agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Gulcingiller / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34467.htm)

gulcingiller 02-05-2014 14:07

1 Eklenti(ler)
Bahcemiz icin aldigim guzellikler renklerine bayildim ama bahceme ekmek icin hafta sonunu beklemem gerekiyor evde hasta hasta dinleniyorum malesef... Bol bol bitki caylari, meyve ve benzeri seyler gozume hic cazip gozukmese de (tabi hastaliktan dolayi) iyilesmek icin mecburen mecburen...

gulcingiller 04-05-2014 16:29

1 Eklenti(ler)
Domateslerim kendisini toparlamis gozukuyor daha cok kucukler ama gunes yuzunu gosterirse hasadimiz bol olur umarim.

gulcingiller 09-08-2014 13:40

1 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Bahar gecti neredeyse yaz sonu geldi ve bu sene Londraya yaz geldi. Hava sicakliginin 30 dereceyi bulmasi bizler icin iyi ve bir o kadar da bunaltici oldu. Bahcemiz guzellesti urunler alinmaya baslandi bunlarda gunluk topladigimiz domateslerden kalanlar elinize alinca mis gibi domates kokusu, kabugu kalin tadi hafif mayhos en onemlisi cocuklar dalindan domates koparip yiyebiliyor ve " anne elim domates koktu" diyebiliyor.

gulcingiller 09-08-2014 14:18

1 Eklenti(ler)
Bu biber tohumlari amcam dan bana miras kaldi. 3 sene once ziyaretine gittigim de rahmetli Arif amcamin bahcesindeki biberlerden bir tane kopartip kendimle beraber buraya getirmistim ve her sene yeniden tohum elde ederek biberleri yetistiriyorum. Bu sene canim amcam yok ama ardindan biraktigi guzel hatiralar, anilar, yeri doldurulmaz bir amca diger degimle "baba yarisi" hayatimda ki en onemli insanlardan birisiydi mekanin cennet olsun canim amcam... Sen gittin gulusun kaldi bana biraktigin manevi miras yaninda bir de bu biberler...

gulcingiller 09-08-2014 16:56

1 Eklenti(ler)
Kis hazirliklari baslasin evimin icinde 3 tane sarma canavari olunca yazin topladigim taze yapraklar usulune uygun hazirlanip buzdolabimin buzluk bolumunde misafir ediliyor. Kis aylarinda cocuklarin istegi uzerine hazirlaniyor sonra da "ellerine saglik anne bir tabak daha alabilirmiyim" denilince degmeyin benim keyfime. Kis oncesi tatli telaslar bana cocuklugumu animsatiyor salca yapimi, kurulan tursular, konserveler, kurutulan meyve sebzeler , eristeler, receller ve daha neler neler...

gulcingiller 11-08-2014 14:50

1 Eklenti(ler)
Son iki gundur araliksiz yagan yaz yagmuru sonucunda bazi domateslerimin dallari kirilmisti bu durum da toplanan domateslerin bir kismi tursu yapildi. Sonra da aklima gelen eski bir ani beni yesil domates receli yapmaya yonlendirdi. Usta degilim ama internet uzerinden aldigim bilgiler dogrultusunda bu recel yapilacak bakalim tadi nasil olacak.

gulcingiller 13-08-2014 11:12

1 Eklenti(ler)
Yillar gecse de unutulmayan bir lezzet 4-5 yasindaydim koyden istanbul'a donus yolun da yol kenarinda toplayip yedigimiz taze nohutlarin tadi hala damagim da... Cocukluk iste 2 yil once yaptigimiz koy ziyaretin de cocuklarim da taze nohut yeme firsati buldular ve bizde bahcemiz de tadimlik nohut yetistiriyoruz tabi ki iklim sartlari "nerede o eski nohutlar" dedirtse de yine de cocukluguma dair bir guzellik bunlar da bizim bahcenin nohutlari.

münevver48 13-08-2014 13:31

sevgili gülcingiller,bende pek severim taze nohutu,yerken bizaz ekşi biraz tuzlu buruk bir tat gelir ağzına dış kabuğunu açarken. benide çocukluğuma götürdün.bizler neredeyse bu tadı unutmuştuk sayende hatırlamış oldum.ayrıca bu tadı çocuklarına tattırmak için verdiğin çaba karşısında seni kutluyorum.burdaki köy çocukların bile bir çoğu malesef bu tatları bilmiyorlar.

gulcingiller 13-08-2014 14:55

Tesekkur ederim Munevver48 cocuklarimin iki arada bir dere de geldikleri yeri unutmalarini istemiyorum tabi yaslari ilerledikce benden uzaklasip beni uzayli gibi gormelerini de istemiyorum umarim oyle bir duruma gelmeyiz hic bir zaman... Henuz kucukler 12, 8, 2 yaslarindalar ama elimden geldigince kendi cocukluguma dair paylasimlarimiz oluyor biz kucukken neler yapardik anlatip firsatini bulukca da uygulamaya calisiyorum taze nohut da bunlardan birisi yanisira manti yapmayi ogrendiler gecen hafta kendileri yaptigi icin neredeyse tabaklari bile yiyeceklerdi. Eriste nasil yapilir Ev makarnasi nasil lezzetli oluyor deneme yanilma yontemi ile ogreniyorlar (bana biraz fazladan is cikiyor ama ne yapalim)
Butun dunya da "cig sebze yeme" aliskanligi kazanma derdine dustugu bir zaman da koy cocuklarinin hatta buyuk kucuk herkesin tekrardan bu lezzeti hatirlamasi dilegiyle yasasin "dalindan koparilmis taze nohutlar"

YeniGine 13-08-2014 23:24

Sevgili gülcingiller anlatımın, paylaşımın ne kadar güzel... Tam bir anne ve ev hanımı. Çok hoş gerçekten. Tohumu, çekirdeği, filizi, anılarını, evlatlarına yansıtmanı, emeğini, bahçeni çok sevdim çok.
Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık... Herşey inşallah gönlünce.

gulcingiller 14-08-2014 01:33

Sevgili Yenigine cok tesekkur ediyorum yaptiklarimi sizlere boyle yansitabilmek beni mutlu etti. Bahce konusuna gelince sizlerin verdigi emegin yaninda ben daha cirak sayilirim ama once saglik olsun sonra da sabirla, sizlerin tavsiyeleri ile benim bahcem de toparlanicak insallah her sey zamanla... Umarim agaclar.net uyelerinin hepsi hayallerine kavusur, verdikleri emegin karsiligini alir beraberinde bende.

gulcingiller 18-08-2014 11:14

1 Eklenti(ler)
Sicak memleketler de patatesleri topraktan cikarmak daha ileri bir tarihte olur ama bulundugumuz memleketin gunluk yagmurlari coktan basladi. Evimizin diregi patateslerden sorumlu hayat arkadasim patateslerinin curumesini istemediginden dun hepsini topladi, otlari temizledi, kalan taze nohutlari topladi. Bizim bahcede is paylasimi var benim payima dusenler domatesler, fasulyeler, asma, biber ve digerleri... Cocuklarin payina dusen ust bas camur icinde kalmak, saclarinin diplerinde toprak obekleri olusturmak, arada bir birbirlerine toprak atmak (2 yasindaki defne ve 9 yasindaki berdan), sonrasinda "anne bana toprak atti" diye sikayete gelmeler ve daha neler neler... Sansimiza sabah yagan yagmur durdu da ogleden sonra 3-6 arasi islerimizi bitirdik.

gulcingiller 18-08-2014 16:44

1 Eklenti(ler)
Tartildik toplam 6 bucuk kilo patatesimiz olmus buna da sukur.

sonkez 18-08-2014 20:47

Afiyetle tüketin..

gulcingiller 18-08-2014 21:39

Sayin sonkez tesekkur ederiz. Buyurun gelin beraber olsun.

gulcingiller 16-09-2014 08:47

1 Eklenti(ler)
Annemin supriz ziyareti, esimin rahatsizligi derken son zamanlarda bahceye ve foruma ugrayamadim. Annemi ugurladik, esim toparladi derken son 3 haftanin yorgunlugu dun bahce islerini bitirdikten sonra acik havada, kus sesleri esliginde kitap okuyarak azalir gibi oldu. Yazdan kalma bir gundu ve yarim saatte olsa kitap okumak bana ilac gibi geldi.

akçabardak 16-09-2014 10:16

Sevgili gülçingiller bahçe sayfanız hayırlı bereketi bol olsun. Patatesler çok güzel görünüyorlar, iyi günlerde sağlıkla tüketin.

gulcingiller 16-09-2014 10:57

Tesekkur ederim sevgili Akcabardak bende bahce sayfami ziyaret ettiginiz icin memnun oldum. Patateslerimizin gorunumu kadar tadi da pek bir guzeldi ve bitti malesef.

akçabardak 16-09-2014 11:14

Afiyet bal şeker olsun.

gulcingiller 04-04-2015 19:48

1 Eklenti(ler)
Nihayet Londra ya bahar geldi agaclar ciceklendi ama aksam uzeri hava buz gibi oluyor... Benim gibi bahce sevdalisi olanlar dort gozle hava sicakliginin yukselmesini bekliyor malesef. Cok degil 1-2 hafta sonra fideciklerimi toprakla bulusturabilirim umarim.

gulcingiller 04-04-2015 20:02

1 Eklenti(ler)
Bu fotograf gectigimiz pazar gunu cekildi. Cocuklar ile yuruyus sonrasi bahcemiz de mola verdigimiz sirada masamiza misafir olan ugurbocegi ve ona sarkilar soyleyip ellerinin uzerinde tasiyan bizim ufakliklar. Sonun da ne mi oldu? Ucurmayi basardilar.

gulcingiller 04-04-2015 20:21

1 Eklenti(ler)
Yillardir niyetlenip sonra da yetistirmeyi unuttugum guzellik sumbul. Dillerden dusmeyen mis gibi kokusu bize de kismet olur umarim.

gulcingiller 05-04-2015 12:43

1 Eklenti(ler)
Oglumun kendi elleri ile sectigi ve ektigi cam fistigi, 1 hafta icin de cimlendi. Bana sordugu ilk soru (tabi ki sevinc cigliklarin dan sonra) "simdi ne olacak" benden aldigi cevap "istersen buyuk bir saksiya ekeriz ileri de bahceli bir evimiz olursa bahcemiz de buyur, ya da istedigin birisine hediye ederiz". Henuz karar vermis degil dusundukten sonra bana kararini bildirecekmis. Cocuklar dogayi sevsin, korusun istiyoruz ya bunun için bu isin her asamasini ogrensinler. Bir agacin kolay yetismedigini yasayarak ogrenirlerse o kadar kiymet bilirler diye dusunuyorum.

gulcingiller 09-04-2015 20:04

1 Eklenti(ler)
Son bir kac gundur hava sicakligi yukseldi bahce de isler beni bekler dedim ve kollari sivadim beraberim de 3 cocuk ile. Bahcede gecirilen 3 saat boyunca domates, havuc, maydanoz, misin, fasulye ve semizotu ektim. Cocuklar gunesin tadini cikardi oglum gelip bana yardim etti solucanlari inceledi sonrasin da birbirlerine toprak attilar ustlerini batirdilar eve gelince de tepeden tirnaga temizlenip en kucugumuz uyudu digerleri yorgunluk tan yerinde kalkamiyor. Cocuklarla bagbahce isleri oncelikle sabir, sonrasi da yorgunluk tan yerinden kipirdamayan cocuklar demek.

gulcingiller 10-04-2015 12:52

1 Eklenti(ler)
Karsiniz da cerkez kabagi tohumunun cimlenmesi ama benim kendisi hakkin da hic bir bilgim yok. Tavsiyesi olan uyelerin onerileri dikkate alinacaktir yoksa da deneme yanilma yontemi ile ogrenicez. Arkada ki yumurta kabuklarini ise biriktiriyorum bizim cocuklar tabiri caiz ise "yumurta canavarlari" hal boyle olunca onlar da topraga karisip bir ise yarasinlar degil mi.

gulcingiller 11-04-2015 16:04

1 Eklenti(ler)
Kitaplara konu olmus meshur gri bulutlar kaybolup, gunes actigi zaman bizim evin hali. Gunes nerede ise biz oradayiz malum buyumemiz gerekiyor. Bol gunesli, yeterince yagisli gunler olmasi dilegiyle.

gulcingiller 11-04-2015 17:52

1 Eklenti(ler)
Yuruyus zamani bahcesini temizleyen bir teyzenin cope atmak uzere iken, kendisine "cok guzel gozukuyor neden atiyorsunuz" diye sordugum da teyzenin "istiyorsan alabilirsin" demesine cok sevindim. Tesekkur edip bahcemizin yeni uyesini bundan sonra yasiyacagi yere goturdum. Adi "Unutma beni cicegi" buralar da "forget me not" diye biliniyor.

akçabardak 11-04-2015 18:29

Sevgili gulcingiller atılmaktan son anda kurtulan bitkileriniz yeni evinde çok mutlu görünüyorlar, güle güle iyi günlerde sağlıkla, mutlulukla özgürce çiçeklensinler.

pria 11-04-2015 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulcingiller (Mesaj 1278278)
Bu fotograf gecen yazdan kalma ama o zamanlar bir yasinda olan kizim Defne patateslerimizi toplarken minik elleriyle bana cok yardim etmisti. Bazi anneler cocuklar ustunu kirletmesin diye elinden geleni yapiyor ama simdiki zaman da birakin cocuklar ustunu kirletsin, rahat ve guvenli bir sekilde disari bile cikamiyorlar. Imkani olan herkes cocuklarini toprakla bulustursun toprak kirli ve pis degildir zarari olmaz.

Bayılırımm böyle cümlelere..
Ben toprakla uğraşırken kesinlikle eldiven kullanmam..Havalar ısınınca ayağımdaki terlikleri de atarım..
Ellerine toprak bulaşan ve kirlendiğini sanan insanlara hep şaşarım..
Sitemizin bahçevanları bahçeyle uğraşırken hep eldiven takarlar..Sorarım niye diye..Hatta, yöneticiye de söyledim bunu..Yöneticimiz ''ekmek dağıttıkları için takıyorlar eldivenleri'' dedi..
Ben de ''toprakla uğraşırken değil, ekmekleri dağıtırken eldiven taksalar daha doğru olur'' dedim..

Kolay gelsin sayın gulcingiller..

gulcingiller 11-04-2015 19:07

Sizinle ayni fikirdeyim akcabardak cope gitmekten son dakika da kurtuldu ama hayata tutunmus gozukuyor. Simdi ozgurce kok salsin, dallanip budaklansin bizim de gozumuz gonlumuz acilsin degil mi. Iyi dilekleriniz icin tesekkurler.

akçabardak 11-04-2015 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulcingiller (Mesaj 1370135)
Sizinle ayni fikirdeyim akcabardak cope gitmekten son dakika kurtuldu ama hayata tutunmus gozukuyor. Simdi ozgurce kok salsin, dallanip budaklansin bizim de gozumuz gonlumuz acilsin degil mi. Iyi dilekleriniz icin tesekkurler.

Aynen öyle.

dongyul 11-04-2015 19:15

gerçekten çok güzel ve hoş bir mizahınız var bayıldım.. unutma beni çiçeğinizde çok güzel umarım uzun ömürlü olur^^

gulcingiller 11-04-2015 19:26

Sayin Pria hayatimiza dahil olmus, sayisiz kimyasal maddeleri dusununce topragin zararsiz olduguna inaniyorum. Bizim cocuklar bahce de yerlere oturur, topraga bulanir, camur yapar, su savasi oynarlar, en kucugumuz hizini alamaz toprak atar abisine ablasina. Eve donunce aklanir paklanirlar sonrasin da derin bir uyku cekerler (yorgun anneler icin ele gecmez bir durumdur bu).Cocuklarin yasama sevincini "kimyasal maddeler" ve "temizlik hastaligi" ile kirletmemek gerektigine inaniyorum. Cocuklugun da eline solucan almasina izin verilmemis birisi olarak benim cocuklar bocek toplar, solucanlari ellerine alir inceler onlar icin kucuk bir krallik ilan eder. Toprakla bulusan ellerden, guzellik sacilir Dunya ya.

gulcingiller 11-04-2015 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1370139)
gerçekten çok güzel ve hoş bir mizahınız var bayıldım.. unutma beni çiçeğinizde çok güzel umarım uzun ömürlü olur^^

Tesekkur ederim sayin dongyul, bende uzun omurlu olmalarini diliyorum. Bundan sonrasi bekleyip gormek.

YeniGine 11-04-2015 23:47

Sevgili gulcingiller maşallah, bahçeniz hareketlenmiş, çimlenenler, açacaklar. O güzelim çiçeği neden atmaya kalkışmışlar açıkçası merak ettim. Ama o güzelliğin sizinle buluşması da bence bir tesadüf değil, çok da iyi olmuş güle güle büyüsün inşallah...

gulcingiller 12-04-2015 00:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1370249)
Sevgili gulcingiller maşallah, bahçeniz hareketlenmiş, çimlenenler, açacaklar. O güzelim çiçeği neden atmaya kalkışmışlar açıkçası merak ettim. Ama o güzelliğin sizinle buluşması da bence bir tesadüf değil, çok da iyi olmuş güle güle büyüsün inşallah...

Sevgili yenigine yasli teyze evin yeni sahibiymis ve "cimler uzerinde oturmayi cok seviyormus" anliyacaginiz canim cicek cim sevdasina yenik dusmus. Iyiki ben yuruyuse cikmisim da kendisi ni kurtarma serefine nail olabildim. Bence de tesadüf değil.

YeniGine 12-04-2015 01:08

Demek ki sadece çim sevenler de var... Bizim burada da yeni bir ev sahibi, bahçesinde ne kadar ağaç, çiçek var (2 çam, 3 ıhlamur, 1 erik, 3 ortanca tomurcukta laleler, 2 şimşir, 2 gül) hepsini kesti biçti bahçeyi dümdüz edip çim tohumu ekti bahçesine.
Ne yazık ki ben özellikle ortancalara denk gelemediğim için çok da üzüldüm. :(

gulcingiller 12-04-2015 02:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1370278)
Demek ki sadece çim sevenler de var... Bizim burada da yeni bir ev sahibi, bahçesinde ne kadar ağaç, çiçek var (2 çam, 3 ıhlamur, 1 erik, 3 ortanca tomurcukta laleler, 2 şimşir, 2 gül) hepsini kesti biçti bahçeyi dümdüz edip çim tohumu ekti bahçesine.
Ne yazık ki ben özellikle ortancalara denk gelemediğim için çok da üzüldüm. :(

Ne uzucu benim evim de ne balkon ne de bahce var. Buna ragmen isyerimizin arkasin da bulunan bahceyi ekiyorum uzerine 5 metre karelik hobi bahcesini ekiyorum. Keske buyuk bahcem olsa da meyve agaclari ekebilsem... Cocuklar dalindan meyve koparip yeme sansina sahip olsalar. Kimisi de imkani oldugu halde sevmiyor hatta varligina bile tahammul edemiyor ne yazık ki.

gulcingiller 12-04-2015 12:00

1 Eklenti(ler)
Insanlar isteyince yapabiliyor... Neden mi? Bu sene kucuk bir hobi bahcemiz var sehrin gobegin de gizli bir bahce olarak kalmis. Bolge de oturan cevre sakinleri ki bunlarin yas ortalamasi 30-65 arasinda. 10 yil once belediyeye basvuru yapip kullanilmayan bos bir araziyi gizli bir cennet haline donusturmusler. 70 kisiye 5 metre karelik alan vermisler, sera kurmuslar, tuvalet, buro, hafta sonu gorevli olan kisiler icin kucuk bir kulube yapmislar. Bahcenin ortak kullanim alanin da kucuk bir golet, ari kovani, oturma masa lari var. Iyi ki yapmislar cocuklar icin kus, bocek tanima bulma gunleri duzenliyorlar ucretsiz durbun, kagit, kalem ve benzeri ihtiyaclari onlar temin ediyorlar. Cok iyi bir is basarmislar onlarin sayesin de cocuklarim kurbaga ailesi ile tanisti yumurtlama donemlerini, yumurtalarin gelisimini takip edebildi bende bu fotografi cekebildim. Karsiniz da bizim cocuklarin "benekli" kurbagasi 7 kurbaga icerisinden biz bunu sahiplendik fotografini cektik, resmini cizdik, isim verdik... Eve misafir etmekten bahsedenler dahi oldu ama imkansiz oldugunu ogrenince bahcede misafir ettik... "aman ne olmus alt tarafi bir kurbaga" diye dusunmeyin lutfen..! Gunumuz sartlarin da bazi cocuklar domatesin agacta yetistigini zannedip, kurbagayi sadece kitaplar da gorebiliyorlar...

gulcingiller 12-04-2015 15:47

1 Eklenti(ler)
Bu sabah kizcem defne ile bahcemizi sulamaya gittik. Tam isimiz bitmis eve donerken defnenin attigi ciglik ile yuregim agzima geldi ve "ne oldugunu" sordugum da "kebelek" diyince kahkahayi bastim. "Hayir kelebek" dedim kizcem defne inatla "kebelek iste kebelek" dedi. Bu fotograf karesi ile bu konu da boylece kapanmis oldu...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025