agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

samur 20-05-2015 21:05

Bahcendeki kırmızı hanımeli cok guzel görünüyor maşaallah, kokusu olmasa da görüntü çok güzel, tutması için elimden geleni yapacam . Menekşe yaprakları özenle dikildi, sera ortamı uyguluyorum, bir sürü video izledim onlarla ilgili, ümitliyim açtıklsrını görmeyi çok istiyorum. Bir sürü aleydi menekşeler olacak aynı guler atlası gibi, gönlü geniş arkadaşım sağol. Bu arada senin getirdiğin celikler inşaallah tutar. İlk basta agac minesi yapraklarını döküyor sakın atma nemlendirmeye devam et, istersen çiçeklerini kopar, enerjisini köklendirmeye kullansın.

münevver48 20-05-2015 21:17

:):)sevgili aleydi, hoş geldiniz. mutlu ve güzel bir tatil geçirdiğinize sevindim. eliniz kolunuz da dolu dönmüşsünüz. ağaç minesi ,gaura çalısı ve bahçe külü gördüm. birde sardunya hepside çelikten kolay yetişen çiçekler. tohumlarda hiç belli olmuyor. geçen yıl üçüz çiçeğinin tohumunu yol kenarından elime geleni topladım öyle çok değil on tane kadar hani sizinki gibi olgunlaşmamış kaygısı vardı, üstelik çantamda unutmuşum. bu sene ektim hepsi çimlendi. şimdi neredeyse şaşırtılacak durumdalar. sizde şansınızı denemiş olursunuz.ayrıca fırça çalısını yakından görmenize çok sevindim. tabi pek çok süs bitkisini de siz çiçeklere ,çiçekler de size bakarken kim bilir yüzünüz de kaç bin sevinç gülücükleri açtı tahmin edebiliyorum.. sevgiler:):).

aleydi 20-05-2015 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1380519)
Bahcendeki kırmızı hanımeli cok guzel görünüyor maşaallah, kokusu olmasa da görüntü çok güzel, tutması için elimden geleni yapacam . Menekşe yaprakları özenle dikildi, sera ortamı uyguluyorum, bir sürü video izledim onlarla ilgili, ümitliyim açtıklsrını görmeyi çok istiyorum. Bir sürü aleydi menekşeler olacak aynı guler atlası gibi, gönlü geniş arkadaşım sağol. Bu arada senin getirdiğin celikler inşaallah tutar. İlk basta agac minesi yapraklarını döküyor sakın atma nemlendirmeye devam et, istersen çiçeklerini kopar, enerjisini köklendirmeye kullansın.

Teşekkür ederim ağaç minesi ile ilgili yardımın için ve güzel sözlerin için sevgili Samur . Bol çiçekli günler hepimize :)

aleydi 20-05-2015 21:51

Hoş buldum , gerçekten yüzümde gülümseme hiç eksik olmadı . Pek bir mutluyum :). Bahçe külümü o sevgili münevver . Ben onu bahçemdeki sarı çiçek açan lavantaya benzetmiştim :). Çok çalışmam lazım benim. Bir fırın ekmek gerekiyor :) .Sevgiler

aleydi 20-05-2015 23:18

2 Eklenti(ler)
Gelir gelmez kendimi bahçeye attım . Sabah sabah bu fotoğrafları çektim . Daha tatildekiler ,fideler ,bahçenin son durumu , tohum takastaki fideler ,onlarca fotoğraf yüklenmeyi bekliyor . İyi seyirler :) . Bu en çok sevgili YeniGine için . Bol bol gelincik var komşuların bahçelerinde . Ben tohumları toplayıp kaldırıma serpmiştim . Herhalde kaldırımı bellerken öldürdük :( . Neyse ki etrafta tohum çok :).

Eklenti 554145

Eklenti 554146

YeniGine 20-05-2015 23:25

Sevgili aleydi bahçene, evine dönmüşsün, güzel ganimetlerle hoşgelmişsin. Çalı minesi çok güzel benimki geçtiğimiz kış dondu bir sürü de tohumunu atmış idim çevresine onlardan da hiçbir kıpırtı yok.
Ah gelincikler ah çok güzeller, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık sevgili aleydi, sağolasın.

aleydi 20-05-2015 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1380563)
Sevgili aleydi bahçene, evine dönmüşsün, güzel ganimetlerle hoşgelmişsin. Çalı minesi çok güzel benimki geçtiğimiz kış dondu bir sürü de tohumunu atmış idim çevresine onlardan da hiçbir kıpırtı yok.
Ah gelincikler ah çok güzeller, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık sevgili aleydi, sağolasın.

Teşekkür ederim sevgili YeniGine , hep desteğinizle yanımda oldunuz . Ganimetler hepimizin :) Çimlenebilirlerse tabi :) .Sevgili Güler hanımın dediği gibi ( ağaçlar nette birimizin bahçesinde olan bitki , bir gün hepimizin bahçesinde olacak ) . Sevgiler

Sevgi Durul 21-05-2015 00:51

Sevgili aleydi,

Yeni çelikleriniz firesiz tutar ve çiçeklenmelerini de görürsünüz umarım.:)

Ağaç Minesi, Çalı mine (Lantana camara) benim de beğendiğim bir tür, bir kez tohumunu ekmiş çimlendirememiştim. En iyisi çelikten yetiştirmek sanırım. Bitki ile ilgili bilgilere verdiğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu linkteki bilgilere göre kışın Eskişehir soğuğuna dayanmaz, korumak gerekir diye düşünüyorum.:)

Sevgiler...

günebakan 21-05-2015 06:16

Sevgili Aleydi hoşgeldiniz umarım çeliklerinizin hepsi de tutar pembe kelebek gibi olan bitkiniz gaura çalısı açık pembe olan arkadaşların dediği gibi mine çalısı ama diğerlerini net olarak görem,yorum o yüzden ne olduğu hakkında fikir veremiyorum:)

aleydi 21-05-2015 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1380594)
Sevgili aleydi,

Yeni çelikleriniz firesiz tutar ve çiçeklenmelerini de görürsünüz umarım.:)

Ağaç Minesi, Çalı mine (Lantana camara) benim de beğendiğim bir tür, bir kez tohumunu ekmiş çimlendirememiştim. En iyisi çelikten yetiştirmek sanırım. Bitki ile ilgili bilgilere verdiğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu linkteki bilgilere göre kışın Eskişehir soğuğuna dayanmaz, korumak gerekir diye düşünüyorum.:)

Sevgiler...

Teşekkür ederim ağaç minesi çok şirin gerçekten . Ben bakamamıştım yorgunluk ve işlerden . Soğuga dayanıklı olmaması kötü oldu . Biz de yazlık olarak kullanırız :). Bazen küçük bir kök saksıya ekip eve alıyorum . Dışarıda kalan kısım ölüyor . Baharda tekrar evdekini bahçeye dikiyorum . Baya uğraştırıyor beni , yine de gülü seven dikenine katlanır misali :) .Sevgiler

aleydi 21-05-2015 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1380610)
Sevgili Aleydi hoşgeldiniz umarım çeliklerinizin hepsi de tutar pembe kelebek gibi olan bitkiniz gaura çalısı açık pembe olan arkadaşların dediği gibi mine çalısı ama diğerlerini net olarak görem,yorum o yüzden ne olduğu hakkında fikir veremiyorum:)

Sevgili günebakan umarım tutarlar ,teşekkür ederim . Bende bilmiyordum sevgili münevver48 söyledi . Sarı çiçekli bahçe külü çiçeği , sardunyalar ve fırça çalısı bir de bengovil var. Sanırım bengovil baya zor tutuyor . Şansımı deniycem artık , ekecek yer bulabilirsem :) . Sevgiler

Yagmur143 21-05-2015 12:40

Sevgili aleydi hoşgelmişsin bahçene... Biz bitki sevdalıları gittiğimiz her yerde gözümüz çiçeklerde oluyor. Bende geçen yıl tatilden fırça çalısı ve japon gülü çeliği getirmiştim. Ama malesef köklendiremedim. Pazarda da 10 liraya satıldığını görünce bir daha denememeye karar verdim. İnşallah çeliklerini tutturabilirsin de bizlerde bol bol çiçeklerini seyrederiz... Sevgiler...

aleydi 21-05-2015 16:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1380710)
Sevgili aleydi hoşgelmişsin bahçene... Biz bitki sevdalıları gittiğimiz her yerde gözümüz çiçeklerde oluyor. Bende geçen yıl tatilden fırça çalısı ve japon gülü çeliği getirmiştim. Ama malesef köklendiremedim. Pazarda da 10 liraya satıldığını görünce bir daha denememeye karar verdim. İnşallah çeliklerini tutturabilirsin de bizlerde bol bol çiçeklerini seyrederiz... Sevgiler...

Sevgili Yağmur143 tek sıkıntı seraları gezememem oldu . 3 Gün kısa bir tatildi . Birde arkadaşları yormak istemedim . Zaten ben çelik ,tohum aldıkça tuhaf tuhaf bakıyorlar :). En güzel yanı , yeni öğrendiğim Eskişehir de görmediğim çiçekleri yakından görmem oldu . Keşke seralara uğrayıp köklü alabilseydim . İklim soğuk olduğu için her çiçek gelmiyor buraya . Biraz da kısmet galiba . Zengardendan aldığım guara çalılarından 2_3 tanesi kurumuş . Belki çelikler tutar :) . Teşekkür ederim sevgiler .

aleydi 23-05-2015 02:22

5 Eklenti(ler)
Tatilde kulağıma su kaçtı galiba . Sabah sabah soluğu sağlık ocağında aldık . Bir baktım karşıda meleklerin boruları. Kulağımı unutup koştum fotoğraf çekmeye :) . Bir de çelik almayı akıl etseymişim iyiymiş :) .Eve gelip bu fotoğrafları görünce fark ettim . Ne talihsizlik . Böyle bir şey kaçırılır mı . Kızın bana hak ettim arkadaşlar :(

Eklenti 554640

Eklenti 554641

Eklenti 554642

Eklenti 554643

Eklenti 554644

aleydi 23-05-2015 23:30

2 Eklenti(ler)
Arka tarafta boş arsada bu sarı çiçekleri görünce çok şaşırdım . Biraz yakından bakayım diye dışarı çıkınca . Bir kaç tane benim bahçemde de olduğunu gördüm . Yaklaşıp incelediğimde . Biz yemlik deriz . Köklerinden bıçakla söküp , ayıklayıp çiğ olarak tuza banıp yediğimiz bir ot . Çocukluğumdan beri sayısız defalarca gördüğüm bu bitkinin ,ilk defa çiçeklendiğini gördüm .Sabahları açıyor , o güzel sarı çiçekleri.

Eklenti 554859

Eklenti 554860

akçabardak 23-05-2015 23:47

Sevgili aleydi ben çalışırken arkadaşlarım iş yerimize yemlik diye getirdikleri bu otu öğlen saatinde toplanır hep birlikte tatlı tatlı yiyorduk, aah ah nerelere götürdün beni şimdi 25-30 yıl öncesine gittim, yalnız benim gördüğüm çiçekleri daha açık beyaza yakın bir sarı renkteydi, bunun rengi daha bir sarıymış.

aleydi 23-05-2015 23:49

5 Eklenti(ler)
Güllerim açmaya başladı . İlk açan kırmızı sarmaşık gülüm oldu.

Eklenti 554862

Eklenti 554863

Minyatür gülleri çok güzel aşılamışlar . Pazardan almıştım pek umudum yoktu . Bir çiçekte 3 renk var . Pembe , kırmızı , sarı . Diğeri şimdilik 2 renk açtı . Geçen yıl iki renkli gülümün satıcının ( eve al ) dediği ve aslında hava akımına ihtiyacı olan eve alındığında öldüklerini öğrenince çok üzülmüştüm .

Eklenti 554864

Eklenti 554868

aleydi 24-05-2015 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1381589)
Sevgili aleydi ben çalışırken arkadaşlarım iş yerimize yemlik diye getirdikleri bu otu öğlen saatinde toplanır hep birlikte tatlı tatlı yiyorduk, aah ah nerelere götürdün beni şimdi 25-30 yıl öncesine gittim, yalnız benim gördüğüm çiçekleri daha açık beyaza yakın bir sarı renkteydi, bunun rengi daha bir sarıymış.

Bende çok şaşırdım sevgili Akçabardak . Ben mi çok dikkat etmedim çiçeklendiklerini görmedim diyeceğim . Böyle bir çiçeği hatırlamamak mümkün mü :) .

Geçmişi bende özlemle anıyorum . Sanki dostluklar daha bir güzel , yediklerimiz daha tatlıydı :)

aleydi 24-05-2015 22:31

1 Eklenti(ler)
Menekşeleri seviyorum :)

Eklenti 554973

aleydi 24-05-2015 22:33

1 Eklenti(ler)
Gülün altında çıkan bu bitki çok hoşuma gitti . Yabani sukulent olabilir mi ? ;)

Eklenti 554974

aleydi 25-05-2015 00:55

5 Eklenti(ler)
Yollardan çiçek manzaraları

Eklenti 554979

Eklenti 554980

Eklenti 554981

Eklenti 554982

Eklenti 554983

günebakan 25-05-2015 06:49

Sevgili Aleydi gülün altındaki sempervium adlı sukulent :)

aleydi 25-05-2015 08:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1381783)
Sevgili Aleydi gülün altındaki sempervium adlı sukulent :)

Teşekkür ederim sevgili günebakan umarım çiçekte açıyordur :)

aleydi 25-05-2015 20:35

1 Eklenti(ler)
Komşunun kaldırıma ektiği leylaklar . Çiçek dalında güzeldir . Bu leylakalara dayanamadım . Mis gibi kokuları birazda evimi kokutsun istedim . Keşke bir ay çiçekli kalsalar . Çok az çiçek açma süreleri . Baharın mis kokusunu uğurladık . Gelecek yıl yine bekliyoruz özlemle o güzel kokuyu :) .

Eklenti 555095

münevver48 26-05-2015 07:12

sevgili aleydi, bahar size yeni gelmiş. bizde leylaklar çoktan açtı geçti.ama yağmurlardan hiç keyifli açmadılar. güller bile neredeyse geçiyor. bundan sonra güzellikleri sizin bahçeden takip edeceğiz. birde kaya bahçen nası oldu? çiçeklerin açmaya başladı mı? merak içindeyim.sevgiler.

aleydi 26-05-2015 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1382102)
sevgili aleydi, bahar size yeni gelmiş. bizde leylaklar çoktan açtı geçti.ama yağmurlardan hiç keyifli açmadılar. güller bile neredeyse geçiyor. bundan sonra güzellikleri sizin bahçeden takip edeceğiz. birde kaya bahçen nası oldu? çiçeklerin açmaya başladı mı? merak içindeyim.sevgiler.

Güller yeni yeni açıyor sevgili Münevver48 . O yüzden pek bi mutluyum :) . Bir de bitler rahat bıraksa gülleri mi daha bir keyifli açacaklar .Daha sardunyalar bile açmadılar , yeni yeni filizleniyorlar . Tek açan kartopu oldu . Oda bir hafta sürdü . Şimdi güller yavaş yavaş açmaya başladı .

Kaya bahçeme kadife çiçekleri , yüzlerce kadife çiçeğini dün söktüm . Bir kaç komşuya verdim kalanlar çöpe gitti ne yazık ki .Keşke tohum paylaşım gibi bir tarih belirlenip çelik, fide paylaşımı da olsa . Burada paylaşımda bulunsam kargo ücretine değmiyecekti , o yüzden teklif edemedim kimseye .

Kaya bahçemin en yakın zamanda fotoğrafını eklerim . Sana müjde veriyim ericam yaşıyor :) .Pazardan aldığım minyatür güller 3 renk açtı sarı ,kırmızı , pembe :). Hostalar biraz yavaş büyüyor ama alisyumlar çok güzel oldular .Yeni bir kaya bahçesi daha yaptım köşeye . Bahçe hala düzene girmiş değil . Bu hafta sonu biraz daha çalışırsam toparlarım belki .Sevgiler

aleydi 26-05-2015 21:39

3 Eklenti(ler)
Mis kokulu sarmaşık gülümün saltanatı başladı . İkizi yeni yeni açmaya hazırlanıyor

Eklenti 555312

Eklenti 555313

Eklenti 555314

aleydi 26-05-2015 21:42

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl renklerini göremeden aldığım iki sarmaşık gülümde ısparta gülü çıktı . Katmerli pembe , bana süpriz yaptılar . Verandanın yan tarafını bu güllerle kapatmak istiyorum . Kaç yılda kapatır acaba . Tahminleri alalım :)

Eklenti 555315

münevver48 26-05-2015 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1382260)
Güller yeni yeni açıyor sevgili Münevver48 . O yüzden pek bi mutluyum :) . Bir de bitler rahat bıraksa gülleri mi daha bir keyifli açacaklar .Daha sardunyalar bile açmadılar , yeni yeni filizleniyorlar . Tek açan kartopu oldu . Oda bir hafta sürdü . Şimdi güller yavaş yavaş açmaya başladı .

Kaya bahçeme kadife çiçekleri , yüzlerce kadife çiçeğini dün söktüm . Bir kaç komşuya verdim kalanlar çöpe gitti ne yazık ki .Keşke tohum paylaşım gibi bir tarih belirlenip çelik, fide paylaşımı da olsa . Burada paylaşımda bulunsam kargo ücretine değmiyecekti , o yüzden teklif edemedim kimseye .

Kaya bahçemin en yakın zamanda fotoğrafını eklerim . Sana müjde veriyim ericam yaşıyor :) .Pazardan aldığım minyatür güller 3 renk açtı sarı ,kırmızı , pembe :). Hostalar biraz yavaş büyüyor ama alisyumlar çok güzel oldular .Yeni bir kaya bahçesi daha yaptım köşeye . Bahçe hala düzene girmiş değil . Bu hafta sonu biraz daha çalışırsam toparlarım belki .Sevgiler

:)sevgili aleydi, senin adına çok sevindim.güllerin açışı ericanın yaşamasına, güllerin baş belası bitlerin çaresine bir an önce baksan iyi olur. daha yeni bit oluşmaya başlamışsa arap sabunu deneye bilirsin.öncelik ev yapımı ilaçlar diyoruz. olmadı çareyi kimyasal ilaçlarda arıyoruz.kartopu küçük olmasına rağmen güzel çiçekleri yakışmıştı bahçenize. ben seviyorum çiçeğini isterse bir gün açsın seyretmeye değer bir güzellik.

hııım, bak sen demek 2. kaya bahçesi de yapıldı. desenize bu iş hoşunuza gitti.artık tecrübelerinizden faydalanırız. eminim ikisinin de çok güzel olduğuna.zaten alisyum tam kaya bahçesi çiçeğidir.

bende havayı bulutlu görünce güneş olmayınca serin oluyor ya hemen soluğu bahçede aldım dikilecek fidanlar vardı peygamber çiçeği fidanı ölmez çiçeği ve şebboy fidanlarını diktim.sonrasında hava atıştırmaya başladı.rüzgar şiddetli esiyor balkondaki saksıları yere indirdim bir türlü havalar düzelmiyor. gündüz sıcak gece ayaz belki bu gece şiddetli yağmur yağabilir. inşallah zarar ziyan vermez. senden güzelliklerin devamını bekliyorum. sevgiler.

aleydi 26-05-2015 21:46

1 Eklenti(ler)
Bu güzelleştiriciyi tohumdan ektim . Tohumun üstündeki resimdeki görüntüsü çok güzeldi . Umarım büyür ve öyle güzel olur . Hemde yenebiliyormuş . Umarım tohum paylaşımda tohumlarını paylaşabilirim . Büyüdükçe rengarenk bir görüntü alıyor . Daha çok tohum ektim . Bu çok çabuk gelişti .
Kırmızı Amaranth taze olarak salatalarda ya da pişirilerek yemeklerde de kullanabileceğiniz yenilebilen bir bitkidir. Parlak, canlı ve körpe yaprakları her salataya renk kattığı gibi, et yemeklerinde de sıkça kullanılır.

Eklenti 555321

aleydi 26-05-2015 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1382368)

bende havayı bulutlu görünce güneş olmayınca serin oluyor ya hemen soluğu bahçede aldım dikilecek fidanlar vardı peygamber çiçeği fidanı ölmez çiçeği ve şebboy fidanlarını diktim.sonrasında hava atıştırmaya başladı.rüzgar şiddetli esiyor balkondaki saksıları yere indirdim bir türlü havalar düzelmiyor. gündüz sıcak gece ayaz belki bu gece şiddetli yağmur yağabilir. inşallah zarar ziyan vermez. senden güzelliklerin devamını bekliyorum. sevgiler.

Bende ektim peygamber çiçeğini tohumdan arkadaşım . Çocukken hep kırda bayırda olurdu çok beğenirdim . Umarım çıkar. Güle güle büyüt hepsini . Bende kamil beyden lili fideleri aldım . Çok beğenmiştim o çiçeği .Şimdi onlara yer bakınıyorum . Saksılara da tohum ekmiştim :p.

Ankara'yıda dolu vurmuş . Bende tedirginim hava şartlarından . Her yıl bizim burada da olur . Ne olur biraz müsade . Yeni yeni yüzümüz gülmeye başladı .Hava durumu lütfen :) teşekkür ederim , diğer kaya bahçesi çok minik bir şey .Eminim sende harikalar yaratcaksın .Sevgiler

aleydi 27-05-2015 21:09

5 Eklenti(ler)
Kaya bahçesi son durum .Ot ve daha çok kadife çiçeğinden görünmez haldeydi . Bu temizlenmiş hali . Tatildi vs derken çok vakit ayıramadım bu yıl bahçeme . Önceki yıllar her sabah yabani ot temizliğine çıkardım her gün bir saat . Bu yıl biraz tembelleştim galiba :) .

Eklenti 555523

Eklenti 555524

Eklenti 555525

Eklenti 555526

Eklenti 555527

YeniGine 27-05-2015 23:34

Sevgili aleydi, maşallah maşallah; tebrikler kaya bahçesi mükemmel olmuş, minik fidelere bakılırsa daha da güzelleşecek... Emeğine, gönlüne sağlık...
Rastgelsin.

aleydi 28-05-2015 07:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1382730)
Sevgili aleydi, maşallah maşallah; tebrikler kaya bahçesi mükemmel olmuş, minik fidelere bakılırsa daha da güzelleşecek... Emeğine, gönlüne sağlık...
Rastgelsin.

Teşekkür ederim Sevgili YeniGinem :) . Hostalarda büyüse ve diğerleri , biraz da otları temizlesem . Daha bir güzel olacak . Sizin campalunalar şahane olmuş . Bayıldım çok güzeller maşallah . Sevgiler

Sevgi Durul 28-05-2015 07:29

Aleydi'cim, kaya bahçen şimdiden güzel görünüyor. Sedumlar oraya çok yakışacak.:)

Üzerinde mini beyaz çiçekleri olan bitkiyi tanıyamadım. Yakın bir görüntüsünü ekleyebilir misin? Sevgiler...

münevver48 28-05-2015 07:50

sevgili aleydi, dün oldukça yoğun bir gün geçirdim. yorum yazmaya ancak fırsat bulabildim. kaya bahçen daha bir güzelleşmiş. alisyumlar çok güzel renk vermiş.çalıların formu harika görünüyor.ericanın büyüdüğü gözümden kaçmadı.maşallah hava şartlarını da göz önünde bulundurursak şahane bir görüntü yaratmışsınız. yeni yaptığınız mini kaya bahçesini de paylaşmanızı dört gözle bekliyorum. sevgiler..........

aleydi 28-05-2015 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1382776)
Aleydi'cim, kaya bahçen şimdiden güzel görünüyor. Sedumlar oraya çok yakışacak.:)

Üzerinde mini beyaz çiçekleri olan bitkiyi tanıyamadım. Yakın bir görüntüsünü ekleyebilir misin? Sevgiler...

ablacım o çiçek açmaya hazırlanan lavanta çeşidi . Sanırım çiçekleri sarı renkli açıyormuş .Sn Muda isimlerini söylemişti . Lavantin ve lavandula . Galiba sen lavantin olanı soruyorsun.Bende açtığında nasıl kokacağını merak ediyorum . Kışın almıştım onları soğuktan ,karın altında adeta büzüşmüşlerdi . Şimdi güneşi görünce serpilip kendine geldiler . Sanırım sarı açacakmış çiçekleri . Kaya bahçesinde üç çeşit lavanta var .

Fotoğraflar acele ve düzgün olmadı çok .Sevgili Münevver48 merak ediyorum , son halini deyince . Akşam üzeri alel acele çekmiştim :) . Hava kararıyordu neredeyse .Yeni bir çekim lazım :)

Evet bende sabırsızlanıyorum , yeni çiçeklerim için :) . İyice temizleyim ki sedumlara yer açılsın :) .Fotoğrafta bile olsa , seni görmek ben çok mutlu etti ablacım . teşekkür ederim sevgiler.

aleydi 28-05-2015 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1382780)
sevgili aleydi, dün oldukça yoğun bir gün geçirdim. yorum yazmaya ancak fırsat bulabildim. kaya bahçen daha bir güzelleşmiş. alisyumlar çok güzel renk vermiş.çalıların formu harika görünüyor.ericanın büyüdüğü gözümden kaçmadı.maşallah hava şartlarını da göz önünde bulundurursak şahane bir görüntü yaratmışsınız. yeni yaptığınız mini kaya bahçesini de paylaşmanızı dört gözle bekliyorum. sevgiler..........

Canım Münevver48 cim . Ben kaya bahçesini senin için fotoğrafladım . Sen görmek istiyorsun diye . Teşekkür ederim ilgin için .

Akşama kadar fide ektim . Birde yağmur yağmıştı . Ellerim ayaklarım çamur içinde :). Eşime telefonu getir diye seslendim . Ses yok :) . Kapıyı araladım uyuyor. Ellerimi yıkadım . Saat yediyi geçmişti . Zaten bu hafta hep yağmurlu . Karanlık kasvetli . Acele de ettim . O yüzden çok güzel bir çekim olmadı .

Ericam kendine geldi serpildi ,onu yaşatabildiğim için çok mutluyum. Ben fideleri çıkarıp dikiyordum . Baktım ölüyorlar . Nerede hata yapıyorum diye düşünürken . Sevgili Akçabardak sayfasında gördüm . Ektikleri toprağın sıktığını , aralamak gerektiğini . Hala hata yapıyorum Sevgili Münevver48 :) . Artık açtırıp ekiyorum fidelerin topraklarını . Galiba guaralar o yüzden öldüler . Ericayıda yeniden çıkarıp , açtırıp köklerini öyle ektim . O yüzden kendine geldi sanırım . Keşke biraz daha fazla alisyum alsaymışım . Hala varsa gidip almayı düşünüyorum . Gerçekten çok yakıştı kaya bahçesine . Hostalar büyümedi biraz onlarla ilgilenmem lazım .

Minik kaya bahçesi gerçekten minik . Daha tamamlamadım , yine de senin için fotoğrafladım . Akşama eklerim , dışarı çıkmam lazım . Tohumdan yetişen çiçek fidelerimi ektim oraya pek minikler:) . Tekrar görüşmek üzere sevgiler .

aleydi 28-05-2015 18:51

3 Eklenti(ler)
Sevgili Münevver48 bu benim minik kaya bahçem . Henüz çok ilgilenemedim . İçindekiler tohum takastan gelen , kendi yetiştirdiğim çiçek tohumları . Onlar kaya bahçesi gibi minikler :). Hatta kaya köşesi diyebiliriz , buraya :)

Eklenti 555716

Eklenti 555717

Eklenti 555718

aleydi 28-05-2015 18:55

5 Eklenti(ler)
Güllerim , mis kokulularım , görsel şölenlerim :) . Çok seviyorum hem kokulu , hem katmerli olursa çifte kavrulmuş gibi :) .

Eklenti 555719

Eklenti 555720

Eklenti 555721

Eklenti 555722

Eklenti 555723

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025