![]() |
Alıntı:
:)sevgili aleydi,samimi sözleriniz için teşekkür ederim.ben de sizi arkadaş gördüğüm için fikirlerimi paylaştım. dediğim gibi kaya bahçelerini bende çok istedim. kuraklığa da dona da dayanıklı bitkileri özellikle çalı türü ve sukulent türlerini yetiştirmeyi düşündüm. taş olarak ta bir gün orman gezintisi sırasında lav taşı gibi görüntüsü olan bizim buralarda delik taş diyoruz onlardan görmüştüm.doğal saksı gibi eşiminde hoşuna gitti. fakat araya başka işlerimiz girince ertelemek zorunda kaldı .yakın olsaydık sizin bahçenizden başlardık yapmaya ;) bak benim bu şartlara uygun çalı listemin bir kaçı belki size de fikir olur. filbahri, abelia,gravilla, oya ağacı,bahar dalı,vangela, eskalanya,havlu püskülü bunlar bahçe düzenlemem yapıldığında dikilmek için araştırıp seçildi. birde küçük bir süs havuzu istiyorum. içinin çiçeklerini de ufak dan hazırlamaya başladım.su sümbülü, japon şemsiyesi, mercan birde nilüfer aldım mı tamam.kurbağa kaplumbağa zaten onlar benim kadim dostlarım, eee! geriye bir balık kalıyor onuda alırız. işte bunları yapabilsek saksı derdinden kurtulmuş oluruz. şu an benim 100 ün üzerinde saksım var değişecek.ve en kötüsü her gün saksıların sayısı artıyor. eşim de bana kızıyor:mad: saksı çiçeği yapma çok zahmetli oluyor. bahçeye dikilecek çiçek yetiştir diye, ama benim hiç umurumda değil :cool: Allahdan eşimde doğayı yeşili çiçeği seven bir insan da beni kıramıyor.bizi anlayan eşlerimiz olduğundan bazen abartıyoruz gibi geliyor bana;) sevgilerimle |
Alıntı:
Haklısın keşke 1_2 saatlik mesafelerde olsak .Birbirimize yardıma gider gelirdik :) . Gönüller bir olsun . Ben her zaman beklerim . Su sümbüllerini gördüm . Çok güzeller . Yetiştirmesi de zor bir tür galiba .Çok farklı türlerle yıllardır uğraşıyorsunuz. Ben çoğunu yeni öğrendim .Bu çalı listesi iyi oldu .Seraya gittiğimde sorarım . Umarım her şey gönlünce olur arkadaşım . sevgiler .. |
4 Eklenti(ler)
Bu güzellikler yeniden açtılar . Hemde eskisinden daha çoşkulu , çiçekleri daha büyük . Yaprakdan çoğalttığım menekşelerde tomurcuklandı . Açtıklarında onlarıda yayınlarım :)
Eklenti 539397 Eklenti 539398 Eklenti 539399 Eklenti 539400 |
2 Eklenti(ler)
Lavanta aldım bugün çok güzel kokuyor . Banio'dan 11.90 .Soğuklara dayanıklı mıdır bilemedim .Geçen yıl Bursa,'ya bauhause gitmiştim katalogta görüp lavanta almaya . Hiç kalmamıştı .
Eklenti 539586 Eklenti 539587 |
Sevgili aleydi menekşeleriniz ve lavantanız çok güzel. Güle güle büyütün...
Sanırım mesaj kutunuz dolmuş, özel mesaj göndermiştim hata veriyor. sevgiler... |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 540521 Eklenti 540522 Eklenti 540526 Not :( Ne yazık ki begonyacık yol şartlarına dayanamamış . Elimden geleni yaptım ama kurtaramadım.) |
sevgili aleydi, ikimizde aynı atlasın çiçeğine mi gönül vermişiz.hadi hayırlısı olsun bakalım. hangisi önce yaşama tutunup el sallayacak. benimkiler on gün oluyor dikileli her gün başlarındayım.annelerine de uzun ve sağlıklı bol çiçekli hayat diliyorum. sevgiler.
|
Alıntı:
Sevgili Yağmur143 gönlü çok bol . Aslında ben mum çiçeğimi kaybettim . Sağolsun bunu öğrenince ,bana göndermek istedi . Bende çok mutlu oldum . Atlaslar bonus oldu sevgili Münevver .Ben baya geçirgen bir toprağa ektim onları ,galiba hata yaptım acele edip .toprağını iyi ayarladım mı bilemiyorum .Genelde elimden ne eksem tutar fakat ,bu sefer çok umutlu değilim .Aldığım kaktüsü yaşamadım . Bu ikinci kaktüs denemem olcak . Umarım seninler tutar . Aslında evde çok çiçek sevmezdim . Bahçede daha çok seviyorum çiçekleri . Sitede gördükçe ,birde kış çok uzun sürdü . Çok özledim çiçekleri . Menekşelerimi çoğalttım .Kalanchoe aldım bir kaç tane ,sonra cyclamen fakat onları yaşatamadım .Şimdi de atlaslar ,sümbüller ,laleler .30 _40 paket daha yeni tohum aldım :) Nereye varıcak bu çiçek sevdasının sonu , bilemiyorum :) Sevgiler .. |
Acısıyla tatlısıyla bir bahçe daha gezdim ellerinize sağlık Sevgili Aleydi, benim için çok huzur verici bir bahçe gezisi oldu. Kim bilir bizleri bu sezon ne güzellikler bekleyecek, sabırsızlanıyorum. :D
|
sevgili aleydi,atlaslarda, kaktüs ve sukulent gibi geçirgen su tutmayan süzek toprak seviyorlar.niye umudunuzu diker dikmez kaybediyorsunuz.onların hisleri olduğununa inanıyorum.siz böyle düşünürseniz olur mu dersiniz? bak ben nasıl hayal kurdum atlasımı dikerken saksılardan fışkırmış çiçekten dalları hiç görünmüyor.annesinden bile güzel çiçekler açmış. aynı güzellikleri sizin atlasınız içinde düşündüm ve sizde böyle olmasını istersiniz.bir toprak bu kadar sizi umutsuz etmesin arkadaşım.toprağa gelince bende bilinçli değil ama şöyle bir toprak hazırladım.biraz dere kumu biraz yanmış çiftlik gübresi ormandan topladığım funda gübresi ve içine biraz da küçültülmüş çürümüş ağaç kabukları kullandım. yani su tutmaması için elimden geleni yaptım. artık gerisi atlasın bileceği bu kadar özendim.artık çiçeklerini hayal etmek beninde hakkım.
Kalanchoe alman iyi olmuş.çiçekleri uzun süre açıyor. bende seviyorum.her renginden almıştım. bir kısmını kaybettim unlu bit yüzünden kurtaramayınca dışarı attım.içeriye de almayı düşünmüyorum. geride kalan sağlar açmaya başlamışlar. sıklamen için üzüldüm. bekli kökü kurumamıştır.kurumadıysa seneye bahçeye ekersin.inşallah aldığın tohumlar başarıyla çimlendirirsin.bu sevda bizimle birlikte yaşayacak hiç bitmeyecek sevgiler. |
Alıntı:
Hoş geldiniz sevgili Lusoari bahçeme , çok mutlu oldum sizi bahçemde görmekten .Beğeni buketini görünce ,ayrıca duygulandımda .Pek çok çiçeği yeni yeni tanıyorum . Birazda iklim koşullarından , fotoğrafların çoğu sonbahar da çekildi .Yeni sezonda bende bahçem çiçeklerle dolsun istiyorum . :) Zaman zaman ziyaret edip o güzel çiçeklerinizi ,zevkle seyrediyorum .Maşallah o kadar çok çiçeğe , öyle özenle bakmanızı hayranlıkla izliyorum .Ve dört gözle bekliyorum ,yeni sezonda , o harika görsel şöleni . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hemde nasıl :) Geniş tarafa kaya bahçesi , diğer tarafa köprü düşünüyorum . Ama ikisine birden kalkışmayım diye de düşünüyorum :) . Kaya bahçesiyle yetiniyim bu sene .Hazırlık aşamasında ,yardıma ihtiyacım olacak . Hangi bitkiler daha çok yakışır , iklim olarak hangisi uyar vs . çok güzel olsun istiyorum :cool: Fikirlerinizi sorucam ,çok teşekkür ederim . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Clematis aldınız mı?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ne yazık ki alamadım Sn Telato . Bauhaus dahil 4 tane çiçek bakabileceğim yere gittim .Bauhausta 3 tane vardı , diğerlerinde yoktu . Onlarında rengi çok soluktu , fotoğraftaki halini beğenmedim . Belki bir iki hafta sonra tekrar gidebilirim Bursa'ya .O zaman tekrar bakabilirim . Pek istediğim gibi çiçekler bulamadım .Bizim sera ve pazarda olan türler vardı . Sukkulentler çok güzeldi . Şimdilik onlardan uzak duruyorum .Sepete alıp ,sonra bıraktım. Bahçeye odaklanmak istiyorum . Aldığım tek çiçek bu erica . O da soğuğa dayanıklı mı hiç bilmiyorum . Hakkında hiç bir şey bilmiyorum :) Kaya bahçesine çok yakışacağını düşündüm :) Eklenti 540842 |
Sayın Aleydi;
Siz benim gibi değilsiniz o zaman... Benim çok istediğim birşey olursa solukta olsa, çürükte olsa alıyorum. Bu yüzden çiçekçilerin bana satış yapması çok kolay :D |
Alıntı:
Sormayın ablamlarla beraber gittik . ( Ne çok çiçek alıyorsun ,sende çiçeklere taktın , aldığın tohumları bir kullan , nereye koycaksın o kadar çiçeği ) :D Bir daha ki sefere ablamı götürmüycem :D . Yolda bir sera görmüştüm . Gidelim diyemedim . :D Clematis ekebileceğim duvara sardıracağım bir iki yer var sn Telato onun için güzel çiçekleri olsun istiyorum . Gösterişli , renkleri güzel olsun .Aslında o duvarın kenarına da 2 tane sarmaşık gül ekmiştim beyaz , kırmızı .Onlar büyüdüğünde orasıda karışcak biraz . O kadar çok yeni tohum aldım ki . Daha 2 gün önce yine aldım . Tohumlardan o kadar umutlu değilim . Yaz başında yetişmeyebilirler .100 çeşitten fazla ektim . 50 çeşit daha aldım :) .Artık çok tepki görmeye başladım çevreden .Yoksa bana kalsa bütün çiçekleri toplamıştım arabaya :) |
sevgili aleydi,erica çok güzel çalı bitkisi çok tatlı bal gibi kokusu olur.ve bu kokuyu balın tadında baskın bir şekilde hissedersin.arıların en sevdiği çiçektir diyebilirim.özellikle sonbaharda çiçeklerin yok olduğu bir zamanda arılar için velinimettir.biz buralarda püren çalısı diyoruz bir dal koparıp suya koysan evin içinde o tatlı kokusunu hemen fark edebilirsin.iklim şartlarına uyar da yaşata bilirsen sizden hiç bir beklentisi olmaz.sevgiden başka:)
sevgili aleydi, haseke küpesi hiç düşündünüz mü? soğuklara dayanıklı ve kalıcı tohum ekildiği ilk yıl açmıyor. ama beklemeye değer bir güzellik. uzun uğraş dan sonra, sonunda başardım. http://www.agaclar.net/forum/1283065-post91.htm |
Alıntı:
Başarmışsın sevgili Münevver48 çok sevindim :) Haseki küpenin rengi çok güzel . Erica , anlattıklarını bilseydim bir kaç tane daha alırdım . Ben çok narin görünce soğuklara dayanmaz diye düşündüm . Sabaha kadar evde kaldı . Uyandığımda çok farklı bir koku vardı , evin içinde . Haseki küpesini ilk defa tohum paylaşım etkinliğinde gördüm .Çok beğendim ,hemen talep ettim . Sağolsun arkadaşlar göndermişler .Sn kuzucu dan gelenleri hemen ektim . Gelir gelmez ilk ektiğim tohum o oldu .Bu yıl çiçeklenmiyormuş ne yazık ki .Haseki küpesi aslında soğuk iklim bitkisi olarak bahsediliyor . Ben Eskişehir 'deki seralarda hiç görmedim bu çiçeği . Çevrede inşaat başlasa da biraz toprak döktürsem ,artık kaya bahçesi için ,hazırlıklara başlasam iyi olacak .Çok tohum ektim ama yinede , Tohumların bu yıl çiçeklenmesi zor . Daha çok minikler ,galiba yetişmiycekler bahara .Kaya bahçesi için ,epey fide almam gerekecek ..Yazarken bile heycanlanıyorum :) . Merak içindeyim :) Hem doğal görünsün , hem göze çarpsın istiyorum :) .Çok şey istiyorum :) .teşekkür ederim sevgiler . |
4 Eklenti(ler)
Bu güzellkleri kışa girerken yapraktan ekmiştim . Çiçek açtılar ,galiba menekşeler beni sevdiler :) Minicik çiçekli aldıklarım ,kocaman çiçek açıyorlar :) .
Eklenti 541122 Eklenti 541123 Eklenti 541124 Eklenti 541125 |
sevgili aleydi maşşalah çok şirin bunlar özellikle 2. olan bebek gibi bakışları var.bende bir zamanlar ne hastasıydım menekşeler için.şimdi farklı bitkilere doğru odaklanıyorum belki o zamanlar sadece evimin içi ve balkon ile yetinirken şimdi bana ait bahçem de dahil olunca ve internette boş zamanlarımda fellik fellik çiçekleri bitkileri arayıp onların türlerini keşfedince onları da yetiştirmek istiyorsun. biraz da bu evime taşınınca alışamadılar. yer değimi onların sonu oldu. çok üzüldüm ağladım.şimdi salonumdaki çiçeklerimle gönlümü avutuyorum. sevgiler.
|
Evet sızı çok sevmışler..
|
Alıntı:
Bu yıl tanıştık menekşelerle . Kışın bahçede çiçek kalmayınca sevgili Münevver48 benim için menekşelerin çiçekleri avuntu oldu . Bir de yapraktan çok kolay üretiliyor . Bir sardunyalar birde menekşeler çoğaltması çok kolay . Eşe dosta dağıtmak için iyi oluyor :) Bir tane açmayan menekşe var , rüyama girmiş :) . Kendi kendime ne güldüm .O kadar hastası olmuşum .Saksıyı döküyorum soluncan dolu içi :D Senin bahçendeki çiçekler muhteşem zaten .Ara ara geziyorum bahçeni ,tekrar tekrar bakıyorum . Fırça çalısına bayılıyorum .Hepsi çok güzel maşallah . Darısı başıma :) Bende bahçede daha çok seviyorum çiçek .Menekşelerle aramızda bir bağ kuruldu . Sevdik birbirimizi :D .Sende çok sevmişsin ,ağlamışsın kaybedince. Tekrar yetiştirmek istersen ,bende olanlardan gönderebilirim . |
Alıntı:
Sizin menekşeleriniz de çok güzeller maşallah . Çiçeklerinde bir dili olduğunu düşünüyorum . Onlara ilgi ve sevgi gösterip konuşunca .Onlarda bütün güzelliklerini sergiliyorlar sanki . Ben küçükken annem çiçekleriyle konuşurdu , bende gülerdim :). Şimdi oğlumda bana gülüyor .Annemi çok iyi anlıyorum . Umarım bir gün oğlumda da bitki sevgisi olur . Sevgili losuari ,İsmail Kuzucu , Laleci_03 ,By Tömürcek gençleri ,gıptayla izliyorum .Çok taktir ediyorum .En güzel hobilerden biri diye düşünüyorum . Sevgiler . |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Aah..Sevgili Aleydi fena tutudunuz siz de benim gibi hastalığa..Allah bol çiçekli şifalar versin.
Evde oturuyorum ama her an giyinip çiçekçiye fırlayabilirim. Ne yazık ki benim yer sorunum var. Bağa götürmeye de kıyamıyorum yenileri.. gözüm önünde olsunlar, her saniye gözlerinin içine bakayım istiyorum.. Çok güzel çiçekleriniz.. Tadını çıkarın, bol çiçekler görün inşallah..sevgiler. |
Alıntı:
Belki 100 tane çimlenmiş şebboy var fakat yarın gidip bu beyaz şebboydan bir kaç tane daha alacağım . Böyle güzel bir koku olamaz. Diğer renkleride mi böyle güzel kokuyor bilmiyor ? Teşşekür ederim ,sevgiler .. |
sevgili aleydi,çiçeklerine bir yenileri daha katılmış.güle güle büyüt.biliyor musun bahçede beyaz renkli çiçeklere bayılıyorum.hele gece karanlıkta diğer renkler fark edilmezken sadece beyazlar ışık gibi parlıyor. şebboyun her rengi ve türleri çok güzel kokar.bence de al derim.her bahçeye balkona yakışır.soğuğa da dayanıklıdır. bazen rengi kırçıllanabilir.bu kokusunu etkilemez.yalın katlı şebboy da alırsan tohum da elde edebilirsin.sevgiler.
|
Alıntı:
Eşimi evde bırakıp , kaçıyım diyorum yarın :D .Bir şey söylemiyor fakat ben çekiniyorum artık . Çünkü onlar anlamıyor bu bitki deliliğini :) . Ben artık dışarıya çıktığımızda hep seraları avm de çiçek satan yerleri gezmek istiyorum :) . |
Alıntı:
|
Alıntı:
Doğada yetişen çiçeklere de hayranım ben :) Geçen gün annemlerin sitesinin bahçesinden kır menekşeleri topladım . Yalnız ertesi gün ekebildim inşallah tutarlar .Sayın kaptanzdı galiba bahçe sayfasında okumuştum . Kır çiçeklerinin adaptasyonu zor oluyormuş . Yoksa dağ bayır yollara düşmeye ramak kalmıştı .Ne güzeldir doğadaki karabaş otları .Biz çocukken peygamber çiçeği doğada yetişirdi . Şimdi hiç görmüyorum . Tohumunu sipariş ettim . Umarım yetiştirebilirim . |
sevgili aleydi ,kır menekşesi kolay yetişen bir çiçek biraz istilacı bir çiçek diye biliyorum.kokusu güzeldir.minik çiçekleri de öyle.bende şu an biraz ümitsizim karabaş otu için zamandan dolayı aralık ayı gibi diktim bir tane tutmuş küçücük çiçek bile açmış.inşallah tutarlar.
|
Yeni çiçeklerin hayırlı uğurlu olsun aleydi, bol çiçekli olsunlar. Menekşre yetiştirebilmek büyük başarı (bence) tebrik ederim. Ayrıca da menekşe fotoğraflarındaki son kare var ya 'muhteşem' olmuş.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bugün hava çok güzeldi . Çok yoruldum fakat değdi .Yeni çiçekler aldım . Kışa dayanıklı hercai menekşeleri ,beyaz taşlarla oluşturduğum yuvarlağa diktim .Çiçek tohumlarının bir kısmını bahçeye ektim . Umarım artık don ve kırağı olmaz. Fidelerin bir kısmını sevgili sabihas 'ın söylediği kilo ile satılan ,naylon poşetlere aktardım. Eşim gülleri budadı . Onları toplayıp suya koydum . Yarın ayıklayıp saksılara aktarmayı düşünüyorum.
Güler hanımın yazısında okumuştum .Çiçek ekebilmek için , çimleri söktüm . Üzerini delikler açtığım ,naylonla kapatıp toprak doldurdum :) . Eklenti 542256 Eklenti 542257 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025