agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

eneskrky 23-10-2015 17:11

evet ben aslında ondan bahsediyordum soğanlılar kalınca fiyatı 1,5 tl ye düşürüyolar yalan söylemiyorum başka bayilerden de aldım :)

eneskrky 23-10-2015 17:15

Abla aslında ben vaz geçemiyorum bu sümbülden elim de o kadar var oysaki.. Daha güzel katmerliler var bende ama bu sene fazla ilgilenemiyeceğim kurtuluyorum çoğundan bu üzücü ama ilerde tekrar başlıyacağım ümidiyle bekliyorum .

blnturkek 23-10-2015 17:20

ellerinize sağlık. güller ve çiçekleriniz harika

aleydi 23-10-2015 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1416044)
Abla aslında ben vaz geçemiyorum bu sümbülden elim de o kadar var oysaki.. Daha güzel katmerliler var bende ama bu sene fazla ilgilenemiyeceğim kurtuluyorum çoğundan bu üzücü ama ilerde tekrar başlıyacağım ümidiyle bekliyorum .

Bende rastlamadım indirim olması güzelmiş:). Üniversite sınavına mı gireceksin bu yıl. Öyleyse oğlumla aynı yaştasın. Katmerlisini görmüştüm, gerçekten çok güzel. Tabi ki önce dersler:).

aleydi 23-10-2015 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blnturkek (Mesaj 1416046)
ellerinize sağlık. güller ve çiçekleriniz harika

Teşekkür ederim Sn Blnturkek , çok naziksiniz. Baktım üyeliğiniz baya eski, sizin ilgi alanlarınız nedir. Üyeliğiniz baya eski. Daha çok aramızda görmek isteriz. Saygılarımla.

eneskrky 23-10-2015 19:16

evet meraklı ları için uygun fiyat :) evet bide okula bir sene geç yazılmayaydım iyiydi :)) evet dersler olmadan olmaz bunlar arada rahatlamak stres giderici hobi :) oğlunuza da başarılar ablacım ;)

aleydi 23-10-2015 19:32

1 Eklenti(ler)
Tohum paylaşımda sevgili Akçabardak ablamdan gelen gül biber. Pazardan almıştım şeklini çok beğenip. Bu yıl biberlerde hüsran yaşadım. Neyse 4 tane de olsa güzel:). Hiç umudum yoktu. Domateslerin arasında kalmış, yeni fark ettim.

Eklenti 582224

aleydi 23-10-2015 19:40

2 Eklenti(ler)
Bu mevsimde salatılık hiç kalmazdı. Bu yıl gerçekten çok ilginç şeyler yaşanıyor. Bunu sık sık söylüyorum, yine tekrar edeceğim , bitkiler kendini baharda sanıyor. Yeni yeni açmaya başlayan papatyalar, tomurcuklanan güller, şebboylar, bunun birer örneği. Bir yandan iyi gibi gözükse de bu durum, dğer yandan soğanlılar, filiz çıkarmaya başlamışlar. Onları kaybediceğim. Yakında hava soğuyacak,sümbül filizlenmiş. Bu hiç iyi olmadı. Soğanı da donar mı. Ne yapmalıyım sizce? Bunlar dışında bugün domateslerin yarısını topladım. Yeşilleride kopardım. Hala yarısı duruyor. Hiç böyle bol domates olmamıştı.Topla topla bitmedi. 23 ekim, bağ bozumu.Eskişehir için çok şaşırtıcı bir durum:).

Eklenti 582225

Eklenti 582226

aleydi 23-10-2015 19:48

4 Eklenti(ler)
Bu mevsimde açmamsı gerekenler. Şebboyun kokusu inanılmaz güzel:). Bodrum papatyaları, yeni yeni güzelleşti. Geçen yıl almıştım seradan. Dökülen tohumlar kendiliğinden çimlenmiş. Bu yıl seraya bir kaç kere uğrayıp sordum. Hem kışa dayanıklılar. Hemde dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkıyorlar. Seracılarla baya ahbabbız:). Havalar kavurucu olunca pek çok bitkiyi kaybettiler. Bundan sonra çiçek getirmiyeceğiz, çok kaybımız oldu dediler.

Eklenti 582227

Eklenti 582228

Eklenti 582229

Eklenti 582230

YeniGine 24-10-2015 01:35

Sevgili aleydi'm soğanlılar; hatırlıyorum benim de sümbülüm erkenden filizlenmiş ben karalar bağlamıştım eyvah sümbül bu mevsimde filizlenmiş. :( Fakat havalar soğuyunca sümbülün gelişimi de durdu... İnşallah senin ki de vazgeçer...

aleydi 24-10-2015 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1416114)
Sevgili aleydi'm soğanlılar; hatırlıyorum benim de sümbülüm erkenden filizlenmiş ben karalar bağlamıştım eyvah sümbül bu mevsimde filizlenmiş. :( Fakat havalar soğuyunca sümbülün gelişimi de durdu... İnşallah senin ki de vazgeçer...

Eskişehir çok soğuk oluyor sevgili YeniGinem. Fizlizlenen bölümler mutlaka donar. Umarım soğan sağlam kalır:(.Sevgiler

eneskrky 24-10-2015 22:55

Aleydi ablam :)
Sümbül soğuğa dayanıklı bir bitkidir soğan dışarıda kalmadığı sürece hiçbir sıkıntısı yoktur :) hatta soğuk çiçek kalitesini artırır koku verimi de aynı şekilde soğuk yarar yanı korkmayın ben senelerden beri yetiştiriyorum :)

aleydi 24-10-2015 22:56

2 Eklenti(ler)
Son hasat bugün yeşil kırmızı bütün domatesler toplandı. Onlarca salata üç beş biber domateslerin altında kalmış:). Zavallılar sararmış büyümüş. Domatesler poşetlere alınıp eşe dosta yolculuğa çıktı. Hala çiçek açanlar var. Salatalarda çiçekte. Bakalım gelecek günler neler gösterecek. Hep böyle ılık gitse havalar ne güzel olur demi:)

Eklenti 582468

Eklenti 582469

aleydi 24-10-2015 22:57

1 Eklenti(ler)
Bir tanecikte yağ biberim olmuş. Kıyamam domateslerin altında büyümüş:).

Eklenti 582470

aleydi 24-10-2015 23:01

3 Eklenti(ler)
Öyle böyle sonbahar geldi. Sonbaharın hüznü. Gerçekten bir ağırlık çöküyor insanın üstüne. Yapmam gereken çok iş vardı. Baya zorlandım. Bu renkleride seviyorum:).Sadece renk olarak tabi. Yoksa ilkbaharı severim:).

Eklenti 582472

Eklenti 582473

Eklenti 582474

aleydi 24-10-2015 23:06

4 Eklenti(ler)
Hiç böyle bir sonbahar görmemiştim. Dökülen tohumlar fide olmuş.

Eklenti 582477

Eklenti 582478

Eklenti 582479

Eklenti 582480

aleydi 24-10-2015 23:12

5 Eklenti(ler)
25 ekim itibariyle bahçede ki çiçeklerin durumu. Şaşırtıcı değil mi. Baharda bu kadar güzel değilllerdi. Bitkiler yalancı baharı yaşıyor.

Bu papatyanın tohumunu yurtdışından almıştım. Bildiğimiz papatyadan farklı.Değişik renklerde açıyor.Pek soğuğa dayanıklı bir tür gibi durmuyor. Tohumlarınıda alamadım.
Eklenti 582484

Eklenti 582485

Eklenti 582486

Eklenti 582487

Eklenti 582488

aleydi 24-10-2015 23:15

5 Eklenti(ler)
Devam

Eklenti 582489

Eklenti 582490

Eklenti 582491

Eklenti 582492

Eklenti 582493

aleydi 24-10-2015 23:18

5 Eklenti(ler)
Ayn safalar baharda gibi çoşkulu. Bu sarı çiçek bile yazın bu kadar güzel açmamıştı:). Begonyalar çok keyifsiz bu yıl. Zinnia her daim favorim.

Eklenti 582494

Eklenti 582495

Eklenti 582496

Eklenti 582497

Eklenti 582498

aleydi 24-10-2015 23:35

1 Eklenti(ler)
Son olarak turşumuz. Eşim çok güzel turşu kurar:). Hepsini ben hazırlıyorum, suyunu o hazırlıyor. Dillere destandır:). Bu yıl daha bir güzel olmuş. Tuzu az kıtır kıtır bir lezzet:). Sarı minik domateslerden attım bu yıl. Bakalım nasıl olacak. Onları denemedim. Salatalar süper ötesi:).

Eklenti 582502

YeniGine 24-10-2015 23:58

:D Bizler böyleyiz işte, ne yardan, ne serden!.. Havalar hep böyle gitse, sonra da sümbülüm yeşerdi, dökülen tohumlar çimlendi diye dertleniriz!..
Rastgelsin inşallah sevgili aleydi'm...

aleydi 25-10-2015 00:01

Kış hiç gelmese:) Hep ılıman bir iklim:). En azından dondurucu soğuklar olmasa. Bir ay sonra bu görüntülerden eser kalmayacak YeniGinem:(

YeniGine 25-10-2015 00:18

Valla ben başladım bugün saksılarımı gezdirmeye... :) Allah'tan yağmur yağıyordu da pek kimse görmedi beni elimde saksılarla dolaştığımı... :D Arka bahçedeki, komşu bahçe önlerindeki yağmur alan saksıları geçirdim bina ön tarafına, daha gezdireceğim bir sürü saksım var bakalım hayrlısı...

eneskrky 25-10-2015 00:21

Ama ablalarım kış olmazsa olmazz.. :-) benim soğanlılarım açmaz sonra biliyorum çetin soğuk sürüyor ama zevkide başka olur :)

aleydi 25-10-2015 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1416327)
Ama ablalarım kış olmazsa olmazz.. :-) benim soğanlılarım açmaz sonra biliyorum çetin soğuk sürüyor ama zevkide başka olur :)

Soğanları buzdolabına koysak eneskrky olmaz mı? Bir yerde okumuştum buzdolabına koymayın soğanları yazıyordu. Şimdi bu durumda. 100 Puanlık uzman sorusu:D.Hem soğuklanması gerekiyor hem buz dolabına koyamıyoruz ,neden?

aleydi 25-10-2015 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1416325)
Valla ben başladım bugün saksılarımı gezdirmeye... :) Allah'tan yağmur yağıyordu da pek kimse görmedi beni elimde saksılarla dolaştığımı... :D Arka bahçedeki, komşu bahçe önlerindeki yağmur alan saksıları geçirdim bina ön tarafına, daha gezdireceğim bir sürü saksım var bakalım hayrlısı...

İstanbul yine ılıman iklim. Siz bizim soğukları görseniz. Geçen yıl bir odaya doldurdum hepsini. Nemli kaldırmışım ( cahillik işte) :). Yarısını ancak yaşatabildim. Bu sene daha çok çiçeğim var. Şimdi kara kara düşünmekteyim. Siz belki denemişsinizdir YeniGinem. Sardunyaları kağıda sarıp saklıyorlarmış.Denemek istiyorum birkaç tanesini. Sağ kalırlarsa benim için iyi bir çözüm olacak.
Diğer çiçekleri tohumdan yetiştirebilirimde. Sardunya , küpeli vb tohumdan yetişmesi uzun sürüyor.Soğuga dayanıklı türleri tercih edeyim diyorum. Yine de sardunyalardan vazgeçemiyorum:).

Güler 25-10-2015 12:55

Sevgili aleydi, " sardunyaları kağıda sarıp saklıyorlarmış" diye yazmışsınız, bahsettikleriniz çelik mi?

Buradaki başlıkta bitkilerin kışa hazırlanmaları ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.
Mesaj 149 - 154 - 155 - 157 ye bir göz atın.

Ben limonluğa kaldırdığım saksıları muhafaza için şöyle yapıyorum.

Taş zeminden saksıyı korumak için yere tahta koyuyorum veya iki tuğla arasına yerleştirdiğim 40-50 cm genişliğindeki tahtayı köprü gibi yapıp yerden 15-20 cm kadar yükseltiyor, baloncuklu naylonla kapladığım saksıları bu tahta köprü üzerine yerleştiriyorum.
Suyu çok çok az veriyor toprağı kuru tutmaya gayret ediyorum. Hava dona çekerse ıslak topraktaki bitki kökleri donuyor.
Soğanlı ve yumrulu bitkilerin bulunduğu saksılara hiç su vermiyorum.

Ne kadar özen göstersem de yine bazı kayıp ettiğim bitkilerim oluyor.
Arkadaşların çoğu bitkilerini budayıp öyle saksılarını ya gazete kâğıdına veya baloncuklu naylonla sarıyorlar.

Size yukarıda linkini verdiğin başlığa bir göz atın, faydalanacaksınız.

Esasında ilgili başlıkta çoğunuzu ilgilendirecek güzel mesajlar var, vakit buldukça bir göz gezdirin.

eneskrky 25-10-2015 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1416368)
Soğanları buzdolabına koysak eneskrky olmaz mı? Bir yerde okumuştum buzdolabına koymayın soğanları yazıyordu. Şimdi bu durumda. 100 Puanlık uzman sorusu:D.Hem soğuklanması gerekiyor hem buz dolabına koyamıyoruz ,neden?

Aleydi ablacım ben defalarca koydum bunu söyliyim ama koymasanda oluyor :) soğan temizlenip kuruduğunda SEBZELİK kısmına koyula bilir hiçbir sakıncası olmaz.

aleydi 25-10-2015 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1416386)
Sevgili aleydi, " sardunyaları kağıda sarıp saklıyorlarmış" diye yazmışsınız, bahsettikleriniz çelik mi?

Buradaki başlıkta bitkilerin kışa hazırlanmaları ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.
Mesaj 149 - 154 - 155 - 157 ye bir göz atın.

Ben limonluğa kaldırdığım saksıları muhafaza için şöyle yapıyorum.

Taş zeminden saksıyı korumak için yere tahta koyuyorum veya iki tuğla arasına yerleştirdiğim 40-50 cm genişliğindeki tahtayı köprü gibi yapıp yerden 15-20 cm kadar yükseltiyor, baloncuklu naylonla kapladığım saksıları bu tahta köprü üzerine yerleştiriyorum.
Suyu çok çok az veriyor toprağı kuru tutmaya gayret ediyorum. Hava dona çekerse ıslak topraktaki bitki kökleri donuyor.
Soğanlı ve yumrulu bitkilerin bulunduğu saksılara hiç su vermiyorum.

Ne kadar özen göstersem de yine bazı kayıp ettiğim bitkilerim oluyor.
Arkadaşların çoğu bitkilerini budayıp öyle saksılarını ya gazete kâğıdına veya baloncuklu naylonla sarıyorlar.

Size yukarıda linkini verdiğin başlığa bir göz atın, faydalanacaksınız.

Esasında ilgili başlıkta çoğunuzu ilgilendirecek güzel mesajlar var, vakit buldukça bir göz gezdirin.

Evet gazete kağıdına köklü biçimde sarıp. Karton kutuda saklıyorlarmış , okuduğum bilgide. Ben bu yıl sardunyalar için bir kaç kök denemeyi düşünüyorum. Tabi istatiksel olarak, bir kaç kökten nasıl bir sonuç çıkar bilemiyorum. Deneme oranını arttırabilirsek. Herkes bir kaç kökü bu şekilde denerse. Daha gerçekci sonuçlar elde edebiliriz diye düşünüyorum.( Katılım yapacak arkadaşlar mesaj yazabilirler).

Verdiğiniz linklere göz gezireğim teşekkür ederim.

aleydi 25-10-2015 18:42

1 Eklenti(ler)
Kelebekler ziniaları çok seviyorlar:). Benim gibi kelebek severseniz, mutlaka bahçenize zinnia ekin:). Bu kelebeğimizin türü:Sarı azamet kelebeği. Asıl geçen gün acaip renkli bir kelebek görmüştüm. Ben telefonu alıp çekinceye kadar kaçtı:(. Bu da çok güzel. Bir de beyazlar var bahçenin müdavimleri oldular bu yaz. Çok ürkekler, hemen kaçıyorlar.

Eklenti 582579

Galip Kuzucu 25-10-2015 18:45

Kelebeklerde zinnialarda çok güzel sayın:aleydi keşke benimde bahçem olsada bende herşeyi ekebilsem onun için İstanbul'u sevmiyorum işte :(

aleydi 25-10-2015 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1416453)
Kelebeklerde zinnialarda çok güzel sayın:aleydi keşke benimde bahçem olsada bende herşeyi ekebilsem onun için İstanbul'u sevmiyorum işte :(

İstanbul çok güzel. İmkanları da ona göre kısıtlı.Saksılar çok güzel olmuş. Hepsi açtığında muhteşem bir görüntü olacak. Sabırsızlıkla bekleyeceğim açmalarını sevgili Galip :).

Sabihas 26-10-2015 07:57

Aleydi, bahçenizdeki güzellikler, umarım bu yılki yorgunluğunuzu unutturmuştur. Ben sardunya, küpeli, canan hepsini budadım. Kasım ayı sonuna kadar balkonda tutmaya kararlıyım, belki aralıkta da birkaç gün. Sardunyalar sanıyorum en çok kardan zarar görüyor.
Verandaya, Güler hanımın önerisi gibi, yağmur ve kar almayacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
Donarlarsa canınız sağ olsun, baharda sardunya ve canan ben verebilirim.

aleydi 26-10-2015 09:55

Sevgili Sabihas yüzümde mutlulukla okuyorum mesajlarınızı. Özletiyorsunuz kendinizi.
Bu yıl baya yorucuydu. Yine de övgü dolu sözler, kelebekler, arılar yorgunluğumu hafifletti:).
Budandıklarını bilmiyordum. Ben öylece kaldırdım geçen sene odaya. Boş bir odam var , onlar için ısıttım.Yağmurlardan çok fazla ıslanmışlardı. Sanırım evdeki kapalı ortamda, çok fazla nemli kalıp çürüdüler. Bir de minik sinekler yapıyorlar eve alınca.

Şuanda çok güzeller sardunyalar. Cananım yok, küpeliler de minikler. Sardunyalar kasıma kadar dayanabilirler belki dışarıda. Birazını verandaya aldım. Kırağı tehlikesi var bir de. Bahar da artık kimde ne kalırsa paylaşırız:). Teşekkür ederim çok naziksiniz. Sevgilerimle.

Ayazkızı 26-10-2015 10:13

Bahçenize hayran oldum. Emeğinize yüreğinize sağlık. :)

aleydi 26-10-2015 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayazkızı (Mesaj 1416514)
Bahçenize hayran oldum. Emeğinize yüreğinize sağlık. :)

Çok mutlu oldum. Çok Naziksiniz.Beğeni buketleriniz için ben teşekkür ederim.

aleydi 26-10-2015 11:14

5 Eklenti(ler)
Çiçek açmayanlar. Bodrum papatyasını saksıdan yere aldım. Olurda çiçek açarsa, dökülen tohumlardan tekrar çıkıyor. Ayrıca kara ve soğuga dayanıklı bir tür.Karanfil, bodrum papatyası,hüsnüyusuf diğer ikisini bilmiyorum.

Eklenti 582607
Bunlar
Eklenti 582608
Bu nedir arkadaşlar bilen varsa yazabilir mi:)
Eklenti 582609

Eklenti 582610

Eklenti 582611

aleydi 26-10-2015 11:17

1 Eklenti(ler)
Çiçek açamayan papatya olduğunu düşünüyorum.

Eklenti 582612

aleydi 26-10-2015 11:19

1 Eklenti(ler)
Bunun da ne olduğunu bilmiyorum.

Eklenti 582614

aleydi 26-10-2015 11:29

3 Eklenti(ler)
Öyle çok fotoğraf çekiyorum bahçeye çıkınca. Sonra o fotoğrafların içinde boğuluyorum:D Ne nerdeydi diye:).

Sn İsmail Kuzucu'nun sayfasında görünce lavantaları çelikledim:). Yoksa gidip yenisini alacaktım. Sevgili Sdurul ablamın kasımpatları öyle kolay tuttular ki. Kasımpatları için de aynı işlemi uyguladım. Bir hafta bile geçmeden hepsi köklenmiş. Galiba en kolay köklenen kasımpatları. Onlarıda bir ara fotoğraflarım. Sukulentlerin arasındaki karanfilleri bahçeye şaşırttım. sukulent yedekleme, yaklaşık bir ayda geldikleri durum. Dün daha fazla, sedum, sukulent yedeklemesi yaptım.

Eklenti 582615

Eklenti 582616

Eklenti 582617

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025