![]() |
Alıntı:
Düzenli bakımlı bir bahçe, bir de kardeş ülkeden olunca, takibe değer diyorum. Emeğinize sağlık. Devamını bekliyoruz.:) |
Hoş bulduk, sayın SDurul, ilginiz için teşekkürler. Umarım, takibinize deyer:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün pazara gittim, belki yasemiin bulurum diye. Artık kendimin, bir yasemin hastası olduğumu kabulleniyorum :pÇiçekçiden: yasemininiz varmı? - diye sorduğumda, her zamanki kibi cevabım aynı oldu. Dükkanın yaşlı bir satıcısı var, kızım, gel ben sana "cennet gülü"vereyim, aradığın çiçekten de güzel, çiçeklendiyinde de mis kibi kokar, dışarıya da ekebilirsin dedi.Gördüyümde, yapraklarının dizilişinden sanki, yaseminmiş kibime geldi.Yasemin sevdası beni paranoyak edicek sonunda.:pTelefondakı resimler yine devreye girdi, tabi, amcam da sağolsun, evet, evet, işte bu çiçek, ama ismi cennet gülü demezmi? Kapış o kapış, hemen alıverdim. Bu gidişle, her yasemine benzer bitki kendini benim bahçemde bulucak. Varsın, olsun, allahın yarattığı her güzelliye bahçemin kapısı her zaman açık...
Bu da resmi, dokülmüş çiçek saplarını çektim. Dua edelim de bu cennet gülü, o yasemin çiçeyi olsin:p |
Sn lilpar aldığınız bitki Melisa yani kolanya çalısı :)
|
Bilgilendirdiyiniz için çok minnettarım, sayın salihcan. Melisa çalısını araştırırken, başka bir bitkimin de ismini öyrenmiş oldum, (Cestrum eleqans). Yani, bir gülleyle iki tavşan misali. Dolayısıyla size iki defa minnettarım:)
|
Sayfanız hayırlı olsun sn. Lilpar76.
Hoş geldiniz |
Teşekkürler, sayın ahsenn, sizler kibi doğasever insanlarla bir arada olmak çok güzel.
|
Sayfanız hayırlı olsun. herşey çok güzel görünüyor...
|
Alıntı:
|
Sn. lilpar bahçeniz çok güzel, yağmur sonrası görüntüsü ise ayrı bir güzellik katmış.
|
Çok teşekkürler, sayın resimsel, evet, yağmurdan sonra bahçeye bir ayrı güzellik geliyor sanki. Ama, yüklediyim resimler yağmurdan sonra çekilmemiş, ben kendim o havanı yaratmak için tüm bahçeyi bazen, böylece yıkarım:)
|
Sayın Lilpar76 aramıza hoş geldiniz.
|
sayın lilpar76 bahçe sayfanız hayırlı olsun. hepsi birbirinden güzel . ne yazık ki bende sizin gibi çiçeklerimi kışın içeri almak zorunda kalıyorum .
|
İki gündür bahçe sayfama resim yüklemiyorum, çekmediyimden deyil, yüklemede sorun yaşıyorum, önceden çekmiş oldugum fotoqraflar, hepsi mobil telefonla çekilmiş, 70 kb-n büyükler, sayfama resim yüklemek istediyimde yükleme hatası yazıyor, resimi küçültürken kenarlardan kırpıyorum , o zaman da fotoqrafın kenarları kayboluyor , ortası büyüyor. Sayfamdakı çiçek resimlerinden de belli oluyor. Tüm resimleri bilgisayara yükledim, sorun aynen devam ediyor.
Anlaşılan, çiçeklerimin resmini çekmek için, yazın gelmesini beklemeli olucam. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bilgisayara yüklediyim fotoqrafları sonunda Paint proqramı yardımıyla küçültmeyi başardım.Yüklediyim resimleri yeniden düzenlemeye çalışacam, umarım hiç bir sorun yaşamam. Resimleri küçültemememden dolayı çok canım sıkılmıştı, hiç halledemiyecem diye çok üzülmüştüm.
|
5 Eklenti(ler)
İlkbaharda fotoqrafladıklarım
Eklenti 524452 Eklenti 524453 Eklenti 524454 Eklenti 524461 Eklenti 524462 |
5 Eklenti(ler)
devamı
|
5 Eklenti(ler)
Petunyalarım, yaz boyu güzelce çiçeklediler,ama tohumlarını yığamadım.
|
3 Eklenti(ler)
Aslında, bitkileri öbek şeklinde dikmeyi daha çok seviyorum, baharda kayısı ağacının kölgesine uyğuladım, ama toprak yapısından dolayı uzun süre bu şekilde kalmadı.
|
2 Eklenti(ler)
Beş altı yıllık amaryllislerimin çiçek çapı bu yıl daha büyüktü.
|
3 Eklenti(ler)
Baharda seradan aldığım kamelyam.
Eklenti 524927 Eklenti 524929 Bu da yerli beyaz kamelyam. Eklenti 524928 |
sevgili lilpar76,bu sabah sizin sayfanız gözümü gönlümü açtı. maşallah harika çiçekleriniz varmış.inşallah bu bahar daha renklilerini görürüz.kamelyana bayıldım. sevgiler...
|
Çok teşekkür ederim , sevgili münevver48,güzel sözleriniz ve beyenileriniz için size minnettarım.İnşallah, diyelim...
|
2 Eklenti(ler)
Ayva ağacının meyvelerini topladık. Epeyi,(umarım yanlış yazmadım, yani biraz çok anlamında söylemek istiyorum.) meyvesi varmış.
Eklenti 525167 Çok yumuşacık ve hoş kokulu Eklenti 525168 |
Sevgili lilpar76,
Bahçeniz çok güzel ve sevgi dolu bir bakımda olduğu çok belli. Emeğinize sağlık. |
Ayvalar süper gözüküyor, akşam iş çıkışında hemen ayva alacağım, çok canım çekti :D
|
Sevgili Milla, ilginiz için minnettarım, keşke bahçeme sevdiyim kadar bakım yapabilsem...
Sevgili evdeçiçek, yakınınızda oturup da, istediyiniz kadarını ikram etmeyi çok isterdim:) |
Arkadaşlar, aslına bakarsanız sitedeki bahçeleri dolaştıkça, kendi bahçemin bakımsızlığından utanıyorum. Sanki, başka birisinin hazır bahçesinin görüntülerini sunuyormuşum kibi hiss ediyorum kendimi.Yazdan kalma, üç - beş adet çiçek fotoqraflarıyla bahçe sayfamı süsler kibi yapmak içime sinmiyor, açıkçası. Keşke, bahçemi yeni düzenlemeye başladığımda agaclar.net ailesine üye olsaymışım ve yaptıklarımı aşamalı olarak fotoqraflasaymışım diyorum. O zaman yapmak istediklerimi, hem daha detaylı anlatarak paylaşma fırsatım olurdu, hem de,yanlış bitkileri yanliş yerlere dikim hatam bu kadar çok olmazdı. Çünki, üyelerin bahçe sayfalarını dolaşırken, her üyenin kendi deneyimlerini, tecrübelerini başkasına faydalı olabilmek amacıyla anlattıklarını görüyorum ve çok da alkışlıyorum.Sonuçta, burası,tüm bitkiseverlerin doğa için, var olan ağaç ve bitki çeşitlerini tanıtmak ve yetiştirebilmek için birleştikleri bir site. Doğal olarak, benim kibi amatörler de başka üyelerin bahçe hikayelerini izleyerek , paylaştiklarını okuyarak öyreniyoruz, yanlış yaptiklarımızı böyle öneri ve bilgilerden yararlanarak düzeltebiliriz, diye düşünüyorum.
Artık, uslandım, bundan böyle bir tohumu bile,araştirmadan yanlış yere ekmek yok...:) |
Alıntı:
Bu bitkiniz dikkatimi çekti. Aeschynanthus Radicans olarak belirtmişsiniz. Aeschynanthus türlerinin çoğu birbirine çok benzemekte hatta Columnea'larla da çok benzeyebiliyorlar. Sizin bitkinizi ben daha çok Aeschynanthus Lobbianus'a benzettim. Belki bu tür bile olmayabilir fakat Radicans olmadığını düşünüyorum. Bu arada bitkinize maşallah, nazar değmesin. Çok sağlıklı büyümüş. Çok güzel bir bitki. |
Sayın gokselcetin, ben aldığım çiçekler hakkında hemen araştırma yaparım. Ağaclar nette sayın Ophrys- n açtığı Aeschynanthus radicans başlığı alttaki mesajlarda bu bitkiyle ilgilene bilirsiniz.Sizin söylediyiniz bitki yanılmıyorsam, yapon küpesi çiçeyidir ve yaprakları tüylüdür.
|
Sn. lipar76,
Sizi anlıyorum. Benimkisi bir yanlışa dikkat çekmekti. Madem siz öyle biliyorsunuz öyle de kalabilir. Güzel paylaşımlar dilerim. |
2 Eklenti(ler)
Sayın gokselçetin, ilginizden dolayı teşekkür ederim. Emin olmak için yeniden araşdırmaya karar verdim, yabançı sitelerin birinde çiçeyimin, aslında Aeschynanthus hidebrandii olduğunu öyrendim.
Resmini de yükledim. |
Sayın Lilpar sayfanız hayırlı ve bereketli olsun, henüz gezebildim sayfanızı :rolleyes: Ayrıca çok güzel bir bahçeniz var maşallah bitkilerinizde muhteşem, darısı başıma inşallah ;)
|
Çok teşekkür ederim, Laleci 03, inşaallah hayalindeki bahçeyi yapabilirsin:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili lilpar76 bu mesajınızı okuduktan sonra görüyorum ki kendinize çok haksızlık ediyorsunuz bence. Başlangıçta hepimizin hataları olmuştur, deneye yanıla öğreniyoruz her şeyi, bence başlangıçta sizde hiç fena değilsiniz gayet iyi gidiyorsunuz. Hiç bir şeyde geç kalmış değilsiniz, zamanla bütün taşlar yerine oturacaktır, kendinize dert etmeyin, herşeyden önce siz çok doğru yerdesiniz o yüzden rahat olun derim. Göreceksiniz ilerleyen zamanlarda her şey yoluna girdikten sonra siz bile geriye dönüp baktığınızda neydim ne oldum diye şaşıracaksınız :) Bahçenizi takip ediyorum, çok güzel bitkileriniz meyve ağaçlarınız var, bu arada ayvalar gerçekten çok güzel görünüyorlar ellerinize emeklerinize sağlık, bol bitkili bir bahçe dileğimle her şey gönlünüzce, ürünleriniz bol olsun, sağlıcakla huzurla sevgiyle kalın. |
Sevgili akçabardak, o güzel kalbinizin hoş niyyetleri için sizlere sonsuz minnettarlığımı sunuyorum. Bana akşam- akşam moral vermiş oldunuz,sizlerin bahçemi beyenmiş olması gerçekten benim için çok sevindirici. Umarım, bahçem sizin ve diger üyelerin de hevesle takip edebileceyi bahçelerden biri olur...Tekrar teşekkürler.
|
4 Eklenti(ler)
Kına çiçeklerimi çok seviyorum, onun içindir ki, çoğu fotoqraflarda ucundan kıyısından da olsa görüntüleri var.Şimdilik, bende iki rengi mevcut.
Eklenti 525262 Eklenti 525251 Eklenti 525254 Eklenti 525252 Bu da yazda fotoqrafladığım helleborusum Eklenti 525256 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025