![]() |
5 Eklenti(ler)
Fasulye hakkında ayrıntılı bilgiler;
Demnem ile tohum kaplama ve ekim: 29 Mayıs Tohumların çimlenmesi: 3 Haziran İlk ve gerekli görüldüğü için 2. ilaçma: 10-14. Haziran Bu döneme kadar 3 gübreleme yapılmış. İlk hasad: 10 Temmuz Eklenti 565235 Eklenti 565236 Eklenti 565237 Eklenti 565238 Eklenti 565239 |
3 Eklenti(ler)
Mor reyhan üretim alanı.. 175 m2lik alandaki ürünler sıra ile biçilip, tekrar büyümeye bırakılıyor. Biçilen yerler ortalama 3 hafta içinde tekrar verime geçiyor.
Eklenti 565519 Eklenti 565520 Eklenti 565521 |
:) Komşumla birlikte pazardan köklü reyhan aldık, saksıya diktik şimdi komşum üzerinden biçip yemeklere, salatalara kullanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 565556
Hıyar ekimi: 23/04/2015 İlk hasad: 22/05/2015 Son hasad: 22/07/2015 (10 gün sonra) Bu sene hıyar sezonu bereketli geçti diyebilirim. Kök başına 5,1 kg ürün alımı yaptık. Bu oran kök başına 5,5 kg olacak gibi. Silor hıyarda çok iyi bir sonuç. 210 m2lik alandan 3200 kg ürün almış olacağız. Fideler teli geçti ve yere kadar gelmiş durumda. Sezon başından beri verim neredeyse hiç azalmadı. Yeni fideler geleceği için söküm yapılacak. |
İsmail bey sizin ektiginiz fasülye tohumu markası ve cinsi nedir,maşallah çok çanlı duruyorlar.
|
İsmai bey merhaba;
Tohum paylaşım etkinliğinde sizden gelen yerli bal kabağı ile "Hanımeli"den gelenlerin ekildiği yerden pek emin değilim. Sizden geldiğini düşündüğüm meyvenin henüz olgunlaşmasa da fotoğrafını ekledim, aşağıdaki linkten bakabilir ve netleştirebilirseniz sevinirim; iyigünler... |
Alıntı:
Sulamayı azalttım, çiçek açtı ve ürün vermeye başladı. Eşim de bu börülceler bu boya gelince çiçek açıyor diyor. Börülcelerin boyları 60 cm oluyor. |
Sayın İsmail Kuzucu,
İş gücü, akıl, strateji, emek, azim dolu sayfalarınıza bakmaya ancak vaktim oldu ve her bir mesajı ilk sayfanızdan itibaren geçen senenin ağustos ayına kadar gezebildim. En kısa zamanda devamını da gezeceğim inşallah. Müthiş bir başarı öyküsü bence, ellerinize emeğinize sağlık. Sizi yürekten kutluyorum. |
@ Milla; İsmail Bey e nazar değirdiniz herhalde. Gözükmüyor epeydir.
|
Alıntı:
"İyi bakım, dengeli gübreleme" demişsiniz....Biz amatörler için daha net bilgi verebilirmisiniz, mesela salatalık ve domateste nasıl bir gübreleme programı yapıyorsunuz? Bir de domateste çiçek tutumundan önce çinko ve fosforlu gübre uyguladığınızı söylemiştiniz. Fosforu biliyorum ama çinko ne için kullanılıyor sebzelerde? Ve bir de kullandığınız salatalık tohumu ile domates cinsi nedir? Annem bu yıl 3 kez tohumdan salatalık yetiştirmeyi denedi ilk 2sinde başarılı olamadı 3.de oldu. Yazdıklarınızı okuyunca bu işte ne denli cahil olduğumuzu anladım, bize sorsalar tohum mu tohum, ya da pazardan fide aldığımızda bu domates sırık mı oturak mı, başka bildiğimiz bir şey yok. Bu konuda çok bilinçli olmadığımız için üründen verim alamayınca ya toprağa ya havaya suç atıyoruz, belki de bölgeye uygun olmayan türdendir sorun??? Ve son olarak geçen yıl ektiğimiz biberler gayet gevrek, düzgün ve çıtır çıtırdı. Bu yılkiler kıvrık ve sertler. Bakımlarında değişik bir şey yapmıyoruz acaba her yıl aynı toprakta aynı ürün almaya çalıstığımız için mi yoksa yine biber türünden mi böyle oluyor? |
Sevgili İsmail en son ayın 5'inde girmiş, bir daha yok... Ben de merak ederim kendisini...
|
Geçler mesaj yazmakta ısrar edince uzunca bir mesaj yazayım dedim.
Şuan üretim konusunda geçen senenin 2 katındayız. Ve ekimlerde devam ediyor. Fasulye ve barbunyalar belirli aralıklar ile ekim yapılıyor ve verim azalınca kökleniyor. Böylece kalitesiz ürün yerine her zaman kaliteli ürün elde ediliyor. Bu sene fiyatlarda çok iyi gidiyor, hatta ürünler yetmiyor bile. Dışarıya ve sera içine kızartma kabağı ekildi. Seraya ısıtma sistemi düşünüyorum. Geçen sene -8deki donlarda ölmüşlerdi. Bu ısıyı -2lere çekebilirsem hiç sorun kalmayacak. Domates serasına fasulye ekimi yapılacak. Dışarıda ürün bitince 1-2 ay bu alandakiler yeterli olacaktır. Zaten sonrada marul ekimi başlar veya boş bırakıp hıyar ekimine yeri hazırlarız. Dışarıya 5000 kadar marul ekimi yapılacak. Havalar serinlemeye başlayınca ekimde satışta iyi oluyor. Şuan marul piyasası çok iyi, ürününe düzgün bakabilen iyi para kazanıyor. Lahana ekimine geç kalsakta 1 ay gibi kısa sürede başlar oluşmaya başladı. Geçen senenin 2-3 katı kadar lahana ekildi. Tutma oranı çok iyiydi, gelişmeleri zaten harika. Bu sene en fazla önem verdiğimiz ürün kereviz oldu. Büyük ihtimal haftaya kök kereviz çıkmaya başlar. Geçen sene kereviz yetmemişti bu sene en az 6-7 kat daha fazla ekim yaptık. Haftaya kırmızı pancar ekimi başlayacak. 2-3 bin kadar fide ekilecek. Yer kalırsa ekim devam edecek. Seneye kısmet olursa solucan gübresi üretimine başlayacağız. Her hafta 2-3 ton büyükbaş hayvan gübresi geliyor. Yandıktan sonra solucanlar için güzel mama olacak gibi duruyor. Yanınca hemen solucanlar oluşmaya başlıyor. Kalifornia solucanıda olduğu zaman üretim dahada hızlanır. Gübrelemeyede az para gitmiş olacak. |
İsmail Bey, forumdaşların pek çoğunun aksine bu işten para kazanan biri olarak foruma katılıyorsunuz. 'Her daim öğrenciyim' yazsanız da genelde 'danışılan' konumundasınız. Sanırım herkes katılacaktır ki içten, elinizden geldiğince tüm soruları mütevazi bir şekilde karşılıyorsunuz. İstatistiklere bakıldığında yeni üye olmanıza rağmen ay başına düşen yorum ve görüntülenme oranları da bunun kanıtı. Kendi başlarına ellerinden geldiğince forumdan faydalanarak güzel şeyler ortaya çıkarmaya çalışan insanlara daha öğretecek çok şeyiniz olduğunu düşünüyor paylaşımlara devam etmenizi diliyorum.
|
Size sorduğum her sorunun cevabını almış biri olarak, forumdaki paylaşımlarınızın devam etmesine sevinirdim. Yolum o taraflara düşünce sizinle tanışmak isterim. Başarı ve mutluluğunuzun devamını dilerim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sarıkız gina cinsine yakın, volera ise daha koyu renkli bir çeşit. |
3 Eklenti(ler)
Çileklerde azotlu gübrelemeyi arttırmadaki sonuç. Damlama üzerinde 4 adet fide vardı şuan 50ye yakın fide olacak.
Eklenti 572230 Eklenti 572231 Eklenti 572232 |
Alıntı:
|
İsmail Bey, azot gübresini karık başlarına suyu verdiğim yere döküp su ile birlikte eriyerek yayılmalarını sağlamıştım. Ancak karık başlarındaki ayçiçekleri ile kadife çiçeklerinde yanık benzeri oluşumlar oluştu yapraklarda. Diğer sebzelerde (bakliyat-domates-biber) sorun yok. Muhtemelen azot yüzünden diye düşünüyorum. Eğer öyleyse azotu dikkatli vermek gerek. http://www.agaclar.net/forum/1403090-post537.htm
|
Alıntı:
Ilk ekımde tohumluk bırakmıstım, 2. ve 3. tur ekımlerı bu tohumlar ıle yaptık. Suan meyvede olanlar ve yenı dallananlar var. Zıraat odalarında genelde 1 kglık gubreler oluyor, buralardan alabılırsınız. 10-15 lıralık ucretlerı oluyor. |
Alıntı:
Azotu yapraktan 2-3 ml/ 1 lt su oranında kullanıyorum. Topraktan ıse 1 donume 1-2 lt olarak kullanıyorum. Sıcak havalarda cok dıkkatlı kullanılması gereklı, bıtkı yapraklarını cok yakar. En ıyı verımı yagmurlu havalarda gubreleme verıyor. Hatırladıgım kadarı ılede asırı azotlama bıtkının hastalıklara ve boceklere karsı olan dırencını dusuruyor. |
Gübreci komşumun önerisiyle toz azot aldım, 30 kg. azotu attığım yer yaklaşık 600-700 m.kare yer.
|
Alıntı:
Mesela benim programında azot 2 lt yazar ama bitkinin azot ihtiyacı yoksa vermem. Azot versem bile alacağı miktar fazla olmaz. Aksine bitki daha çok boylanmaya başlar. |
Belirtiler yoktu, geçen sene hiç fenni gübre vermemiştim, bu sene de hepsi tam tekmil olsun istedim. Arkadaş, aslında belirti yoksa gerek yok ama istersen az miktar vereyim diyerek elindeki yarıdan fazla gübre çuvalını verdi. Diğer sebzelerde kadife ve ayçiçeklerindeki yanık belirtileri yok. Aslında ayçieklerinde de sadece karık başındaki beş-altı çiçekte sorun var. Neyse öğrenecez zamanla :) Seneye nasip olursa çeşit ve yer olarak daha az ürün ekip daha özenli ve az uğraşla ürün yetiştirme niyetim var. Bu sene sırık domateslerde elleyemediğim beş-altı kök kaldı yerlerde sürünüyorlar :p O kadar çok taze fasulye ektik ki maşallah hepsi de çıkınca aralarında zar-zor dolaşıp topladığımız ürünleri poşet poşet dağıtacak eş-dost arıyoruz. Böylesi de güzel ama biz yoruluyoruz ve ürünlerin hepsine yetemiyoruz.
|
Barbunya
Alıntı:
|
Sayın İsmail Kuzucu bahçedeki toprağın sertliğini azaltmak için ne önerirsiniz acaba? Bu kış, kül ve yaptığım kuru bitkilerden kompost atacağım. Bahara kadar hem yumuşatmak hem de beslemek adına başka neler yapabilirim sizce? Bana bir fikir verebilir misiniz?
|
Alıntı:
Bu sene fasulyeler cok verımlı ve kalıtelı oldu, havalardan sanırım. Satmayada yettı dagıtmayada. |
Alıntı:
Kısa donem oldugu ıcın sırık ısı bıraz daha zor olur gıbıme gelıyor. Barbunyada degılde fasulyede sırık olan cesıtlerı daha cok soran oluyor. |
İsmail Bey Merhaba...
Yaşınız 25...bunları nasıl öğrendiniz ? Kitap...web...nasıl aklınızda tutuyorsunuz hepsini ? Örneğin bir üye bir bitki hakkında soruyor...siz (atıyorum) " 14-10-14 sıvı gübre atın " diyorsunuz... Ortak bir noktamı var bitkilerde...ya da bir yere not etmemi var.... İlaçlama ve gübreleme programı diyorsunuz...bu program nedir... belki yüz çeşit sebze yetiştiriyorsunuz ; Bunların gübre zamanıydı...ilaç zamanıydı...o gübre değilde...şu gübre kullanayım gibi...bunlar hep hafızadamı ? Bitkilerin dili nedir ? " Bitkilerin isteklerine göre gübreliyorum " diyorsunuz... Bir kaç yerde ufak bahsetmişsiniz...bunları vakit olunca toparlayabilirmiyiz... Şu olursa azot...şu olursa kalsiyum gibi.... Bahçe toprağına perlit katılırmı...sizin bahçede rastlamadım gibi... vermikulit kullanıyormusunuz ? Çok oldu ise bağışlayın.... Vaktiniz olduğunda cevaplarsınız.... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025