![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Tünel seraya 3 sıra nazende 40 günlük fasulye ekildi. Fasulyeler verime geçtiklerinde aralarına salatalık ekilecek ^_^
Eklenti 598870 İkişer adet bir karış arayla. Eklenti 598871 Sıcak olması için üstleri siyah plastik örtü ile örtüldü. Ayrıca tünel serada kapatıldı. Eklenti 598872 |
Günlük hasılat ^_^
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bir iki hafta önce tüm gün saatlerce ağaç aşılama metodları hakkında video izlemiştim sonunda aşı yapmayı öğrendim ilk kez erik ağacına iki farklı aşı yapmıştım sonunda yüzümü güldürdüler... tomurcuklar patlamaya başlamış... umarım tutmuşlardır :p
Eklenti 598900 Eklenti 598901 Maydanoz serama budarken atmaya kıyamadığım gül dalları ve ahududu dallarını batırmıştım sonuç ortada hepsi yeşermiş ^_^ Ahududu Eklenti 598902 Güller Eklenti 598903 Eklenti 598904 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. dongyul tebrik ederim. Aşı konusunda ilk tecrübenizde başarılı olmuşsunuz.
Bakalım o dallardan meyve alabilecek misiniz :) |
Teşekkür ederim sayın Resulgur; bende merak ediyorum benim gibi tez canlı biri için zor bi bekleyiş gidip gelip bakıyorum ^_&
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet Fransızlar aşı macunu olarak mum kullanıyormuş bende mumu ısıtıp erittim fırça ile aşı yaptıktan sonra sürdüm ve aşı kaleminin uç kısmına da sürdüm.. ve şunu fark ettim yağmur yağdıktan sonra mum sürdüğüm yerden yağmur damlaları akıp gitti yani işlevsel bir taktik :cool: |
2 Eklenti(ler)
|
Toprak güzelmiş, verimli, bol mineralli izlenimi veriyor.
|
Alıntı:
|
Sevgili dongyul çok haklısın senin olmayan bir bahçe için; ben senelerdir bana ait olmayan komşu bahçelerine, site ortak alana, kapı önlerine dikip-ekip duruyorum. Ama İstanbul gibi yerde buna da şükür diyorum.
Sana da rastgelsin inşallah... |
Alıntı:
|
:) Sevgili dongyul; evet bilmem mi senin bahçeni o yetiştirdiğin, emek verdiğin güzel ürünlerini... Daim olsun inşallah!..
:( Bana gelen-giden yok da ben daha çok gördüğüm zarar ve kayıplarımdan rahatsız oluyorum, üzülüyorum. :) Benden artık geçti de, inşallah senin kocaman bir bahçen olsun... |
Çooook teşekkür ederim mutlu oldum bu güzel dileğinizle ^_^
|
Can-ı gönülden tebrik ediyorum.Gece gece çok güzel 16 sayfa dolusu guzellik,mutluluk ,bilgi...
Titizlikten nasibsiz ben, o konuda da ayrıca size hayran kaldım. Son olarak Yenigine hanimin dedigi gibi ben bahçe istiyorum ! |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Umarım en yakın zamanda kocaman güzel bir bahçeniz olur ^_^ |
3 Eklenti(ler)
Bir hafta önce viyollere dikilen oturak fasulyeler (nazende) tünel seraya taşındı.
Eklenti 599332 Kök yapısı çok güzel ^_^ Eklenti 599333 40 gün sonra ürünleri toplamak üzere... Eklenti 599334 |
Înşallah en kısa zamanda istediğiniz bahçeye kavuşursunuz sn dongul istemek elde etmenin yarısıdır, kalmış diğer yarısı başarılar dilerim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bugün büyük seranın içindekiler toplandı.
- Derince kazıldı, toprak altı gübresi, 1 çuval yanmış hayvan gübresi atıldı ve karıştırıldı. - Yarın damlama borusu ve malç plastiği çekilecek. 3 sıra salatalık ve oturak fasulye ekilecek ^_^ Eklenti 599440 Eklenti 599439 |
Toprak altı gübresi dediğiniz kimyasal gübre mi?
|
Alıntı:
Evet kimyasal gübre. 20.20.0 KOMPOZE GÜBRE (Toprak altı gübresi) 100 kg’ından 20 kg. saf azot, 20 kg.'da fosfor asidi mevcut. Suda eriyebilirlik derecesi yüksek gübre ve her toprak çeşittine uygulanabilir. Tabikide bunun da fazlası zarardır. Kararında toprağa serpme şeklinde uyguluyorum ^_^ |
Alıntı:
Peki kimyasal gübreleri bir kenara bırakıp organik tarım yapmayı düşünmez misiniz? Eminim sizdeki bilgi birikimi ve de çalışkanlıkla kolayca üstesinden gelirsiniz. Çok daha sağlıklı ürünler elde edebilirsiniz. :) |
Evet haklısınız ama benim düşünceme göre bu gübreyi az miktarda kullandığım için organik tarım yaptığımı düşünüyorum. Çünkü benim toprağım çok verimsiz... Hayvan gübresi yeterli gelmiyor ama bu yıl Sayın Meyvelitepeden; öğrendiğim irfan çayı yapacağım ve tüm yaz boyunca kullanacağım bu şekilde toprak altı gübrenin yerini irfan çayı alacak ^_^ ama sorun şu hodan bitkisi bulmak çok zor.
|
”Çoğunlukla organik” diyelim biz ona. ;)
İrfan çayını duymamıştım. Bir bakayım... Ama kimyasal gübreyi bırakmak adına çalışmalarınızın olması çok güzel. Bahçenizin bir tarafında kompost da yapmanız faydalı olabilir. Bol bol kompost, hayvan gübresi ve leonardit/hümik asitle adam olmayacak toprak pek yok. :) |
Alıntı:
Kompost yapmak için değil ama otları ve yaprakları topladığım küçük bir yer yaptım orada biriktirip bahçenin belli bölgelerine gömüyorum işe yarıyor... Hümik asitte son aylarda kullandığım ama pek yararını göremediğim bir madde. - Bilgi paylaşımı ve bugün sizinle yaptığımız paslaşmalar beni çok mutlu ediyor. Sohbetlerin ve önerilerin içi dolu olanını seviyorum ^^ teşekkür ederim :cool::cool: |
2 Eklenti(ler)
Büyük seranın damlaması çekildi, kırağı beziyle malç örtüsü örtüldü ^_^
Eklenti 599525 Eklenti 599526 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025