agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33546.htm)

shadowns 17-04-2017 16:40

İsmail bey bir dut tutkunu olarak bir önceki sayfadaki dut aşılarınızı çok merak ediyorum tutacak mı diye. Tutarsa veya tutmazsa ve zahmet olmazsa son durumlarının resimlerini koyabilir misiniz.

İsmail Kuzucu 18-04-2017 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi havlayanPapatya (Mesaj 1502579)
ismail bey, ne güzel nisanın başında seraya da olsa domates dikebiliyorsunuz, buraya (karaman'a) pazar sabahı kar yağdı, iki gecedir de kırağı yağıyor hava geceleri hala sıfırın altında

Havalar bu sene önceki senelere göre daha sıcak gidiyor. Bunun etkisi 2 hafta erkencilik sağlayacak gibi. Birde bulunduğumuz yer ilçenin en çukur yeri bununda bir avantajı var.

İsmail Kuzucu 18-04-2017 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shadowns (Mesaj 1503490)
İsmail bey bir dut tutkunu olarak bir önceki sayfadaki dut aşılarınızı çok merak ediyorum tutacak mı diye. Tutarsa veya tutmazsa ve zahmet olmazsa son durumlarının resimlerini koyabilir misiniz.

Kalem olarak yaptığım dut aşısı patlamaya başladı. Göz olarak olanlar tutmayacak gibi duruyor. Bu çeşit parmak gibi yapıyormuş, tutma oranı çok düşük dediler. Kalem bana göre daha kolay ve tutma şansı daha yüksek.

İsmail Kuzucu 20-04-2017 00:01

2 Eklenti(ler)
Salkımlar 12li 13lü maşallah..

Eklenti 644785

Eklenti 644786

İsmail Kuzucu 20-04-2017 00:07

3 Eklenti(ler)
Duvarlara renk geldi. :p

Eklenti 644787

Eklenti 644788

Eklenti 644789

meminaydin 20-04-2017 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1503810)
Salkımlar 12li 13lü maşallah..

Eklenti 644785

Eklenti 644786

Bunlar geçen ekimini video'da paylaştığınız fideler mi? Eğer onlarsa çok hızlı gelişmişler maşallah.

İsmail Kuzucu 20-04-2017 10:36

Evet aynen o fideler. 100 m2 alana 1 ton hayvan gübresi yayıld dikim öncesi ise 100 gr organomıneral gübre verildi. Dikimde ise solucan gübresi çayı verildi.

Haftaya ise 100 gr dengeli gübre ve 20 gr fulvık asit verilecek.

İsmail Kuzucu 20-04-2017 10:44

Evet aynen o fideler. 100 m2 alana 1 ton hayvan gübresi yayıld dikim öncesi ise 100 gr organomıneral gübre verildi. Dikimde ise solucan gübresi çayı verildi.

Haftaya ise 100 gr dengeli gübre ve 20 gr fulvık asit verilecek.

meminaydin 20-04-2017 14:32

Gerçekten iyi büyümüşler sanırım en büyük etken sıcaktık benim balkondaki fidelerin topragıda çok iyi ama boyle bir gelişimi yok :)

Bunlar kısmetse ne zaman ilk meyvelerini verecek.

İsmail Kuzucu 20-04-2017 15:50

Sıcaklık çok düşük olduğu için altlarına şeffaf örtü yaydım. Birde solucan gübresi çayının çok etkisi var bence. Dikim öncesi mutlaka bu suyla sulama yapıyorum.

Kısmetse haziran sonu gibi olacak sanırım.

meminaydin 20-04-2017 16:16

Elimde solucan gübresi yok ama tavuk ve inek gübresi var sulama suyu olarak fidelere bunlardan şerbet yapıp vereyim mi?

Biberlerin basılarında ikinci gerçek yaprakalr çıkarken bazılarında yeni yeni ilk gerçek yapraklar çıkıyor, patılacanda bu şekilde domatesler ikinci gerçek yapraklarını çıkarmaya başladılar kabak ve salatalıklarda bir adet gerçek yaprak var 1 TL büyüklügünde.

Toprak olarak bahçe topragı + tabuk gübresi + torf karışımı ve sadece torf + solucan gübresi karışımı olanlar var.

KKTC79 22-04-2017 08:02

İsmail Bey merhaba Allah kolaylık versin. Bir konuda sizden bilgi almak istiyorum
1 tonluk su deposu ile gübreleme tankı olmadan damlama sulama ile gübre verebilirmiyim.

İsmail Kuzucu 22-04-2017 20:26

5 Eklenti(ler)
Yenilikler ile üretime devam. Babam ve mühendislerin ilk ceviz aşısı denemeleri. Bu sene değişik meyve çeşitlerinden fidan anacı alıp seneye üretmeyi düşünüyorum.

Eklenti 645322

Eklenti 645323

Eklenti 645324

Eklenti 645325

Eklenti 645326

dongyul 22-04-2017 20:44

Sayın İsmail Kuzucu; üretime devam sizin çalışmalarınızı görünce çok mutlu oluyorum çalışkanlık, yenilikçilikte çok iyisiniz ^^

Yeri gelmişken sormak istedim domateslerin altına serdiğiniz şeffaf naylonu nereden temin ettiniz eni boyu nasıl ve fiyatı ne kadar?

İsmail Kuzucu 23-04-2017 09:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meminaydin (Mesaj 1503912)
Elimde solucan gübresi yok ama tavuk ve inek gübresi var sulama suyu olarak fidelere bunlardan şerbet yapıp vereyim mi?

Biberlerin basılarında ikinci gerçek yaprakalr çıkarken bazılarında yeni yeni ilk gerçek yapraklar çıkıyor, patılacanda bu şekilde domatesler ikinci gerçek yapraklarını çıkarmaya başladılar kabak ve salatalıklarda bir adet gerçek yaprak var 1 TL büyüklügünde.

Toprak olarak bahçe topragı + tabuk gübresi + torf karışımı ve sadece torf + solucan gübresi karışımı olanlar var.

Gübre vermek için daha çok erken. Dikim alanına inek gübresi koyabilirsiniz. Tavuk gübresi bildiğim kadarı ile kuvvetli bir gübre, bunun ayrı bir konusu vardı onu takip etmek gerekli.

Ben bu sene solucan gübresini sadece böyle çay yapıp vereceğim. Bana göre daha etkili oluyor gibi.

İsmail Kuzucu 23-04-2017 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KKTC79 (Mesaj 1504333)
İsmail Bey merhaba Allah kolaylık versin. Bir konuda sizden bilgi almak istiyorum
1 tonluk su deposu ile gübreleme tankı olmadan damlama sulama ile gübre verebilirmiyim.

1 tonluk suyu 1 seferde kullanıyor iseniz bu tankın içine koymak verimli sonuç almanızı sağlayacaktır.

Eğer tanker yukarda ise bunun altına 150 ltlık bir depo koyun, üst kapağına bir delik delip tankerden buraya bağlantı verin. Deponun altındanda bahçeye hat çekin.

Böylece suyun basıncı rahatlıkla gübre verebilirsiniz.

İsmail Kuzucu 23-04-2017 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1504395)
Sayın İsmail Kuzucu; üretime devam sizin çalışmalarınızı görünce çok mutlu oluyorum çalışkanlık, yenilikçilikte çok iyisiniz ^^

Yeri gelmişken sormak istedim domateslerin altına serdiğiniz şeffaf naylonu nereden temin ettiniz eni boyu nasıl ve fiyatı ne kadar?

Her günümüz aynı geçmesin, fırsat varken değerlendirmek gerekli. Bu örtüyü ambalajcıdan aldım. Power strec örtü olarak geçiyor. 17 ve 22 mikron kalınlıklarında seçenekleri var. 1 rulo yaklaşık 300 metre ve 30-40 lira civarında.

Kesinlikle çok faydası oluyor. Toprak sıcaklığı çok büyük ölçüde değişti. Domateste sonrada hıyarlara böyle uygulama yaptım. Mayıs başında ise siyah olanlardan çekeceğim.

kursun 23-04-2017 17:45

Sayın kuzucu,
siyah örtü, beyaza göre toprağı daha sıcak tutmaz mı?

İsmail Kuzucu 23-04-2017 17:58

Örtü şeffaf olduğu için güneş ışığını geçiriyor böylece toprak daha sıcak kalıyor. Sera mantığı gibi yani.

Siyah olanda ise güneş ışığı geçmediği için toprak kendi sıcaklığını koruyor.

Bu iki renk haricinde siyah beyaz, ve siyah gümüş olanlarda varmış. Her yönteme göre ayrı üretim yapılıyormuş.

meminaydin 23-04-2017 21:14

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1504427)
Gübre vermek için daha çok erken. Dikim alanına inek gübresi koyabilirsiniz. Tavuk gübresi bildiğim kadarı ile kuvvetli bir gübre, bunun ayrı bir konusu vardı onu takip etmek gerekli.

Ben bu sene solucan gübresini sadece böyle çay yapıp vereceğim. Bana göre daha etkili oluyor gibi.

Sayfanızıda çok mesaj yazdım kusura bakmayın bir iki sorum daha olacak.

Özelikle biber fidelerimde yapraklar sarı birde iki hafta önce şaşaırttığım domates fidelerim var sanırım şaşırtırken köklere çok zarar verdik onlardada hem yapraklar sarı hemde hiç gelişim sağlamadılar halbuki en güçlülerini söküp şaşırtmıştım suan şaşırtmadıkların ile aralarında en az iki kat fark var aynı viyolde 7-8 kök olanlar tek viyole aldıklarımdan çok daha iyi durumdalar hatta bahçeye ekilecek seviyeye geldiler bu demir veya azok eksikliğindenmidir yoksa başkaca bir nedeni varmıdır. Sulamayı çok yapmıyorum bazen solacak gibi oluyorlar ozaman suladığım bile oluyor. Bu durum için bir öneriniz varmıdır.

Elimde humik asit için fulvamin diye bir ürün var bunu ne zaman vermemi tavsiye edersiniz.

Fideler için şerbet veya gübre vs.. vereyim mi yoksa asıl yerlerine ekincemi vereyim.

KKTC79 25-04-2017 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1504428)
1 tonluk suyu 1 seferde kullanıyor iseniz bu tankın içine koymak verimli sonuç almanızı sağlayacaktır.

Eğer tanker yukarda ise bunun altına 150 ltlık bir depo koyun, üst kapağına bir delik delip tankerden buraya bağlantı verin. Deponun altındanda bahçeye hat çekin.

Böylece suyun basıncı rahatlıkla gübre verebilirsiniz.

Teşekkür ederim İsmail Bey.Peki mevcut 1 tonluk deponun içinde örneğin 200 lt
su kaldığında gübreyi bu su miktarına karıştırıp verebilirmiyim.

İsmail Kuzucu 26-04-2017 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meminaydin (Mesaj 1504489)

Özelikle biber fidelerimde yapraklar sarı birde iki hafta önce şaşaırttığım domates fidelerim var sanırım şaşırtırken köklere çok zarar verdik onlardada hem yapraklar sarı hemde hiç gelişim sağlamadılar halbuki en güçlülerini söküp şaşırtmıştım suan şaşırtmadıkların ile aralarında en az iki kat fark var aynı viyolde 7-8 kök olanlar tek viyole aldıklarımdan çok daha iyi durumdalar hatta bahçeye ekilecek seviyeye geldiler bu demir veya azok eksikliğindenmidir yoksa başkaca bir nedeni varmıdır. Sulamayı çok yapmıyorum bazen solacak gibi oluyorlar ozaman suladığım bile oluyor. Bu durum için bir öneriniz varmıdır.

Elimde humik asit için fulvamin diye bir ürün var bunu ne zaman vermemi tavsiye edersiniz.

Fideler için şerbet veya gübre vs.. vereyim mi yoksa asıl yerlerine ekincemi vereyim.

Bir sonraki sene tohumları büyük viyole ekip tekrar tekrar iş yapmamış olursunuz. Hem köklerde daha sağlam olur. Susuz büyümesi avantaj olur, böyle sulamanız çok iyi olmuş. Ben fide zamanınde gübrelemeyi organomineral gübre ile yapıyorum.

Her şaşırtma esnasında humik fulvik asit uygulaması yapabilirsiniz. Asıl yerlerine şimdiden gübre yayın ki kökler iyi beslensin.

İsmail Kuzucu 26-04-2017 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KKTC79 (Mesaj 1504667)
Teşekkür ederim İsmail Bey.Peki mevcut 1 tonluk deponun içinde örneğin 200 lt
su kaldığında gübreyi bu su miktarına karıştırıp verebilirmiyim.

Yardımım olduysa ne mutlu bana. Tabii olur, burada dikkat edilmesi gereken nokta gübrenin derin köklerede gelmesidir. Yüzeyde kalır ise tam verim alamazsınız.

KKTC79 27-04-2017 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1504805)
Yardımım olduysa ne mutlu bana. Tabii olur, burada dikkat edilmesi gereken nokta gübrenin derin köklerede gelmesidir. Yüzeyde kalır ise tam verim alamazsınız.

Çok teşekkür ederim İsmail bey. Yardım ne demek cevap vermeniz bile yeterli
Allah razı olsun.

İsmail Kuzucu 27-04-2017 11:30

3 Eklenti(ler)
Dikimden 18 gün sonra hünkar sırık domatesler..

Toprak hazırlığında 900 kg hayvan gübresi verildi. Ekim öncesi damlamadan 100 gr growspeed uygulaması yapıldı.

Fideler dikim öncesi solucan gübresi çayına batırıldı ve sadece can suyu verildi.

İlk gübreleme ise 5-5-5 te ile birlikte Power Root fulvik asit uygulandı.

Eklenti 645870

Eklenti 645871

Eklenti 645872

meminaydin 29-04-2017 17:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meminaydin (Mesaj 1504489)

Sorun fideleri şaşırttığım toprağa yağmurda yıkandı karın altında kaldı epey değerini yitirmiştir birşey yapmaz heralde dediğim tavuk gübresindenmiş maalesef. 3/10 gibi bir oranda atmıştım karışıma :(

Tez zamanda 1/6 inek gübresi (4 birim torf, 1 birim perlit, 1 birim elenmiş inek gübresi) olan karışıma almayı düşünüyorum fideleri bu karışım oranıda tavuk gübresi gibi yakma yapar mı?

meminaydin 29-04-2017 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1504885)

Toprak hazırlığında 900 kg hayvan gübresi verildi. Ekim öncesi damlamadan 100 gr growspeed uygulaması yapıldı.

Fideler dikim öncesi solucan gübresi çayına batırıldı ve sadece can suyu verildi.

Eklenti 645870

Eklenti 645871

Eklenti 645872

Çok güzeller maşallah hasatıda bol ve kazançlı olur inşallah.

Bu askıya alma işleminde aşağıdaki gibi aparatlar kullanıyormusunuz yoksa normal şekilde bağlıyormusunuz

https://www.bimsanplastik.com/Images...013134306.jpeg

YeniGine 29-04-2017 22:32

Sevgili İsmail Kuzucu domateslerine maşallah; ürünün bol olsun inşallah!.. Rastgelsin.

İsmail Kuzucu 30-04-2017 17:43

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meminaydin (Mesaj 1505139)
Çok güzeller maşallah hasatıda bol ve kazançlı olur inşallah.

Bu askıya alma işleminde aşağıdaki gibi aparatlar kullanıyormusunuz yoksa normal şekilde bağlıyormusunuz

https://www.bimsanplastik.com/Images...013134306.jpeg

Canlı canlı fotoğraf olsun. :)

Eklenti 646154

Ayrıca torf, perlit ve gübre karışımı idealdir. Hayvan gübresinin yanmış olmasına dikkat edin.

İsmail Kuzucu 02-05-2017 09:15

3 Eklenti(ler)
Hıyarlar ile üretime devam.

Eklenti 646348

Eklenti 646349

Eklenti 646350

Efe Bey 03-05-2017 15:21

İsmail,harika görünüyorlar ama bu sefer yetiştirme şeklini değiştirmişsin.Farklı bir serada olduğu için böyle yaptın yoksa erkencilik içinmi? Sağlıcakla kal.

İsmail Kuzucu 03-05-2017 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Efe Bey (Mesaj 1505625)
İsmail,harika görünüyorlar ama bu sefer yetiştirme şeklini değiştirmişsin.Farklı bir serada olduğu için böyle yaptın yoksa erkencilik içinmi? Sağlıcakla kal.

Bunlar şuan yetiştirdiğim en kötü fideler. Geldiği zaman bayağı hava değişimi geçirdiler. Normalde şimdilerde çiçekte olması gerekliydi. İyi yani ise ben hariç kimse tutmaz onlar diyordu.

Toprak hâlâ soğuk bu yüzden şeffaf film çektim. Diğer türlü fideler çok zor büyürdü.

Şimdi yeni olan serayı dikiyorum, onda sıra ölçülerini değiştirdim. Artık belli çeşit tohumları dikmeyi düşünüyorum.

meminaydin 04-05-2017 15:11

Merhabalar İsmail bey,

Çinden gelen tohumlar ne alemde foto alabilirmiyiz :)

Bende bugun ekime başladım bahçeye üzerine don örtüsü örteceğim daha hızlı geliştirdiği söyleniyor bu konuda sizin bir tecrübeniz var mı?

Domatesleri toprak seviyesinden 15-25 cm aşağıya ekiyorum fide büyüdükçe boğaz dolduracağım sizce uygun mu yapıyorum?

İsmail Kuzucu 05-05-2017 09:59

Akşama fotoğrafları yüklerim. Çimlenme oranları çok iyi. Son sefer zencefil tohumu söylemiştim, onlar bile çıktı. :)

Kullanan üreticiler var faydasını görüyorlar. Bizde sera olduğu için fideleri poşete alıp daha sonra dikim yapıyoruz.

İlk başta torf seviyesine kadar dikin, diğer türlü çürükler oluşuyor. Ben bir youtube sayfasını takip ediyorum. Bu sene ona göre bir uygulama yapıyorum. Akşama vaktim olursa paylaşırım içeriklerini.

yelizkahraman 22-05-2017 14:14

Merhaba İsmail bey sayfanız çok güzel ilk sayfalarda sarı dolmalık biber gördüm bir kaç yıl önce ki mahsüllerinizden acaba bu sene de ektiniz mi ve ektiyseniz fide olarak satıyormusunuz ben bu sene bahçem için tohumdan ektim ama olmadı kolay gelsin şimdiden teşekkürler

kursun 14-07-2017 10:36

Sayın kuzucu, uzun zamandır sesinizi duyamıyoruz.
Bir terslik yoktur, umarım.
İşler mi yoğunlaştı?

bahçeci35 14-07-2017 20:43

ben facebooktan takip ediyorum ama burada uzun zamandır yazmamış. umarım kırgınlık vs yoktur.

İsmail Kuzucu 06-08-2017 09:42

Herkese merhabalar çok şükür bir sıkıntı yok, bu sene işler çok daha sıkı olduğu için sadece sosyal hesaplardan paylaşım yapabiliyorum. Onlarda sadece fotoğraf ve video.

Üretim alanı 15000 kök kereviz ile 4 dekar genişledi, sakız kabaklar 2000 kök kadar, seralar zaten dolu. Kışlık ürünlerde var hepsi ilgi istediği için fazla vakit bulamıyorum.

Kısmetse haftada 1-2 defa foruma girmeye çalışacağım.

İsmail Kuzucu 13-08-2017 08:52

3 Eklenti(ler)
Önceki senelerde ticari olarak dikilen biberler bu sene sadece tohumluk olarak dikildi. Toprak hazırlığında dekara 5 ton hayvan gübresi verildi ve 1 defa kükürt uygulaması yapıldı.
Bu uygulamalar haricinde su dahi az gören bitkilerde hastalık ve kuruma gözlemlenmedi. Çeşit konik ve balık biber..

Eklenti 655461

Eklenti 655462

Eklenti 655463

devrann 13-08-2017 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1504885)

Eklenti 645870

Eklenti 645871

Eklenti 645872

Bir çiftçinin serasında deneme yaptık salatalıkta beyaz malç kullanılan taraf 15 cm daha hızlı gelişti siyah malça göre tabi ot kontrolü olmuyor.Toprağı daha fazla ısıttığı için veya ışığı yansıttığı için bitkiler yansıyan bu ışığı normale göre daha fazla kullanma olanağı buldukları için fotosentez artmış olabilir diye düşündüm.
Sizin siyah yerine beyaz malç kullanmanızın sebebi nedir?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025