![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Bağın sahibi hayvanı vurdu vuracak tüfeği hazırlanış :S bekliyorlar... yahnisini yapıp bir tabak da sahibine götürmeyi düşünüyorlar :D |
4 Eklenti(ler)
Büyük serada son durum - Bu sene ilk defa yetiştirdiğim alakır etlisi domatesi verimli ve tadı güzel olduğu için çok hoşuma gitti.... Sonbaharlık olarak fide yapıp seraya ekmiştim... Seradaki domatesler havaların sıcak gitmesiyle coştular... Eklenti 624578 Eklenti 624579 - Bugün itibariyle domateslerde ilk çiçek açımı başladı... Eklenti 624581 - Domateslerin arasına ektiğim iki sıra brokolide artık neşenlendi bir kaç tanesi kök hastalığına kurban gitse de geri kalanı çok iyi durumdalar ^^ Eklenti 624580 Dışarıdaki domatesler hastalıktan kırılıyor sökülüp yerine kışlık ürünler ekilecek... Bu domateslerde Eylül-Ekim ayında bize yetecek diye düşünüyorum :cool: |
3 Eklenti(ler)
Patlıcan Çeşitleri - Bu seneki patlıcanların maşallahı var, her şey bol bol oluyor. - Ziraattan alınan patlıcanlar bol döküm yapıyor. 2-3 günde bir bu kadar patlıcan topluyoruz. Karnıyarığı ve közlenerek yapılan salatası çok güzel oluyor. Eklenti 624619 - Alaca patlıcan; çok lezzetli çekirdeksiz ve uzun bir çeşit ancak çok verimli değil. Sadece 6-7 adet kopara bildik. Kızartması son derece güzel oluyor. Eklenti 624618 - Little finger patlıcan; tüketimi yapılmadı ancak annemden öğrendiğim kadarıyla bu tür patlıcan reçel yapılıyormuş... Çok verimli görünmüyor ve çok geç ürün verdi. Eklenti 624617 - Uzun patlıcanda çiçek açıp döküyor meyveye hiç yatmadı... Seneye eğer etkinlikte tohumu paylaşılırsa Halep karası patlıcanını yetiştirmek istiyorum. |
3 Eklenti(ler)
İkinci Posta Salatalıklar İkinci posta salatalıklar toplanmaya başlandı. Eklenti 625356 Eklenti 625357 Eklenti 625358 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın TCM; patlıcan, biber gibi tohumları çimlendirmeden asla toprağa direk ekmiyorum. Patlıcan zaten biraz geç çimlenir siz direk toprağa ektiğiniz içinde biraz uzun beklemişe benziyorsunuz... |
@ Dongyul, anlatamamışım. Notlarıma baktım domates değil fasulye imiş. Plastik bardaklara ektim patlıcanları, epey bir süre çıkmayınca üzerine fasulye ektim bardakların. Fasulyelere çıktı büyüdü, toprağa aktarım zamanı geldiğinde topraktan çıkmaya başladı patlıcanlar :)
|
Alıntı:
|
Evet o tembeller :D Haklarını yemeyelim tembel ama güçlülermiş, üzerine eklenen ilave torf vs. susuz beklemeye rağmen neredeyse tamamı çıktı.
|
Ben de katılayım muhabbete. Ben de Halep Karası ekmiştim. Fakat tohumlar sizden gelme değildi, Sn. kerkenez. Zaten patlıcan tohumları geç çimleniyor. Halep Karası'nın daha da geç çimlenme özelliği olabilir.
|
Sonuç; çimlenmesi için beklemekten "Patlıcan" demek ki:D
|
Misirlar hibrit tohumdan mi? Siralar cok iyi dolmus.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Paket içinde mi almıştınız? Standart tohumdu herhalde. |
Alıntı:
Açık tohumdu, çok az almıştım ve her yıl ektikce çoğalttım. |
Bir zamanlar piyasa standardı olan tipik (ve oldukça güzel) bir yerli süt mısırı var, o olabilir. Sizdeki eğer hibritse, seleksiyon yoluyla stabilize edilmesi zaman alır. Elinizde tuttuğunuz koçanların sıra dolumu ve koçan uzunluğu çok iyi hakikaten.
Bir de tavsiye (belki de zaten böyle yapıyorsunuzdur): Eğer mısır tohumu paylaşacaksanız, mümkün olduğu kadar çok koçandan tohum alıp karıştırdıktan sonra paylaşın. Kendiniz için ekerken de buna dikkat edin. Mısır, gen havuzunun daralmasına (ing. inbreeding depression) müsait bir bitkidir. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hibritse yoktur. Sn dongyul'un resimde gösterdiği ortadaki meyve, tipik şekilde meyve boyu bakımından (ve bence dane dizilim yapısı olarak da) farklı sonuç vermiş. Değerlendirme yapmak için sağlıklı popülasyon sayısı neydi bakmam lazım ama ideal şartlar altında hem üretimde hem de tohum paylaşımında 100'ün üstünde bitki değerlendirilirse iyi olur. Ev bahçeciliği için pek mümkün olmayan bir sayı ama zaten mısır, tohumluk kalitesinin tutturulması çok kolay bir bitki değil.
Bunun yanında domateste mutasyon kaynaklı çok sayıda farklı kültivar görülebiliyor. Örneğin, diyelim ki bu sene domates olarak sadece Köpek Hayası ektiniz (yani çapraz tozlaşma ihtimali yok) ve yine bu seneki mahsülden tohum aldınız. Seneye bu sene topladığınız tohumlardan ektiniz ve yetiştirdiğiniz tek bir bitkide hem şekli hem de rengi farklı, aynı zamanda da lezzeti çok iyi olan meyveler elde ettiniz. O bitkiden ayrıca tohum aldınız ve sonraki sene o tohumu ayırarak tekrar ektiniz. Farklı meyvelerin önceki sene olduğu gibi ve ilerleyen yıllarda da stabil sonuç vermesi mümkün. Bu şekilde, doğal süreçlere bağlı olarak gelişmiş, çok sayıda kültivar (ing. strain) bulunuyor. Alıntı:
|
Alıntı:
Mısırları koçanlarından ayırınca hepsini karıştırıp seneye öyle ekiyorum... Ama dikkatimi çeken şu tadı mükemmel süt mısır lezzetli kim yediyse lezzetinin çok güzel olduğunu söylüyor... tohumunu istiyorlar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kışlık sebzelerin baş tacı kıvırcık Havaların serinlemesiyle kıvırcık ekimi başladı.. Aşama aşama sizlerle paylaşmak istiyorum. - Salatalıklar sökülüp yeri kazıldı, gübresi döküldü ve şerbet yapılıp toprağın üst yüzeyi ıslatıldı... - Her adaya 3 sıra damlama çekildi. - Malç naylonu çekildi. - Malç naylonuna delikler açıldı. - Son olarak kıvırcık ekildi... Eklenti 625962 Eklenti 625963 Eklenti 625964 - Sık ekmemim nedeni kıvırcıkları yaprak yaprak topladığım için bu sıklık gayet iyi... - Malç naylonu yapmamın nedeni kıvırcıkların yapraklarının toprak olmaması ve eylül sıcaklıklarında toprak neminin kaybedip kıvırcığın zarar görmesini engellemek. Toprağın sürekli nemli kalmasını amaçladım ^^ |
Alıntı:
Marul fidelerini kendiniz mi yetiştirdiniz? Ya da nereden temin ettiniz . |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın Resulgur; teşekkür ederim... biliyorsunuz ki biraz düzen konusunda takıntılıyım :cool: Marul fidelerini ve bir çok fideyi çatı katının balkonunda kendim yetiştiriyorum.. Fide tesisimden kareler; Eklenti 625989 - Red Russian kale; Sayın Bahcedenn geldi. Çok teşekkür ederim.. Eklenti 625987 - Karnabahar ve beyaz lahana fideleri; Eklenti 625988 - Tohum etkinliğinden gelen kıvırcıklar; Eklenti 625991 - Mizuna (Sayın Lonicera'dan geldi çok teşekkür ederim) ve Çin marulu. Eklenti 625990 Bunları üretebiliyorum ancak ilk brokoli, karnabahar, beyaz lahana ve mor lahana fidelerini parayla ziraattan almak zorunda kaldım ^^ Bugün yedikule marul tohumlarını ektim, hayırlı bereketli olur inşallah ^^ |
Hay maşallah. Görmek istediğim şey tam da buydu . Çok teşekkür ederim. Bereketli olsun sn. Dongyul [emoji4]
|
Maşallah maşallah sevgili Dongyul emeklerine sağlık, harika görünüyorlar...
Ufak ufak ben de marul tohumlarını ekmeyi düşünüyorum. Komşumun bahçesine dikerim diye düşünüyor idim, fakat bahçe kışın her daim çamur halde bazı bazı su birikintileri bile mevcut oluyor. Bahçede su gideri yok, drenaj yok. Komşum bahçeye dikersek çürürler dedi. Ne önerirsin, şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sonbaharın gelişi - Havalar serinler son kez yazlık bitkiler neşelenir taze çıtır çıtır meyve verirler... - İkinci posta ekilen fasulyeler havaların serinlemesiyle neşelenmeye başladılar. Havalar serinlemesiyle daha düzgün ve kaliteli ürünler oluşturmaya başladı... Eklenti 626584 Eklenti 626585 - Aynı şey biberler içinde geçerli sıcaklık arttıkça biberlerde büzülme kalitesiz meyve oluşturma eğilimi olur... Havaların serinlemesiyle biberlerde daha düz ve kaliteli meyve tutumu başladı... Eklenti 626586 - Rengarenk domatesler; bu sene keşke çok fazla ekseymişim yabancı arkadaşlarım bayılıyorlar... Çok iyi para kazanılabilirmiş... Cherry domateslerin tek dezavantajı kilo yapmıyor topluyorsun topluyorsun bir kilo zor ediyor... 12-13 kök var... 5 - 6 kilo sattım, kendi tükettiklerimiz, çalınanlar ve dağıttıklarım hariç.. Eklenti 626587 Not: Bu cherry domatesleri albenisi çok güzel en üzücü tarafı kendi yetiştirdiğim ürünü yiyemiyorum dokunuyor... |
Sn. dongyul sebzeleriniz gerçekten çok harikalar ellerinize emeklerinize sağlık, fakat ellerinizle özene bezene emek vererek yetiştirdiğiniz ürünler dokunduğu için tüketememenize üzüldüm.
Uzun kabağın tadına bakabildiniz mi, çiçeklerini akşam ezanından sonra mı açılıyorlar? merakımı bağışlayın, 70 cm. e ulaşmasına çok sevindim, ben en fazla 35 cm.e ulaştırabilmiştim. Bohça biberlerin karışmasına da üzüldüm, elimde bir miktar tohum var tedarik edebilirim. |
Alıntı:
- Bugün sizi andım, uzun kabakları toplamıştım bugüne nasip oldu, tadına bakacağım ^^ Evet genelde akşam üzeri açıyor ve o yüzden tozlaşmadan çiçekler dökülüyor meyve tutumu o yüzden çok az oluyor, ayrıca nem oranın yüksek olduğu zamanlarda meyve tutumu hiç olmadı hep bozuldu... en sonunda söktüm yerine kıvırcık ektim. - Bohça biberler inşallah seneye yetiştirebilirim ^^ çok teşekkürler... |
3 Eklenti(ler)
Çiçek zamanı - Annemin yolda bulup batırdığı çiçeklerden biri adını sanını bilmiyoruz... Sukkulentgillerden çok güzel kokusuz bir çiçek açtı görünümü çok etkileyici... Eklenti 626609 Eklenti 626608 - Zinnia; ismini bilmiyordum şans eseri öğrendim, diğer ismi kirli hanım çiçeğiymiş bu ismini hiç sevmedim bir bayan çiçektir ama ön eki çok kötü.. Eklenti 626607 |
Bizde de 'kirli hanım' derler.
|
2 Eklenti(ler)
Kışlıklar bahçeyi süslemeye başladı... - Domatesler sökülmeden arasına ektiğim beyaz lahana, mor lahana, brokoli, brüksel lahanası ve aralara iliştirdiğim kırmızı pancarlar... Domatesler tamamen sökülünce ortaya çıktılar ^^ Eklenti 626679 - Fasulyeler sökülüp yerine hemen karalahana ekildi... Anneme kalsa haftaya dolma yapılabilir kıvama gelirmiş ^^ Eklenti 626678 |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/1679.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şaka bir yana evet, çiçek geçmek üzere olduğu için koku almamış olabilirsiniz. Bir de sizdeki damat bohçası/şerif yıldızı tipinde olanlar sanırım grandiflora türleri kadar yoğun kokmuyor. Sıradaki mis(!) kokulu çiçekleri koklayın bakalım, muhtemelen tekrar koklamayacaksınızdır zaten :D :D |
4 Eklenti(ler)
Son durumlar - Abutionlar tüm yaz çiçeklendi. Eklenti 627151 - Melisalar açmaya başladı, akşamları mis gibi kokuyor insanın içini ferahlatan bir güzellik. Eklenti 627152 Eklenti 627153 - Sonunda Muğla Yılan patlıcanı tek bir meyve oluşturdu, hiç verimli değil ve bir daha ekmeği planlamıyorum... Eklenti 627154 |
4 Eklenti(ler)
Kış geliyor... - Son sıcaklar kışlık ürünleri olumsuz etkilerden, yazlık ürünlere son bir umut veriyor... - Üçüncü posta ekilen fasulyeler; 4-5 çeşit fasulye karışık olarak ekildi... en sevileni turşuluk sarı fasulye... Tadı, lezzeti mükemmel. Eklenti 627493 Eklenti 627496 - Son sıcaklar patlıcanlara da bir umut oldu, döküyor da döküyor... Üstlerindeki patlıcan sayısı son durumu anlatıyor. Eklenti 627495 - Kıvırcıklar, kızgın güneşin etkisiyle bir kısmı telef oldu, bir kısmını altlarına yaydığım siyah örtü yaktı sonuç olarak siyah örtüyü kaldırdım hata yapmışım onu anladım... Şuan ki durumları gayet iyi.. Kıvırcıkların arasına mizuna diktim ^^ Kış gelmeden kıvırcıkların üzerine sera demirleri çekildi... kışın üstleri kapatılacak... Eklenti 627497 |
2 Eklenti(ler)
Büyük Serada son durum... - Büyük seraya ikinci posta olarak alakır etlisi domatesi dikmiştim ancak domatesleri kırmızı örümcek ve akdeniz beyaz sineği rahat bırakmadığı için sökmek zorunda kaldım... yerine hemen kıvırcıklar ekildi... - Seranın en dış kısmına geç karnabahar dikildi, daha sonraki sıralarda karışık kıvırcık fideleri dikildi...Ortada da iki sıra brokoli var... brokoliler kafa yapmaya hazırlanıyorlar ^^ Eklenti 627646 Eklenti 627647 |
5 Eklenti(ler)
Kışlık ürünler sıkı çalışıyor... - Bağ ile ilgilenemediğim için oraya kışlık ürün halen ekemedim... O yüzden kışlık ürünler ağırlıklı olarak bahçeye ekiyorum... Biraz zamanım olursa bağa turp çeşitleri, lahana çeşitleri ve ıspanak ekeceğim... Karışık bir sebze adası oluşturdum; içine beyaz lahana, brokoli, mor lahana, brüksel lahanası, çin lahanası, kale, kırmızı pancar ektim şuan ki durum harika karışık ekim her zaman favorim daha sağlıklı ve yeri çok iyi bir şekilde kullanabiliyorsunuz... - Üstten kıvırcık ve lahana adası... Eklenti 627766 - Üstten lahana adası Eklenti 627767 - Beyaz lahanalar; kafa yapıyor... Eklenti 627768 - Mor lahanalar; kafa yapma çalışmaları başlamış... Eklenti 627769 - Kale, mor lahana, kırmızı pancar, çin lahanası Eklenti 627770 |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025