka aka ağlıyor :) Yakında buralardan sürülürsek hiç şaşmam. )

Milla 06-08-2015 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1400265)
Aaaaaq ben bişi kaçırmışım :( :*( hiçte söylemiyorsunuz sayfa açıcam mete kopgel balkonundan :/ ama ya kaçırdım iyimi tühhh !!! Ne güzel ilk yorumu yapıcaktım :(

Hayırlı olsun sevgili milla, uzun zamandır bekliyorduk . Bahceniz daimi güzellikte olsun çok kısa sürede muhteşem bir bahce haline getireceğinize eminim , takipteyim..

Umut verici sözlerin için çok teşekkürler sevgili Tilki Mete. Senin yorumun ilk olamasa da çok değerli benim gözümde merak etme :) İnşallah senin de dediğin gibi muhteşem bir bahçeyi, bu; ara mevsimde yapamasam da zaman içinde düzene sokacağıma inanıyorum. Sizlerin böyle güzel yorumları beni cesaretlendiriyor ve teşvik ediyor. Bir kez daha hepinize teşekkürler.

sinbas 06-08-2015 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1400250)
Sevgili evdeçiçek,
Sayende bu sene kudret narını ilk defa tadacağım ve kendimize ilaçlar yapacağım. Bir tek kök nasıl kudurdu anlatamam :)

Çok güzel olmuş maşallah, geçen sene bende yetiştirdim zehirli olduğunu duyunca kullanmaya cesaret edemedim.

sinbas 06-08-2015 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1400254)
Hikayesi hazin :( Bu evi boşaltan insanlar Tekila'yı bebekken almışlar. Haski ve Alman kurdu karışımı. 7 senenin üzerine giderken uygun şartları olduğu halde götürmemişler. ''Yeterince baktık'' demişler. Zaten diğer zamanlarda da defalarca belediye barınaklarına 10-12 ay göndermişler ve evin bazı üyeleri sürekli kötü davranmış, rencide etmiş.
Biz buraya geldiğimizde 11 gündür küskünlükten bir şey yememişti. Ev yeni boyandığı için anladım, balkondan salona bakan pencerede bir sürü pati izleri vardı. Muhtemelen oradan boş eve bakmış ve ağlamış. İlk zamanlar gözlerinden hüzün akıyordu. Hayatımda böyle hüzünlü bakış görmemiştim. Neyse ki ş,mdi o hüznü silebildik.

Çok güzel, yalnız ortada ki fotoğrafta "ne bakıyorsun, senin işin gücün yok mu? git! başımdan" der gibi bir ifade var. :(

Milla 07-08-2015 15:11

5 Eklenti(ler)
Yaprağı güzel güzeller :)

Milla 07-08-2015 15:14

1 Eklenti(ler)
Her zamanki gibi ''çiçek saksılarının dibinden çıkan'' ve cinsini bilemediğim iki kök domates.

Milla 07-08-2015 15:15

3 Eklenti(ler)
Miniş kaktüslerim...

Milla 07-08-2015 15:17

2 Eklenti(ler)
Bu çiçek muhtemelen yabani bir çiçek ama çiçekleri ve meyve tutumu aynı domates gibi çok ilginç geldi bana.

Milla 07-08-2015 15:18

1 Eklenti(ler)
Cinsini bilmediğim garip büyüyen bir çiçek.

Milla 07-08-2015 15:20

1 Eklenti(ler)
Aylardır beni yanlız bırakmayıp sürekli açan ateş çiçekleri. Seneye daha çok ekeceğim. Çok hoşuma gitti.

Milla 07-08-2015 15:21

1 Eklenti(ler)
Elleme küserim çiçek açıyor.

Milla 07-08-2015 15:25

2 Eklenti(ler)
Sosyete sarımsağı (Tulbaghia violaceae) tohumlarını kardeşim vermişti. Alelacele bir saksıya ekmiştim. Tutmuşlar :)
Benimkiler ve netten aldığım bir resim.

sinbas 07-08-2015 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1400463)
Bu çiçek muhtemelen yabani bir çiçek ama çiçekleri ve meyve tutumu aynı domates gibi çok ilginç geldi bana.

Yanılmıyorsam meyveleri zehirli olan bir bitki, çocukluğumuzda büyüklerimiz bizi bu konuda uyarırdı. ismine de sanırım it üzümü derlerdi.

uyap 07-08-2015 15:34

Telgraf ne güzelmiş ;)
Yabani bitki de köpek üzümü sanırım. Meyveleri zehirli diye hatırlıyorum.

uyap 07-08-2015 15:37

Arada telefon gelince mesajı göndermekte geciktim. Sn sinbas'ta aynısını yazdığına göre tescillendi ilginç otun köpek üzümü.

Milla 07-08-2015 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1400473)
Arada telefon gelince mesajı göndermekte geciktim. Sn sinbas'ta aynısını yazdığına göre tescillendi ilginç otun köpek üzümü.

Netten inceledim yaprakları pek benzemiyor ama olabilir de. İt üzümünün bir çok şifa kaynağı olduğunu sadece çok miktarda tüketilirse zehirlenme olabileceğini okudum.

uyap 07-08-2015 15:41

Solanum nigrum olarak bakınca aynısı çıkıyor.

Milla 07-08-2015 15:51

1 Eklenti(ler)
Bu gün kız kardeşimin doğum günü. Ona bir kucak çiçek topladım. Sanırım beyenecektir :)

Milla 07-08-2015 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1400475)
Solanum nigrum olarak bakınca aynısı çıkıyor.

Eveeet... Tam da bu :)

Mücevher Çalısı 07-08-2015 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1400463)

Solanum nigrum - Köpek Üzümü ya da İt Üzümü ismi. Sn sinbas ve uyap'ın dediği gibi zehirli diye geçiyor. Bildiğim kadarıyla yaprakları da kötü kokuyor.
Meyve tutumu çok şeker aynı domates, hatta içini açıyorsun mini mini domates çekirdekleri insanın yeyesi geliyor. Bence kökle at canım, çocuk ve hayvanlar için tehlikeli olabilir.

Milla 07-08-2015 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1400491)
Solanum nigrum - Köpek Üzümü ya da İt Üzümü ismi. Sn sinbas ve uyap'ın dediği gibi zehirli diye geçiyor. Bildiğim kadarıyla yaprakları da kötü kokuyor.
Meyve tutumu çok şeker aynı domates, hatta içini açıyorsun mini mini domates çekirdekleri insanın yeyesi geliyor. Bence kökle at canım, çocuk ve hayvanlar için tehlikeli olabilir.

Üç arkadaşımın da hassayiti için teşekkürler :) Gereken operasyon yapılacaktır.

uyap 07-08-2015 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1400478)
Bu gün kız kardeşimin doğum günü. Ona bir kucak çiçek topladım. Sanırım beyenecektir :)

Bence de ;).

Milla 07-08-2015 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1400495)
Bence de ;).

Operasyon tamam :)

Milla 07-08-2015 19:00

2 Eklenti(ler)
Şadok (Schaddok)-Pomelo-Citrus Maxima-Çin Greyfurdu-Ağaç Kavunu adlarıyla bilinen bu meyveyi bir arkadaşım Adana'dan kendi üretim bahçelerinden yollamıştı. Tadını enfes bulduğum için bir kaç çekirdeğini saksıya ekmiştim. Nazsız çıktı güzeller. Yaprak biçimleri bana çok hoş geldi.
Benim fideler ve netten bir resim.

sinbas 07-08-2015 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1400491)

Bu akşam bahçede domates patlıcan ve salatalıkları toplarken bir de ne göreyim şu sizin bir anda popüler olan it üzümü benim bahçeye de çıka gelmiş. tabi ki diğerlerinin besinlerine ortak olmalarını istemediğim için kökledim hepsini çöp poşetine attım.

Bu arada sayın @milla'nın sayfasını da kır kahvesine çevirdik mi ne? :D
Umarım kusura bakmıyordur. :o

lusoari 08-08-2015 08:12

Canım ablam, ellerine yüreğine sağlık zaman içinde bu bahçe ve ev cennet olacak cennet :D
Senin ve abimin adına o kadar çok mutlu oluyorum ki, tarif edecek kelimeler yetersiz kalıyor, Allah mutluluğunuzu daim etsin, yüzlerinizden gülücükler hiç eksik olmasın bu güzel evde nice güzel günleriniz olsun. Sizi seviyorum. :D
Tekila'yı görünce ise bir tuhaf oldum :( ama eminim emin ellerde olduğunu sonunda anlamış ve içi rahat etmiştir, sonunda onun da mutlu olabileceği bir ailesi oldu. :)

Bahçenin kıyısını, köşesini iyice resimleyip paylaşırmısın biraz çılgın fikirler düşünmek istiyorum. ;)

Milla 08-08-2015 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1400550)
Bu akşam bahçede domates patlıcan ve salatalıkları toplarken bir de ne göreyim şu sizin bir anda popüler olan it üzümü benim bahçeye de çıka gelmiş. tabi ki diğerlerinin besinlerine ortak olmalarını istemediğim için kökledim hepsini çöp poşetine attım.

Bu arada sayın @milla'nın sayfasını da kır kahvesine çevirdik mi ne? :D
Umarım kusura bakmıyordur. :o

Rica ederim, yorumlar hoşuma gidiyor. Bilgi paylaşımına da her zaman açığım :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025