![]() |
27-28 Haziran Resimleri 2
3 Eklenti(ler)
Buradan öğrendiklerimi imkanlar dahilinde yavaş yavaş uygulamaya başladım. Sene sonunda leonardit ve gübrele döküp bellemiştik bahçeyi. Şimdi fideleri solucan gübresiyle dikip olarak humik asitli suyla can suyu verdim. Bunun yanında kardeş bitki uygulamaları resimlerde mevcut.
Burada kadife çiçekleri ile fesleğenler mevcut. Eklenti 564159 Eklenti 564160 Biber ve bamyalar yan yana. Eklenti 564161 |
27-28 Haziran Resimleri 3
4 Eklenti(ler)
Sayın Meyvelitepe' den tohum takas etkinliğinden gelen San Marzano' lar olmalı.
Eklenti 564162 Bunlar rahmetli babamın domatesleri gibi. Eklenti 564163 Sayın Bahçedennn' in kıl biberi. Eklenti 564164 Bu hangi patlıcan acaba? Eklenti 564165 |
27-28 Haziran Resimleri 4
4 Eklenti(ler)
Bu yıl zakkumlar harika.
Eklenti 564172 Bu çelikten 3 yıl önce yetiştirdiğim zakkum. Eklenti 564175 Bunlarda tohum takastan gelen çörekotu çiçeği. Keşke devamlı açsa. Eklenti 564173 Geçen yıl diktiğim gauralardan dördü öldü bunlar yenileri. İşin komiği Bodrum' dan gelen bir tanesi kışı atlattı. :rolleyes: Eklenti 564174 |
Kompost Kabı
1 Eklenti(ler)
Bauhaus' tan aldığım ancak bir türlü kullanamadığım kompost kabı.
Eklenti 564427 Aklımda kritik olan ama henüz gerçekleştirmediğim üç konu var. 1) Kompost yapılacak, 2) Kaokil uygulanacak, 3) Enzim yapılacak. |
Tohumluklar
3 Eklenti(ler)
Tohuma bıraktığım bitkiler.
Enginar Eklenti 564431 Havuç Eklenti 564430 Ve yemenin kısmet olmadığı brokoliler. Eklenti 564429 |
Tohum Takastan Gelenler
5 Eklenti(ler)
Sakız kabaklar oldukça keyifli gözüküyor.
Eklenti 564439 Danaburunlarının saldırından kurtulan 10 kadar kalıcı ıspanaktan geriye kalan son mohikan. Sonradan diktiklerimdende üç kök falan kaldı. Eklenti 564440 Önde tutmayacak galiba dediğim şebboy, arkada süs ayçiçeği. Eklenti 564441 Balkabağı pek ümit vadetmiyor gibi. Eklenti 564442 Çengelköy salatalığı. Sadece üç kök kaldı. Eklenti 564443 |
Tohum Takastan Gelenler 2
3 Eklenti(ler)
Red Robin ve Tiny Tim' ler.
Eklenti 564445 San Marzano' lar büyüyor. Eklenti 564446 Britain' s Breakfeast Chery çılgın gibi açtı. Eklenti 564447 |
Bakım Vakti
3 Eklenti(ler)
Gelişimin yavaş gittiğini düşünüyorum bu hafta bitkileri gübreleyip çapalamaya başladım. Elimde bir miktar Biobizz' in solucan gübresi vardı. Onunla başladım. Bahçenin yaklaşık yarısında kullandım. Kalanda yanmış koyun gübresi kullandım. Mecburen karşılaştırma ve kontrol imkanı olacak. Bakalım solucan gübresi fark yaratacak mı?
Eklenti 564448 Ve pazar günü bahçenin gübrelenip çapalanmış hali. muhtemelen sağ baştaki patlıcan elimde kalan son Halep karası olmalı. Eklenti 564449 Eklenti 564450 |
Muhtelif
5 Eklenti(ler)
Tokaloğlu kayısısı bu yıl yine adetle verdi ama tadı harika.
Eklenti 564451 Kuşkonmaz resme kanmayın boyu sadece 3 cm. falan. Eklenti 564452 İlk hasat. Biraz az ama ne yapalım Allah arttırsın. Eklenti 564453 Kalıcı ıspanakları kavurup yaptığımız yumurta harika. Tulum peyniri yoktu kaşar yerine onu kullansak dört dörtlük olacaktı. Eklenti 564454 Geçen yıl diktiğim badem fidanı. gayet sağlıklı görünüyordu birden kurudu. Kadı böceği larvalarının işi olmalı. Eklenti 564455 |
Bahçemizin Ziyeretçileri
3 Eklenti(ler)
Garip hatta çirkin sesli kuşu ararken bulduk. Kafesten kaçmış bir hint bülbülü olmalı.
Eklenti 564456 Kızım baba uçamayan bir kuş var dedi. Muhtemelen cama çarpmış biraz su verdik, neyse ki sonra havalanıp kaçtı. Eklenti 564458 Afrikadan gelmiş olabilir mi? Eklenti 564457 |
Hala mı Fide?
1 Eklenti(ler)
Salatalıklar yetersiz gelecek biraz f1 salatalık tohumu alıp diktim. Birde çok yetiştirmek istediğim ama iki yıldır danaburunlarının yediği cherokee domatesleri için yine tohum alıp ektim. Bir tane bile olsun yiyeceğim inat ettim.
|
Haftalık Rapor
5 Eklenti(ler)
Geçen haftadan bu yana bahçe iyiden iyiye toparlamaya başlamış.
Bu, merakla beklediğim elimde kalan tek Halep Karası. Bu hafta çiçek açtı ve üzerinde bayağı bir tomurcuk var. Eklenti 565889 Bamyalar bir haftada ciddi büyümüş ve onlarda çiçek açmaya başlıyorlar. Eklenti 565890 Jalepeno çok büyümemesine rağmen bayağı bir biber döküyor. Eklenti 565891 Britain' s Breakfest Chery eğer tadı da güzelse bunun hastası olabilirim. Eklenti 565892 Rahmetli babamın domatesi. Bu yıl daha da güzel gözüküyorlar. Eklenti 565893 |
Haftalık Rapor 2
4 Eklenti(ler)
Sayın Bahçedenn' in Çengelköy salatalıkları. Üç kök kaldı, daha çok erkek çiçek açıyor verimlilik düşük gibi.
Eklenti 565894 İlave F1 salatalık fidesi yetiştirip ektim kızımın salatalık ihtiyacını karşılamam lazım. :rolleyes: Eklenti 565895 Annenim çelikten yetiştirdiği gülü. Her tarafımı yemişler ama direniyor garibim. Eklenti 565896 süs ayçiçeği açtı açacak. Eklenti 565897 Bu haftalık bu kadar. Haftaya bayram dolayısıyla yazlığa gidemeyeceğim. Kısmetse iki hafta sonra sağlam hasat başlayacak gibi. Hayırlısı diyelim. |
Genel Durum
5 Eklenti(ler)
İki hafta aradan sonra merakla gittim. Artık bahçedeki bitkiler iyice dallanıp budaklanmış.
Ön sırada pırasalar, hemen arkasında haziran sonu çimlendirdiğim dolayısıyla daha çok küçük olan cherokee domatesler, çürümeye yüz tutmuş patatesleri dikmiştim çimlendiler, bir adet numunelik mısır, onların arkasında da şeneşerber ile barbunya fasulyeleri. Eklenti 568675 Bamyalar ve biberler kardeş kardeş takılıyorlar. :p Eklenti 568676 Pek sevgili ve çeşit çeşit domatesler. Eklenti 568677 Eklenti 568679 Hormonlu patlıcanlar. :eek: Eklenti 568678 |
Domatesler
4 Eklenti(ler)
Rahmetli babamdan kalan domatesler. Bu yıl pek bir sağlıklılar. Aksilik olmazsa tohum paylaşım etkinliğinde kullanacağım.
Eklenti 568683 Eklenti 568686 Geçen yıl ilk kez diktiğim chery' ler. Geçen yılki kadar verimli gözükmüyorlar şimdilik. Eklenti 568684 Bu yıl Zengarden' dan aldığım pembe domatesler olmalı. Eklenti 568685 |
5 Eklenti(ler)
Bamyalar yavaş yavaş ürün vermeye başladı.
Eklenti 568688 Arnavut biberleri büyümeye başladı. Kızarmalarını bekliyoruz. Eklenti 568689 Bu da rahmetli babamdan kalan verimli bir tatlı biber tohumu. Eklenti 568690 Bu yıl ziraatten alınma muhtemelen F1 tohumlar. Oturak ve çok verimli. Eklenti 568691 Dökülen tohumlardan çıkan rokalar. Yiyerek seyreltmek gerekecek. Eklenti 568692 |
4 Eklenti(ler)
Yanlış bilmiyorsam türü pembe çavuş olmalı. Haftaya az biraz mayhoş şekilde yenecek kıvama gelirler.
Eklenti 568696 Eklenti 568697 Hala hasat sınırlı ama önümüzdeki hafta kısmetse bollaşmaya başlar diye umuyoruz. Eklenti 568698 Bu da pek bir ürkütücü bahçe sakini. Eklenti 568699 |
Sn Kerkenez sayfan hayırlı olsun . Çok güzel bir yazlık - bahçe Allah ömür boyu mutlu huzurlu şekilde kullanmayı nasip etsin. Kusura bakmayın tp sayfasını takip ediyorudum ama , bahce sayfası olduğunu bilmiyordum onun için biraz geç hayırlı olsuna geldik :D
|
Evet pembe çavuş. Maşallah güzel görünüyorlar.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bilgilendirme için teşekkürler sayın Dutlubahçe.
|
Kliptonolit
1 Eklenti(ler)
Bahçe toprağını düzeltmek adına buradan edindiğim bilgiler ışığında Ege Zeolit' ten 600 kg kliptonolit ( her nasıl yazılıyorsa artık) şiparişi verdim. Onlarda ambar şirketiyle gönderdiler ancak kocaman TIR' la geldiği için bizim oraya girememiş arabayla taşımak için sabah evden çıktım.
Annem nereye gitti diye sormuş, verdiği siparişler TIR' la gelmiş onu almaya gitti deyince fenalık geçirmiş, Allahım bir TIR dolusu ne gelmiş olabilir diye merak içinde kalmış. Sadece 12 çuval malzemeyi görünce sesi çıkmadı bilakis mutlu oldu. :o Eklenti 570973 |
Alıntı:
Güle güle kullanın iyi günlerde sağlıkla sevgiyle inşallah. Annenize selamlar Saygılar |
Domatesler
3 Eklenti(ler)
Rahmetli babamın domatesleri sonunda kızarmaya başladılar.
Eklenti 570976 Eklenti 570977 Bu yıl Zengarden' dan aldığım pembe domatesin kızarmaya başlamış hali. Tadı harika. Önümüzdeki yıl yeri garanti. Eklenti 570978 |
5 Eklenti(ler)
Turşu kurulmak üzere toplanan çeşit çeşit acı biberler. Patlıcanlar çoktan közlenip mideye indirildi. ;)
Eklenti 570981 Kahvaltılık domates ve biberler. Eklenti 570982 Domatesler. Eklenti 570983 Pembe çavuşlar iyice olgunlaşmaya başladı. Eklenti 570984 Üst kattan arka bahçe ve komşu bahçelerin görüntüsü. Eklenti 570985 |
Ön bahçe
3 Eklenti(ler)
Takip eden varsa bu yıl ön bahçeyle ilgili bir şey paylaşmadığımı farketmiş olabilirler. Arka bahçeyi nispeten toparlamayı başardık ancak ön bahçede pek bir numara yok. Toprağı kötü durumda, su geçirgenliği zayıf, kuruyunca taş gibi oluyor.
Yavaş yavaş işlemeye başladım. Kazıyorum, cocopeat, kliptonolit, tarımsal pomza ve yanmış hayvan gübresiyle karıştırıyorum. Eklenti 570986 Eklenti 570987 Tamamlanmış hali, bakalım çiçeklerin yanına kedi tırnağı diktim sonucu göreceğiz. Eklenti 570988 |
Ön Bahçe Devam
3 Eklenti(ler)
Diğer göbek. rahmetli babam alttan gelen kamışları engelleyemediği için beton dökmüş. Su tahliyesi olmadığı için toprak artık balçık olmuş üst tarafı bıraktım alttan çıkanı yeni toprakla değiştirdim ayrıca yukardaki karışımı ilave ettim.
Eklenti 570991 Eklenti 570992 Bittikten sonra geç olmasına rağmen evde bulduğum son kullanma tarihi de geçmiş zinniaları ektim. Yukarda yazmayı unuttum iki göbeği de ayrıca humik asitli su ile suladım. Eklenti 570993 |
Potansiyel Mafya
3 Eklenti(ler)
Geleceğin potansiyel mafyası siesta yapıyor. İleride sağlam kovalayacaklar bizi. :p
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl edindiğim pembe domatesler. Hastası olduk. En babası 627 gram oldu.
Eklenti 572599 Eklenti 572600 Eklenti 572601 Rahmetli babamın emektar domatesleri. Eklenti 572602 Misafirlere kahvaltıda sunulacak domates tabağı. Eklenti 572603 |
5 Eklenti(ler)
Domatesler.
Eklenti 572606 Belgrat Ormanı kıvamına gelen bamyalar. Çok su istemiyorlarmış boy kocaman verim minumum. Günde 2-3 adet bamyamı olurmuş. Boyunuzdan utanın. :p Eklenti 572607 Heyecanla beklediğim Cherokee' ler çiçekte. Hadi hayırlısı. Eklenti 572608 Turfanda ektiğim F1 salatalıklar onlarda meyve bağlamaya başladı. Eklenti 572609 Ve günün hasadı. Bu da mı gol değil? :D Eklenti 572610 |
10 Ekim Resimleri
5 Eklenti(ler)
Önce yaz tatili, sonra bayram en sonra da yağmur nedeniyle beş hafta gidemedik ve sonuç. Bahçede savaş çıkmış galiba. :o
Eklenti 582806 Eklenti 582807 Sonunda Cherokee domates oldu. Geç dikildiği için biraz ufak kalmış yine de tadı güzel. Eklenti 582808 Pırasalar yenecek kıvama geliyor. Eklenti 582809 Toprağın durumu pek parlak değil. Kaymak tabaka bağlamış biraz tırmıkla eşeleyim dedim taş gibi, bana mısın demedi. Bunun kesin çaresine bakacağim. |
10 Ekim Ön Bahçe
5 Eklenti(ler)
Çiçekler çoşmuş. Yazın böyle değildi.
Eklenti 582811 Eklenti 582812 Eklenti 582813 Eklenti 582814 Bunlarda kendi kendilerine bir potbori oluşturmuşlar. Eklenti 582815 |
Turşu
1 Eklenti(ler)
Soldaki acı biberlerden yaptığım sağdaki ise ilk kez denediğim urfa kirazlarının içini lor peyniriyle doldurup yaptığım turşu. Nasıl olacak göreceğiz.
Eklenti 582816 |
Sn. kerkenez çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve doğal görünüyorlar. 3. ve 4. fotoğraftakilerin adı nedir? (4. ye bayıldım.)
|
Sayın Jakin teşekkürler.
4. gaura çalısı. İstanbul civarında bolca mevcut kaprissiz, bol bol çiçek açar. 3. annem düğme çiçeği diyor ama tam emin değilim. O da biraz geç açar ama her sene tohumdan çimenlenir çokta güzeldir. |
Teşekkür ederim. Gaura çalısının tohumunu nereden bulabilirim ve balkonda olur mu acaba?
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025