![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayyyyy milaca2010; Çok teşekkür ediyorum bu ne güzel bir hayal, birden siz böyle yazıncak sanki içimi bir sevinç, bir mutluluk kapladı siz ne kadar güzel yürekli insanlarsınız, iyiki bu siteye üye olmuşum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
safako; Bende aynen sizin gibi düşünüyorum fidanları gördükçe sanki içimde kuşlar uçuşuyor gibi geliyor:) İnşallah meyvelerin olduğu günleride görürüz de güzel dostlarla yemek nasip olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dün bahçede biraz iş yapmak için köye gitmiştim, çevredeki köylerin heme, hemen hepsi birleşmişler yağmur duasına çıkıyorlardı.
Son zamanlarda hava yarı kapalı, yarı açık haldeydi hepimiz büyük bir umut, ve özlem len yağmuru bekliyorduk ve nihayet beklene yağmurumuz dün geceden itibaren Ankara'mıza usul, usul yağmaya başladı. Sabah uyandığımda yağmurlu bir güne uyanmak ne güzel duyguymuş aman Allahım, ne huzur verici bir manzaraymış. İnşallah bütün memleketimin toprakları yağmura doyar heryer bereket, bolluk fışkırır, gelincikler, papatyalar süzülür nazlı, nazlı tarlarda. Kısacası biz seni çok özledik yağmur tanecikleri. |
sevgili dilek, kısa zamanda çok iş yaptınız maşallah.her şey çok güzel ve sağlıklı görünüyor. inşallah bu tempo böyle devam eder .gali bahçenizde daha çok meyve sebze ile ilgileniyorsunuz.
|
Alıntı:
Evet benim bahçenin asıl kuruluş amacı minik bir meyve bahçesi, bahçeye çiçek gibi süsüs bitkileri fazla ekemiyorum çünki çalıştığım için bahçeye ancak hafta sonları gelebiliyorum. Bahçede evimden 20 km. uzaklıkdaki köyde, çiçek ve süs bitkileri daha çok bakım, su istiyorlar onun için bende çiçek işine fazala girmiyorum aslında çok seviyorum ama kurumalarından endişe ediyorum. İlerleyen günlerde yavaş, yavaş birşeyler yapmaya çalışıcam sevgilerimle. |
Sayfanız hayırlı , hayalleriniz gerçek paylaşımlarınız bol olsun ...
Maşallah planlı ve tempolu gidiyor bahçe çalışmanız ... insan parçası olduğu doğaya ne kadar yakın olursa o kadar huzurlu oluyor diye düşünüyorum. Eklenen resimler bile buna şahit ... heyecanlar meraklar hevesler her resim karesinde bunu hissedebiliyorum ... |
3 Eklenti(ler)
07/05/2014
Hadi biraz sayfmı renklendireyim ne dersiniz? Şuan işyerindeyim yemek saati boşluğundan, yaralanarak siz menekşe sever dostlara iş yerimin penceresinde olan menekşelerimin resimlerini paylşayım dedim. Aslında daha çok var ama henüz yeni fideledim bir kısmının yaprakları yavaş, yavaş başlarını topraktan çıkarmaya başlamışlar yakında onlarında resimlerini paylaşırım. |
1 Eklenti(ler)
Bu güzelliğin adıda Katmerli Cam güzeli çok fefalı bir çiçektir kendisi 4 mevsim çiçek açar, öyleki artık çiçek açmaktan yorgun düşmüş halde onun resminide yüklemesem küser bana:)
|
Alıntı:
Camgüzelinizin daha fazla ışığa ihtiyacı var. Aydınlık bir ortam onu daha güçlendirecektir. |
merhaba,hayırlı sabahlar sayın 06dilek hanım..sayfamla ilk ilgilenen ve bana ilk hoşgeldin diyen forumdaş olmanızdan mıdır ne size özel bir sempati duyuyorum.bahçenizi gezdim orada doğaçlama bir doğa sevgisini kendime çok benzettim.bakın baharla beraber negüzel uyanıyorlar sizin de gayretlerinizle..emeğinize ve yüreğinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Bütün annelerin, anneler gününü kutluyorum.
|
5 Eklenti(ler)
10/05/2014
Ektiğim Sebzelerden Son görüntüler artık yavaş, yavaş hayata merhaba diyorlar Bakla, Nohut ve Salatalık Dereotu, Fındık Turp artık yenecek hale geldiler. |
4 Eklenti(ler)
10/05/2014
Yerelması, Sarımsakların ve Yediveren Çileğinin son görüntüleri. |
4 Eklenti(ler)
10/05/2014
Biber Çeşitlerimiz Çarliston Biber Sivri Biber Minik Biber Çeşitleri Domates'tde Çeşidimiz bol Ayaş Domatesi Pembe Domates Köy Domatesi Biber Fideleri ve Domates Fideleri diktim, Bunlarda Fidelerden Manzaralar henüz başları öne eğik haftaya gidene kadar kaldırılar inşallah. |
Salatalıkları çok sık ekmişsiniz.
Çileğin dibindeki sarmaşığı kopartın ileride başınızı ağrıtır. Biber fidelerinizi de hem karmaşık hem de çok sık ekmişsiniz. Bakımı çok zor olacaktır ve çok sık olduğu için meyve tutumu az olacaktır. Sıra şeklinde dikin, fazla olanları hemen kopartıp başka bir yere dikini düzgün ve sıralı olarak. Biber için sıra üzeri 40 cm sıra arası da en az 70-80 cm olursa yeteri kadar büyüme alanı olur. Domates için eğer oturaksa sıra üzeri 70-80 sıra arası da 120-140 cm olabilir. Sırık çeşitlerde eğer sırık koyacaksanız sıra üzerini ve sıra aralarını daraltabilirsiniz. |
Alıntı:
Çileğin dibindeki yabani sarmaşıktan bahçede çok var kısmet olursa bu hafta bahçye çapa yapacam hepsi temizlenir yabani otların, Biberlere gelincek satıcı biber fidelerini sık dikmem gerektiğini söyledi bende ondan biraz sık diktim, ayrıca bazıları kurur belki diye düşündüm. Evet kesinlikle haklısınız karışık dikmişim bu konuda çok haklısınız bu seferlik affedin siz profosyenel arkdaşlar kusura bakmasın acemeliğime verin:( Domatesler oturak cinsi, sırık domates fidesi tercih etmedim. Yapmış olduğunuz tüm bu yapıcı eleştirileri bundan sonraki yapıcam bahçe işlemlerinde kesinlikle göz önünde bulunduracam saygılarımla. |
Alıntı:
sevgili 06dilek,meyve ağaçlarıda çiçek açtığında çok hoş oluyor.hele meyveleri olgunlaşma sürecini izlemek ayrı bir keyif veriyor. bahçenizin bir köşesine kokulu gül reçellik dikebilirsiniz.ayrıca fazla bakım yapmanıza gerek yok.aslında çalı türü çiçekler çok bakın istemiyor.ben nacizane fikrimi söyledim.size yardımcı olmak için tercih sizin. sevgilerimle..... |
5 Eklenti(ler)
18/05/2014 Pazar. Yol Manzaraları Elmadağdan Köye Giderken giderken Yolda gördüğümüz güzelliklerden bazıları.
|
2 Eklenti(ler)
18/05/2014 Pazar.Gelincikler bize yol arkadaşlığı ediyor
|
4 Eklenti(ler)
18/05/2014 Pazar. Bugün bahçede çok işim vardı her yer ot içinde kalmıştı 2 hafta önce diktiğimiz domates ve biber fideleri çapalanması gerekiyordu.
Ayrıca bugün 3 tane beni çok sevindiren sürprizle karşılaştım 1. ceviz fidanın tepesinde ikiz cevizi vardı görünce dünyalar benim oldu sanki bir karış boyuyla meyve vermiş. 2, sürprizde 40 gün önce diktiğim yedi veren çileğinin meyveleri kızarmıştı. 3. Elma Fidanın üzerin minicik elması vardı.Kısacası bahçem artık bana yavaş, yavaş sürprizler yapmaya başladı. |
5 Eklenti(ler)
18/05/2014 1. Resim Mart Ayının ortasında yapılan Armut aşısı.
2. Resim Rahmetli babamın belki 45 yıl önce ahlat üzerine yaptığı kış armudu aşısından görünüm, babamdan hatıra olduğu için bu ağaç benim için özeldir. Semiz otu, Biberler ve Domateslerden görünüm. |
Sayın 06Dilek,Herşey çok güzel yol manzaralarınız,papatyalar,gelincikler..Bazan telaşımızdan ,uğraşlarımızdan doğanın sınırsız güzelliklerini es geçiyoruz.
Bu hafta ben de çok yoğun çalıştım; bizde de ot çok ama zirai mücadele asla yapmam diyorum ve biçmeye de zaman yetmiyor. Ama dün, sizin de yetiştirdiğiniz yediveren dediğiniz o çilek fidelerinden ben de diktim daha da dikeceğim kısmet olursa. Çok güzel bir cinsi sanırım. Ellerinize sağlık herşey ne güzel olmuş.Güle güle,hayırlarla devam edin inşaAllah. |
Alıntı:
Seneye bahara kısmet olursa yedi veren çileğinden çoğaltmak istiyorum bu yıllık böyle olsunda anacak yapabiliyorum. |
1 Eklenti(ler)
25/05/2014 Evimizim Bahçesindeki Gül
|
2 Eklenti(ler)
26/05/2014 İş Yerinin Bahçesindeki Güller, Rüzgar estiğinde öyle koku yayılıyorki etrafa insan yaşadığını anlıyor bukadar tarfiğe bukadar şehrin gürültüsüne rağman.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025