![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Pek çoğumuzun hayallerini gerçekleştiriyorsunuz, ne mutlu size! Bahçe hayallerimizin bahçesi olunca biz de sıkı takipçileriyiz haliyle...
Sevgili Telato, öylesine güzel ve özenli ki her şey bahçenizde; hayran olmamak elde değil. Hele sayfanın o etiketleri yok mu, işte beni tam kalbimden vuran onlar oluyor. Rizomlar, soğanlar, yumrular deyince; hepsi hayran ediyor beni kendine. Saksıda ne kadar olursa, bulabildiğim her türünü edinmeye, yaşatmaya çalışıyorum ben de. Yer gök saksı oldu ama bu dermanı olmayan bir hastalık... Olsun varsın, böyle hastalıktan zarar mı gelir insana? Sevgi ve selamlarımla... Bahçenizin bereketi bol olsun! |
:) Çok güzel, çok güzel... Çalışmalar, verilen emek harika. Sevgili loveforlife de bizlerin düşüncelerine tercüman olmuş. Ben de bahçenizi büyük zevkle izleyen sıkı takipçilerinizdenim... Bilinee. :)
|
Sayın Akçabardak, Sayın Loveforlife ve Sayın YeniGine
İçten, insanın içini sıcacık duygularla saran, samimi mesajlarınız için ne söylenebilir ki... Sağ olun, Var olun:) |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
''Ek beni'' diyen glayörlere yer bulundu:D
Eklenti 548470 Daha önce buraya sepette kaplan çiçeği ekmiştim. Eklenti 548471 Sepetin dışında kalan bölümlerede glayör ekiyorum. Eklenti 548472 Birde benim için hiç değişmeyen davranış var, ektiğim çiçek soğanlarının yeşerip yeşermediğini kontrol etmek;) ne yapayım tutamıyorum kendimi:D Kaplan çiçekleri yeşermiş, her şey yolunda... |
Göl soğanı ne kadar narin ve güzel çok beğendim.
Yazmadan duramadım. :))) Bakalım daha ne güzellikler göreceğiz Kolay gelsin. Kokusu var mı? |
Betül Hanım; Göl soğanın uzaktan kokusu gelmediği için hiç koklama gereği duymamıştım, hep bu ön yargıdan dolayı...
Şimdi abimi alıp dışarı çıktım, çünkü ben hafif kokuları alamıyorum:D abime koklattım, kokmuyor betül hanım... |
Gece gece yormuşum sizi.
Benim de alerjik rinitten dolayı koku alma problemim var. Neyse ki benim küçük oğlanların burunları iyi koku alıyor. Ben de bazen onlara koklatırım. Abinize de teşekkür ederim. Saygılar,sevgiler |
Sayın telato, maydonoz tohumlarının üzerine toprak örttünüz mü yoksa açıkta mı kaldılar?
Komşumla kasaya ektiğimiz maydonozlar bir haftayı geçer oldu hâlâ çimlenmedi :( |
Alıntı:
Sayın Sûz-i Dilârâ; maydanoz, tohumları en uzun sürede çimlenen sebzelerdendir. Tohum ekiminden yaklaşık 25-30 gün sonra çimlenme ve çıkış başlar. Tohum ekim derinliği 1-1.5 cm’dir, ben tırmıkla çok yüzeysel tarama yapıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Yapı marketten aldığım sebze fideleri...
4 adet pembe köy domatesi, 4 adet kapya biber, 4 adet çarliston biber 2 adet salatalık, adedi 55 kuruş Bu daha başlangıç:D Eklenti 548598 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Tohumlarım çimlenmeye başladı, bunları yarın direk toprakla buluşturacağım, yarın abiminde işe gitmiyor olması güzel, yardımcı olacak kişi bulundu:D
zaten her zaman yardım ediyor, ikimizin bahçesi burası... Yanımda abim var diye böyle yazıyorum:D:D Eklenti 548622 Eklenti 548623 Eklenti 548624 |
Çok güzel çimlenmişler, değişik bir çimlendirme yöntemi iyi fikirmiş, güle güle büyütün fidelerinizi.
|
Teşekkür ederim, Sayın Akçabardak bu çimlendirme yöntemi balkabağı, karpuz, salatalık v.s. için çimlendirme yöntemi... Diğerleri için değil.
Bu şekilde çimlendirdikten sonra toprakla buluşturuyorsun, büyütüp fide yapmıyorsun. |
1 Eklenti(ler)
Bugün aldım elime kağıdı-kalemi, geçtim bahçeme, çizmeye başladım, düz bir zemin bulamadığım için yazım biraz çince oldu:D umarım okunabiliniyordur...
Çimlenen tohumlarımı bu plan dahilinde ekeceğim... Eklenti 548773 Bugün çimlenen tohumlarımı ekmeyi düşünüyordum ama başka işlerim çıktı, yarına artık... |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 548932Eklenti 548933
Eklenti 548934Eklenti 548935 Sonrasında plan dahilinde 8 adet öbek açtım. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın telato bahçeniz bereketli olsun ;)
|
Teşekkür ederim, Sayın Cevbay
|
Maşallah Telato ağabeyim çok düzenli, disiplinli, verimli çalışıyorsun, inşallah bir gün bahçem olursa bir seni, bir de İsmail Kuzucu ağabeyimi örnek alacağım ;)
|
Ben de bahçe istiyoruum!..
Ellerinize sağlık, Sayın telato nakış gibi işliyorsunuz bahçenizi, rastgelsin. O bölge boşmuydu ki?.. |
Urununuz bo ve bereketli olsun.
|
Sayın Laleci_03, Sayın YeniGine, Sayın Sonkez iyi niyetleriniz için teşekkür ederim.
Sayın YeniGine bu bölgede bir hafta öncesine kadar marul-kıvırcık ekiliydi. Bu bölge lale bahçemin biraz ilerisi, alt tarafta merdivenler ve küçük üçgen alan var, bu bölgenin üst tarafında ise toprağını elediğim gerçek sebze bahçem var. Aklıma gelmişken söyliyeyim, o bölgedeki balkabaklarını kenar tarafına ekmemin amacı, o bölgedeki topraktan gücünü alması ama yön vererek üst bahçemdeki telleri saracak olması, yani balkabakları için bahçemden yer kaybetmiyeceğim. Keşke benimde bir seram olsa:D Sera istiyorumm:D |
4 Eklenti(ler)
Çok renkli lale bahçem, zaman içinde geç açan siyah lale'lere alanı bırakıyor.
Eklenti 549203 Eklenti 549204 Eklenti 549205 Eklenti 549206 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 549259
Henüz açmamış olan bu lalemi diğerlerinden farklı tutuyorum, gölge bahçemde yer alıyor, bilinmedik bir lale değil ama benim gözümde zarif ve estetik... |
Bahçede eldivenle çalışanlara şaşıyorum.Eliniz toprağa değse daha hoş olur.İyi çalışmalar.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 549391
Bugün bahçemin kenar taraflarına çimlenmiş salatalık ve acur tohumlarını ektim, salatalık ve acurlara yön vererek telde dolaşmasını sağlayacağım. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 549404
Aşağıdaki bahçeme 3 ocak farklı balkabağı ekmiştim, dayanamadım 1 ocak balkabağıda buraya ekeyim dedim, tabi ki buda farklı... |
1 Eklenti(ler)
Gloxinia Speciosa (Bardak Menekşe)
Eklenti 549483 Ne yazık ki:( benim de evde bir adet çiçek yetiştirme hakkım var, bu yaz için;) bu hakkımı Bardak Menekşeden kullandım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025