agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

münevver48 11-04-2015 13:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1370023)
Sevgimi veriyorum sevgili Münevver48 :) Senin çiçeklerinin yanında lafı bile olmaz .Yerlerini sevdiler galiba :) . Bende dün senin bahçeni baştan sona bir daha dolaştım .Yaseminin kokusunu içime çektim . Sellukaya yine bayıldım . Fırça çalısına bitiyorum zaten .Mor salkım , bengovil , filbahri vb . Maşallah hepsine , şimdi yeniden çoşacaklar ne güzel , yeni görüntülerle görüceğiz hepsini .sevgiler

:)sevgili aleydi,iyi ki bu sevgiyi parayla almıyoruz.yoksa vay halimize hangi birisine para yetirebilirdik:D öyle değil mi nasıl olsa kaynağı biziz bol bol ver gitsin.
teşekkür ederim canım beğenilerin için. sizin de bu sene bahçeniz çok güzel olacak.erica nasıl çiçekleri açıyor mu? ah keşke fırça çalısı sizin oraya uyum sağlasa gerçekten çok güzel bir çalı iyi ki dikmişim dediğim çiçeklerimden. sizde üzmeyin kendinizi sizin bahçeniz içinde soğuğa dayanıklı çiçekler buluruz. clamatis gibi yeter ki isteyin gerisi olur.siz bulamasanız bile o sizi arar bulur;).sevgiler.

B e t ü l 11-04-2015 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1369990)
Kalanchoe yi ilk defa yetiştiriyorum . Çok güzel çiçeklendi :)

Eklenti 546090

Kendini Mart sanan nisanı bir nebze de unutturmak sizi mutlu etmek için açmış bence ...Maşallah diyelim

aleydi 11-04-2015 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1370036)

:)sevgili aleydi,iyi ki bu sevgiyi parayla almıyoruz.yoksa vay halimize hangi birisine para yetirebilirdik:D öyle değil mi nasıl olsa kaynağı biziz bol bol ver gitsin.
teşekkür ederim canım beğenilerin için. sizin de bu sene bahçeniz çok güzel olacak.erica nasıl çiçekleri açıyor mu? ah keşke fırça çalısı sizin oraya uyum sağlasa gerçekten çok güzel bir çalı iyi ki dikmişim dediğim çiçeklerimden. sizde üzmeyin kendinizi sizin bahçeniz içinde soğuğa dayanıklı çiçekler buluruz. clamatis gibi yeter ki isteyin gerisi olur.siz bulamasanız bile o sizi arar bulur;).sevgiler.

:) Sevgiden güzel ve bol ne var ki dünyada. Kıymetini bilmiyorlar o başka :( .Herkes birbirini sevse dünya cennet olurdu . Savaşlar , kavgalar olmazdı . Neyse ki ağaçlar net ailesi olarak yüreği güzel , doğa sevgisi olan sizlerle tanıştım :) .

Fırça çalısını gelecek yıl deniyeceğim . Hepsini bul yıl yapmam zor .Büyük bir saksıya dikip kışın içeriye alabilirim . Çok güzel çünkü buna değer :) .

Erica minicik saksısında , birazcık üşümüş dışarıda .Kaya bahçesine dikilmeyi bekliyor . Bir kaç gün sonra ekerim artık . Kaya bahçesini oluşturmaya başladım sevgili Münevver48 ,yakında fotoğrafları eklerim . Sizlerinde fikrini almak istiyorum .sevgiler

aleydi 11-04-2015 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1370051)
Kendini Mart sanan nisanı bir nebze de unutturmak sizi mutlu etmek için açmış bence ...Maşallah diyelim

Kışın bahçe olmayınca evdekilerle avundum . Onlarda beni mutlu etti .Çok teşekkür ederim Sevgili B e t ü l .

YeniGine 11-04-2015 23:54

:) Maşallah maşallah sevgili aleydi, menekşeler gerçekten çıldırmış; ellerine, emeklerine sağlık...

aleydi 12-04-2015 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1370253)
:) Maşallah maşallah sevgili aleydi, menekşeler gerçekten çıldırmış; ellerine, emeklerine sağlık...

Teşekküederim Sevgili YeniGine çoştular bu soğuk havada yüzümü güldüren onlar oldu :p. sevgiler

aleydi 12-04-2015 10:43

1 Eklenti(ler)
Dün pazardan aldıklarım . Şakayık diyoruz biz . Geçen gün serada çalışan bayana sordum (mevsimlik )deyince vazgeçip almamıştım . Sonra okuduğumda mevsimlik olmadığını öğrendim . Dün pazarda görünce renklerine hayran oldum .Bugün kaya bahçesine dikilecekler .
Minyatür güllerden her yıl 4 tane alıp saksılara dikiyordum . Satıcı donlara dayanmaz dediği için de eve alıyordum . Geçen senekileri kaybettim . Bu senekilerde ölmüş . Sevgili Sudenur 'un bahçesinde Ankara da yaşayıp çoğaldıklarını görünce çok şaşırdım . Meğer esintisiz ev ortamında ölüyorlarmış . Bir tanesi aşılıydı bir dalı kırmızı bir dalı sarı açıyordu en çok onu kaybettiğime üzüldüm .Bu aldıklarımı kaya bahçesine dikmeyi düşünüyorum .Tomurcukları var . Satıcı kırmızı dedi bakalım ne renk açacaklar .

Diğerleride Bim de son kalan ganimetler :). 10 tane Bim dolaştım galiba . Baya tohum aldım . Soğanlılar hiç kalmamıştı . 2 tane teta a teta nergis bulabildim . Zaten 100 taneye yakın nergisim olmuştu . Bahçede ekecek yer bulamayınca ,habire çimi kaldırıyorum nereye varacak bu işin sonu bakalım :) .

Eklenti 546321

günebakan 12-04-2015 10:52

Sevgili Aleydi menekşeler gerçekten harika görünüyor özellikle minik pembe çiçekli olana bayıldım yeni aldığınız bitkilerinizi de güle güle büyütün:)

aleydi 12-04-2015 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1370339)
Sevgili Aleydi menekşeler gerçekten harika görünüyor özellikle minik pembe çiçekli olana bayıldım yeni aldığınız bitkilerinizi de güle güle büyütün:)

Çok teşekkür ederim sevgili günebakan . Menekşeler pembe olanlar aslında tek bir tür , yapraktan çoğaltınca farklı türler ortaya çıkıyor .Böylece bir sürü farklı çiçekmiş gibi görünüyorlar :) . Hemde süpriz oluyor çiçekler :).

münevver48 12-04-2015 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1370337)
Dün pazardan aldıklarım . Şakayık diyoruz biz . Geçen gün serada çalışan bayana sordum (mevsimlik )deyince vazgeçip almamıştım . Sonra okuduğumda mevsimlik olmadığını öğrendim . Dün pazarda görünce renklerine hayran oldum .Bugün kaya bahçesine dikilecekler .
Minyatür güllerden her yıl 4 tane alıp saksılara dikiyordum . Satıcı donlara dayanmaz dediği için de eve alıyordum . Geçen senekileri kaybettim . Bu senekilerde ölmüş . Sevgili Sudenur 'un bahçesinde Ankara da yaşayıp çoğaldıklarını görünce çok şaşırdım . Meğer esintisiz ev ortamında ölüyorlarmış . Bir tanesi aşılıydı bir dalı kırmızı bir dalı sarı açıyordu en çok onu kaybettiğime üzüldüm .Bu aldıklarımı kaya bahçesine dikmeyi düşünüyorum .Tomurcukları var . Satıcı kırmızı dedi bakalım ne renk açacaklar .

Diğerleride Bim de son kalan ganimetler :). 10 tane Bim dolaştım galiba . Baya tohum aldım . Soğanlılar hiç kalmamıştı . 2 tane teta a teta nergis bulabildim . Zaten 100 taneye yakın nergisim olmuştu . Bahçede ekecek yer bulamayınca ,habire çimi kaldırıyorum nereye varacak bu işin sonu bakalım :) .

Eklenti 546321

sevgili aleydi pazar ganimetlerini güle güle büyüt. bu gün pazarda bende çiçekçilerin başına bir uğradım pek iç açıcı çiçek göremedim. senin anlayacağın eli boş döndüm.az önce tansaşa uğradık menekşeler sardunya ve minyatür gül gördüm maalesef almadım. gülün her türünü bahçende rahatlıkla yetiştirebilirsin hem soğuklara hem sıcaklara dirençli bir çiçek bunun için bahçemde güle ağırlık verdim tabi insan bir tür ile yetinmiyor daha sonra çalılar sarmaşıklar derken artık sonrası geliyor.:)sevgiler

aleydi 12-04-2015 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1370426)

sevgili aleydi pazar ganimetlerini güle güle büyüt. bu gün pazarda bende çiçekçilerin başına bir uğradım pek iç açıcı çiçek göremedim. senin anlayacağın eli boş döndüm.az önce tansaşa uğradık menekşeler sardunya ve minyatür gül gördüm maalesef almadım. gülün her türünü bahçende rahatlıkla yetiştirebilirsin hem soğuklara hem sıcaklara dirençli bir çiçek bunun için bahçemde güle ağırlık verdim tabi insan bir tür ile yetinmiyor daha sonra çalılar sarmaşıklar derken artık sonrası geliyor.:)sevgiler

Farklı bir pazara gittim bu sefer Sevgili Münevver48 teşekkür ederim. Meğer bizim pazar bayağı pahalıymış :) . Bizim pazarda 10 tl olan minyatür gülü 5 tl ye aldım :), Herşey çok ucuzdu . 20 Yıl sonra pazarımı değiştiriyorum :).

40 a yakın gül var bahçede 4_5 tanesi kardan zarar görmüş kırılmış , ölenler olmuş . Onların yerine yenisini alacağım . Sarmaşık güllerde var , en son aldığım iki tanesinin rengini göremedim çiçekleri yoktu . Merakla bekliyorum ne renk açacaklarını .

Bende az önce migrosa uğradım . İndirim yapmışlar çiçeklerde . Yine de tuttum kendimi :). O kadar çok fide şaşırttım ki bugün yarısı bile yaşasa , ne ekecek yer var ne saksı :) .

Güller en dayanıklı tür . Senin sarmaşık gülün muhteşem zaten , maşallah . Sarmaşıklar hepsi çok güzel . Yakında o güzellikler açacak bizde seyredicez . Emeğine sağlık .

YeniGine 12-04-2015 23:39

Sevgili aleydi yeni çiçeklerine maşallah çok güzeller. :D 'Habire çimi kaldırıyorum, nereye varacak bu işin sonu bakalım.' Bu işin sonu belli ki, bahçede çim kalmayacak...

aleydi 13-04-2015 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1370473)
Sevgili aleydi yeni çiçeklerine maşallah çok güzeller. :D 'Habire çimi kaldırıyorum, nereye varacak bu işin sonu bakalım.' Bu işin sonu belli ki, bahçede çim kalmayacak...

Öyle gerçekten de sevgili YeniGine . Bu çiçek alımları , tohumlarda yetişirse çimi tamamen kaldıracağız galiba :) . Aslında bayılıyorum düzensiz , rastgele çiçeklerin açtığı , doğal görünümlü bahçelere . Biraz böyle idare edelim , sonra değiştiririz artık :) . Sevgiler .

aleydi 13-04-2015 07:25

5 Eklenti(ler)
Dün kaya bahçesini oluşturmaya başladık , biraz biraz :) . 200 e yakın fide şaşırttım . Akşama kadar uğraştık , değdi yorgunluğa :). Henüz toprağı hazır değil kaya bahçesinin . Kırağıdan korktuğum için , bir kaç lavanta dışındakileri ekmedim . Bir hafta daha beklemek istiyorum . Kayaların arasına alisyum ekiceğim . Sizlerinde fikir ve önerilerinizi bekliyorum bu konuda :)

Eklenti 546437 .

Eklenti 546438

Eklenti 546439

Eklenti 546440

Eklenti 546441

akçabardak 13-04-2015 10:53

Hayırlı olsun kaya bahçeniz sevgili aleydi, çiçekler dikilince çok güzel bir görüntü oluşacak. Kaya bahçesini ben de çok seviyorum ama benim bahçem çok küçük olduğu için sizlerin kilerle kendimi avutacağım.

aleydi 13-04-2015 11:39

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1370521)
Hayırlı olsun kaya bahçeniz sevgili aleydi, çiçekler dikilince çok güzel bir görüntü oluşacak. Kaya bahçesini ben de çok seviyorum ama benim bahçem çok küçük olduğu için sizlerin kilerle kendimi avutacağım.

Sevgili Akçabardak teşekkür ederim umarım güzel bir görüntü oluşur . Bende küçük bahçe daha şanslısın . O güzel parlak taşları kullanarak küçük ve güzel bir görüntü oluşturabilirsin . Ufak bir şelale , altında çok büyük olmayan bir kaya görünümü ,etrafta çiçekler .
Kaya bahçesi dışında da güzel şeyler var .Bu örnekleri hemen alel acele buldum . Tahta olan tarhları betondan yapıp üzerlirini renkli taşlarla süsleyebilirsin .Tel örgü içindeki taş larda hoş görüntü oluşturmuş .Benim bahçeden sonra seninkine el atalım hep beraber :) . Sen iste yeterki ne güzellikler çıkar ortaya .

Eklenti 546469

Eklenti 546470

münevver48 13-04-2015 12:21

:)sevgili aleydi, hadi bakalım kaya bahçeniz hayırlı olsun. bu haliyle bile çok güzel görünüyor. sevgiler:)

aleydi 13-04-2015 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1370538)
:)sevgili aleydi, hadi bakalım kaya bahçeniz hayırlı olsun. bu haliyle bile çok güzel görünüyor. sevgiler:)

Sevgili Münevver48 desteğin için teşekkür ederim .Şuanda çok sade , çiçeklerden sonra biraz renklenir :) Kenar taşları çok istediğim gibi olmadı . Zamanla onlarda değişir güzel bir görüntüye kavuşur umarım . Sevgiler

Laleci_03 13-04-2015 12:53

Aleydi ablacım kaya bahçen hayırlı olsun. Bitmiş halini çok merak ettim şimdi :D Neyse ben de balkona yapayım büyük bir kaya bahçesi :p

aleydi 13-04-2015 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1370547)
Aleydi ablacım kaya bahçen hayırlı olsun. Bitmiş halini çok merak ettim şimdi :D Neyse ben de balkona yapayım büyük bir kaya bahçesi :p

Teşekkür ederim .Sen bu bitki sevgisiyle her şeyi yaparsın :) .
Benim oğlumda 16 yaşında . Bahçeye çıkaramıyoruz , bırak bitkilerle uğraşmayı :(

Yagmur143 13-04-2015 14:06

Kaya bahçen hayırlı olsun sevgili aleydi. Bitince de çok güzel olacağına inanıyorum. Kaya bahçelerine taşkıran (Saxifraga) çok yalışıyor. Menekşeler her zaman ki gibi harika. Ellerine sağlık...

Laleci_03 13-04-2015 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1370559)
Teşekkür ederim .Sen bu bitki sevgisiyle her şeyi yaparsın :) .
Benim oğlumda 16 yaşında . Bahçeye çıkaramıyoruz , bırak bitkilerle uğraşmayı :(

Benim bahçem olacak ve evden çıkmayacağım he? :D Ama öyle dememek lazım her insan farklı, zevkler ve renkler tartışılmaz demiş birisi :D

glcn06 13-04-2015 15:57

kaya bahçeniz hayırlı olsun sayın aleydi. bizim bahçede de bir kaç yerde rögar kapağı var ben onların üzerlerine kaya bahçesi yapmak istiyorum. hatta çok güzel büyükçe bir kaya var. evin tadilatından beri bu kayayı sakın atmayın diye eşime tembih ediyorum.:D . geçen gün işten geldim bi baktım kayam yok hemen ortalığı ayağa kaldırdım kayam nerde diye:p . belediyeden gelmişler rögarları kontrole benim kayayı yan bahçeye koymuşlar. havalar ısınır ısınmaz kaya bahçesi yapımına başlayacağım inşallah:D

akçabardak 13-04-2015 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1370530)
Sevgili Akçabardak teşekkür ederim umarım güzel bir görüntü oluşur . Bende küçük bahçe daha şanslısın . O güzel parlak taşları kullanarak küçük ve güzel bir görüntü oluşturabilirsin . Ufak bir şelale , altında çok büyük olmayan bir kaya görünümü ,etrafta çiçekler .
Kaya bahçesi dışında da güzel şeyler var .Bu örnekleri hemen alel acele buldum . Tahta olan tarhları betondan yapıp üzerlirini renkli taşlarla süsleyebilirsin .Tel örgü içindeki taş larda hoş görüntü oluşturmuş .Benim bahçeden sonra seninkine el atalım hep beraber :) . Sen iste yeterki ne güzellikler çıkar ortaya .

Eklenti 546469

Eklenti 546470

Sevgili aleydi bunların hepsi de çok güzeller, bana yardımcı olmanız beni mutlu etti, çok teşekkür ederim.

Bu sene belki yapamam malum o kadar çok tohum ektim ki neyi nereye yerleştireceğim diye düşünüp duruyorum, bahçem küçük düşüncelerim büyük :confused:
Havaların bir türlü ısınamamsı beni çok yordu. Allah izin verirse seneye bu kadar tohum, bitkiymiş pes ediyorum gücüm yetmiyor artık :) daha böyle kışa dayanıklı, kalıcı bitkiler fazla uğraştırmayacaklarla yetineceğim sanırım.

YeniGine 13-04-2015 23:26

Sevgili aleydi kaya bahçen hayrlı olsun, rastgelsin. Bir ara ben de çok istedim fakat sonradan baktım pek olacak gibi değil.

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...eme/6797-6.htm
O zamanlar hep araştırıyordum ve Sayın H. Ali'nin hemen yapmış olduğu yaratıcı kaya bahçesine bayılmış idim.

aleydi 14-04-2015 06:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1370574)
Kaya bahçen hayırlı olsun sevgili aleydi. Bitince de çok güzel olacağına inanıyorum. Kaya bahçelerine taşkıran (Saxifraga) çok yalışıyor. Menekşeler her zaman ki gibi harika. Ellerine sağlık...

Saxifraga çok güzelmiş sevgili Yağmur143 . Teşekkür ederim güzel yorumların için umarım bulurum :) . Sevgiler

aleydi 14-04-2015 06:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1370575)
Benim bahçem olacak ve evden çıkmayacağım he? :D Ama öyle dememek lazım her insan farklı, zevkler ve renkler tartışılmaz demiş birisi :D

Oğlum da derslerinde çok başarılı . Dediğin gibi herkesin farklı hobileri var . :Belki ileride ona da bulaşır doğa sevgisi :) . Umarım senin de çok güzel bahçen olur .sevgiler

aleydi 14-04-2015 07:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1370635)
kaya bahçeniz hayırlı olsun sayın aleydi. bizim bahçede de bir kaç yerde rögar kapağı var ben onların üzerlerine kaya bahçesi yapmak istiyorum. hatta çok güzel büyükçe bir kaya var. evin tadilatından beri bu kayayı sakın atmayın diye eşime tembih ediyorum.:D . geçen gün işten geldim bi baktım kayam yok hemen ortalığı ayağa kaldırdım kayam nerde diye:p . belediyeden gelmişler rögarları kontrole benim kayayı yan bahçeye koymuşlar. havalar ısınır ısınmaz kaya bahçesi yapımına başlayacağım inşallah:D

Teşekkür ederim SN glcn06. Sevgili Sudenur 'un bahçesini gezdiniz mi . O da Ankara da yaşıyor . Sizin söylediğiniz gibi kayayı betonla sıvayıp , taşlarla dekoratif bir görüntü oluşturmuş .Hem bizimle aynı iklimde ,cennetten bir köşe yaratmış . Bende sık sık ziyaret edip . Bizim iklime uygun çiçekleri öğreniyorum kendisinden . Ayrıca çok sıcak kanlı ve cana yakın biri . Kolay gelsin .

aleydi 14-04-2015 07:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1370745)
Sevgili aleydi bunların hepsi de çok güzeller, bana yardımcı olmanız beni mutlu etti, çok teşekkür ederim.

Bu sene belki yapamam malum o kadar çok tohum ektim ki neyi nereye yerleştireceğim diye düşünüp duruyorum, bahçem küçük düşüncelerim büyük :confused:
Havaların bir türlü ısınamamsı beni çok yordu. Allah izin verirse seneye bu kadar tohum, bitkiymiş pes ediyorum gücüm yetmiyor artık :) daha böyle kışa dayanıklı, kalıcı bitkiler fazla uğraştırmayacaklarla yetineceğim sanırım.

Eşim de bana aynı şeyi söylüyor :) . ( Sen bir yılda her şeyi yapmak istiyorsun . Ağaçlar nette ki arkadaşlar yıllarca yavaş yavaş uğraşarak o güzelliklere ulaşmışlardır . Çok yoruyorsun kendini ) .

Haklısın bence de .Pazar günü tohumları şaşırttım , belim tutuldu .Daha yarısını şaşırtabildim . Ekilecek yüzlerce tohum var . . Tohumlara harcadıklarımla çiçek alsaydım , bütün bahçe çiçek dolardı :) . Tohumdan yetiştirdiklerimin bir kısmı da bu sene yetişmiycek .

Böyle söylüyoruz , tohum ekim zamanı geldiğinde yine dayanamayıp ekeyim diye düşüneceğiz :). O tohumların ,topraktan başını çıkarıp hayata merhaba dediği anı ,yaşamak bambaşka bir duygu :) ,Bende mevsimliklerden vazgeçip çalı , gül vs ekeyim diyorum . Yine dayanamayıp alıyorum çiçek gördüğümde .Bizde ki bu bitki aşkıyla vazgeçemeyiz gibi geliyor sevgili Akçabardak :) . sevgiler

aleydi 14-04-2015 07:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1370747)
Sevgili aleydi kaya bahçen hayrlı olsun, rastgelsin. Bir ara ben de çok istedim fakat sonradan baktım pek olacak gibi değil.

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...eme/6797-6.htm
O zamanlar hep araştırıyordum ve Sayın H. Ali'nin hemen yapmış olduğu yaratıcı kaya bahçesine bayılmış idim.

Teşekkür ederim sevgili YeniGine . Evet çok güzel gerçekten .Eşimde buna benzer bir şey istiyordu ,şelale de olabilir . Bahçede yer var ilerde böyle bir şeyde yapılabilir diğer köşeye . Eşim de diyor .( Kayalar az oldu biraz daha ekleyelim ) diye.Bu resmi görünce , gerçekten bizim kayalar az olmuş:).

Sukulentleri çok araştırmadım . Eskişehir ikliminde kışları donmadan yaşar mı . Ablama izmir 'den hediye gelmişti bir kaç tür .Kapalı balkonda bile yaşamadılar .Aslında çok güzel yakışıyor kaya bahçelerine . sevgiler

münevver48 14-04-2015 08:14

:):)sevgili aleydi,bazen bir şeyler yaparken kararsız kalıyoruz.bu da çok yorucu oluyor. ama şelale ismini duyunca biraz yardımım dokunsun arkadaşıma istedim. tam dairenin ortasını biraz altına taş koyup üzerini toprakla yükseltip ve ortaya avize çiçeği dikseniz diyorum.soğuklara dayanıklı - 25 lere kadar dayandığı yazıyor. ve o tümseğin erozyonunu önlemek için bir daire daha çevirseniz.oraya da lavanta hazır. biraz ilave çalı türü alırsan tabi bulabilirsen ttaflan, berberis, bahçe külü, kartopu, birde yaz karı veya fare kulağı da diyorlar. bunlarda yaprakları farklı olduğu için ve avize çiçeği de yüksek tepeye dikildiğinden kendini hemen fark ettirecektir. aralara renkli papatya ve hatta küp testi de bulursan bir kaç tane kaya bahçesinin hemencik etrafına aksesuar olarak koyarsan içine aldığın alisyumlar ve dilersen lobelya eke bilirsin. bu tür çiçekler kalıcı ve zahmetsiz olacağını düşünüyorum. mevsimlik çiçekler her yıl tekrar düzenleme yapman gerekebilir. şimdi karar sizin. sonuç ne olursa olsun güzel olacağına inanıyorum;)inşallah aklınızı karıştırmamışımdır.sevgiler:)

aleydi 14-04-2015 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1370799)
:):)sevgili aleydi,bazen bir şeyler yaparken kararsız kalıyoruz.bu da çok yorucu oluyor. ama şelale ismini duyunca biraz yardımım dokunsun arkadaşıma istedim. tam dairenin ortasını biraz altına taş koyup üzerini toprakla yükseltip ve ortaya avize çiçeği dikseniz diyorum.soğuklara dayanıklı - 25 lere kadar dayandığı yazıyor. ve o tümseğin erozyonunu önlemek için bir daire daha çevirseniz.oraya da lavanta hazır. biraz ilave çalı türü alırsan tabi bulabilirsen ttaflan, berberis, bahçe külü, kartopu, birde yaz karı veya fare kulağı da diyorlar. bunlarda yaprakları farklı olduğu için ve avize çiçeği de yüksek tepeye dikildiğinden kendini hemen fark ettirecektir. aralara renkli papatya ve hatta küp testi de bulursan bir kaç tane kaya bahçesinin hemencik etrafına aksesuar olarak koyarsan içine aldığın alisyumlar ve dilersen lobelya eke bilirsin. bu tür çiçekler kalıcı ve zahmetsiz olacağını düşünüyorum. mevsimlik çiçekler her yıl tekrar düzenleme yapman gerekebilir. şimdi karar sizin. sonuç ne olursa olsun güzel olacağına inanıyorum;)inşallah aklınızı karıştırmamışımdır.sevgiler:)

Olurmu hiç arkadaşım kafa karıştırmak . Ne güzel fikirler veriyorsun .Ben sordum zaten fikirlerinizi bekliyorum diye .

Şelaleyi eşim çok istiyor :). Açıkcası ben bahçede sudan korkuyorum biraz . Temiz tutamazsak diye , bir de kurbağalar , yılanlar dolarsa bahçeye diye . Çünkü geçen yıl hem kurbağa hem yılan gördüm .Ziraat fakültesi bize yakın . Kendileri belirtmişler ,zararlılara karşı yılanları beslediklerini ve bıraktıklarını .Aslında biz onların doğal ortamına girmiş oluyoruz :) .

Söylediğin bitkilere bakarım bula bildiklerime . Yalnız kartopu ekmiştim bahçeme , komşu da da var . Kocaman bir ağaç , onu kaya bahçesinde nasıl kullanıcaz . Senin söylediğin kartopu farklı bir tür mü :) . nasıl bir şey o ? Bilmediğim için soruyorum .

Mevsimlik zor olacak . En iyisi çalı türleri haklısın , her yıl yenilemek zor olur .

münevver48 15-04-2015 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1370847)
Olurmu hiç arkadaşım kafa karıştırmak . Ne güzel fikirler veriyorsun .Ben sordum zaten fikirlerinizi bekliyorum diye .

Şelaleyi eşim çok istiyor :). Açıkcası ben bahçede sudan korkuyorum biraz . Temiz tutamazsak diye , bir de kurbağalar , yılanlar dolarsa bahçeye diye . Çünkü geçen yıl hem kurbağa hem yılan gördüm .Ziraat fakültesi bize yakın . Kendileri belirtmişler ,zararlılara karşı yılanları beslediklerini ve bıraktıklarını .Aslında biz onların doğal ortamına girmiş oluyoruz :) .

Söylediğin bitkilere bakarım bula bildiklerime . Yalnız kartopu ekmiştim bahçeme , komşu da da var . Kocaman bir ağaç , onu kaya bahçesinde nasıl kullanıcaz . Senin söylediğin kartopu farklı bir tür mü :) . nasıl bir şey o ? Bilmediğim için soruyorum .

Mevsimlik zor olacak . En iyisi çalı türleri haklısın , her yıl yenilemek zor olur .

::):)sevgili aleydi , doğru karar vermişsiniz çalı türleri kalıcı olduklarından fazla zahmetleri olmuyor.ben size parlak yapraklı kartopun dan söz ettim. iki hafta önce eşimle seraya gittik okulun bahçesine dikilmek üzere sözünü ettiğim kartopun dan aldık. bende sordum. ne kadar boylandığını,bırakınca iki metre kadar boylanıyormuş. fakat budamaya çok yatkın, budadığınız zaman enine doğru genişlediğini söyledi.bizim de bahçemizde geçen yıldan bir tane vardı.kartopu olduğundan emin değildim. bu yıl söküp duvarın dibine kaldırdık.yapabilirsek bahçe duvarımızı yeşilin tonlarını kullanarak çalılarla perdelemek arkada güzel bir fon oluşturmak niyetindeyim. bahçe sayfama son olarak ekledim. sizin için.acele işim çıkınca altına not düşemedim. şelale kulağa çok hoş geliyor. tabi görselliği ayrı bir güzellik katacaktır bahçenize, geçtiğimiz yıllarda metroda gördük. çok doğal duruyordu. bırak bahçeyi küçücük hani balkona bile kurulabilecek o kadar cazip görünüyorlardı ki almamak için kendini zor tutuyorsun.sevgiler:):)

aleydi 15-04-2015 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1371023)

::):)sevgili aleydi , doğru karar vermişsiniz çalı türleri kalıcı olduklarından fazla zahmetleri olmuyor.ben size parlak yapraklı kartopun dan söz ettim. iki hafta önce eşimle seraya gittik okulun bahçesine dikilmek üzere sözünü ettiğim kartopun dan aldık. bende sordum. ne kadar boylandığını,bırakınca iki metre kadar boylanıyormuş. fakat budamaya çok yatkın, budadığınız zaman enine doğru genişlediğini söyledi.bizim de bahçemizde geçen yıldan bir tane vardı.kartopu olduğundan emin değildim. bu yıl söküp duvarın dibine kaldırdık.yapabilirsek bahçe duvarımızı yeşilin tonlarını kullanarak çalılarla perdelemek arkada güzel bir fon oluşturmak niyetindeyim. bahçe sayfama son olarak ekledim. sizin için.acele işim çıkınca altına not düşemedim. şelale kulağa çok hoş geliyor. tabi görselliği ayrı bir güzellik katacaktır bahçenize, geçtiğimiz yıllarda metroda gördük. çok doğal duruyordu. bırak bahçeyi küçücük hani balkona bile kurulabilecek o kadar cazip görünüyorlardı ki almamak için kendini zor tutuyorsun.sevgiler:):)

Sonradan gördüm senin bahçende diğer kartopunu sevgili Münevver48 . Bu hafta sonu yine Bursa' ya gitmeyi düşünüyorum . Seraları gezmeye çok vakit kalmıyor . Yinede bu sefer şansımı deniyeceğim .Ne yazık ki Eskişehir de çoğu türü bulmak mümkün olmuyor .Bakalım ne güzellikler var orada . Sayın Kasap.94 kış ortancası dağıtımından bende nasibimi aldım . Ortanca çok istiyorum bahçemde . Geçen yıl kocaman bir tane almıştım . Bursa dan gelir gelmez kaybettim . Pek iklim koşullarına uymuyor . Aslında Yalova da çiçek seraları çok var ,yalnız gidersek erkenden yola çıkıp oralara uğramayı düşünüyorum .Bakalım neler bulabileceğim . Sevgiler .

aleydi 16-04-2015 20:53

2 Eklenti(ler)
Bu yıl aldığım lale soğanları , kırmızı diye aldığım . Gerçi bu rengini de sevdim . Saksıya ektiklerim ev ortamında çürüdüler . Onlarca soğandan bir kaç tane kaldı . Bahçedekilerin durumu daha iyi :) . Çok yavaş açıyorlar . Öyle sabırsızlanıyorum bir açsalar diye :)

Eklenti 547038

Bu sümbülü pembe diye almıştım . Bu kadar güzel bir tonda açacağını bilsem daha çok alırdım . Bayıldım rengine :)

Eklenti 547039

aleydi 16-04-2015 22:17

1 Eklenti(ler)
Ağaçlar nette ilk hediye kargom Sayın telato beyden gelmişti . Soğanları alel acele ektiğim için fotograflayamamış ,çok üzülmüştüm :( . Ben soğanlılarla , daha doğrusu genel olarakta bitkilerle , çok bilgim olmadığı için . Bir kaç hafta da açarlar bende yayınlarım diye düşünmüştüm . Kazınayağı öyle değilmiş . Gel git her gün bakıyorum . Ve bugün 5 tane trilite soğanım filizlendiler . Sayın Telato çok mütevaziler . Sümbülteber soğanı göndericem , isterseniz demişlerdi . Yanında nergis , süsen ve trilite , gönlünüze sağlık arkadaşım . Şimdi de açacakları günü dört gözle bekliyorum. Tekrar teşekkür ederim bu güzellikleri benimle de paylaştığınız için .

Eklenti 547073

telato 16-04-2015 23:33

Bende size çok teşekkür ederim, beni onure ettiğiniz için...
Sonuçta verdiğim birkaç çiçek soğanı, doğrusu içimden vermek geliyor:D bende paylaşıyorum...
bilmenizi isterim ki, sizde kabul ederek beni mutlu ediyorsunuz:D çünkü paylaşmak benide mutlu ediyor...
Şimdi sayfamda yayımladığım, başta laleler olsun, ilerisi için yeni bir kargo gönderimi planı içersindeyim, laf aramızda kalsın:D:D:D

sonkez 17-04-2015 08:53

Aaaa ben bu kosusturma icinde sumbulteber soganini unutmusum :( Halbuki ne cok istiyordum.

telato 17-04-2015 09:00

Ama ben ne yapabilirim ki; ben istiyorum dediniz, bende size iki defa özelden yazdım, istiyorsanız adresinizi verin diye cevap vermediniz:(

sonkez 17-04-2015 09:19

Ben o siralar umreye gittim,gelir gelmez kayinpederim epeyce rahatsizlandi ve su an yataktan kalkamiyor.Olumsuzluklarla ugrasirken unutmusum,caniniz sag oldun.Demekki nasip degilmis. :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025