agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   tarla kuşu / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34442.htm)

tarla kuşu 25-04-2016 13:54

...

3 Eklenti(ler)
Veeeee..... yaptığım saksılarım bugün çiçekleriyle buluştular...

tarla kuşu 25-04-2016 14:01

...

4 Eklenti(ler)
Mutfağımdan balkon manzaram...

Sevgi Durul 25-04-2016 14:26

Sevgili tarla kuşu, ellerinize sağlık, saksılar çok hoş olmuş.

Ben rafı soracaktım, nereden aldınız? Sakıncası yoksa fiyat bilgisi verebilir misiniz?

Gayet güzel ve çok saksı toplar gibi görünüyor.:)

abk 25-04-2016 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1456311)
Çimento+torf+perlit karışımıyla yaptığım saksılarım...
Yuvarlak, ortası delik olan eskilerin tahıl öğütme taşı. Kalıbım tek olduğu için diğer parçasını sonra yapacağım.

Saksılar harika olmuş. Hele taş şeklinde olanlara bayıldım. Ben niye beceremedim ki bunlardan yapmayı. İlk fırsatta tekrar deneyeceğim. Ya da tası tarağı hatta çimentoyu perliti toplayıp öğrenmek için size geleceğim. ;)

tarla kuşu 25-04-2016 14:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1456787)
Sevgili tarla kuşu, ellerinize sağlık, saksılar çok hoş olmuş.

Ben rafı soracaktım, nereden aldınız? Sakıncası yoksa fiyat bilgisi verebilir misiniz?

Gayet güzel ve çok saksı toplar gibi görünüyor.:)

Teşekkürler sevgili SDurul. Rafımı Tekzen den aldım, 150 tl civarıydı. Çok kullanışlı, bir çok saksımı toparladı.

zelish 02-05-2016 12:11

Saksılarınıza bende bayıldım, yapabilirmiyim acaba ?

tarla kuşu 02-05-2016 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1456789)
Saksılar harika olmuş. Hele taş şeklinde olanlara bayıldım. Ben niye beceremedim ki bunlardan yapmayı. İlk fırsatta tekrar deneyeceğim. Ya da tası tarağı hatta çimentoyu perliti toplayıp öğrenmek için size geleceğim. ;)

Teşekkürler sevgili abk. Taş şeklinde olanların altları boş. Bahçede toprağın üzerine koyup , içlerine sukulent ,uyku çiçekleri diktim. Bir ara fotoğraflayınca koyarım buraya.
1 ölçek çimento, yarım ölçek torf, yarın ölçek perlit. Benim ölçülerim bu. İki gün naylona sarılı gölgede bıraktım. 2 gün sonunda yavaşça kalıptan çıkartıp tel fırçayla fırçaladım. Yine gölge ve kapalı ortamda 3-4 gün kurumaya bırakıyorsunuz. Gayet sağlıklı oldular.
Çimento perlit getirmenize gerek yok , burda hepsi var. Siz gelin yaparız :)

tarla kuşu 02-05-2016 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 1458383)
Saksılarınıza bende bayıldım, yapabilirmiyim acaba ?

Tabii ki yapabilirsiniz sevgili zelish. Yukarıda ölçek var.
Kolay gelsin...

YeniGine 03-05-2016 00:06

Mutfaktan balkon manzarası harika sevgili tarlakuşu. Benim böyle bir imkânım olsa 2 dakika mutfakta, 2 saat balkonda olurdum... Bahçen gibi balkonunda ve emeklerine sağlık yaptığın saksıların da harika...

tarla kuşu 03-05-2016 01:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1458553)
Mutfaktan balkon manzarası harika sevgili tarlakuşu. Benim böyle bir imkânım olsa 2 dakika mutfakta, 2 saat balkonda olurdum... Bahçen gibi balkonunda ve emeklerine sağlık yaptığın saksıların da harika...

Teşekkürler sevgili YeniGine. Bağ evi olunca balkonumu boşaltmıştım. Ama bu sene yeniden doldurdum. Çiçeksiz böceksiz çok anlamsız geldi :)

münevver48 03-05-2016 08:06

:)sevgili tarla kuşu bende çiçekleriniz gibi saksılarınıza bayıldım. çok beğendim saksılarınızı. ahh! bir becere bilsem bende kendi saksılarımı kendim yapabilsem. eşimin dırdırından kurtulmuş olurum. sevgiler...

tarla kuşu 03-05-2016 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1458570)
:)sevgili tarla kuşu bende çiçekleriniz gibi saksılarınıza bayıldım. çok beğendim saksılarınızı. ahh! bir becere bilsem bende kendi saksılarımı kendim yapabilsem. eşimin dırdırından kurtulmuş olurum. sevgiler...

Sevgili münevver48, eşiniz size bir çuval çimento , bir çuval torf+perlit alsın, gerisi kolay. Saksılarınızı yapar durursunuz :)

zelish 03-05-2016 10:47

Tarifini not ettim sevgili tarla kuşu,
Yaparsam sizlerle paylaşır yorumlarınızı alırım. Kalıp kullanıyormusunuz yoksa elinizle mi şekil verdiniz ?

tarla kuşu 03-05-2016 17:18

[QUOTE=zelish;1458596]Tarifini not ettim sevgili tarla kuşu,
Yaparsam sizlerle paylaşır yorumlarınızı alırım. Kalıp kullanıyormusunuz yoksa elinizle mi şekil verdiniz ?[/QUOTEK

İstediğiniz herhangi bir kabın içerisine naylon serin, (karışım çok cıvık olmayacak, sıkınca dağılmayacak şekilde olacak) karışımı kabın şeklini alacak şekilde yayın, ortada boş kalan yere tekrar naylon yerleştirin ve o naylonun üzerine ağırlık yapacak kum , çakıl doldurun, iki gün beklettikten sonra çıkarın, tel fırçayla fırçalayıp taş dokusunu verin. Tornavida gibi bir şeyle saksıya delik açın.
Kolay gelsin sevgili zelish...

zelish 03-05-2016 19:19

Bilgilendirme için tekrar teşekkürler sevgili tarla kuşu ;)

tarla kuşu 04-05-2016 17:24

...

2 Eklenti(ler)
Bugün pazara gittim, sebzelerimi aldım, hadi bir de çiçeklere sadece bakayım dedim..... Sonuç bir saksı pembe sarmaşık gül, bir saksı da gardenya...
Sarmaşık gülümü bahçede nereye dikeceğimi bilmiyorum, o yüzden bu yaz balkonumda misafir kalır sanıyorum ...

tarla kuşu 04-05-2016 17:28

...

1 Eklenti(ler)
Boncuk yeni gelen çiçeklerle tanışıyor :)

tarla kuşu 09-05-2016 22:24

...

3 Eklenti(ler)
Sebze bahçem yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Havalar birden soğuyunca
gelişimleri de durmuştu.

tarla kuşu 09-05-2016 22:30

...

2 Eklenti(ler)
Fasulyelerim ipe sarılmaya başladı.
Sanırım 3-5 güne kabak faslı başlar

tarla kuşu 09-05-2016 22:39

....

1 Eklenti(ler)
''Dongyul'' yöntemiyle sırık domates yetiştirme :) En alttaki koltuk bırakılır, toprakla kapatılır, böylelikle birbirinden bağımsız iki kök domates büyür...

tarla kuşu 09-05-2016 22:44

...

5 Eklenti(ler)
...

tarla kuşu 09-05-2016 22:51

...

1 Eklenti(ler)
Havuçlarım :))

tarla kuşu 09-05-2016 22:55

...

2 Eklenti(ler)
Böğürtlen ve frambuazlarım...

tarla kuşu 09-05-2016 23:00

...

2 Eklenti(ler)
Sütlü karakabak, dereotlarım...

dongyul 09-05-2016 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1460222)
''Dongyul'' yöntemiyle sırık domates yetiştirme :) En alttaki koltuk bırakılır, toprakla kapatılır, böylelikle birbirinden bağımsız iki kök domates büyür...

Sayın tarla kuşu; uyguladığınızı görünce çok mutlu oldum ^^

- Bende bir zamanlar bu tekniği Japon bir amcadan öğrenmiştim. Bu tekniğin herkesin öğrendiğini, uygulandığını görmek çok hoşuma gidiyor ne güzel bilgi paylaştıkça çoğalıyor ve güzelleşiyor. (Bu teknik bugün bir domatesimi kurtardı tünel serayı açarken naylonu çok hızlı açtığım için bir domatesin kafa büyüme dalı kırıldı, şükür budarken bir yedek bırakmıştım :rolleyes: )

- Her şey çok güzel görünüyor. Açıkçası şaşırdım açık alanda biberleriniz, domastesleriniz ve tabi ki de kabağınız meyveye dönmüş. Çok erkenciler ben tünel sera yapmama rağmen halen meyveye dönen domatesim olmadı :rolleyes: kıskanmıyorum :cool: sadece özendim :p

- Söylemeden edemeyeceğim sebze tarhlarınız çok güzel olmuş ateş tuğlası güzel fikir zarif ve güzel görünüyor ^^

- Ayrıca işinize karışmak gibi olmasın ama domates ve biberlerin ilk çiçeklerini kopartırsanız gövde gelişimi daha iyi olup ilerleyen zamanlarda daha sağlıklı bitki ve meyve elde edersiniz ^^

tarla kuşu 09-05-2016 23:05

...

1 Eklenti(ler)
Karakafes otu. 4 yıl önce bir sürü tohumdan sadece 1 tanesi çimlenmişti. Şimdi bahçenin çeşitli yerlerinde var,kökten ayırarak çoğalttım. Bu sene sebzelerimi sulamak için çay yapacağım.

tarla kuşu 09-05-2016 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1460232)

- Bende bir zamanlar bu tekniği Japon bir amcadan öğrenmiştim. Bu tekniğin herkesin öğrendiğini, uygulandığını görmek çok hoşuma gidiyor ne güzel bilgi paylaştıkça çoğalıyor ve güzelleşiyor. (Bu teknik bugün bir domatesimi kurtardı tünel serayı açarken naylonu çok hızlı açtığım için bir domatesin kafa büyüme dalı kırıldı, şükür budarken bir yedek bırakmıştım :rolleyes: )

- Her şey çok güzel görünüyor. Açıkçası şaşırdım açık alanda biberleriniz, domastesleriniz ve tabi ki de kabağınız meyveye dönmüş. Çok erkenciler ben tünel sera yapmama rağmen halen meyveye dönen domatesim olmadı :rolleyes: kıskanmıyorum :cool: sadece özendim :p

- Söylemeden edemeyeceğim sebze tarhlarınız çok güzel olmuş ateş tuğlası güzel fikir zarif ve güzel görünüyor ^^

Sevgili dongyul, sayfanın sıkı takipcinlerindenim. Biz hobiciler için çok profosyonel bilgiler var sayfanda. Dediğin gibi bilgi paylaşıldıkça çoğalır.
Sebzeye dönen fidelerim genelde hazır büyük aldıklarım. Ama kendi yetiştirdiğim domates fidelerinde de bugün domates oluşmuş.
Ateş tuğlarının yeni yaptım. İki tane tahta yapmıştım ama bu daha kalıcı olacak gibi geldi. Beğenilerin için teşekkürler.
Sağlıkla kal...
İlk meyveleri koparttım. İkincileride kopartayım o zaman. havalar birden soğuyunca fideler büyümedi, çiçeğe döndü. Salatalıklar daha 5-6 yaprak ama en az herbirinden 4-5 salatalık kopartıp attım.

tarla kuşu 09-05-2016 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1460232)

- Ayrıca işinize karışmak gibi olmasın ama domates ve biberlerin ilk çiçeklerini kopartırsanız gövde gelişimi daha iyi olup ilerleyen zamanlarda daha sağlıklı bitki ve meyve elde edersiniz ^^

Ben de anlamadım sevgili dongyul, bu sene fidelerim büyümeden ( havalar da soğuk gitti) çiçeklendiler. Kabak, salatalık ve patlıcanlardan bir çok çiçek koparttım attım. O büyüyen domatesleri de kopartayım mı ? :((

tarla kuşu 09-05-2016 23:28

...

3 Eklenti(ler)
Çimento+torf+perlit karışımından yaptığım delikli taş düzenlemelerim...

tarla kuşu 09-05-2016 23:34

...

5 Eklenti(ler)
Biraz da çiçek böcek...

tarla kuşu 09-05-2016 23:39

...

5 Eklenti(ler)
.....

tarla kuşu 12-05-2016 21:58

...

2 Eklenti(ler)
Bu gün bahçede 3 kg kükürt, 1.5 kg kireç 10 litre suyla kaynatıldı veee gülleci bulamacı yapıldı. Soğumaya bırakıldı, süzüldü ve kullanılmak üzere şişelere dolduruldu...

tarla kuşu 12-05-2016 22:00

...

2 Eklenti(ler)
Boncuk'ta bu arada bahçenin keyfini çıkardı...

ERZ 12-05-2016 22:47

sayın tarlakuşu gülleci bulamacının saklama ömrü ne kadar ayrıca seyreltilme oranı nedir?

tarla kuşu 12-05-2016 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERZ (Mesaj 1461056)
sayın tarlakuşu gülleci bulamacının saklama ömrü ne kadar ayrıca seyreltilme oranı nedir?

Saklama ömrünü tam bilmiyorum ama bir kaç ay sanırım saklanabiliyor.. 100 litre suya 1 litre gülleci bulamacı.

TCM 13-05-2016 08:34

Bahçeniz pek güzelmiş @ tarla kuşu, ilk defa geldim herhalde, veya geleli epey olmuş...

'Dongyul yöntemi' sırık domates uygulamasında, domates yerine imkan olsa da biberi çift yetiştirseniz tamam da aynı ocakta iki kök domates beslenme ve gelişmede zorluk çekmez mi, yoksa tek kökte büyütüp başka bir yere mi aktarıyorsunuz?

Sebze tarhlarının kenarlarındakiler @ Dongyul un bahsettiği gibi ateş tuğlası değil bordür için yapılan tuğlalardan olmalı di mi, muhtemelen ateş tuğlası kazanın altındakiler.

Bir de yürüme yollarının kenarındaki kirpiler 'yer bademi - tigernut' mu?

tarla kuşu 13-05-2016 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1461148)
Bahçeniz pek güzelmiş @ tarla kuşu, ilk defa geldim herhalde, veya geleli epey olmuş...

'Dongyul yöntemi' sırık domates uygulamasında, domates yerine imkan olsa da biberi çift yetiştirseniz tamam da aynı ocakta iki kök domates beslenme ve gelişmede zorluk çekmez mi, yoksa tek kökte büyütüp başka bir yere mi aktarıyorsunuz?

Sebze tarhlarının kenarlarındakiler @ Dongyul un bahsettiği gibi ateş tuğlası değil bordür için yapılan tuğlalardan olmalı di mi, muhtemelen ateş tuğlası kazanın altındakiler.

Bir de yürüme yollarının kenarındaki kirpiler 'yer bademi - tigernut' mu?

Teşekkürler sayın TCM. Ben de ilk defa bu sene uyguluyorum bu yöntemi. Ama çok ta mantıklı geldi. Çünkü sırık domateste koltuk alınır. Almazsanız yine büyür ama domatesler küçük olur. Burda ki yöntemde koltuğun sadece en dipteki bir tanesini bırakıyorsunuz ve toprakla kapatınca kökleniyor. Ana gövdeyi rahatsız etmiyor. Bakalım zaman içerisinde göreceğiz. Denenmiş yöntem...
Evet , tuğlalar bordür tuğlası.
O kirpiler mavi çim diye geçiyor....

tarla kuşu 18-05-2016 09:23

...

4 Eklenti(ler)
Güzellik...

tarla kuşu 18-05-2016 09:24

...

2 Eklenti(ler)
Latin-sardunya kardeşliği...

tarla kuşu 18-05-2016 09:26

...

1 Eklenti(ler)
Lobelya ve kalıcı sarkan papatya...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025