agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

telato 20-01-2016 21:30

1 Eklenti(ler)
Karnabaharlarda hasat vakti yaklaşıyor...

Eklenti 592895

telato 21-01-2016 17:20

1 Eklenti(ler)
Bu brokoli türü, sıkı baş yapmayan Early Fall Rapini olmalı, ya da bu brokolilerin sıkı baş yapmasını engelleyecek, bilmediğim başka bir faktör var...

Eklenti 593015

TCM 22-01-2016 08:51

@ telato, benim karnabaharlarda buna benzemişti. Hiç yiyemedik.

http://www.agaclar.net/forum/1411183-post620.htm

eneskrky 22-01-2016 10:44

Telat abi : Brüksel Lahanasını şahane becermişsin çok güzel duruyor :D
-Karnabahar desem birinci sınıf ürün :D emeklerine sağlık

telato 22-01-2016 11:08

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1434799)
@ telato, benim karnabaharlarda buna benzemişti. Hiç yiyemedik.

http://www.agaclar.net/forum/1411183-post620.htm

Evet Sayın TCM sizin karnabaharlarda benim brokoli gibi olmuş, acaba bunlar hava şartlarından dolayı tohumamı kaçıyor.
Ama bakın başka bir tür olduğunu sandığım, bu brokoli daha sıkı baş bağlamış...

Eklenti 593063

Not: Sıkı baş bağlamamış brokolilerden, genede kremalı brokoli çorbası yapmayı düşünüyorum:D Umarım iyi bir sonuç alırım:D

telato 22-01-2016 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1434830)
Telat abi : Brüksel Lahanasını şahane becermişsin çok güzel duruyor :D
-Karnabahar desem birinci sınıf ürün :D emeklerine sağlık

Teşekkür ederim Enesciğim, böyle güzel cümleler duymak insana mutluluk veriyor:D

TCM 22-01-2016 13:27

Benim karnabaharlarda tahmini 10 kök vardı ve hepsi öyleydi, tohumları bozuk deyip geçtik :) Sonrada alıp diktiğimiz 3-4 kök ise geç dikildi ve sorunsuz büyüyordu ki yumrak kadar olunca geçen haftalarda soğuk vurdu.

telato 22-01-2016 13:55

Karnabaharları 1-2 hafta daha büyütmeyi düşünüyorum, istanbulda uzun süreli soğuklar olmadığı için soğuklar sadece sebzelerin yapraklarını yakıyor, meyvesine zarar vermiyor,
sizde izmirde oturduğunuz için aynısı gibi olur diye düşünmüştüm.

telato 23-01-2016 18:39

1 Eklenti(ler)

sevgihoca 23-01-2016 19:42

1.yılınız hayırlı olsun,daha nice yıllara inşallah.Yalnız mumu pastanın üzerine değil de karnabaharın üzerine koysaydınız daha iyi olurdu.:p:p

dongyul 23-01-2016 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1434721)
Bu brokoli türü, sıkı baş yapmayan Early Fall Rapini olmalı, ya da bu brokolilerin sıkı baş yapmasını engelleyecek, bilmediğim başka bir faktör var...

Eklenti 593015

Telat abi bu brokoli rapid cinsi bende bundan ektim yetiştirdim sıkı baş yapmayan ve çok erken çiceklenmeye başlayan sıcağı hiç sevmeyen bunun yaprakları diğer brokolilerin yaprağı gibi bi acımtırak tadı fazla olmuyor size tavsiyem bende aynısı yaptım yapraklarıyla birlikte yemeğini yapın lezzetli çesit. Eğer sıkı başlı brokoli istiyorsanız tavsiyem F1 çeşit ekin ve tohumunu elde edip senelerce kendi elde ettiğiniz tohumu kullanın ^_^

Bu arada 1. Yılınız kutlu olsun nice yıllara sağlık huzurla ^^

telato 25-01-2016 00:07

Kutlama dilekleriniz öncelikle teşekkür ederim...
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1435202)
1.yılınız hayırlı olsun,daha nice yıllara inşallah.Yalnız mumu pastanın üzerine değil de karnabaharın üzerine koysaydınız daha iyi olurdu.:p:p

Henüz 1. yaşındayım Sevgihocam;) daha bunun 3. 5. 10. yılları var, inşallah o zaman yaparım:D daha neler yaparım neler:D
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1435225)
Telat abi bu brokoli rapid cinsi bende bundan ektim yetiştirdim sıkı baş yapmayan ve çok erken çiceklenmeye başlayan sıcağı hiç sevmeyen bunun yaprakları diğer brokolilerin yaprağı gibi bi acımtırak tadı fazla olmuyor size tavsiyem bende aynısı yaptım yapraklarıyla birlikte yemeğini yapın lezzetli çesit. Eğer sıkı başlı brokoli istiyorsanız tavsiyem F1 çeşit ekin ve tohumunu elde edip senelerce kendi elde ettiğiniz tohumu kullanın ^_^
Bu arada 1. Yılınız kutlu olsun nice yıllara sağlık huzurla ^^

Dongyul kardeş sıkı baş yapmayan brokolilerle çorba yapıldı, tadında henüz bir değişiklik yoktu, sizinde dediğiniz gibi bu tür çabuk tohuma kaçıyor, bu tür alınmaması gereken brokoli tohumlarında yerini aldı.

flaneuse 25-01-2016 11:40

Bahçenizin ilk yaşı kutlu olsun Sayın Telato- nice güneşli, bereketli günler görsün ;)

sinbas 25-01-2016 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1435194)

Bahçenizin Doğum günü kutlu olsun, önceden haberim olsaydı hediyesini gönderirdik.

telato 26-01-2016 00:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse (Mesaj 1435508)
Bahçenizin ilk yaşı kutlu olsun Sayın Telato- nice güneşli, bereketli günler görsün ;)

Soğuk ve karlı bu günlerde güneşe ihtiyacımız her zamankinden daha fazla bu yüzdende mesajınız çok anlamlı geldi;)
telato/bahçe'nin doğum gününü kutlama inceliğini gösterdiğiniz için teşekkür ederim Sayın Flaneuse...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1435529)
Bahçenizin Doğum günü kutlu olsun, önceden haberim olsaydı hediyesini gönderirdik.

Çok teşekkür ederim Sayın Sinbas; hediyesini gönderirdik demeniz bile yeterli ama;) siz genede gönderin...
Ben yaş gününde ;)gelmişde almış gibi yaparım:D:D

telato 26-01-2016 00:53

1 Eklenti(ler)
Eklenti 593372

Bugün uzun bir süredir beklediğim kargom geldi.
Gelen bu tohum saklama kabıyla, tohumlarımı daha iyi muhafaza edeceğim.

Ayazkızı 26-01-2016 09:17

Bahçenizin doğum günü kutlu olsun. Daha nice, nice, nice bolluk bereket dolu yıllarınız olsun.

birnefestoprak 29-01-2016 03:20

Raab'a benzemiyor. Erken donem cesitlerinden biri olmali. 20. yuzyilda cicek baslarinin yogunlugunun yuksek oldugu bircok cesit uretilmis (bircogu hibrittir). Bitkiyi sokmeyin, yanlardan ufak surgunler verecektir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1434721)

Eklenti 593015

telato 30-01-2016 14:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayazkızı (Mesaj 1435647)
Bahçenizin doğum günü kutlu olsun. Daha nice, nice, nice bolluk bereket dolu yıllarınız olsun.

Çok teşekkür ederim Sayın Ayazkızı; ne kadar güzel temenni bu;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1436226)
Raab'a benzemiyor. Erken donem cesitlerinden biri olmali. 20. yuzyilda cicek baslarinin yogunlugunun yuksek oldugu bircok cesit uretilmis (bircogu hibrittir). Bitkiyi sokmeyin, yanlardan ufak surgunler verecektir.

Yok sökmüyorum, bu türde yan sürgünlerde büyük baş yapacak mı Sayın Birnefestoprak.

telato 30-01-2016 14:44

1 Eklenti(ler)
Eklenti 593974

Mor ve Beyaz baş lahana

birnefestoprak 30-01-2016 15:20

Alıntı:

Yok sökmüyorum, bu türde yan sürgünlerde büyük baş yapacak mı Sayın Birnefestoprak.
Hangi cesit oldugunu bilmiyorum ama genelde kucuk (ve cok lezzetli) olur yan surgunler. Sizdeki Italya'nin Calabria Bolgesi'nin brokolisine benziyor.

telato 05-02-2016 20:53

3 Eklenti(ler)
Eklenti 594669

Eklenti 594670

Eklenti 594671

Evdeki kedi miktarı artınca, çiçekleri korumakta bir o kadar zorlaşıyor artık toprağın üzerine serdiğim tel yeterli gelmiyor,
bende üzerlerindeki teli 5cm havaya kaldırdım, telin üzerinde yürümek hoşlarına gitmiyor, hem kedi beslemek hemde çiçek yetiştirmek çok zor, ikisi bir arada olmuyor:(
bu arada sebzelerden yana bir sıkıntım yok çünkü onlar kafes bahçemde...

akçabardak 06-02-2016 10:25

İşiniz çok zor, kolay gelsin.

telato 06-02-2016 14:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 594748

Sayın Akçabardak, bizim evdeki kediler yeni doğan yavru kedilerimizle birlikte 7'ye çıktı, bizim evin yanında kuzenlerim var onların kedisinin sayısını bilmiyorum ama 25 tane vardır, birde komşumuzun ve mahallenin kedileri var. Şu an bahçemdeki çiçeklerimde en az %40 oranında kayıp var. Ve bir çoğununda açıp açmayacağını bilmiyorum yani belirsizlik var...

Ama pes etmeyeceğim, bakın bugün çiçek tarh'ımın başka bölümündeki teli bu şekilde havada tutmaya çalıştım.

akçabardak 06-02-2016 18:42

Ellerinize sağlık bu şekilde olunca toprağı eşemezler ama onların da toprağa ihtiyaçları var, bence siz onlara da kıyıda köşede bir yer toprak bıraksanız, şöyle bir kare şeklinde belki ihtiyaçlarını karşılar diye düşünüyorum, toprağı belleyip o şekilde olursa daha rahat eşinirler.

telato 06-02-2016 21:52

Sayın Akçabardak; Kedilerin ihtiyacını gidermeleri için kedi kumları var... Ve ayrıyetten komşumuzun boş bahçesi;) varken benim çiçek bahçemi oyun ve ihtiyaç giderme alanı olarak
kullanmaları zaten problem:D iyi topraktan anlıyorlar demek ki:D

akçabardak 06-02-2016 22:39

Kediler çok akıllıdırlar, kıskançtırlar, bencillerdir devamlı sizin peşinde dolaşırlar, çaktırmadan ne yaptığınıza bakarlar, ilgi isterler onlardan daha fazla çiçeklerle bağ bahçeyle ilgilendiğinizi anlarlar ve size inat çaktırmadan ya toprağı kazarlar ya da çiçeklere kırıp ezerler, kinlenirler, yalancıktan iki miyavlayıp cilvelenseler de inanmayın, çok kurnazdırlar onlar, ben de yetiştirdim çünki bilirim kurnazlıklarını.

Ha bütün işi gücü bırakıp ağırlık olarak onlarla ilgilenirseniz değmeyin keyiflerine.

telato 07-02-2016 13:22

2 Eklenti(ler)
Eklenti 594876

Eklenti 594877

Ve karnabaharda hasat edildi...

aleydi 07-02-2016 17:37

Azönce marketten karnıbahar aldım:). Daha önce pırasa ve ıspanak ekmiştim. İnanılmaz lezzet farkı oluyor.Kış sebzelerine özendirdiniz bizi. Gelecek yıl bende deneyeceğim sayenizde:).

loveforlife 07-02-2016 18:25

Benim akıllı uslu Zeytin'im bile terasın kapısını açık bulup bir koca saksı nergisi eşip yaymış. İnanılmaz derecede kıskanıyor çiçekleri. Eğer Zeytin evde değilse terasa çıkıp çiçeklerle ilgilenmem hele ki fotoğraf çekmem tam bir komedi. Kafama çıkıp oturuyor ve fotoğraf çektirmemek için elinden geleni yapıyor çocuğum. Evde kumları var ama bu ayrı keyif onlar için. Bahçedeki kediler ve tavuklar koyun koyuna birlikte buldukları toprağı eşeliyorlar. Sayı çoğalınca işiniz zor. Olsun ne yapalım Sevgili Telato. Biz ne yardan geçeriz ne de serden. Öyle değil mi?

eneskrky 07-02-2016 19:16

telat abimm :)) karnabaharda hasatın bereketli,daim olsun :D şahane görünüyor emeklerine sağlık ..
Kediler konusunu duydum orada sanki..
-Abi sevdiğini biliyorum bende seviyorum ancak bu kadar bitki düşmanı bir canlı ilk defa görüyorum -_-
Özellikle soğanlı bitki düşmanı!! ve bahçe sahibini nasıl sinir edeceğini iyi biliyor (en özel türü seçip pisliyor)
Başa çıkma yollarını deneye deneye bunaldım artık ,en sonunda seningibi üzerini telledim bende :) şimdi de saksılarıma başladılar
İşin kötüsü bir pislediği yeri sürekli kullanıyor zor vaz geçiriyorsun :D Allah yardımcımız olsun.. kolay gelsin

telato 07-02-2016 23:59

Alıntı:

Azönce marketten karnıbahar aldım. Daha önce pırasa ve ıspanak ekmiştim. İnanılmaz lezzet farkı oluyor.Kış sebzelerine özendirdiniz bizi. Gelecek yıl bende deneyeceğim sayenizde.
Sayın Aleydi siz böyle kış sebzelerine beni özendiriyorsunuz diyorsunuz ya;) ben bir kat daha mutlu oluyorum... çünkü kış sebzelerini herkesin bahçesinde yaygınlaştırmak
için çook kötü;) planlarım var çok... Artık kış aylarında herkesin bahçesi şenlenecek:D

Alıntı:

Benim akıllı uslu Zeytin'im bile terasın kapısını açık bulup bir koca saksı nergisi eşip yaymış. İnanılmaz derecede kıskanıyor çiçekleri. Eğer Zeytin evde değilse terasa çıkıp çiçeklerle ilgilenmem hele ki fotoğraf çekmem tam bir komedi. Kafama çıkıp oturuyor ve fotoğraf çektirmemek için elinden geleni yapıyor çocuğum. Evde kumları var ama bu ayrı keyif onlar için. Bahçedeki kediler ve tavuklar koyun koyuna birlikte buldukları toprağı eşeliyorlar. Sayı çoğalınca işiniz zor. Olsun ne yapalım Sevgili Telato. Biz ne yardan geçeriz ne de serden. Öyle değil mi?
Sayın Loveforlife çok doğru söylüyorsunuz Biz ne yardan vazgeçeriz ne de serden. Sizinde benim gibi kedilere çok düşkün olduğunuzu biliyorum
ve herkesten fazla sizin görmenizi istediğim fotoğraflarım var, nasıl başarıyorsunuz:D kedilerin fotoğrafını paylaşmadığım zaman bakmayı. Benim yavruşlarımı bile görmediniz:(
Muhtemelen bu yazıyıda görmeyeceksiniz:D Gene kedilerimi gösteremeyeceğim...

Alıntı:

telat abimm ) karnabaharda hasatın bereketli,daim olsun şahane görünüyor emeklerine sağlık ..
Kediler konusunu duydum orada sanki..
-Abi sevdiğini biliyorum bende seviyorum ancak bu kadar bitki düşmanı bir canlı ilk defa görüyorum -_-
Özellikle soğanlı bitki düşmanı!! ve bahçe sahibini nasıl sinir edeceğini iyi biliyor (en özel türü seçip pisliyor)
Başa çıkma yollarını deneye deneye bunaldım artık ,en sonunda seningibi üzerini telledim bende şimdi de saksılarıma başladılar
İşin kötüsü bir pislediği yeri sürekli kullanıyor zor vaz geçiriyorsun Allah yardımcımız olsun.. kolay gelsin
Enesciğim ben sabahleyin bahçeme baktığımda genelde bir şok yaşıyorum, çiçek soğanları topraktan çıkartılmış, üstüne üstelik birde onla top
oynanıyor, bir o patisiyle vuruyor bir diğer patisiyle...

Ne yapılabilinir ki kedilerin böyle yapmasına engel olmaktan başka... çiçekleride seviyorum:D kedileride seviyorum.

telato 08-02-2016 19:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 594986

UMUT İŞTE...
(Bu senede ilk açan çiçeğim kardelen oldu.)

telato 11-02-2016 22:45

1 Eklenti(ler)
Eklenti 595356

Bugün tohum paylaşım etkinliğinden kargosu gelenlerden biri benim;) sevinenlerden biriyim tabi ki...
Hemen planlamalar içine girdim ama şu anlık işin içinden çıkmak zor...

telato 13-02-2016 16:24

2 Eklenti(ler)
Eklenti 595574

Eklenti 595575

Etkinlikten gelen tohumları çimlendirmek varken ben halen kışlıkları şaşırtıyorum:D
13 şubat-15 mart arasında serada saksılarda kalacak, 15 martta bahçeye ekilecek, 15 nisan-1 mayıs hasat edilecek, 1 mayısta yazlıklar ekilecek...

akçabardak 13-02-2016 16:33

O kışlıkların ne olduğunu da öğrenseydik:D marul mu, hindi bağ mı, kıvırcığa da benziyor...

dongyul 13-02-2016 16:39

Abi endivyen mi?

telato 13-02-2016 16:55

Vallahi bende bilmiyorum;) büyüyünce anlıyacağız sanırım...
Çimlendirme toprağına önce kıvırcık tohumu serptim, çimlenmedi diye endivyen serptim gene bir hareketlilik yok deyip, son olarak Güneyik (acı marul) serptim...

Acaba hangisi:D

telato 18-02-2016 10:51

1 Eklenti(ler)
Eklenti 596198

Galanthus (Kardelen)

Resulgur 19-02-2016 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1435622)
Eklenti 593372

Bugün uzun bir süredir beklediğim kargom geldi.
Gelen bu tohum saklama kabıyla, tohumlarımı daha iyi muhafaza edeceğim.

Sn. telato bu ürünü çok merak ettim. Tohumlarınızı kutuya koydunuz mu acaba .. Kullanışı hakkında yorumunuzu almak isterim.

Nereden , kaç tl ye temin ettiniz. ? Teşekkürler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025