![]() |
4 Eklenti(ler)
erik ağacı
Eklenti 543043 dallar çiçek buketleriyle bezenmiş halini çok seviyorum. Eklenti 543044 haseki küpesi tomurcuk yapmış bakalım rengi nasıl açacak. Eklenti 543045 bana sürpriz yapan lale mor paketten sarı çıktı. Eklenti 543046 |
Sayfamda gönderdiğiniz iyi dilekleri, duaları sizin sayfanızdan iade etmek istedim.
Benim için diledikleriniz; sağlık, sıhhat afiyet misliyle size de dönsün canım.Allah razı olsun sizden. Her sabah gözümü ovalayıp balkona koşuyorum. Fidelerimi biraz seviyorum, suluyorum çiçeklerin sararmış yaprak ve çiçeklerini koparıp sularını veriyorum ve iyileşiyorum çok şükür. Bahçen de balkonun da ne güzel olmuşlar..Hele ağaçlarda açan çiçekler de başka güzel oluyorlar. Emeklerinize sağlık canım. |
Alıntı:
:)sevgili asmalıtepe, teşekkür ederim.inşallah amin diyorum.hepimiz için önce sağlık... bahçemde açmaya başlayan güzellikler. bundan sonra hepimizin bahçeleri yavaşça çiçeklerini açmaya başlayacaktır. ama bir türlü havalar olmuyor. bu gün burası şiddetli fırtına ve yağmur yağıyor. bahara hasret kaldık. bende bahçede bir tur atıp geliyorum pek bir şey yapmıyorum. fiziğe başladım bu arada, inşallah faydasını görürüm ablacım. senin anlayacağın şimdilik biraz işleri asıyorum:sağlık sıhhat dolu günlerimle sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
baharın ve bahçemin ilk açan çardak gülü,siyahla bordo arası bir rengine kokusuna hayranım. ama ömrü ne yazık ki kısa iki üç gün sonra dökülüyor.
Eklenti 545738 Eklenti 545739 Eklenti 545740 Eklenti 545741 Eklenti 545742 |
Sevgili Münevver bende merak ettim sağlık durumunu . Fizik tedavi nasıl gidiyor ? Umarım faydalı olmuştur . Senin pozitif enerjine ihtiyacımız var .Sevgiler
|
3 Eklenti(ler)
mürdüm rengi haseki küpesini görünce çok mutlu oldum. ilk kez açıyor bu renk bakalım başka sürpriz renkler açacak mı?
Eklenti 545743 Eklenti 545744 Eklenti 545745 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
hercai nasılda bakıyor sırada ben varım beni de çek diye kendiliğinden yetişti.bana hiç zahmeti olmadı.
Eklenti 545750 Eklenti 545751 |
4 Eklenti(ler)
morsalkım açmaya başladı. daha tam açmadı ama ben sizinle paylaşmak istedim. yağmur yağmaya başladığı için çiçekleri uzun sürmeyebilir. bu sene yıl hepimizi şaşırttı. bende fırsatı değerlendirdim.
Eklenti 545752 Eklenti 545753 Eklenti 545754 Eklenti 545755 |
5 Eklenti(ler)
sürpriz açan somon rengi lale
Eklenti 545762 Eklenti 545763 ve dört gözle beklediğim renk mor veya koyu bordo (siyah) Eklenti 545764 açmak için sabırsız galalar kaç defa çiçekleri heba oldu. Eklenti 545765 Eklenti 545766 |
3 Eklenti(ler)
bodrum papatyam
Eklenti 545767 Eklenti 545768 işte kışı badiresiz atlatan sellukam patlamaya başladı. Eklenti 545769 |
5 Eklenti(ler)
kalonşolar balkon altında dışarıda kışı geçirenlerden çiçeklenmesi gecikti.
Eklenti 545773 Eklenti 545774 Eklenti 545775 meleklerin borusu da kışı balkon altında sağ kalanlardan Eklenti 545776 ıtır henüz çiçek açmadı yeşilliği ve kokusu ayrı güzel.zerde tatlısına koyarız. olmazsa olmazlardan. Eklenti 545777 |
3 Eklenti(ler)
bu güzellerler güzeli şebboy annemin bahçesinden. bir kök şebboy küçük bir dev ağaç gibi ikinci yılı olmasına rağmen çok sağlıklı maşallah kendi halinde öyle özel bir bakımı yok. sizlerle paylaşmak istedim.
Eklenti 545782 Eklenti 545783 Eklenti 545784 |
Alıntı:
|
Sevgili münevver geçmiş olsun inşallah fizik tedavinin faydasını görürsün, birde allerjim başladı demişsin, merak ettim allerjiniz bu dönemde mi başlıyor? aynı dert bende de var benim bu dönemde başlıyor Temmuz ayına kadar devam ediyor, çok sıkıntı çekiyorum bu aylarda fırtınalı günlerde kapıdan dışarıya adım atamıyorum, polenler uçuşurken kapı pencereler kapalı şekilde evin içinde oturuyorum, çok sıkıcı ilaç kullanmama rağmen yine de etkiliyor.
Sizin durumunuz da aynı mıdır? ne yapıyorsunuz bu durumda? tekrar çok geçmişler olsun. Sevgiler |
[COLOR="Silver"]
Alıntı:
:)sevgili akçabarak,teşekkür ederim.size de geçmiş olsun. bu döneminizi inşallah atlatırsınız. fizik tedavim bitti. faydasını gördüm. birazda dikkat edersem inşallah daha iyi olacak. benim alerji mevsimsel değil. astım alerjisi her dönem olabiliyorum tabi bahar aylarındaki süreci daha zor atlatıyorum. ilaç kullanıyorum. şu an ses kısıklığı ve öksürük var. ilaçlarda bir yere kadar faydası oluyor. öncelikle alerjik ortamlardan uzak durmakta fayda var. en iyisi ağzını burnunu kapatıp istirahat etmek. böyle durumlarımda bende çok sıkılıyorum hep pencere önünde ve kafamda bahçe düzenleme planları yapıyorum.senin anlayacağın boş durmuyorum. ama bu planlar önümüzdeki yıllar içinde yapılacak inşallah.sağlıklı ve sevgi dolu günler.:) |
3 Eklenti(ler)
:):):)işte beklediğim lale tam istediğim renk siyah güneşin altında böyle gölge olsa eminim bir ton daha koyu olurdu ;)
Eklenti 546573 Eklenti 546574 bakalım bu nasıl açacak Eklenti 546575 |
4 Eklenti(ler)
bu aralar bahçem koyu renklere hakim çok da asil bir renk, lale, haseki,gül,
bu gül halfeti gülü olabilir mi? nereden aldım bilmiyorum sadece çardak gülü diye hatırlıyorum. birde hoş kokusu var tam benlik Eklenti 546577 Eklenti 546578 Eklenti 546579 |
Mürdüm rengi haseki küpenize bayıldım çok güzel.
|
Eyvah lalenin yanı başında salyangoz . Benim bahçede de öyle çoklar ki . Geçen yıl onların yüzünden bütün güllerim bitlendi . Güllere yeşil bitleri onlar taşıyormuş . Zor kurtardım . Her gün temizleyip ilaçlayarak :(
Sevgili Münevver48 gerçekten renkleri çok güzel lale ve güllerin . Bende bu renkleri çok seviyorum .Çok yakışıyor onlara . Tomurcuk lale çok güzel bir pembe açacak sanki. Bizim için de kokla sev onları :) . Sevgiler . |
Alıntı:
:)sevgili aleydi evet salyangozlarla çiçeklerim kardeş kardeş yaşamayı öğrenmeye çalışıyorlar.:D arada bir yaprakların tadına özellikle sukulentler dayanamayıp bakıyorlar. yeni diktiğim sevgili yağmur143 ün gönderdiği atlasın ucundan bir tadıp ortadan yok olmuşlar. aslında kıyamıyorum ama o da karnını doyurmanın peşinde bunca yeşillik iştahını açıyor;)ama bak güllere yaprak bitini taşıdıklarını sizden öğrendim. yedikleri içtikleri az gelmiş gibi birde taşımacılık yapıyorlar.inşallah dediğin gibi lale pembe açar . 1 paket siyah laleden şimdilik sarı somon siyah ve birde dediğiniz gibi pembe açarsa süper olacak bazen karışıklık da güzel oluyor. sevgiler:):) |
5 Eklenti(ler)
yerini değiştirdiğimiz parlak yapraklı kartopu henüz çiçeğini görmedik. her iki kar topumuz da budamaya elverişli birde adi kartopunun çeliğinden diktimiştim.o dayeşermeye başlamış tabi yaşatabilirsem.
Eklenti 546704 bunu da defne yapraklı kartopu diye aldık. Eklenti 546705 üzerindeki tomurcuklar açmış bizde budadık. yalnız bu daldaki açmamış gibi geldi bekliyoruz. Eklenti 546706 biberiye Eklenti 546707 bahçe külü minicik çelikten ürettim.çok kolay kökleniyor. Eklenti 546708 |
3 Eklenti(ler)
bahçemde ilk kezsedef çiçeği
Eklenti 546709 dayanamadım kokusu ayrı güzel kendisi ayrı iyice açmış. yağmur yağmaz da biraz daha seyrederiz. Eklenti 546710 Eklenti 546711 |
Sevgili Münevver48 yine bahçen döktürmüş. Hele o mor salkımlar muhteşem.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler ve selamlar.. |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
[B] erguvan [ güzelliğinin seyrine doyamıyorum. bahçemizin dışına dikmiştik.
Eklenti 548331 Eklenti 548332 Eklenti 548333 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
hasekiler bu yıl kendilerini iyice gösterdiler.
Eklenti 548340 Eklenti 548341 Eklenti 548342 Eklenti 548343 Eklenti 548344 |
5 Eklenti(ler)
mine
Eklenti 548347 karanfilin pek tadı yok Eklenti 548348 gül açtı geçiyor. Eklenti 548349 Eklenti 548350 Eklenti 548351 |
5 Eklenti(ler)
armut ağacı
Eklenti 548353 :) Eklenti 548354 bir gelincik Eklenti 548355 Eklenti 548357 :) [ATTACH]5.48356[/ATTACH] |
2 Eklenti(ler)
:)kır köşesinde bana sürpriz yapan anemon farklı bir tür biraz geç çiçeklendiği için fark edemedim. sabah görünce sizlerle paylaşmak istedim.
Eklenti 548360 bu da tomurcuğu. Eklenti 548361 |
Sevgili münevver48 sizin oralara iyiden iyiye yaz gelmiş leylaklar, mor salkım, portakallar hep açmış bizde portakallarda daha yeni tomurcuklar oluşmaya başladı.
Hasekilerinin renklerine bayıldım, bendekiler hep aynı renk çıktı, leylak kokusuna bayılırım. Yaz gelince insanın içi açılıyor değil mi? polenler olmasa daha güzel tadını çıkaracağız ama olsun yine de her şey çok güzel, gelincik te pek güzel bakmış oradan. Sevgiler. |
Mor salkima bayildim cok heveslendim 2 yildir balkonda var kocaman ama bir turlu acmiyor. Bu sene de acmadi yaprak cikarmaya başlamıştı havalarin soguk gitmesiyle onlarda buzustu.😒 Bu arada munevver ablacim gul hatmi saksisinda bir fide vardi yapraklari hatmiye benzemeyen minik mor cicek acti ne oldugunu bilememistim. Meger se sedef cicegiymis senin bahcede gorunce tanidim. Gecen sene ekmistim ama daha once gormedigim icin taniyamadim. Tabi isim de yapistirmamisim neyse sayende tanidim sedef cicegini. Sevgilerle... Bahce guzellesmis renklenmis masaallah.
|
Enfess.. tek kelimeyle canım.
Erguvan, leylak ve Portakal Ağacı.. Bu üç ağaç hepsine bedel. Ama hasekilerin renkleri harika..Bendekiler de çok güzel canlandılar böyle açacaklar inşallah. Eh sizde soğuklar yağmurlar bitmiş demek ki, çiçekler gürleştiğine göre. Ama onlara bakan ellere emeklere vermek lazım tabi. Sevgiler.. |
Alıntı:
Sevgili akçabardak, teşekkür ederim beğenin ve yorumun için :)siz yaz gelmiş diyorsunuz ama iki gündür kış misafirimiz. baharı görmeden geçti.(bizim buralarda) bu gidişle yazıda göremiyeceğiz. dışarısı kış günü gibi soğuk esiyor.hayırlısı yarından itibaren ısınmaya başlıyormuş.zaman gelince havalara bakmadan çiçeklerini açıyorlar gariplerim.belki biraz verimsiz, öylede olsa bizi mutlu ediyorlar. hasekilerim benim en sevdiğim çiçek oldu biliyor musunuz yapraklarını salyangoz yemiyormuş. bunu öğrendikten sonra özellikle hasekiye olan ilgim iyice arttı. bulabilirsem farklı renklerinden de edinmek istiyorum. leylak bahçelere çok yakışıyor.birde kokusu Allah dan benim çiçeklere fazla alerjim yok gibi daha çok kimyasal ve sigara dumanı tozlar veya bana öyle geliyor çok sevdiğimden. gelinciğin size selamı var. tabi benimde sevgiler;) |
Alıntı:
:) sevgili samur, teşekkür ederim. yorumun ve beğenilerin için. mor salkımın az özlemini çekmedim. güzelliğini görünce bende bayıldım. biraz tekrar oluyor ama öyle kokusu, her yere salkım saçak dağılışı dayanamıyorum af ola artık:o sizin beğenmeniz çok sevindirdi:cool:. üzülmesin samur ablamız yakında arkadaşımız açar diyorlar. (benimkiler dile geldi.) bir yerde okudum.mor salkımın azotu fazla gelince çiçeklenmiyormuş ne kadar doğrudur bilmiyorum. inşallah size çiçekleriyle sürpriz yapar.bir sedefin olmasına sevindim. geçen yıldan benimki çiçekleriyle bu sene tanıştık.kışa dayanıklı olması ayrı bir güzel. sizin balkon da hep renkli çok güzel. hep böyle kalır dileğimle. sevgiller:) |
Alıntı:
sevgili asmalıtepe, beğenilerin ,yorumun için teşekkür ederim. ablacım erguvan bizim buralarda doğal olarak yetişir.evim yakın bir yerinde kendiliğinden yetişen, erguvan ağacının sürgünlerinden söküp dört bir köşeye dikmiştim .sadece bir tanesi tuttu.iyi ki alıp dikmişim. şimdi yerinde yeller esiyor.nasıl güzel açardı bu mevsimde ,biz ona eşimle yatak odamızın penceresinden her sabah sevgilerimizi gönderirdik. gelin kızımız açmış derdik. yukarıdan kuş bakışı seyrine doyum olmuyordu.bir gün fark ettim erguvan yerinde yok koştum eşime bizim gelin kız yok dedim. sonra gittik baktık birileri kesmiş.ne işlerine yarayacaktı bilmiyorum.çok üzüldük. hele ben eve gelene kadar elleri kırılasıcalar diye diye bir hal oldum:(:(:( şimdi olsaydı yerinde ne güzel açardı. onun yerini tutmaz belki Allah dan bir başka erguvan çıkmış yine pencereden izleyebileceğim, küçücük haliyle uzaktan pespembe açıyor.adını pembiş koyduk.neyse ben yine eskileri hatırladım. hasekiler bu sene hazeranların yerini aldı.inşallah sizinkileri de açtığını hep birlikte görürüz. kardeşleri açtı. sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.:):) |
Hepsi çok güzeller sevgili Münevver48 . Hasekiler hem katlı hemde renkleri çok güzel . Bende tohumdan yetiştirdim . Çok güzel ,tohumdan kolay yetişiyor . İlk yıl çiçeklenmemesi kötü . Ben ne kadar çiçekli kaldıklarını merak ettim . Sevgiler .
|
[QUOTE=aleydi;1373069]Hepsi çok güzeller sevgili Münevver48 . Hasekiler hem katlı hemde renkleri çok güzel . Bende tohumdan yetiştirdim . Çok güzel ,tohumdan kolay yetişiyor . İlk yıl çiçeklenmemesi kötü . Ben ne kadar çiçekli kaldıklarını merak ettim . Sevgiler .[/QUOTE]
:)sevgili aleydi, teşekkür ederim. hasekileri malesef tohumdan üretme de sizin kadar şanslı değildim.kaç paket haseki türlerinin tohumunu zengarden den almıştım çıkartamadım.bir arkadaş fidanından verdi. tohumlarından alabilmek için geçen çiçeklerini koparmadığım için yeni çiçek sürgünleri oluşmadı. bu sene geçen çiçeklerinin bir kısmını koparıcam bakalım edindiğim bilgiye göre sezon boyu açtıkları yazıyordu.sizin anlayacağınız deneme aşamasındayım.çiçeksiz halide güzel yapraklarının formu yeşilin bir farklı tonu ve kalıcı oluşu benim için avantajlı zahmetsiz bir çiçek sizde çiçeğini görünce seveceksiniz.sevgi ve selamlar...:):):):) |
4 Eklenti(ler)
:)asmalar yeşerdi.
Eklenti 549056 yaprakları toplandı ve sarması yapıldı. Eklenti 549057 ben sedefi pek sevdim. Eklenti 549058 ve sarı kokulu yasemin çelikten ürettim. Eklenti 549060 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025