![]() |
Bence açın Köklü bir Hoya Memoria (gracilis) benden size hediye olur ama Hoya sayfası Şart :p
|
Alıntı:
|
Tamam zaten hemen yollamam :p (havalar çok sıcak) Ağustos'un 15 sonra :)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili evdeçiçek,
Sayende bu sene kudret narını ilk defa tadacağım ve kendimize ilaçlar yapacağım. Bir tek kök nasıl kudurdu anlatamam :) |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği çeliklemeye çalışıyorum. Renkleri, yapraklarının alacası bana çok zarif geldi.
|
1 Eklenti(ler)
Benim ''balkon sayfasından meşhur'' ceviz fidanım :)
|
Hayırlı olsun bahçe sayfanız.
|
3 Eklenti(ler)
Şimdi de bahçemin en nadide çiçeği, kızımız Tekila'yı tanıtacağım sizlere;
Hikayesi hazin :( Bu evi boşaltan insanlar Tekila'yı bebekken almışlar. Haski (Sibirya Kurdu). 7 senenin üzerine giderken uygun şartları olduğu halde götürmemişler. ''Yeterince baktık'' demişler. Zaten diğer zamanlarda da defalarca belediye barınaklarına 10-12 ay göndermişler ve evin bazı üyeleri sürekli kötü davranmış, rencide etmiş. Biz buraya geldiğimizde 11 gündür küskünlükten bir şey yememişti. Ev yeni boyandığı için anladım, balkondan salona bakan pencerede bir sürü pati izleri vardı. Muhtemelen oradan boş eve bakmış ve ağlamış. İlk zamanlar gözlerinden hüzün akıyordu. Hayatımda böyle hüzünlü bakış görmemiştim. Neyse ki şimdi o hüznü silebildik. Fakat inanılmaz bir şekilde bizi ilk günden çok sevdi, biz de onu tabi ki.(Daha ziyade eşimi. O şımartan rolünü aldı, ben otorite :) ) Şimdi artık bizim kızımız oldu. Çok akıllı ve çok güzel. Biz onu çooook seviyoruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sevgili Milla. Sizin adınıza çok sevindim. Çok güzel bir bahçe.Darısı tüm bahçeli ev isteyen bitki dostlarının başına.
Tekila'nın hikayesi beni çok duygulandırdı. Bende sık sık barınaklara gidip oradaki dostları ziyaret ediyorum. Öyle çok alınıp, terk edilmişler var. Can atıyorlar sizinle gelmek için. Kim bir kafesin içine tıkılmak ister ki.Bazıları da küskün, kırılmış:(. Belli ki kötü muameleye maruz kalmışlar. İçim parçalanarak dönüyorum her seferinde.Nasıl kıyıp sokağa bırakabildiklerine hayret ederek. Evinizin bir ferdi oluyorlar, can onlar. Tekila çok şanslı sizin gibi bir ailesi olmuş. Bende hala acıyan canım düzeldiğinde, barınaktan, sokaktan bir dost sahiplenmeyi düşünüyorum. Sevgilerimle. |
Aaaaaq ben bişi kaçırmışım :( :*( hiçte söylemiyorsunuz sayfa açıcam mete kopgel balkonundan :/ ama ya kaçırdım iyimi tühhh !!! Ne güzel ilk yorumu yapıcaktım :(
Hayırlı olsun sevgili milla, uzun zamandır bekliyorduk . Bahceniz daimi güzellikte olsun çok kısa sürede muhteşem bir bahce haline getireceğinize eminim , takipteyim.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Biz buraya gelirken barınaklardan bebiş bir kuçucuk alıp kendimiz yetiştirme düşüncesindeydik ama birden yedi yaşında sevgi dolu bir kızımız oldu :) O bizi, biz onu çok sevdik, iki ay dolmadan üçlü kanka olduk :) ( Has kankası eşim. Zavallımı yedi yirmi dört rahat bırakmıyor. Kapısı otomatik açılan bütün marketlere arkasında giriyor. Otomatik olmayanların da kapısını patileriyele tırmalıyor. Salyaları aka aka ağlıyor :) Yakında buralardan sürülürsek hiç şaşmam. ) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yaprağı güzel güzeller :)
|
1 Eklenti(ler)
Her zamanki gibi ''çiçek saksılarının dibinden çıkan'' ve cinsini bilemediğim iki kök domates.
|
3 Eklenti(ler)
Miniş kaktüslerim...
|
2 Eklenti(ler)
Bu çiçek muhtemelen yabani bir çiçek ama çiçekleri ve meyve tutumu aynı domates gibi çok ilginç geldi bana.
|
1 Eklenti(ler)
Cinsini bilmediğim garip büyüyen bir çiçek.
|
1 Eklenti(ler)
Aylardır beni yanlız bırakmayıp sürekli açan ateş çiçekleri. Seneye daha çok ekeceğim. Çok hoşuma gitti.
|
1 Eklenti(ler)
Elleme küserim çiçek açıyor.
|
2 Eklenti(ler)
Sosyete sarımsağı (Tulbaghia violaceae) tohumlarını kardeşim vermişti. Alelacele bir saksıya ekmiştim. Tutmuşlar :)
Benimkiler ve netten aldığım bir resim. |
Alıntı:
|
Telgraf ne güzelmiş ;)
Yabani bitki de köpek üzümü sanırım. Meyveleri zehirli diye hatırlıyorum. |
Arada telefon gelince mesajı göndermekte geciktim. Sn sinbas'ta aynısını yazdığına göre tescillendi ilginç otun köpek üzümü.
|
Alıntı:
|
Solanum nigrum olarak bakınca aynısı çıkıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün kız kardeşimin doğum günü. Ona bir kucak çiçek topladım. Sanırım beyenecektir :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Meyve tutumu çok şeker aynı domates, hatta içini açıyorsun mini mini domates çekirdekleri insanın yeyesi geliyor. Bence kökle at canım, çocuk ve hayvanlar için tehlikeli olabilir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Şadok (Schaddok)-Pomelo-Citrus Maxima-Çin Greyfurdu-Ağaç Kavunu adlarıyla bilinen bu meyveyi bir arkadaşım Adana'dan kendi üretim bahçelerinden yollamıştı. Tadını enfes bulduğum için bir kaç çekirdeğini saksıya ekmiştim. Nazsız çıktı güzeller. Yaprak biçimleri bana çok hoş geldi.
Benim fideler ve netten bir resim. |
Alıntı:
Bu arada sayın @milla'nın sayfasını da kır kahvesine çevirdik mi ne? :D Umarım kusura bakmıyordur. :o |
Canım ablam, ellerine yüreğine sağlık zaman içinde bu bahçe ve ev cennet olacak cennet :D
Senin ve abimin adına o kadar çok mutlu oluyorum ki, tarif edecek kelimeler yetersiz kalıyor, Allah mutluluğunuzu daim etsin, yüzlerinizden gülücükler hiç eksik olmasın bu güzel evde nice güzel günleriniz olsun. Sizi seviyorum. :D Tekila'yı görünce ise bir tuhaf oldum :( ama eminim emin ellerde olduğunu sonunda anlamış ve içi rahat etmiştir, sonunda onun da mutlu olabileceği bir ailesi oldu. :) Bahçenin kıyısını, köşesini iyice resimleyip paylaşırmısın biraz çılgın fikirler düşünmek istiyorum. ;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025