agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

samur 07-06-2015 14:10

Olsun kisin da hercai menekse dikersin, benim kasimda akdiklarim hala cicekli kendine has kokusu ile miss gibi kokuyolar bahcede daha da guzel olur

B e t ü l 07-06-2015 14:55

Ekin bence. En azından 3 tanesini biri belki çıkmaz, biri çıkar, diğeri de yedek ne olur ne olmaz. :)) Kırmızı kırmızı ne güzel. Ben sanki şu normal( mavisini) donlara dayanıklı diye biliyordum ama belki karıştırıyorumdur.

aleydi 07-06-2015 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1385763)
Olsun kisin da hercai menekse dikersin, benim kasimda akdiklarim hala cicekli kendine has kokusu ile miss gibi kokuyolar bahcede daha da guzel olur

Sevgili Samur az önce çimi biçtim ve öldüm yorgunluktan. Eskiden de ara ara ben biçiyordum. Bu kaya bahçesi ve kenar taşları işi baya uzattı . Düz düz bahçeyi biçmek kolaydı. Kendime kızdım biraz, duramıyorsun başına iş çıkarıyorsun diye.

Bütün saksılar doldu. Kaldırımda bile yer kalmadı. Yan tarafta da çiçekler var, orayı kimse görmüyor :). Biraz daha kaldırırsam çimi, 1000 tane hercai lazım bana:). Yine de dayanamıycam ekicem bu tohumları:). Merak içindeyim çünkü . Sevgiler.

aleydi 07-06-2015 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1385782)
Ekin bence. En azından 3 tanesini biri belki çıkmaz, biri çıkar, diğeri de yedek ne olur ne olmaz. :)) Kırmızı kırmızı ne güzel. Ben sanki şu normal( mavisini) donlara dayanıklı diye biliyordum ama belki karıştırıyorumdur.

Çiçekli olanlar donlara dayanmıyor diye bir yerde okudum sanki. Ben de karıştırıyor olabilirim sevgili B e t ü l. Daha önce yurt dışından aldığım çoğu tohum çimlenmedi veyahut , çok sağlıklı değildi öldüler. Umarım bunlar sağlıklıdır.

Merak içindeyim. O yüzden ekmeye karar verdim. Üç tane de ekemem . Hepsini ekerim dayanamam öyle:). Her konu da böyleyim, elim hiç aza varmaz. Olur da büyürlerse, bir tanesi senin olsun kırmızı pasiflorenin. Fotoğraftaki gibiyse, baya güzel çiçekleri vardı. Kandırmışta olabilirler:). Yeter ki çiçek açsın biz de evde bakarız,demi:) .

B e t ü l 07-06-2015 15:48

Çok teşekkür ederim Sevgili Aleydi. İnşallah çimlenirler. Bu gidişle zaten evde saksıdan başka eşya kalmayacak. :))
Eşinize de geçmiş olsun

samur 07-06-2015 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1385784)
Sevgili Samur az önce çimi biçtim ve öldüm yorgunluktan. Eskiden de ara ara ben biçiyordum. Bu kaya bahçesi ve kenar taşları işi baya uzattı . Düz düz bahçeyi biçmek kolaydı. Kendime kızdım biraz, duramıyorsun başına iş çıkarıyorsun diye.

Bütün saksılar doldu. Kaldırımda bile yer kalmadı. Yan tarafta da çiçekler var, orayı kimse görmüyor :). Biraz daha kaldırırsam çimi, 1000 tane hercai lazım bana:). Yine de dayanamıycam ekicem bu tohumları:). Merak içindeyim çünkü . Sevgiler.

Ben de merak icindeyim bahce olmadigi icin ve yazin 1 ay olamayacagim icin tohumlari ekemedim, balkonda yer kalmadi, seninkilerle gonlumu geciriyoru😷😷😷

aleydi 07-06-2015 20:36

5 Eklenti(ler)
sevgili Samur, sevgili B e t ü l . Siz balkonlarınız,evinizi bile bitki cennetine çeviriyorsunuz.İçinde bitki sevgisi olan tüm arkadaşlarıma önce sağlık, sonra bahçeli ev diliyorum. Size gelsin

Eklenti 557874

Eklenti 557875

Eklenti 557876

Eklenti 557877

Eklenti 557878

aleydi 07-06-2015 20:38

5 Eklenti(ler)
Eklenti 557879

Eklenti 557880

Eklenti 557881

Eklenti 557882

Eklenti 557883

celalim01 07-06-2015 22:57

Merhaba bu sene maalesef hava şartlarına bağlı olarak bazı bitkilerde istenilen güzellikleri göremedik. Benimde sıkıntı yaşadığım çiçekler oldu. Önceye göre daha sönük ve daha kısa sürede çiçeği geçen ,açmayan ,geç açan oldu. Brodia bende açtı ama randımanlı olmadı.

aleydi 07-06-2015 23:33

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1385849)
Merhaba bu sene maalesef hava şartlarına bağlı olarak bazı bitkilerde istenilen güzellikleri göremedik. Benimde sıkıntı yaşadığım çiçekler oldu. Önceye göre daha sönük ve daha kısa sürede çiçeği geçen ,açmayan ,geç açan oldu. Brodia bende açtı ama randımanlı olmadı.

Yaz bize daha yeni gelecek hocam. Umarımbundan sonra yüzümüz güler. Sizden gelenler, daha yeşerenlerde var.

Eklenti 557901

Eklenti 557902

celalim01 08-06-2015 13:49

Yeşermeye başladığına sevindim.Kısa sürede çiçek vermesi temennisi ile.

aleydi 10-06-2015 21:35

1 Eklenti(ler)
Sevgili Akçabardak'tan özenip, bahçe yapraklarıyla yaptığım sarma :)

Eklenti 558425

aleydi 10-06-2015 21:37

3 Eklenti(ler)
Sardunyalar nihayet açmaya hazırlanıyorlar. Pembiş çok güzel, beyaz da:) , kırmızı da güzel:). Şimdi küsmesinler bana:)

Eklenti 558426

Eklenti 558427

Eklenti 558428

B e t ü l 10-06-2015 21:43

Niye küseceklermiş canım bence sevgi ve emek için teşekkür etmeye başlamışlar

aleydi 10-06-2015 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1386558)
Niye küseceklermiş canım bence sevgi ve emek için teşekkür etmeye başlamışlar

Pembiş güzel deyince, kırmızı ve beyaz küsebilir diye dedim sevgili Betül. Ayrım yapmış gibi oldum:)

aleydi 10-06-2015 21:51

1 Eklenti(ler)
Biber fidesi almaya gittim. Biber fidelerim bu yıl havalardan galiba hiç büyümediler. Çiçek almayı yasaklamıştım kendime. Yine dayanamadım. Küpeli, acem halısı, lobelya galiba. Satıcı isimlerini bilmiyordu :). Ben öyle bildiğim için aldım.:). Yanılmamışımdır umarım.

Eklenti 558435

B e t ü l 10-06-2015 22:05

Özellikle bu çiçek yasağı delinmek içindir. Insan o çiçekleri alınca nasıl mutlu oluyor değil mi? Ben eve gelinceye kadar sırıtıyorum. :))karşıdan gören kesin tuhaf şeyler düşünür.
Güle güle büyütün...

akçabardak 10-06-2015 22:10

Sevgili aleydi sarmalarınız çok güzel görünüyor ellerinize sağlık afiyetle tüketmeniz dileğimle. Sardunyaların renkleri ve yeni aldığınız bitkileriniz de çok güzeller, iyi günlerde büyütün. Sevgiler.

aleydi 10-06-2015 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1386567)
Özellikle bu çiçek yasağı delinmek içindir. Insan o çiçekleri alınca nasıl mutlu oluyor değil mi? Ben eve gelinceye kadar sırıtıyorum. :))karşıdan gören kesin tuhaf şeyler düşünür.
Güle güle büyütün...

Çok teşekkür ederim sevgili B e t ü l. Öyle bir mutluluk yok. Bugün pazar da dün akşam sn Cemo'nun bahçesinde gördüğüm, caladium gördüm. Tam 2 saniye önce başka bir bayan aldı. Tek dalı kırılmış. Satıcı yarı fiyatına indi. Nasıl içim gitti:). Başka da yoktu. Yakındaki seraya gittim orada da bulamadım.Neyse ki aldıklarımla mutlu bir şekilde eve döndüm. Teşekkür ederim sevgiler.

aleydi 10-06-2015 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1386570)
Sevgili aleydi sarmalarınız çok güzel görünüyor ellerinize sağlık afiyetle tüketmeniz dileğimle. Sardunyaların renkleri ve yeni aldığınız bitkileriniz de çok güzeller, iyi günlerde büyütün. Sevgiler.

Sevgili Akçabardak hep sarmak istiyordum. Hep geçiştiriyordum. Sizinkileri görünce dayanamadım. Koparmayada kıyamıyorum:). Uçlarından uçlarından topladım. Bir tencere ancak sardım. Sizin gibi konserve yapamadım. Neyse ki öğrendim sizden. Boş bir zamanımda yapmak istiyorum. Güzel fikir.

Sardunyaları hep çelikledim. Bir sürü sardunyam olsun diye. Daha yaz gelmedi bize yeni açıyorlar. Diğerleri için yer ayarlamam gerekecek. Eşime göstermedim yarısını. Yine mi çimi kaldırcaz diye, söylenecek:). Sevgiler.

Tilki Mete 10-06-2015 23:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1385727)
Son tohumlar geldi. Bakalım nereye ekilecekler yer kalmadı.:)

Eklenti 557792

Alınan tohumların arasında 4. Olan :confused: isminidir acaba tp yokmuydu :D

birinin artık dur demesi lazım galiba lütfen bahceye çiçek ve tohum almayın :o artık bu sezonluk bu kadar elinizde olanları güzelce yetiltirin çok yorulucaksınız sezon sonunda tohum toplamaydı kuruyan yapraklardı faln dı filandı yorulup kendinizi yıpratmayın hevesinizde olanları seneye saklayın bence :D sevgilerle sürci lisan ettiysem af ola :D :D

aleydi 11-06-2015 00:03

[QUOTE=Tilki Mete;1386593]Alınan tohumların arasında 4. Olan :confused: isminidir acaba tp yokmuydu :D

Sevgili Laleci03 le aranızdaki muhabbette bayılıyorum. Çok mutlu oluyorum sizin yazışmaları okurken, çok eğlenceli. Limon sıkmamak için muhabbette beğenip geçiyorum.Bütün smile ları sildirdi bana. Siz nasıl o kadar gülücük kullanabiliyorsunuz.

Kardinal sarmaşığı 1 ayı geçti çimlenmesi. Umudumu kesip tohum sipariş edince, galiba yeni tohumlar gelecek telaşıyla çimlendi. Bir yandan kuruyor gibi kahverengi bir hal aldı, alt dallar. Bir yandan tomurcuk yapmış. Tohum istersen göndereyim:).

Sağlığımı düşündüğün için teşekkür ederim. Bel ağrısından uyuyamıyorum. Her gün ot yolmaktan eğil kalk. Malum yaşlılık. Allah ruh sağlığımızı bozmasın. Artık kendimden korkmaya başladım.Bence de yeter.Yarın da bir kaç iri küpeli fidesi gördüm ondan alıyım son:).

İnternetten minicik fidelere bir sürü para vermişim, bizim seralarda hepsinden varmış çok ucuza,hemde kocaman fideler.Çok mutlu oldum ziyaretinden teşekkür ederim.

Tilki Mete 11-06-2015 00:21

[QUOTE=aleydi;1386599]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1386593)
Alınan tohumların arasında 4. Olan :confused: isminidir acaba tp yokmuydu :D

Sevgili Laleci03 le aranızdaki muhabbette bayılıyorum. Çok mutlu oluyorum sizin yazışmaları okurken, çok eğlenceli. Limon sıkmamak için muhabbette beğenip geçiyorum.Bütün smile ları sildirdi bana. Siz nasıl o kadar gülücük kullanabiliyorsunuz.

Kardinal sarmaşığı 1 ayı geçti çimlenmesi. Umudumu kesip tohum sipariş edince, galiba yeni tohumlar gelecek telaşıyla çimlendi. Bir yandan kuruyor gibi kahverengi bir hal aldı, alt dallar. Bir yandan tomurcuk yapmış. Tohum istersen göndereyim:).

Sağlığımı düşündüğün için teşekkür ederim. Bel ağrısından uyuyamıyorum. Her gün ot yolmaktan eğil kalk. Malum yaşlılık. Allah ruh sağlığımızı bozmasın. Artık kendimden korkmaya başladım.Bence de yeter.Yarın da bir kaç iri küpeli fidesi gördüm ondan alıyım son:).

İnternetten minicik fidelere bir sürü para vermişim, bizim seralarda hepsinden varmış çok ucuza,hemde kocaman fideler.Çok mutlu oldum ziyaretinden teşekkür ederim.

Pek bahce sayfalarına girmiyorum çünkü üzülüyorum bahceye ulaşamak ve bu sene olmasını çok hayal ettiğim bahcenin olmaması beni çok üzüyor :( :/ bu yüzden başkalarınkine bakarken özenmeyeyim diye girmiyorum ama şimdi dikkat ettim ki hata yapmışım çok fikir oluşturuyorlar hayal kurmaya devam inşlh seneye bir bakmışsınız birinci sayfada bahce sayfası o zaman çılgınlar gibi tohum çelik ohh hayali bile yüzümde gülücükler açtırıyor :D
Bizim birde facebook konuşmalarımızı gör hele benim whatsapp da arkadaşlarımla konuşmalarım bazı arkadaşlarımla sadece smille le anlaşıyoruz.
Keşke göründüğüm kadar içimde neşeli olsa bilmiyorum kafalarımız çok doluyor heleki benim gibi herşeyi takıyorsa insan sene sonuna doğru şişiyor bunu çok yansıtmamaya çalılıyorum inşaAllah hiç yansıtmam .
Peki son küpeli olabilir büyük katmerli olanlardan alın ki paylaşım yapa bilelim bende olan beyaz mor mor katmerli burunlu vs sezon sonunda paylaşıma hazır hale gelir unutmadan alın .

Küpeli candır günlük sulamak çok iyi oluyor aslında suya çok dikkat etmek gerekiyor susuz kalınca birde güneş vurursa yaprak ve çiçek dökümüne sebeb oluyor unutmadan güneşi fazla saatlerce helede öğle güneşini çok alan bir yere koymayın yaprakları büzünce sürekli taşımak zorunda kalıyor insan :D

Şu anda tohum [emoji33] kokutucu olur her yer tohum ama pembe açandan ekerseniz tohum paylaşıma yetişir o zaman taleb listeme alırım : D

Neden kuruyor acaba onu bir araştıralım sadece bir tohummu göndermişim sizede ayıp etmişi ya : ) seneye söz taleb ettiğiniz hangi çiçek olursa torpilli göndericem ; )

celalim01 11-06-2015 00:37

Merhaba , bahçe olunca ,görülen her çiçeği almak istiyor insan.Benim çiçek alma engelim yok. O konuda gayet özgürüm. Ama almayı düşündüğüm çiçekler şuan gelmediği için alamadım. Belirli çiçeklerin farklı renklerini ,belirli türleri daha fazla bulundurmaya çalışıyorum elimde.

Mesela karanfil sevdiğim çiçeklerdendir. Yirmiye yakın karanfil çeşidi var elimde. Bahçede yer sıkıntısı başladığı için çok büyük ve dallı olan çiçekleri almamaya çalışıyorum. Daha az yer tutacak olanlar daha fazla çiçek demektir.

aleydi 11-06-2015 00:51

Şu anda tohum [emoji33] kokutucu olur her yer tohum ama pembe açandan ekerseniz tohum paylaşıma yetişir o zaman taleb listeme alırım : D

Neden kuruyor acaba onu bir araştıralım sadece bir tohummu göndermişim sizede ayıp etmişi ya : ) seneye söz taleb ettiğiniz hangi çiçek olursa torpilli göndericem ; )[/QUOTE]

Çok gençsiniz ne takın ne üzülün. Hayat üzülecek kadar uzun değil.Herşey gönlünüzce olsun. Bahçede olur. Fikir konusuna gelince. Gördüğümüz her şey bize yeni tasarımlar için alt yapı oluşturuyor.

Asıl sizinkiler büyük başarı. Bu genç yaşta kötü alışkanlıklar oluşturan gençler varken, sizin bitkilerle uğraşmanız, çok mutluluk verici.

Küpeliler fide olduğu için renkleri belli değildi bugün. Yarına açarlar mı bilmiyorum:D. Artık şansımıza :). Küpeli ilk defa bu sene yetiştiriyorum. Hiç açtıramadım.Bir tanesi baya tomurcuklu. Bugün pazardan aldığımı, katlıları görünce beğenmedim. Neyse çiçekli bir küpelim oldu:).Hazır açmış alınca:).

Bana üç tohum geldi. Bir tane de mi gönderdin:).Şanslıymışım ben. Diğeri de çimlenmişti. Tatile gidince oğlum geç sulamış, geldiğimde yoktu.Baya üzüldüm ona. Keşke aşağıya indirseydim, otomatik sulamaya diye, baya yandım:). Sayende bir kardinal sarmaşığım oldu. Paylaşmş olman bile çok güzel.

Seneye inşallah, bol bol tohum olur paylaşırız. Şimdi havalar güzel gitsin, dolu vurmasın, çiçekli hallerini görelim.Hepsi açar mı? Nasıl bir görünüm olacak onu düşünüyorum. Tohumdan ekince güzel süprizler oluyor:). Görüşmek üzere , sevgiler.

aleydi 11-06-2015 01:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1386611)
Merhaba , bahçe olunca ,görülen her çiçeği almak istiyor insan.Benim çiçek alma engelim yok. O konuda gayet özgürüm. Ama almayı düşündüğüm çiçekler şuan gelmediği için alamadım. Belirli çiçeklerin farklı renklerini ,belirli türleri daha fazla bulundurmaya çalışıyorum elimde.

Mesela karanfil sevdiğim çiçeklerdendir. Yirmiye yakın karanfil çeşidi var elimde. Bahçede yer sıkıntısı başladığı için çok büyük ve dallı olan çiçekleri almamaya çalışıyorum. Daha az yer tutacak olanlar daha fazla çiçek demektir.

Sn hocam ben sizin çiçeklerinizi göremiyorum. Tohum çelik paylaşımında sardunyalarınız görüntülemştiniz, görmüştüm. Bahçe sayfası açmadınız mı. Kusura bakmayın ben mi bulamıyorum.Çok istiyorum sizin çiçeklerinizi görmeyi. O çok yıllık şahane sardunyalarınızı görünce bayılmıştım. Ben o eski sardunyaları çok beğeniyorum. Çocukluğumuzdaki gibi tenekelerde olanlar cam kenarında ,işte en favorim onlar.

20 çeşit karanfil mi varmış:eek:. Ben sadece renklerini biliyorum. Bana sorsanız kaç çeşit karanfil var. 2_3 derdim en fazla:).

Haklısınız, daha az dal daha çok çiçek. Benim bu yıl tamamen acemilik oldu. Neyi görsem ondan aldım. Karma karışık. Toprağı güzel hazırlayamadım acele ettim. Şimdi otlar içinde çiçekler. Her gün ot yoluyorum.Çok aceleciyim ben. Sanki Adana' da yaşıyorum. Mart'ta ekmek istiyorum olmuyor tabi:).

Yine söylüyorum şanslısınız iklim olarak. Biz de yetişmeyen o güzel çiçekler çalılar yetişiyor, ne güzel. Sevgili Sdurul ablamdan gelen hüsnüyusuflar büyüyorlar. Kokusu ve görüntüsüyle çok severim.Ben 20 çeşit karanfili görmeyi çok isterim. Çokta merak ettim. Görüşmek üzere saygılar.

Sabihas 11-06-2015 08:20

Günaydın Aleydi. Bu yıl sizin için deneyerek öğrenme yılı oldu. Çıkmayanlar, bozulanlar için üzülmeyin, kalanlar bahçenizi yeterince güzelleştirecektir. Yurt dışından aldığınız tohumlar size alırken ucuz gibi geldi ama sonucu pahallı oldu sanıyorum. Bizim Zengarden dışında, internetten daha ucuz tohum satan firmalarımız var. Kolay gelsin..

celalim01 11-06-2015 11:04

Sayın aleydi bulamamış olmanız doğrudur. Henüz bir sayfa açmadım. O sardunyalara eşimde bayılır. Hatta budadığımda üzüldü. Kel yapmışsın çiçekleri dedi. Ben kaç yıldır büyüttüm sen budadın dedi.

Ama diğer çiçeklerin hava alması için budadım. Fenada olmadı bir çok arkadaşa çelik olarak gitti budanan sardunyalar. Hiç zahmetsiz bu çok yıllık ,dayanıklı sardunyalar. Özel bakıma gerek yok ,aşırı su ihtiyacı da yok.Tek sıkıntı çok gelişip kökleniyor ve dallanıyorlar.

Bende bir bahçe sayfası açma **** açmama kararı arasında kaldım.Oldukça yoğun sayıda çiçeğim var. Meyve ağaçlarım var. Her gün taze meyve toplayıp yemek ,sebzeleri toplayıp yemek güzel oluyor.

Açık söyleyeyim kendi bahçemde olmadan önce bu kadar meyve yediğimi hatırlamam. Dut ,çilek şeftali ve böğürtlen reçeli yapıp yemek çok harika.Hayatımda hiç 5 kavanoz şeftali reçeli yememiştim.Birde arılarım güzel bal yaparsa bundan iyisi nerede bulunur.

aleydi 11-06-2015 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sabihas (Mesaj 1386635)
Günaydın Aleydi. Bu yıl sizin için deneyerek öğrenme yılı oldu. Çıkmayanlar, bozulanlar için üzülmeyin, kalanlar bahçenizi yeterince güzelleştirecektir. Yurt dışından aldığınız tohumlar size alırken ucuz gibi geldi ama sonucu pahallı oldu sanıyorum. Bizim Zengarden dışında, internetten daha ucuz tohum satan firmalarımız var. Kolay gelsin..

Sevgili Sahibas hemşerim. Nerlerdesiniz epeydir güzel yorumlarınızı bekliyorum. Evet yurt dışından tohum almak çok ta mantıklı değilmiş. Aslında tohum almak çok mantıklı değil. Bazı kolay çimlenen tohumlar var belki onlar ve sebze tohumları. Çoğu çiçek tohumu baya profesyonel çalışma istiyor.Zaten tohum takasta da hem taze, hem kaliteli tohumlar paylaşılıyor. Umarım bu etkinliğe daha çok tohumla katılırım. Yerli olarak bahsettiğiniz tohumları, sebze olarak yetiştirdim. Çiçekte bir kaç çeşit.Söylediğiniz gibi daha iyi verim aldım. Sevgiler.

aleydi 11-06-2015 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1386671)
Sayın aleydi bulamamış olmanız doğrudur. Henüz bir sayfa açmadım. O sardunyalara eşimde bayılır. Hatta budadığımda üzüldü. Kel yapmışsın çiçekleri dedi. Ben kaç yıldır büyüttüm sen budadın dedi.

Ama diğer çiçeklerin hava alması için budadım. Fenada olmadı bir çok arkadaşa çelik olarak gitti budanan sardunyalar. Hiç zahmetsiz bu çok yıllık ,dayanıklı sardunyalar. Özel bakıma gerek yok ,aşırı su ihtiyacı da yok.Tek sıkıntı çok gelişip kökleniyor ve dallanıyorlar.

Bende bir bahçe sayfası açma **** açmama kararı arasında kaldım.Oldukça yoğun sayıda çiçeğim var. Meyve ağaçlarım var. Her gün taze meyve toplayıp yemek ,sebzeleri toplayıp yemek güzel oluyor.

Açık söyleyeyim kendi bahçemde olmadan önce bu kadar meyve yediğimi hatırlamam. Dut ,çilek şeftali ve böğürtlen reçeli yapıp yemek çok harika.Hayatımda hiç 5 kavanoz şeftali reçeli yememiştim.Birde arılarım güzel bal yaparsa bundan iyisi nerede bulunur.

Bu kadar söyledikleriniz sonra, lütfen hemen sayfa açın. Ben foruma girer girmez açmıştım. Girince hemen sayfa açmamız gerekiyor diye düşünmüştüm:). Bu yüzden hatalarda yaptım.Sizin gibi arkadaşlarım olduğu için mutluyum. Bana çok destek oldular.

Bizim yüzümüzden eşiniz size kızmış. Neyse bizde bizimkilerden size göndeririz:). affeder.Benim hiç çok yıllık sardunyalarım olamadı. İklimden dolayı. Eve alıyorum kışın çoğu ölüyor.Her sene yeniliyoruz çoğunu.Çok güzel sardunyalarınız.Hem onları, hem karanfilleri, hem diğerlerini görmeyi çok isterim.

Ne güzeldir o bal. Bende istiyorum ileride yetiştirmeyi, yerleşim yeri burası. Birilerine zarar verir mi diye de korkuyorum. Bir iki keçi, bir de atım olsa daha mutlu olurdum:).Hemen yarın açın bence:).Ben çok sabırsızım:). Bekletmeyin bizi daha fazla:) . Selamlar saygılar.

aleydi 11-06-2015 23:30

1 Eklenti(ler)
Eklenti 558735

Tilki Mete 12-06-2015 13:52

Xxxxx

Bakın ben neyle geldim :D buna bayıldımmmmm fide olarak bulamadım yine :( ama güzel değilmi ? Yeni aldıklarınızı merak ediyorum :D fotoğraffff bekliyoruzzzzzzzzzz....

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aleydi 12-06-2015 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1387022)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...0cdf9990d5.jpg

Bakın ben neyle geldim :D buna bayıldımmmmm fide olarak bulamadım yine :( ama güzel değilmi ? Yeni aldıklarınızı merak ediyorum :D fotoğraffff bekliyoruzzzzzzzzzz....

En kısa zamanda fotoğraflarım. Fotoğraf biraz büyük mü olmuş ne:). Rengi güzel. Fide olanları almaya dün gidemedim. Bugün uğrayabilirimsem, alacağım.

Tilki Mete 12-06-2015 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1387026)
En kısa zamanda fotoğraflarım. Fotoğraf biraz büyük mü olmuş ne:). Rengi güzel. Fide olanları almaya dün gidemedim. Bugün uğrayabilirimsem, alacağım.

Off ama yaaa yinemi beceremedim,
Bende silerim o zaman :D ya olucak ya olucak başka şandı yok :D

Bekliyoruz fotoğrafları ben buğun bişiye dikkat ettim benim kardinal duvarın dibinde büyüyor ve saatlerce güneş almıyor belki yeri yanlıştır bir dahamı denesek :D

aleydi 12-06-2015 14:05

3 Eklenti(ler)
Bu pembenin rengine bayılıyorum:9.

Eklenti 558853

Eklenti 558854

Eklenti 558855

aleydi 12-06-2015 14:08

3 Eklenti(ler)
Bunun hem kokusu hem rengi:).

Eklenti 558856

Eklenti 558857

Eklenti 558858

aleydi 12-06-2015 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1387027)
Off ama yaaa yinemi beceremedim,
Bende silerim o zaman :D ya olucak ya olucak başka şandı yok :D

Bekliyoruz fotoğrafları ben buğun bişiye dikkat ettim benim kardinal duvarın dibinde büyüyor ve saatlerce güneş almıyor belki yeri yanlıştır bir dahamı denesek :D

Tohum gönderen sensin:). Dolayısıyla üretici, yetiştirici:9. Benim sana sormam gerek, nereye ekelim diye:).Benim kardinalın da ucu kurumuş kopardım bugün, Bir yanda da tomurcuk yapmış iki tane.Onunda fotoğrafını çektim. Çok fotoğraf var yüklenecek bu küçültme işi, baya uğraştırıyor. O yüzden beklemedeler.

Tilki Mete 12-06-2015 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1387032)
Tohum gönderen sensin:). Dolayısıyla üretici, yetiştirici:9. Benim sana sormam gerek, nereye ekelim diye:).Benim kardinalın da ucu kurumuş kopardım bugün, Bir yanda da tomurcuk yapmış iki tane.Onunda fotoğrafını çektim. Çok fotoğraf var yüklenecek bu küçültme işi, baya uğraştırıyor. O yüzden beklemedeler.

Bende çok dikkat etmiyordum. Öyle zamanı geldiğinde kendiliğinden çıkıyor , tp etkinliği olana kadarda gidip hiç dikkatli bakmadım.. :D aama sezon sonuna kadar hiç çiçekleri eksik olmuyor hep çiçekli oluyor.
Oturup izlemesi çol zevkli onu söyleyeyim cesaret veriyim size hadi bismillah alın elinze bir tohum hemen gidin orta saatler güneş alan bir yere sokuşturun . Sulamaktan başka bişide yapmayın :D hadi hala duruyormusunuz :D

akçabardak 12-06-2015 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1387033)
Oturup izlemesi çol zevkli onu söyleyeyim cesaret veriyim size hadi bismillah alın elinze bir tohum hemen gidin orta saatler güneş alan bir yere sokuşturun . Sulamaktan başka bişide yapmayın :D hadi hala duruyormusunuz :D

Ah ah çok dertliyim bu konuda, Sn. Demirel gibi vadı da biz mi ekmedik :D Meteciğim paylaşımda gönderdiğin 5 tohumdan hiç bir tanesini bile çimlendiremedim :( :( :( keşke 2-3 tanesini bıraksaydım da şimdi ekseydim...

Tilki Mete 12-06-2015 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1387057)
Ah ah çok dertliyim bu konuda, Sn. Demirel gibi vadı da biz mi ekmedik :D Meteciğim paylaşımda gönderdiğin 5 tohumdan hiç bir tanesini bile çimlendiremedim :( :( :( keşke 2-3 tanesini bıraksaydım da şimdi ekseydim...

Ablacığım o kadar tohum gönderdim ne diyiyim çoğu üyeye 1 tane gönderdim :D size 5 tane göndermişim torpillisiniz muhtemelen elimde kalanları atıştırmışım :D içine yoksaa torpilli üyelere bile 2-3 tane verdim elimde tohum olsa göndermeye razıyım ama ben kendime ayırmadım nasıl olsa çıkıyor diye :D birdahaki etkinliği bekliyceksiniz artık : )

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025