![]() |
...
3 Eklenti(ler)
Veeeee..... yaptığım saksılarım bugün çiçekleriyle buluştular...
|
...
4 Eklenti(ler)
Mutfağımdan balkon manzaram...
|
Sevgili tarla kuşu, ellerinize sağlık, saksılar çok hoş olmuş.
Ben rafı soracaktım, nereden aldınız? Sakıncası yoksa fiyat bilgisi verebilir misiniz? Gayet güzel ve çok saksı toplar gibi görünüyor.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Saksılarınıza bende bayıldım, yapabilirmiyim acaba ?
|
Alıntı:
1 ölçek çimento, yarım ölçek torf, yarın ölçek perlit. Benim ölçülerim bu. İki gün naylona sarılı gölgede bıraktım. 2 gün sonunda yavaşça kalıptan çıkartıp tel fırçayla fırçaladım. Yine gölge ve kapalı ortamda 3-4 gün kurumaya bırakıyorsunuz. Gayet sağlıklı oldular. Çimento perlit getirmenize gerek yok , burda hepsi var. Siz gelin yaparız :) |
Alıntı:
Kolay gelsin... |
Mutfaktan balkon manzarası harika sevgili tarlakuşu. Benim böyle bir imkânım olsa 2 dakika mutfakta, 2 saat balkonda olurdum... Bahçen gibi balkonunda ve emeklerine sağlık yaptığın saksıların da harika...
|
Alıntı:
|
:)sevgili tarla kuşu bende çiçekleriniz gibi saksılarınıza bayıldım. çok beğendim saksılarınızı. ahh! bir becere bilsem bende kendi saksılarımı kendim yapabilsem. eşimin dırdırından kurtulmuş olurum. sevgiler...
|
Alıntı:
|
Tarifini not ettim sevgili tarla kuşu,
Yaparsam sizlerle paylaşır yorumlarınızı alırım. Kalıp kullanıyormusunuz yoksa elinizle mi şekil verdiniz ? |
[QUOTE=zelish;1458596]Tarifini not ettim sevgili tarla kuşu,
Yaparsam sizlerle paylaşır yorumlarınızı alırım. Kalıp kullanıyormusunuz yoksa elinizle mi şekil verdiniz ?[/QUOTEK İstediğiniz herhangi bir kabın içerisine naylon serin, (karışım çok cıvık olmayacak, sıkınca dağılmayacak şekilde olacak) karışımı kabın şeklini alacak şekilde yayın, ortada boş kalan yere tekrar naylon yerleştirin ve o naylonun üzerine ağırlık yapacak kum , çakıl doldurun, iki gün beklettikten sonra çıkarın, tel fırçayla fırçalayıp taş dokusunu verin. Tornavida gibi bir şeyle saksıya delik açın. Kolay gelsin sevgili zelish... |
Bilgilendirme için tekrar teşekkürler sevgili tarla kuşu ;)
|
...
2 Eklenti(ler)
Bugün pazara gittim, sebzelerimi aldım, hadi bir de çiçeklere sadece bakayım dedim..... Sonuç bir saksı pembe sarmaşık gül, bir saksı da gardenya...
Sarmaşık gülümü bahçede nereye dikeceğimi bilmiyorum, o yüzden bu yaz balkonumda misafir kalır sanıyorum ... |
...
1 Eklenti(ler)
Boncuk yeni gelen çiçeklerle tanışıyor :)
|
...
3 Eklenti(ler)
Sebze bahçem yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Havalar birden soğuyunca
gelişimleri de durmuştu. |
...
2 Eklenti(ler)
Fasulyelerim ipe sarılmaya başladı.
Sanırım 3-5 güne kabak faslı başlar |
....
1 Eklenti(ler)
''Dongyul'' yöntemiyle sırık domates yetiştirme :) En alttaki koltuk bırakılır, toprakla kapatılır, böylelikle birbirinden bağımsız iki kök domates büyür...
|
...
5 Eklenti(ler)
...
|
...
1 Eklenti(ler)
Havuçlarım :))
|
...
2 Eklenti(ler)
Böğürtlen ve frambuazlarım...
|
...
2 Eklenti(ler)
Sütlü karakabak, dereotlarım...
|
Alıntı:
- Bende bir zamanlar bu tekniği Japon bir amcadan öğrenmiştim. Bu tekniğin herkesin öğrendiğini, uygulandığını görmek çok hoşuma gidiyor ne güzel bilgi paylaştıkça çoğalıyor ve güzelleşiyor. (Bu teknik bugün bir domatesimi kurtardı tünel serayı açarken naylonu çok hızlı açtığım için bir domatesin kafa büyüme dalı kırıldı, şükür budarken bir yedek bırakmıştım :rolleyes: ) - Her şey çok güzel görünüyor. Açıkçası şaşırdım açık alanda biberleriniz, domastesleriniz ve tabi ki de kabağınız meyveye dönmüş. Çok erkenciler ben tünel sera yapmama rağmen halen meyveye dönen domatesim olmadı :rolleyes: kıskanmıyorum :cool: sadece özendim :p - Söylemeden edemeyeceğim sebze tarhlarınız çok güzel olmuş ateş tuğlası güzel fikir zarif ve güzel görünüyor ^^ - Ayrıca işinize karışmak gibi olmasın ama domates ve biberlerin ilk çiçeklerini kopartırsanız gövde gelişimi daha iyi olup ilerleyen zamanlarda daha sağlıklı bitki ve meyve elde edersiniz ^^ |
...
1 Eklenti(ler)
Karakafes otu. 4 yıl önce bir sürü tohumdan sadece 1 tanesi çimlenmişti. Şimdi bahçenin çeşitli yerlerinde var,kökten ayırarak çoğalttım. Bu sene sebzelerimi sulamak için çay yapacağım.
|
Alıntı:
Sebzeye dönen fidelerim genelde hazır büyük aldıklarım. Ama kendi yetiştirdiğim domates fidelerinde de bugün domates oluşmuş. Ateş tuğlarının yeni yaptım. İki tane tahta yapmıştım ama bu daha kalıcı olacak gibi geldi. Beğenilerin için teşekkürler. Sağlıkla kal... İlk meyveleri koparttım. İkincileride kopartayım o zaman. havalar birden soğuyunca fideler büyümedi, çiçeğe döndü. Salatalıklar daha 5-6 yaprak ama en az herbirinden 4-5 salatalık kopartıp attım. |
Alıntı:
|
...
3 Eklenti(ler)
Çimento+torf+perlit karışımından yaptığım delikli taş düzenlemelerim...
|
...
5 Eklenti(ler)
Biraz da çiçek böcek...
|
...
5 Eklenti(ler)
.....
|
...
2 Eklenti(ler)
Bu gün bahçede 3 kg kükürt, 1.5 kg kireç 10 litre suyla kaynatıldı veee gülleci bulamacı yapıldı. Soğumaya bırakıldı, süzüldü ve kullanılmak üzere şişelere dolduruldu...
|
...
2 Eklenti(ler)
Boncuk'ta bu arada bahçenin keyfini çıkardı...
|
sayın tarlakuşu gülleci bulamacının saklama ömrü ne kadar ayrıca seyreltilme oranı nedir?
|
Alıntı:
|
Bahçeniz pek güzelmiş @ tarla kuşu, ilk defa geldim herhalde, veya geleli epey olmuş...
'Dongyul yöntemi' sırık domates uygulamasında, domates yerine imkan olsa da biberi çift yetiştirseniz tamam da aynı ocakta iki kök domates beslenme ve gelişmede zorluk çekmez mi, yoksa tek kökte büyütüp başka bir yere mi aktarıyorsunuz? Sebze tarhlarının kenarlarındakiler @ Dongyul un bahsettiği gibi ateş tuğlası değil bordür için yapılan tuğlalardan olmalı di mi, muhtemelen ateş tuğlası kazanın altındakiler. Bir de yürüme yollarının kenarındaki kirpiler 'yer bademi - tigernut' mu? |
Alıntı:
Evet , tuğlalar bordür tuğlası. O kirpiler mavi çim diye geçiyor.... |
...
4 Eklenti(ler)
Güzellik...
|
...
2 Eklenti(ler)
Latin-sardunya kardeşliği...
|
...
1 Eklenti(ler)
Lobelya ve kalıcı sarkan papatya...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025