![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
ben teşekkür ederim ^^ |
4 Eklenti(ler)
Domates fideleri tünel seradaki asıl yerlerine ekildiler.
- Çeşit olarak; tohum dağıtım etkinliğinden gelenler; TCM'den gelen patates yapraklı heybetli. Birnefestoprak'dan gelen San Marzona Lungo No: 2. İsmail Kuzucu'dan gelen iri salkım domates. Taşlıbahçeden'den gelen alakır domatesi - Hepsine çok teşekkür ederim aldığım tohumların hakkını verdiğimi düşünüyorum ^^ BT 1120 f1 domates Kuzeyköy f1 biftek domates. - Fidelerin ekilmeden ki durumları; Eklenti 603261 - Fidelerin kök yapısı; Eklenti 603262 - Fide aralıkları; Eklenti 603266 Eklenti 603267 |
5 Eklenti(ler)
Annemin balkonda ve içeride yetiştirdiği çiçeklerden derlemeler...
Eklenti 603351 Eklenti 603352 Eklenti 603353 Eklenti 603354 Eklenti 603357 |
İlk fotoğrafta ki sanırım Paskalya çiçeği muhteşem bir görüntü maşallah diyeyim, kalanchoeler, nakkaş sarmaşığı ve laleler de çok güzeller, annenizin ellerine emeklerine sağlık.
|
Sn Dongyul, siz gençleri dün tanıdım bugün bahçelerinizi dolaşıyorum. O ne düzen o ne emek,harikasınız. Paskalya çiçeğinden dün toplantıda konuşmuştuk, bugün siz fotoğraf koymuşsunuz. 1983 yılında Almanya'dan dönerken aynı renkte olanı getirmiştim, çok sevdiğim bir çiçekti, çok kişiye dağıttım ama şimdi kendi evimde yok. Enes'de varmış göderecek, ondan alamazsam sizden isterim. Bahçelerinize beğeni atamadım, daha boş olduğum zamanda tek tek dolaşacağım. Kolay gelsin, ürününüz lezzetli ve bol olsun.
|
4 Eklenti(ler)
-dongyul abicim toplantıda da söylediğim gibi fidelerin şahane :D domates fidelerin mükemmel görünüyor ellerine sağlık :))
Annenizin sukulentleride mükemmel paskalyadan bende de var :)) ama beni bitiren nakkaş sarmaşığı şahane bir form ve çiçeklenme :) Sabihas ablacımm sayfamda vardı ancak biraz gerideydi resimleri burada bir kaçı var istediğiniz vakit yollarım :)) Bu geçen seneki hali ..inşallah dongyul ağabeyim bana kızmaz sayfasını işgal ettim :) Eklenti 603422 Eklenti 603423 Eklenti 603424 Eklenti 603425 |
Alıntı:
Sayın akçabardak; çok teşekkür ederim biliyorsunuz çiçeklerin isimleri konusunda biraz özürlüyüm ^^ Alıntı:
Sayın Sabihas güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim ^^ Alıntı:
Senin çiçeklerinde maşallahı var çok güzeller ^^ |
4 Eklenti(ler)
Kolhrabi
Sayın Lonicera'nın tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmış olduğu tohumdan yetiştirmiş olduğum fideler. Bu tohumunda hakkını vermiş bulunmaktayım. Sayın Lonicera'ya canı gönülden teşekkür ederim ^^ - Maalesef aynı şekilde Loniceranın paylaşmış olduğu berry Mix tohumlarını çimlendirmeyi başaramadım. :( Eklenti 603451 Eklenti 603452 Eklenti 603453 Zencefil - Zencefiller pamuğun arasında bekletildi ve çimlendi saksılarına ekildi. Saksılarında 10-15 cm olduklarında asıl yerlerine dikilecekler. Zencefil bol gölge ve sıcak isteyen bir bitki ve maddi değeri yüksek bol vitamin deposudur. Ayrıca zencefil domateslerin, fasulyelerin arasına ekilebilir... Geçen sene yetiştirdiğim zencefil ^^ Eklenti 603457 |
Sevgili dongyul, titizlik, temizlik, düzen anneden geliyor kesin..
Ellerine sağlık annenizin.. Bayıldım çiçeklere, maşallah.. |
Sayın Jakin çok teşekkür ederim anneme yazdığınız mesajı okudum çok hoşuna gitti, bana da bir sayfa açalım diye tutturdu ^^
|
Alıntı:
|
Bende sabırsızlıkla bütün sayfaları okudum çok beğendim. emeğine sağlık Allah yardımcın olsun. çok güzeller...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Son zamanlarda beni çok mutlu eden tek şey Sayın Gilan'ın hediyeleri oldu. Çok uzaklardan gelen hediyeler hepside istediğim ama ulaşamadığım tohumlar gerçekten çok teşekkür ederim kendisine minnettarım ^^
Agaclar.net olarak gerçekten içten, samimi, kocaman bir aile olmuşuz... Tohumlar; - Heirloom italian sweet peppers sunset mix - Heirloom tomatoes rainbow's end - Bush french filet beans rolande - Tricolor bush beans gold, purple & green - Heirloom eggplants asian mix Eklenti 604313 Çok teşekkür ederim ^^ |
5 Eklenti(ler)
Domates fidelerindeki son durum.
- Fideler aldı başını gitti, hava sıcak olduğunda seranın kapısını açıyorum ve ya dışarı çıkartıyorum. O yüzden yoldan gelen geçen herkes fideleri görüyor. Son 2 haftadır kapımı çalanın haddi hesabı yok. Domates fideleri satılık mı? Bir kaç kök verebilir misin? Cinsi ne? Doğal olarak bir kısmını geri çevirdim... Bir kısmını kendim için ayırdım bir kısmını da sattım. 42 tane SC2121 (50 kuruş), 10 tane kuzey köy, ve 20 küsür tanede cherry domatesi (1 tl) satmışım. (Kazandığım parayla sera örtüsü almayı planlıyorum.) - Geri kalanını gelen istek çok olunca dayanamadım erken olmasına rağmen yarın bağa ekmeyi planlıyorum. Yoksa benim elimde kalmayacak. Eklenti 604519 - Domates fidelerinin viyolleri küçük gelince daha büyük saksılara almıştım. Sonuç saksılarda tomurcuklanmaya başladılar. Bu saksılarda küçük gelmeye başladı. Eklenti 604521 - Saksıdakı kırmızı armut cherry domatesi tohumu tohum paylaşım etkinliğinde Sayın Akçabardak'dan geldi. Çok teşekkür ederim. - Yan dallar ve çiçek tomurcuğu. Eklenti 604520 - Tünel seradaki domateslerde durum çiçek tomurcukları oluşturmaya başlamışlar hepsini sırık olarak yetiştireceğim için koltuk altı yan dallarını topladım ve çapasını yaptım. İlk gübrelemesinide Sayın Telato'nın hediyesi olan yarasa gübresi uygulandı. Çok teşekkür ederim ^^ - Domateslerin arasına kırmızı pancar dikmiştim maalesef sümüklü böceklere afiyetle yedirdim. Eklenti 604522 - İlk çiçek tomurcuğu oluşturan Sayın Taşlıbahçe'den gelen alakır etlisi oldu. Çok teşekkür ederim. Eklenti 604523 |
5 Eklenti(ler)
- Yoncalar çiçeklendi.
Eklenti 604556 - Tünel seradaki oturak fasulyeler tomurcuklanmaya başladılar. Eklenti 604558 - Biberle dışarı ekilmek için bekliyor. Eklenti 604557 - Sayın Birnefestoprağın göndermiş olduğu Japanese giant red's çok güzel tadı var tohuma kalkması için bekleniyor ^^ Eklenti 604559 - Erik aşısı tutmadı :( Eklenti 604560 |
5 Eklenti(ler)
Bağa domates dikimi
- Bağdaki otlar temizlendi, kazıldı, sıraları yapıldı ve domatesler dikildi. 6 sıra 120 adet kendi yetiştirdiğim SC2121 domatesi dikildi. Motor olmayınca her şey beden gücüyle oluyor sonuç ağrıdan el bileklerimi hissetmiyorum :( - Dikim sonrasında bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı şükür sulamaya da gerek kalmadı. - SC2121 hem yemeklik hemde salçalık olabilen ve dayanıklı bir çeşit. Eklenti 604933 Eklenti 604923 Eklenti 604924 Eklenti 604925 - Karadenizli olunca bahçenin yarısı karalahana olurmuş. Eklenti 604926 |
4 Eklenti(ler)
- Kale Russian Red asıl yerine dikildi.
Eklenti 605340 - Frenk üzümü gözdemiz oldu. Eklenti 605339 - Baklalar mis gibi kokuyor artık hasat zamanı geldi. (Annemin hatıralarında eskiden bakla çiçeğinden reçel yapıyorlarmış o reçel mis gibi kokardı diyor.) Eklenti 605341 Eklenti 605342 |
Sn. Dongyul emeğinize sağlık yine her zamanki gibi döktürmüşsünüz. Bir çok konuda sizi örnek alıyorum bilmeniz isterim .. ☺
|
Alıntı:
Sayın Resulgur; çok teşekkür ederim ^^ |
Bu kadar emeğe ne desek az. Ellerinize sağlık. :)
|
Alıntı:
- Teşekkür ederim Sayın Gilan. - En çok yapılan yorumlar beni mutlu ediyor. Hepiniz iyi ki varsınız ;) |
Baklalar çok güzel görünüyor. Afiyetle tüketin...
|
3 Eklenti(ler)
Biber Dikimi
- Kendim yetiştirdiğim demre ve kıl biberler asıl yerlerine dikildi, yarasa gübresi ile can suyu verildi. Eklenti 605382 - Dikim aralıkları size sık geliyor olabilir ama bir grup demre (daha geniş yapraklıdır) bir grup kıl (daha dar yapraklı) bu sayede sık dikim uyguladım. Eklenti 605383 - Biberler çok nazlıdır gelişimleri her daim yavaştır o yüzden erken ürün almak için görüldüğü gibi tünel seralar yapıldı. Tünel seranın mantığı bitkiyi sıcak tutmak ve gece soğuğundan korumak. Dipnot; tünel sera bitki kökü dışındaki toprak kuru olursa daha kullanışlı oluyor ^^ Eklenti 605384 - Biber fidesini her şey de olduğu gibi gözüm doymamış çok çok yetiştirmişim 60 küsür tanesini 1 tl den sattım. - Ayrıca bağa 300-400 adet arası patates ekildi. - Yarın fasulye fideleri dışarı dikilecek ^^ |
Maşallah çok muntazam çalışıyorsunuz, sağlıkla bol bol mahsuller dileğimle, emeklerinize sağlık.
|
Sevgili dongyul maşallah maşallah, nasıl imrendim nasıl... Baya bir tarlalar yapmışsın, süper olmuş, emeklerine, gönlüne sağlık, ürünün bol olsun, rastgelsin inşallah!..
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sayın Tarla kuşu ^^ Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sayın Akçabardak^^ - En önemlisi sağlık tabi kide bende bu aralar hocamdan dinlenmek için izin aldım bağ bahçe işlerine yoğunlaştım elim kolum bileklerim her zerrem ağrıyor, yorgunluktan yürüyüşüm değişmiş :p ama her şeye rağmen çok mutluyum ^^ Çoçuklarım gibiler :cool: |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sayın Yeni Gine ^^ çok dindar değilimdir ama :o her kutsal yerler de dua ettiğimde bahçesi olmayıp çok isteyenlere dönüm dönüm yer ver diye dua ediyorum :cool: umarım sizinde en yakın zamanda bahçeniz olur eminim benden bin kat daha güzel şeyler yaparsınız ^^ |
:) Sağol, sağol, gönlüne sağlık sevgili Dongyul yok yok ben zaten artık yaşlandım dönüm dönüm olmasın, hani şöyle az biraz ekip-dikebileceğim kadar olsun yeterli. :) Rabbim dualarını kabul etsin inşallah!..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025