![]() |
İsmail bey bir dut tutkunu olarak bir önceki sayfadaki dut aşılarınızı çok merak ediyorum tutacak mı diye. Tutarsa veya tutmazsa ve zahmet olmazsa son durumlarının resimlerini koyabilir misiniz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bunlar geçen ekimini video'da paylaştığınız fideler mi? Eğer onlarsa çok hızlı gelişmişler maşallah. |
Evet aynen o fideler. 100 m2 alana 1 ton hayvan gübresi yayıld dikim öncesi ise 100 gr organomıneral gübre verildi. Dikimde ise solucan gübresi çayı verildi.
Haftaya ise 100 gr dengeli gübre ve 20 gr fulvık asit verilecek. |
Evet aynen o fideler. 100 m2 alana 1 ton hayvan gübresi yayıld dikim öncesi ise 100 gr organomıneral gübre verildi. Dikimde ise solucan gübresi çayı verildi.
Haftaya ise 100 gr dengeli gübre ve 20 gr fulvık asit verilecek. |
Gerçekten iyi büyümüşler sanırım en büyük etken sıcaktık benim balkondaki fidelerin topragıda çok iyi ama boyle bir gelişimi yok :)
Bunlar kısmetse ne zaman ilk meyvelerini verecek. |
Sıcaklık çok düşük olduğu için altlarına şeffaf örtü yaydım. Birde solucan gübresi çayının çok etkisi var bence. Dikim öncesi mutlaka bu suyla sulama yapıyorum.
Kısmetse haziran sonu gibi olacak sanırım. |
Elimde solucan gübresi yok ama tavuk ve inek gübresi var sulama suyu olarak fidelere bunlardan şerbet yapıp vereyim mi?
Biberlerin basılarında ikinci gerçek yaprakalr çıkarken bazılarında yeni yeni ilk gerçek yapraklar çıkıyor, patılacanda bu şekilde domatesler ikinci gerçek yapraklarını çıkarmaya başladılar kabak ve salatalıklarda bir adet gerçek yaprak var 1 TL büyüklügünde. Toprak olarak bahçe topragı + tabuk gübresi + torf karışımı ve sadece torf + solucan gübresi karışımı olanlar var. |
İsmail Bey merhaba Allah kolaylık versin. Bir konuda sizden bilgi almak istiyorum
1 tonluk su deposu ile gübreleme tankı olmadan damlama sulama ile gübre verebilirmiyim. |
5 Eklenti(ler)
Yenilikler ile üretime devam. Babam ve mühendislerin ilk ceviz aşısı denemeleri. Bu sene değişik meyve çeşitlerinden fidan anacı alıp seneye üretmeyi düşünüyorum.
Eklenti 645322 Eklenti 645323 Eklenti 645324 Eklenti 645325 Eklenti 645326 |
Sayın İsmail Kuzucu; üretime devam sizin çalışmalarınızı görünce çok mutlu oluyorum çalışkanlık, yenilikçilikte çok iyisiniz ^^
Yeri gelmişken sormak istedim domateslerin altına serdiğiniz şeffaf naylonu nereden temin ettiniz eni boyu nasıl ve fiyatı ne kadar? |
Alıntı:
Ben bu sene solucan gübresini sadece böyle çay yapıp vereceğim. Bana göre daha etkili oluyor gibi. |
Alıntı:
1 tonluk suyu 1 seferde kullanıyor iseniz bu tankın içine koymak verimli sonuç almanızı sağlayacaktır. Eğer tanker yukarda ise bunun altına 150 ltlık bir depo koyun, üst kapağına bir delik delip tankerden buraya bağlantı verin. Deponun altındanda bahçeye hat çekin. Böylece suyun basıncı rahatlıkla gübre verebilirsiniz. |
Alıntı:
Kesinlikle çok faydası oluyor. Toprak sıcaklığı çok büyük ölçüde değişti. Domateste sonrada hıyarlara böyle uygulama yaptım. Mayıs başında ise siyah olanlardan çekeceğim. |
Sayın kuzucu,
siyah örtü, beyaza göre toprağı daha sıcak tutmaz mı? |
Örtü şeffaf olduğu için güneş ışığını geçiriyor böylece toprak daha sıcak kalıyor. Sera mantığı gibi yani.
Siyah olanda ise güneş ışığı geçmediği için toprak kendi sıcaklığını koruyor. Bu iki renk haricinde siyah beyaz, ve siyah gümüş olanlarda varmış. Her yönteme göre ayrı üretim yapılıyormuş. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Özelikle biber fidelerimde yapraklar sarı birde iki hafta önce şaşaırttığım domates fidelerim var sanırım şaşırtırken köklere çok zarar verdik onlardada hem yapraklar sarı hemde hiç gelişim sağlamadılar halbuki en güçlülerini söküp şaşırtmıştım suan şaşırtmadıkların ile aralarında en az iki kat fark var aynı viyolde 7-8 kök olanlar tek viyole aldıklarımdan çok daha iyi durumdalar hatta bahçeye ekilecek seviyeye geldiler bu demir veya azok eksikliğindenmidir yoksa başkaca bir nedeni varmıdır. Sulamayı çok yapmıyorum bazen solacak gibi oluyorlar ozaman suladığım bile oluyor. Bu durum için bir öneriniz varmıdır. Elimde humik asit için fulvamin diye bir ürün var bunu ne zaman vermemi tavsiye edersiniz. Fideler için şerbet veya gübre vs.. vereyim mi yoksa asıl yerlerine ekincemi vereyim. |
Alıntı:
su kaldığında gübreyi bu su miktarına karıştırıp verebilirmiyim. |
Alıntı:
Her şaşırtma esnasında humik fulvik asit uygulaması yapabilirsiniz. Asıl yerlerine şimdiden gübre yayın ki kökler iyi beslensin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim İsmail bey. Yardım ne demek cevap vermeniz bile yeterli Allah razı olsun. |
3 Eklenti(ler)
Dikimden 18 gün sonra hünkar sırık domatesler..
Toprak hazırlığında 900 kg hayvan gübresi verildi. Ekim öncesi damlamadan 100 gr growspeed uygulaması yapıldı. Fideler dikim öncesi solucan gübresi çayına batırıldı ve sadece can suyu verildi. İlk gübreleme ise 5-5-5 te ile birlikte Power Root fulvik asit uygulandı. Eklenti 645870 Eklenti 645871 Eklenti 645872 |
Alıntı:
Tez zamanda 1/6 inek gübresi (4 birim torf, 1 birim perlit, 1 birim elenmiş inek gübresi) olan karışıma almayı düşünüyorum fideleri bu karışım oranıda tavuk gübresi gibi yakma yapar mı? |
Alıntı:
Bu askıya alma işleminde aşağıdaki gibi aparatlar kullanıyormusunuz yoksa normal şekilde bağlıyormusunuz https://www.bimsanplastik.com/Images...013134306.jpeg |
Sevgili İsmail Kuzucu domateslerine maşallah; ürünün bol olsun inşallah!.. Rastgelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 646154 Ayrıca torf, perlit ve gübre karışımı idealdir. Hayvan gübresinin yanmış olmasına dikkat edin. |
3 Eklenti(ler)
|
İsmail,harika görünüyorlar ama bu sefer yetiştirme şeklini değiştirmişsin.Farklı bir serada olduğu için böyle yaptın yoksa erkencilik içinmi? Sağlıcakla kal.
|
Alıntı:
Toprak hâlâ soğuk bu yüzden şeffaf film çektim. Diğer türlü fideler çok zor büyürdü. Şimdi yeni olan serayı dikiyorum, onda sıra ölçülerini değiştirdim. Artık belli çeşit tohumları dikmeyi düşünüyorum. |
Merhabalar İsmail bey,
Çinden gelen tohumlar ne alemde foto alabilirmiyiz :) Bende bugun ekime başladım bahçeye üzerine don örtüsü örteceğim daha hızlı geliştirdiği söyleniyor bu konuda sizin bir tecrübeniz var mı? Domatesleri toprak seviyesinden 15-25 cm aşağıya ekiyorum fide büyüdükçe boğaz dolduracağım sizce uygun mu yapıyorum? |
Akşama fotoğrafları yüklerim. Çimlenme oranları çok iyi. Son sefer zencefil tohumu söylemiştim, onlar bile çıktı. :)
Kullanan üreticiler var faydasını görüyorlar. Bizde sera olduğu için fideleri poşete alıp daha sonra dikim yapıyoruz. İlk başta torf seviyesine kadar dikin, diğer türlü çürükler oluşuyor. Ben bir youtube sayfasını takip ediyorum. Bu sene ona göre bir uygulama yapıyorum. Akşama vaktim olursa paylaşırım içeriklerini. |
Merhaba İsmail bey sayfanız çok güzel ilk sayfalarda sarı dolmalık biber gördüm bir kaç yıl önce ki mahsüllerinizden acaba bu sene de ektiniz mi ve ektiyseniz fide olarak satıyormusunuz ben bu sene bahçem için tohumdan ektim ama olmadı kolay gelsin şimdiden teşekkürler
|
Sayın kuzucu, uzun zamandır sesinizi duyamıyoruz.
Bir terslik yoktur, umarım. İşler mi yoğunlaştı? |
ben facebooktan takip ediyorum ama burada uzun zamandır yazmamış. umarım kırgınlık vs yoktur.
|
Herkese merhabalar çok şükür bir sıkıntı yok, bu sene işler çok daha sıkı olduğu için sadece sosyal hesaplardan paylaşım yapabiliyorum. Onlarda sadece fotoğraf ve video.
Üretim alanı 15000 kök kereviz ile 4 dekar genişledi, sakız kabaklar 2000 kök kadar, seralar zaten dolu. Kışlık ürünlerde var hepsi ilgi istediği için fazla vakit bulamıyorum. Kısmetse haftada 1-2 defa foruma girmeye çalışacağım. |
3 Eklenti(ler)
Önceki senelerde ticari olarak dikilen biberler bu sene sadece tohumluk olarak dikildi. Toprak hazırlığında dekara 5 ton hayvan gübresi verildi ve 1 defa kükürt uygulaması yapıldı.
Bu uygulamalar haricinde su dahi az gören bitkilerde hastalık ve kuruma gözlemlenmedi. Çeşit konik ve balık biber.. Eklenti 655461 Eklenti 655462 Eklenti 655463 |
Alıntı:
Bir çiftçinin serasında deneme yaptık salatalıkta beyaz malç kullanılan taraf 15 cm daha hızlı gelişti siyah malça göre tabi ot kontrolü olmuyor.Toprağı daha fazla ısıttığı için veya ışığı yansıttığı için bitkiler yansıyan bu ışığı normale göre daha fazla kullanma olanağı buldukları için fotosentez artmış olabilir diye düşündüm. Sizin siyah yerine beyaz malç kullanmanızın sebebi nedir? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025