agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   münevver48 / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34363.htm)

münevver48 06-11-2014 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1331200)
Kış kendini göstermeye başladığı halde ,sizin oralara uğramamış görünüyor...Harika...

sevgili sonkez, kış kapıda geldi gelecek.ama bizim kışlarda bahardan farkı olmaz.etraf yeşermeye başladı.yakında kır çiçekleri açar.aslında açanlarda var.

günebakan 06-11-2014 07:47

Siklamenler harika görünüyor:)

münevver48 06-11-2014 07:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembefil (Mesaj 1331268)
Merhaba. Sayfanızı şöyle bir gezdim. Bayıldım. Siz ve bahçeniz harikasınız. Ellerinize sağlık. Maşallah.

sevgili pembefil,sayfama ve bahçeme hoş gelmişsin.teşekkür ederim canım harika olan sizin pozitif bakışlarınız düşünceleriniz.elimden geldiğince uğraşıyorum karşılığında güzel sözler duyunca insanın bütün yorgunluğu gidiyor. birde içindeki yeşil tutkusu daha bir hevesle uğraşıyorsun.sevgiler

münevver48 06-11-2014 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1331482)
Siklamenler harika görünüyor:)

sevgili günebakan,doğanın bize sunduğu güzellikleri doğal ortamlarından uzaklaştımadan bahçemde yetiştirmeye çalışıyorum.

YeniGine 06-11-2014 23:05

Sevgili münevver maşallah sıklamen ve göçgöçlerinize bayıldım. Ne kadar sürede bu hale geldiler?

münevver48 07-11-2014 17:54

sevgili yenigine,teşekkürler.galiba 5,6 yıl oldular daha büyük öbekler halindeydiler bir kısmı dağıtıldı.

lilpar76 07-11-2014 18:45

Sevgili, münevver48, öncelikle bahçe sayfanız hayırlı, uğurlu olsun. Bahçenize hayran kaldım, beyen butonunu basmadan geçmek mümkün deyil.Emeyinize ellerinize sağlık,haala ikinci sayfadayım, ama o kadar güzel ki bir şey söylemeden geçemiyecem. Güllerinize bayıldım, özellikle portakal sarısı renklisine, hercai menekşeleriniz de renk olarak ayrı bir hava katmış bahçeye. Allah aşkına söylermisiniz siz bu güllere ne veriyorsunuz ki, böyle dolu- dolu ve güzeller.
Tüm bitkilerinizin maşallahı var, allah nazardan korusun...

salihcan 07-11-2014 18:54

Bende sn lilparla aynı fikirdeyim :) Siklemenlerii daha çok beğendim :)

lilpar76 07-11-2014 19:36

Sevgili münevver48 tüm sayfaları tek - tek okudum, bitkileriniz çiçekleriniz hepsi bir - birinden güzeller. Sellukanız, yaseminleriniz çok hoş gözüküyorlar, oturduğunuz bölgenin de bitkilerinizin gelişiminde katkısı büyük sanırım.
Vaktim olunca balkon sayfanızı da ziyaret edicem, orda da başka harikalarla karşılaçacağımdan eminim, allah könlünüzce versin hoşçakalın:)

münevver48 07-11-2014 20:34

sevgili lilpar,bahçe sayfama hoş gelmişsiniz. ziyaretiniz beni çok sevindirdi .hele beğeni dolu güzel sözleriniz karşısında mahcup oldum.çok teşekkür ederim.hepimiz elimizden geldiğince çabalamaktayız.ortaya güzel görüntüler çıkartmak için.tabi daha yapılacak çok şeyler var zamanla diyorum.neyse canım,yaşadığım bölgenin farkı var mı? mutlaka vardır.ama her bölgenin farkı bitkilerde etkili olduğunu düşünüyorum.aynen bende size gardenyanıza nasıl bakım yapıyorsunuz diye soracaktım. çok sağlıklı maşallah. benim bahçemde bir tane var iki yıl oldu hiç çiçek açmıyor.tomurcuk oluşuyor sonra hüsran acaba güneşi az görüyor bundan olabilir mi?diye soruyorum kendime. gelelim benim çiçeklerime güller de dahil hiç sunni gübre vermiyorum. yılda bir kez sadece yanmış çiftlik gübresi veriyorum. birde güllere bordo bulamacı ve zararlılar için ilaçlama yapıyoruz.sanırım yediveren oluşu çiçeğinin gonca kalitesini artırıyor.seninde allah gönlüne göre versin .sevgiler hoşçakalın.

münevver48 07-11-2014 20:48

3 Eklenti(ler)
sevgili lilpar,
işte fark aynı kasımpatı komşumada ben verdim dikmesi için.1.fotoğraf benim bahçedeki diğer iki fotoğraf komşumun bahçesinden benimki çok az güneş aldığı için güzel açmıyor.komşumun ki çok tatlı coşmuş.bölge kadar yön farkı da var olduğunu düşünüyorum.belki toprakta etkili olabilir.
Eklenti 525481

Eklenti 525482

Eklenti 525483

münevver48 07-11-2014 20:54

5 Eklenti(ler)
bunlarda komşumun bahçesinden. bu güzelleri sizlerle paylaşmak istedim.

Eklenti 525493

Eklenti 525494

Eklenti 525495

Eklenti 525496

Eklenti 525497

münevver48 07-11-2014 20:59

4 Eklenti(ler)
bunlarda komşudan ellerine sağlık diyorum.
Eklenti 525498

Eklenti 525499

Eklenti 525500

Eklenti 525501

münevver48 07-11-2014 21:03

5 Eklenti(ler)
benim bahçeden,

Eklenti 525504

Eklenti 525505

Eklenti 525506

Eklenti 525507

Eklenti 525508

lilpar76 07-11-2014 21:47

Merhaba sevgili münevver48 deminden beri bir kitaplık söz yazmıştım nasıl olduysa geri butonuna dokunmuşum, yeniden yazmalı oldum onun için kısaca özetleyim:) Ben gardenyama haftada bir defa limon tuzlu su veriyorum, yağmur altında tutuyorum ve çok seviyorum o kadarcık...
Bitkilere bölge şartlarının etkisine gelince evet doğru söylüyorsunuz, güneşe ve rüzgara karşı duruşu bile önemli, ama bir şey söylüyecem mutlaka toprak yapısının etkisi de şok önemli. Aynı güller bende yılda en çoğu iki defa açarken yan komşumda üzeri haala çiçek dolu. çünki benim bahçemin toprağı killiyken komşumun bahçesi orman toprağı ve tüm bitkilerini dikmeden önce bahçesine çiflik gübresi karıştırmış.
Bu arada, komşunuzun begonvilleri çok güzel, ellerine sağlık:)

münevver48 08-11-2014 14:18

sevgili lilpar, size zahmet olmuş.tekrar yazmak,verdiğin bilgi ve zahmet için teşekkür ederim.bir sorum daha olacak.ne kadar suya ne büyüklüğünde limontuzu ilave ediyorsunuz.ayrıca günde kaç saat güneş alıyor.vereceğin cevap için şimdiden teşekkür ederim.
birde sana portakal sarısı gül için kesinlikle bol güneşe ihtiyaç duyduğunu söyleyebilirim. öyle çiçek açtırmak için tam 3 defa yerini değiştirdim.benim bahçenin toprağı da ağır bir toprak sanırım killi oluyor.bizde her yıl çiftlik gübresi veriyoruz.tabi sevgi olmazsa olmaz.sevgiler...

asmalıtepe 08-11-2014 16:45

Sevgili Münevver hanım. Özlemişim bahçenizi ve sizi. Liste başında görünce dayanamadım,bir merhaba demek halinizi hatırınızı sormak istedim.
Bahçeniz yine o doğal ve sade ve dahi öz elinizin emeği bahçeniz.
Sizin bahçede ben kendimi çok iyi hissediyorum.
Nefes alan, konuşan samimi bir bahçe aynı sahibi veya emektarı gibi..
Tam şu mevsim bizim bahçeleri sizin oralara nakletme mevsimi :)
Baharların ve kaçamak yazların iklimine.
Tabii ki bizim buralar artık sezon kapatıyor yavaş yavaş..
Haa bahçede ikamet etmek te yeterdi belki bazı kış şartlarını aşmak adına ama ne yapalım ki gidiş gelişler zor olur kış süresince..Hayırlısı olsun,Hayırla kalın.

lilpar76 08-11-2014 17:35

İyi akşamlar, sevgili münevver48 ben gardenyalarıma Mine Pakkanerin ilgili başlıkta önerdiyi kibi haftada bir defa bir litr suda bir kaç küçük parça(3, 4 pirinç tanesi kadar koyuyorum) limon tuzunu eritip iki gün bekletiyorum. Her saksının altına bir su bardağı kadar koyuyorum, otuz dakika kadar sonra saksıyı kaldırıyorum.
Gardenyalarım şimdi tüm günü( sabah onbirden akşam günbatıncaya kadar) güneş ışığından faydalanıyor. Güneş şimdi yakıcı olmadığı için bir sorun yok.Benim ilk gardenyalarım, onun için çok titiz davranıyorum, gözümün önünde olmaları için mutfak penceresi önünde tutuyorum.

münevver48 08-11-2014 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1332130)
Sevgili Münevver hanım. Özlemişim bahçenizi ve sizi. Liste başında görünce dayanamadım,bir merhaba demek halinizi hatırınızı sormak istedim.
Bahçeniz yine o doğal ve sade ve dahi öz elinizin emeği bahçeniz.
Sizin bahçede ben kendimi çok iyi hissediyorum.
Nefes alan, konuşan samimi bir bahçe aynı sahibi veya emektarı gibi..
Tam şu mevsim bizim bahçeleri sizin oralara nakletme mevsimi :)
Baharların ve kaçamak yazların iklimine.
Tabii ki bizim buralar artık sezon kapatıyor yavaş yavaş..
Haa bahçede ikamet etmek te yeterdi belki bazı kış şartlarını aşmak adına ama ne yapalım ki gidiş gelişler zor olur kış süresince..Hayırlısı olsun,Hayırla kalın.

sevgili asmalıtepe,bana çok güzel süpriz oldu:)sizin tekrar sayfamı ziyaret etmeniz.çok teşekkür ederim. iyiyim.sevincimi anlatamam;) ah!keşke bahçenizin nakli kolay olsa da sizi buralara nakil edebilsek.

sizin bahçe ne durumda? bahçenize yeni bitkiler aldınız mı? benim sıcaklarla biraz kayıplarım oldu.bende bu ara kaktüs ve sukulent hastalığı başladı.bakalım bu hastalıkla nasıl baş ederim;)sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.hoşça kalın:)...

asmalıtepe 08-11-2014 20:13

Sevgili Arkadaşım;Ben bu yaz biraz (bir ay)uzak kaldım bağdan, bahçeden. Yazlıkta olmaktan dolayı her yıl da böyle oluyor..Ama canım da burada,bağda kalıyor.
Geldiğim eylül başında sebzelerim bir süre daha ürün verdi.
Ama ne ürün! Dur dur yanlış anlama çok sağlıklı,çok cüsseli çok güzel ürünler değildi.
Amaa..çok zaman kaybetmişim, bir avuç toprakta,bir pencere kenarında bile domates,biber yetiştirip yemediğime çok yanıyorum. Biz domates diye ne yiyormuşuz acaba? Arkadaş öyle bir lezzet ki anlatamam. O çürük çarık domatesin tadı tamağımda kaldı. Onbeş günden beri domates yemeye küstüm.Daha dışarıdan domates alamadım.
Neyse; Bu ilk deneyimle Allahım ömür verir se önümüzdeki baharı iple çekiyorum..
Çiçekler de çok geliştiler..Bu sene kapı önünde aşılanan asmam salkım verdi yediveren cinsi üzüm.Lakin şirelenmedi çünki soğuklar kavuştu.
Biber ve patlıcanlar da tek tük devam. Sadece çilekte biryere varamadım.
Yalnız çiçekleri dondan nereye saklarım onu düşünüyorum. çoğunu eve getirdim camlı balkona. Bağda sabit çiçeklik için çözüm arıyorum,sera seçeneği gibi birşeyler..
İşte böyle. Ne ağaçlar' ın kazandırdıklarından ne de ağaçlar' dan kopmuş değilim.
Hele hele sizi çok yakından takibettim.
Kalın sağlıcakla...

münevver48 09-11-2014 10:51

2 Eklenti(ler)
dün köye zeytin toplamaya gittik. bu şirin çiçekler kırlardan.

deli nergis diyoruz başka adı varmı bilmiyorum.çok güzel kokusu var.yasemin kokusunu hiç aratmıyor.
Eklenti 525695

Eklenti 525696

münevver48 09-11-2014 10:54

3 Eklenti(ler)
çayır papatyaları da açmış.hava biraz rüzgarlıydı nasıl poz verdiler görelim bakalım.

Eklenti 525697

Eklenti 525698

Eklenti 525699

münevver48 09-11-2014 10:57

1 Eklenti(ler)
bu sarışın güzeli unutmuşum.

Eklenti 525700

lilpar76 10-11-2014 20:22

Sevgili münevver48, bu sarışın güzel yakında tüm sokakları süsleyecek, nerde güneş gören boş toprak bulsa hemen bitiveriyor.İşte doğallık böyle bir şey olmalı, bizler bazen bir bitkini yeşertmek için aylarca uğraşırken, bazıları olmalı yerlerinde kendi zamanında oluveriyorlar.

münevver48 16-12-2014 18:43

3 Eklenti(ler)
arkadaşlar bugünlerde zeytin toplama işlerine büyüklerimize yardıma gidiyorum.bakın kırda ne gördüm.hemen telefonumla fotoğrafını çektim.sizlerle de bu güzel anemon çiçeklerini paylaşmak istedim.kırlarda çayır papatyaları sarı papatyalar ve anemonlar artık kış başlamadan bahar geldi. galiba yakında bademler çiçek açar. biraz yalancı bahar olmasından korkuyorum.kış çok ılık geçiyor.

münevver48 16-12-2014 19:01

3 Eklenti(ler)
yerler bembeyaz ve sapsarı papatya bundan sonra kırmızısı pembesi ve mor anemonlar açmaya başlayınca renk cümbüşüne doyum olmaz.tabi sizlerle bu görüntüleri inşallah paylaşırım.

münevver48 16-12-2014 19:10

3 Eklenti(ler)
bahçemden kokulu gülüm kokusu da kendisi kadar güzel.otlar nasıl çabuk büyümekte bu demek bahçe işleri hiç bitmiyor.

Eklenti 529686

Eklenti 529687

Eklenti 529688

münevver48 16-12-2014 19:15

3 Eklenti(ler)
ve güllerim,açmaya devam ediyor oysa ben bunları budama yapmak istiyorum.

Eklenti 529689

Eklenti 529690

Eklenti 529691

münevver48 16-12-2014 19:19

3 Eklenti(ler)
açmaya hala devam edenler.

Eklenti 529692

Eklenti 529693

Eklenti 529694

münevver48 16-12-2014 19:23

1 Eklenti(ler)
bu siyah incimi unutmuşum.

Eklenti 529695

münevver48 16-12-2014 19:28

1 Eklenti(ler)
yol gülhatmisi geçen yıl dikildi bahçeme bir yılda çiçeklendi çok güzel çiçeği var.arka fonda çeşme papatyam ne güzel poz vermiş.

Eklenti 529696

münevver48 16-12-2014 19:36

1 Eklenti(ler)
limon ağacım diğer limon ağacındaki limonların ve portakalların üzerindeki meyvalarını topladık.kendilerini biraz dinlendirmeleri çiçek açarken güçlü olmaları için
Eklenti 529697

aleydi 16-12-2014 20:49

Sevgili münevver48 maşallah ne çok ürün vermiş limonunuz .Benimde saksıda limonum var .Hediye vermişti arkadaşım ,çok uzundu budadım , ama yinede 2 yıldır hiç ürün vermedi .Bizde yazın bahçeye çıkarıp ,kışın eve alıp yeşilliğiyle avunuyoruz :)

münevver48 17-12-2014 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1341033)
Sevgili münevver48 maşallah ne çok ürün vermiş limonunuz .Benimde saksıda limonum var .Hediye vermişti arkadaşım ,çok uzundu budadım , ama yinede 2 yıldır hiç ürün vermedi .Bizde yazın bahçeye çıkarıp ,kışın eve alıp yeşilliğiyle avunuyoruz :)

sevgili aleydi,teşekkür ederim.evet bu yıl limonlarım portakalım iyi ürün verdi.üstelik limonlarım sulu. portakal ağaçların fotoğrafını çekmek hiç aklıma gelmedi onların görüntüsü daha güzeldi.narenciye türü ağaçlar bol güneş istiyor.düzenli sulama yapılması gerekiyor.saksıda da verimli olan limonların olduğunu biliyorum. bana göre önce saksıya uygun bir tür mü bunu bilmeniz gerekiyor.birde çok budamayı sevmiyor siz galiba uzadığı için şekil budaması yapmışınız.ben bunu kastetmiyorum.bundan sonrası için bilginiz olsun diye yazıyorum.şu anda evinizin hangi köşesinde onuda bilmiyorum. en çok güneş gören köşeye koymanızı tavsiye ederim.ve inşallah yaza size bir süpriz yapar.sevgiler...

asmalıtepe 22-12-2014 13:14

sevgili Münevver48; Çuhaları, soğanları balkona koydum. Gül fidanı aldığım yerde açık havadaydı,buralar da çok soğuk galiba canım bitki uykuya geçmişti ki hiç yaprak kalmamıştı. Ben de içerde tuttum birkaç gündür yapraklar canlandı şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Balkonda kesin don görecektir. İçeride tutarak uyanık kalmasına sebeb olmak zarar verir mi acaba?

münevver48 22-12-2014 20:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1342170)
sevgili Münevver48; Çuhaları, soğanları balkona koydum. Gül fidanı aldığım yerde açık havadaydı,buralar da çok soğuk galiba canım bitki uykuya geçmişti ki hiç yaprak kalmamıştı. Ben de içerde tuttum birkaç gündür yapraklar canlandı şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Balkonda kesin don görecektir. İçeride tutarak uyanık kalmasına sebeb olmak zarar verir mi acaba?

sevgili asmalıtepe, iyi etmişsiniz lale de çuha da soğuğa dayanıklı çiçekler. ayrıca sizin için araştırdım. gül -20 - 25 dereceye kadar dayanıyormuş.gül en az günde 3 4 saat güneş görmeli.bence dışarıda kuytu bir yere koyunuz.asmalıtepe de kışı gülleriniz zarar görmeden geçiriyorsa evinizdeki balkonda niye geçirmesin:) gözler soğuktan etkilense bile mart ayı gibi(sizin oralar için tahminim)yeniden yaprakları yeşerecektir:)

asmalıtepe 01-01-2015 13:53

Yeni yılın yeni gününde, Sizlerin de umutları hayırlarla çiçeklensin. Herşey istediğiniz gibi olsun..

Evet evin içi deyilse de, balkonum soğanla doldu. Biraz önce yerlerini de güneşe çevirdim.

Güneş derken K.Maraş'ın, Bodrum'un güneşi olamaz tabii. Şöyle okşayıp geçen kısacık bir güneş.

Evet artık gözlerinin içine bakma sırası ya biraz erken tabii ki. Can suyu deyip faz la su vermemişimdir inşallah.

İyi bir fizibilite çalışması yaptığımı sanıyorum. Önce her çiçeği tek tek okudum.Hem ağaçlar'dan hem çiçek sitelerinden..sonra soru cevapları, ekim videolarını... herşeyi kafama aldım. Sonra da hepsini toprağa emanet ettim. Hayırlara vesile olsun bütün başlangıçlar sevgili münevver hanım..

münevver48 08-01-2015 19:45

4 Eklenti(ler)
bodruma kış geldi
sizlere baharın müjdecisi anemon fotoğraflarından sonra galalarımın açacağı günü beklerken:(işte böyle oldular. iki gün önce yağmurla karışık kar yağdı yaklaşık iki saat. sonrası gece don açmadan hayata veda eden gala çiçekleri ama bahara tekrar sürgün verecekler. açmayan çiçekleri daha güzel açacaklar:) ateş çiçeğim de inşallah tohum tutmuştur.her sene kendiliğinden kurur ve tekrar kendiliğinden çıkardı bana hiç zahmet vermezdi.

Eklenti 531923

Eklenti 531924

Eklenti 531925

Eklenti 531926

münevver48 08-01-2015 19:57

5 Eklenti(ler)
bu ölmez çiçekleri beni şaşırttı. don bunları etkilememiş.

Eklenti 531927

Eklenti 531928

çeşme paptyası da öyle. ilk diktiğimde iki tane yan yana idiler.biri o yıl ki kışın hafif don olayına dayanamadı.
Eklenti 531929
begonviller evimin güney cephesinde ve sabah ilk işim yaprakları donmuş mu diye bakmak oldu. şimdilik her şey yolunda gibi bakalım zaman ne gösterecek.

Eklenti 531930

Eklenti 531931

akçabardak 08-01-2015 20:49

Kalalarımız nasıl da iştahlı gidiyorlardı, yaprakları bile nasıl irileşmişti, gövdesi keza ona göre kalınlaşmıştı ama şimdi şu hale bakın, benim kilerde bir tane çiçek tamamen açmıştı ve yaklaşık bir ay hiç solmadı, donmasaydı hala da solmaya niyeti yoktu, 3 tane de açmak üzere tomurcuğumuz vardı, ne diyelim sağlık olsun münevverciğim, senin kilere de geçmiş olsun. Sağlıkla kalın

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025