agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33546.htm)

sinbas 24-11-2015 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422513)
Geçen sene bu haftalarda son kabakları toplamıştık. Bu sene ürünler hâlâ 1. sınıf olarak devam ediyor..

Eklenti 586605

Eklenti 586606

Eklenti 586608

Eklenti 586609

Sizce bunun bir açıklaması var mı?
Tohumun cinsinde, Ekim zamanında,Toprakta, Suda ve bulunduğu ortam da Geçen sene ile bu sene arasında her hangi bir değişiklik yaptınız mı?

İsmail Kuzucu 25-11-2015 08:19

Havalar hiç soğumadığı için büyümeleri devam ediyor. Şimdiye kadar kadar - dereceleri görmemiz gerekliydi.

Bahçede her yer yeşil durumda, patlıcanlar dahi yeni filizler sürüyor. İnşallah soğuk yine direk gelmez.

(Özel mesajınızı için cevap vereyim, dediğinizi yapmak gerekli. Zorda birşey değil gibi.)

İsmail Kuzucu 25-11-2015 08:23

1 Eklenti(ler)
Birazda dağınıklık paylaşmak gerekli, yazdan kalan yerlerde çok temizlik işi var. :D

Eklenti 586652

İsmail Kuzucu 26-11-2015 19:39

1 Eklenti(ler)
Seraya hazırlık çalışmaları, bu sera diğerlerine göre çok yüksek olacak.


Eklenti 586786

yenikentli 26-11-2015 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422851)
Seraya hazırlık çalışmaları, bu sera diğerlerine göre çok yüksek olacak.


Eklenti 586786


ismail kardesim kolay gelsin bizlerinde sera yapmak istediğimizde nasıl yol izlememiz gerektiği acısından.Kullanılan malzemeler yapılan işcilik ve maliyet konusunda bilgilendirirsen sevinirim...

İsmail Kuzucu 27-11-2015 08:02

Bu demirleri 2. el olarak aldığımız için kurulum maliyeti ucuza gelecek. 26,5 * 8 metrelik sera için toplam maliyet 2-2,5 bin liralık olacak gibi. (Ek borular ve 36 aylık katkılı örtü.)

Ek borular alındığı zaman daha net bilgiler yazabilirim. Boru fiyatlarıda şimdilerde ucuzladı sera yapacaklar maliyeti düşürebilir.

sinbas 27-11-2015 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422896)
Bu demirleri 2. el olarak aldığımız için kurulum maliyeti ucuza gelecek. 26,5 * 8 metrelik sera için toplam maliyet 2-2,5 bin liralık olacak gibi. (Ek borular ve 36 aylık katkılı örtü.)

Ek borular alındığı zaman daha net bilgiler yazabilirim. Boru fiyatlarıda şimdilerde ucuzladı sera yapacaklar maliyeti düşürebilir.


İsmail bey 26,5 * 8 boy ve en olarak düşünürsek bunun yüksekliği ne olacak.

Bu yüksek serada ne üretmeyi düşünüyorsunuz.

yenikentli 27-11-2015 14:52

sanirim uzunluk 26.5 genislik 8 metre toplamda 210 m2 lik sera yukseklik 3 metre var galiba ikinbi el olarak ne kadara aldiniz kaclik borular kullanilmis.

İsmail Kuzucu 27-11-2015 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1422902)
İsmail bey 26,5 * 8 boy ve en olarak düşünürsek bunun yüksekliği ne olacak.

Bu yüksek serada ne üretmeyi düşünüyorsunuz.


Bugün en oranını ölçtüm 8,5 geldi. Boy zaten tüm seralarda 26,5 olarak ayarlı.

Yükseklik 3,5-4 m arası, ancak bunun ayarı değişebilir. Ayaklar biraz daha aşağı veya yukarı olacak şekilde değişecek. (Orta kısımlara destek koyarsak yükseklikte değişecek.)

İlk başta 2500 adet marul ekilecek. Daha sonra zamana göre fasulye veya hıyar ekimi yapılacak.

İsmail Kuzucu 27-11-2015 17:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenikentli (Mesaj 1422940)
sanirim uzunluk 26.5 genislik 8 metre toplamda 210 m2 lik sera yukseklik 3 metre var galiba ikinbi el olarak ne kadara aldiniz kaclik borular kullanilmis.

Diğer sera gibi bu serada 225 m2 civarı gelecek. Toplam 7 adet çember, ayakları üst alandaki boruları ve pencere için sistemi 500 liraya aldım. 1lik (tam emin değilim) galvaniz borulardan çift sıra yapılmış. 1 çember için 4 boy boru kullanılmış. Bu borular ayakların içine ve üzerindeki demire bağlanıyor.

Yaptırmaya kalksak en az 3 bin liralık masraf çıkardı. İyi denk geldidiyebilirim.

İsmail Kuzucu 27-11-2015 18:23

1 Eklenti(ler)
Bereketin bereketi olsa gerek.


Eklenti 586837

sinbas 27-11-2015 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1422972)
Bereketin bereketi olsa gerek.


Eklenti 586837

Dünyanın en güzel meyvesi desem abartı olmaz, aynı şehirde olsaydık sanırım baş müşteriniz ben olurdum. :D

İsmail Kuzucu 28-11-2015 15:48

1 Eklenti(ler)
2 yeni çeşit sırık şeker fasulye.. Taze iken yeşil renkli olan meyveler, tane yaptıkça barbunya rengini alıyor. (Tohumlar etkinlik paylaşım alanına eklenmiştir.)

Eklenti 586964

TCM 28-11-2015 17:27

Lezzet ve verim açısından nasıllar? Beyaz barbunya dediğiniz benim de iki yıldır paylaştığım İspir in şeker fasulyesine benziyor?

İsmail Kuzucu 28-11-2015 17:44

Taze iken lezzeti güzeldi, tane olarak pişirmediğimiz için bişey diyemeceğim. :)

Verim konusuna gelince çok geç ekmemize rağmen çok iyi çiçeklenme ve meyve tutumu oldu. Serada sırık olarak düşündük, mart ayında kısmetse serada deneyeceğiz.

Beyaz barbunya dediğim ayrı bir cins. O cins bodur bir çeşitti. (Her dönem kabuğu barbunya renginde.)

Bu sırık olan çeşit ve taze iken kabuğu yeşil olarak duruyor. Taneler oluştuğu zaman yeşil kabuklar barbunya cinsine dönüyor.

TCM 28-11-2015 18:10

"Tane olarak pişirmedik" derken mor olanı taze fasulye gibi komple pişirip mi yediniz?

İsmail Kuzucu 28-11-2015 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1423132)
"Tane olarak pişirmedik" derken mor olanı taze fasulye gibi komple pişirip mi yediniz?

Taze iken zaten diğer fasulyeler yeşil olarak pişiriliyor. Diğer taze fasulyelerden farkı geniş olması.

Barbunya gibi renklenmesi tohumlar olgunlaşınca oluyor.

Taze iken olan fotoğrafı arıyorum, o zaman daha iyi olacak sanırım. :)

İsmail Kuzucu 28-11-2015 19:23

2 Eklenti(ler)
Beyaz olan fasulye.
Eklenti 587001


Mor olan fasulye.
Eklenti 587002

Güler 28-11-2015 19:51

Dayanamadım ben burada araya gireceğim.
Sevgili TCM, sağ taraftaki beyaz renkli sırık şeker'den yaptığım etli kuru fasulyenin tadını anlatamam, mümkün değil. O kadar lezzetli ki, İspir'e fark atar.
Ben onu taze tazeyken hiç ıslatmadan 7-8 dakika haşlayıp pişiriyorum. Kabukları İspir'e nazaran daha ince ve mükemmel bir lezzet.
Derin dondurucuya birkaç paket depoladım, daha çok bulabilseydim onları da dondururdum ama buladım.

İsmail Kuzucu 28-11-2015 20:01

Bildiğim kadarı ile bu fasulye çeşidi önceden çok ekilirmiş. Sonradan fazla eken olmamış. (Sırık olarak.)

Birde bu çeşidin oturak barbunya cinsi var. Bu sene onu ilk defa denedik, harika bir lezzeti var. Sütlü kilosunu 10 liraya sattık, çoğu kişide dolaba koymak için aldı.

Bana kalırsa bu oturak çeşitte sizin beğendiğiniz fasulyeden üretilmiş. (O fasulye ve barbunya karışımı.)

TCM 28-11-2015 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1423160)
Dayanamadım ben burada araya gireceğim.
Sevgili TCM, sağ taraftaki beyaz renkli sırık şeker'den yaptığım etli kuru fasulyenin tadını anlatamam, mümkün değil. O kadar lezzetli ki, İspir'e fark atar.
Ben onu taze tazeyken hiç ıslatmadan 7-8 dakika haşlayıp pişiriyorum. Kabukları İspir'e nazaran daha ince ve mükemmel bir lezzet.
Derin dondurucuya birkaç paket depoladım, daha çok bulabilseydim onları da dondururdum ama buladım.

Hep böyle yapıyorsunuz siz; 'közlediğim kestaneler şöyleydi', 'patlattığım mısırlar böyleydi', 'bi nar yedim tadıydı, suyuydu'...Şimdide 'etli kuru fasulye'... Ben buraya hanımın yaptığı Marina di Chioggia Bal Kabağı tatlısının resmini koyuyor muyum, üzerindeki kırılmış cevizin, serptiğim hindistancevizinin, hele ki yaptığım yoğurdun üzerindeki kaymağı da eklediğimde oluşan mükemmel lezzetten bahsediyor muyum.

Bi karar verin; taze fasulyeydi, barbunyaydı, şimdi de kuru fasulyeye çevirdiniz. Lezzetinden bahsettiğiniz bu beyaz barbunya http://www.agaclar.net/forum/1419587-post34.htm değil di mi? Üst resimde mor ile yanyana duran arkadaştan bahsediyorsunuz. Ona göre talep edip, İsmail Beyden biraz fazla göndermesi için torpil talep edecem.

sevgihoca 28-11-2015 22:23

:p:p:p

İsmail Kuzucu 28-11-2015 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1423172)
Hep böyle yapıyorsunuz siz; 'közlediğim kestaneler şöyleydi', 'patlattığım mısırlar böyleydi', 'bi nar yedim tadıydı, suyuydu'...Şimdide 'etli kuru fasulye'... Ben buraya hanımın yaptığı Marina di Chioggia Bal Kabağı tatlısının resmini koyuyor muyum, üzerindeki kırılmış cevizin, serptiğim hindistancevizinin, hele ki yaptığım yoğurdun üzerindeki kaymağı da eklediğimde oluşan mükemmel lezzetten bahsediyor muyum.

Bi karar verin; taze fasulyeydi, barbunyaydı, şimdi de kuru fasulyeye çevirdiniz. Lezzetinden bahsettiğiniz bu beyaz barbunya http://www.agaclar.net/forum/1419587-post34.htm değil di mi? Üst resimde mor ile yanyana duran arkadaştan bahsediyorsunuz. Ona göre talep edip, İsmail Beyden biraz fazla göndermesi için torpil talep edecem.

Bu iyiydi. :p :p

Buradaki sırık herkesin pazarda sorduğu çeşit. Taze olarakta satılıyor.

Sizin verdiğiniz linkteki oturak olan çeşit. Bence her ikisinide deneyin.

sevgihoca 28-11-2015 22:37

İçim bayıldı TCM:p barbunya mı,fasulye mi,oturak mı?Kafam karmakarışık oldu:(.Bence de ikisini de alın deneyin.:mad:

İsmail Kuzucu 29-11-2015 17:28

2 Eklenti(ler)
Sezon sonu temizliği. :)

Eklenti 587079

Eklenti 587080

A_NOMAD 29-11-2015 18:46

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1423281)
Sezon sonu temizliği. :)...

Bu arkadaşı ben mekanik bir 'velociraptor'e benzettim ama gerçekte nedir acaba? :rolleyes: :D

Eklenti 587081

yenikentli123 29-11-2015 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1423281)
Sezon sonu temizliği. :)

Eklenti 587079

Eklenti 587080

Sn. Kuzucu bu makina benzinli aman diyim su kaçırma uğraşır durursun...:)Bizim bi arkadaş 0 alıyo bunlardan satan adam tembihliyor abi yağ yok bunda sakın calıştırma diye tmm diyo varıyor bahçeye makinayı indirip gidiyor yağ almaya tabi o ara babasına demiyor calıştırma diye babası calıştırıyor 5 dk içinde makina kilitliyor.Babasıda bozuk makinayı alıp gelmişsin diye bi dünya fırca atıyor baya uğraşmıştı o zaman :D

İsmail Kuzucu 29-11-2015 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1423286)
Bu arkadaşı ben mekanik bir 'velociraptor'e benzettim ama gerçekte nedir acaba? :rolleyes: :D

Eklenti 587081

Biz kısaca canavar adını koymuştuk. :D Sizinki tam ad olmuş. ;)

Bizim bahçenin çapalama işleri bu makineyle yapılıyor. Çinliler sağlam makine yapmış, tebrik etmek gerekli. Toplamda bir defada 1,50 metrelik alan sürümü yapıyor.

Değişik aparatlar takılarak, su motoru veya ot biçme özelliği olabiliyor. Arkasına römork takılabiliyor ve ilaçlama için ayar yapılabiliyor.

İsmail Kuzucu 29-11-2015 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenikentli123 (Mesaj 1423296)
Sn. Kuzucu bu makina benzinli aman diyim su kaçırma uğraşır durursun...:)Bizim bi arkadaş 0 alıyo bunlardan satan adam tembihliyor abi yağ yok bunda sakın calıştırma diye tmm diyo varıyor bahçeye makinayı indirip gidiyor yağ almaya tabi o ara babasına demiyor calıştırma diye babası calıştırıyor 5 dk içinde makina kilitliyor.Babasıda bozuk makinayı alıp gelmişsin diye bi dünya fırca atıyor baya uğraşmıştı o zaman :D

Bu yeni model olanlardan dizel ile çalışıyor. :) Mazotu koklayıp kullanıyor sanki.

1 gece sağanak yağmur altında kaldı. Bende içeri alayım dedim, yan komşumuz var çalışmaz o motor dedi. Motorda inada binmiş gibi 1 defa çalışmaz mı. :D İyi gülmüştüm o zaman.

Babası haklı ama yağ göstergesi koysalar kötü olmazdı ama. :p

İsmail Kuzucu 29-11-2015 22:04

5 Eklenti(ler)
Yeşilliklerrr.. Roka ve dereotları. :)

Eklenti 587093

Eklenti 587094

Eklenti 587095

Eklenti 587096

Eklenti 587097

İsmail Kuzucu 29-11-2015 22:25

2 Eklenti(ler)
Yeşil gübreleme, her türlü kârlı..

Eklenti 587100

Eklenti 587101

sinbas 30-11-2015 00:13

İsmail bey bugün pazardan aldığım cennet hurmalarında , siyah pasa benzer lekeler var ve bu lekelerin meyve içine doğru inildiğinde koyu kahve siyaha yakın 2-4 mm lik sert kitleler oluştuğunu gördüm sizce bu nedir?
Akdeniz Meyve Sineği (Ceratitis capitata) veya Trabzon Hurması Meyve Güvesi (Stathmopoda masinissa)'nin marifeti olabilir mi?

Fakat aşağıda ki belirtilere benzemiyor du.

" Akdeniz Meyve Sineği (Ceratitis capitata)
23
Trabzon hurmasında en yaygın olarak görülen zararlıdır. Zararlı Kışı toprakta pupa döneminde geçirmektedir. İklim koşullarına göre İlkbahar sonu ya da Yaz başında ergin olarak çıkar. Erginler balımsı maddeler ile beslenir ve yumurtalarını meyve içine bırakırlar. Meyve içindeki yumurtalar larva haline dönüşür ve meyve içinde beslenerek gelişmelerini tamamlarlar.

Gelişmelerini tamamlayan larvalar toprak altında pupa olurlar. Zararlının meyvede oluşturduğu simptomlar yumurtaların bırakıldığı kısımlarda yumuşama ve çöküntünün olmasıdır. Daha sonra bu kısımda kahverengi leke oluşur.

Lekenin etrafı açık renk alır. Zararı azaltmak için zarar görmüş meyveler toplanır ve yakılarak yok edilir. Ayrıca etkili doğal düşmanları da bulunmaktadır. Bu zararlıya karşı kısmi yem dal ilaçlaması yapılmaktadır. Bunun için eylül - ekimde meyveler renklendiğinde kullanılan tuzaklara erginlerin ilk gelişiyle birlikte ilaçlamaya başlanır ve birer sıra atlanarak ağaçların güney - doğu bölgelerine uygulama yapılır (Tuzcu ve Yıldırım, 2000)."

"Trabzon Hurması Meyve Güvesi (Stathmopoda masinissa) Trabzon hurmasında etkili olan zararlılardan birisidir. Larvaları gözler, sürgünler ve meyveler üzerinde zarar oluşturur. Yumurtalarını yaz başında meyvelerin sap ve kaliksi üzerine bırakır. Kurtçuklar meyve içine girer ve meyvelerin erken olgunlaşmasına ve daha sonrada dökülmelerine neden olur (Kitagawa ve Glucina, 1984)."

yenikentli123 30-11-2015 14:19

sn kuzucu bugun boru fiyatlarini arastirdim 2.6 et kalinligi 3/4 luk 26 mm diye tabir edilen boru metre fiyati 3.50 galvanizli olan 5 tl civarinda genelde 1 boy 6 metre 8 boy en 3 metre yukseklik icin kac metre boru lazim yarim ay sekline getirmek icin. tskler

İsmail Kuzucu 30-11-2015 18:32

Sn sinbas leke varsa büyük ihtimal sinektendir. Çünkü fazla zararlısı olmayan bir bitki.

Sinek yavrusu olgun olmayan meyve ile beslendiyse bitkide bu delikleri kapatmak için kendini yenilemeye çalışmış olabilir.

İsmail Kuzucu 30-11-2015 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenikentli123 (Mesaj 1423449)
sn kuzucu bugun boru fiyatlarini arastirdim 2.6 et kalinligi 3/4 luk 26 mm diye tabir edilen boru metre fiyati 3.50 galvanizli olan 5 tl civarinda genelde 1 boy 6 metre 8 boy en 3 metre yukseklik icin kac metre boru lazim yarim ay sekline getirmek icin. tskler

Son kısmı açıklar mısınız?
Alıntı:

1 boy 6 metre 8 boy en 3 metre yukseklik icin kac metre boru lazim yarim ay sekline getirmek icin.
Bizim tünel seralar en 4 metre, yükseklik 3 metre toplamda boru uzunluğu 8 metre geliyor.

sinbas 03-12-2015 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1423330)

Son iki resimdeki yeşillik ilgimi çekti tanıyamadım.. sanki üzerinde çiçeklerde var.
Havuç desem havuç değil, dereotu hiç değil sanki Erzurum yöresinin Tuzotuna da benziyor.
Bilemedim...

Not: Resimleri yüklemeden önce resmin adını bitkinin adı olarak belirlersek örneğin: maydanoz33, roka41 gibi isimler verirsek(yani kaçıncı maydanoz resmi) google den aramalarda kolayca bulanacağı gibi, benim gibi acemiler de yukarıda ki bu yeşillik nedir diye sormaz. :) üzerine imleci getirdiği anda bitkinin adı belirir.
Kolay gelsin.

İsmail Kuzucu 03-12-2015 19:08

2 Eklenti(ler)
Solucan gübresi için üretim alanı temizlendi. İçeriden dünya kadar destekler çıktı. Çapa motoru ile yüksek kısmı alıp silindir ile düzleme yaptım.

Yarın kum ve çimento gelecek. Buraya beton atacağız. Bu odaya bir kapı daha eklenip yan odaya çıkması sağlanacak. O odada ise solucanlar için mamalar hazırlanacak. Kış gelene kadar bu alana bayağı hayvansal gübre koyulacak.

Eklenti 587621

Eklenti 587622

İsmail Kuzucu 03-12-2015 20:11

Sayfanın 10000. beğenisi Sn A_NOMAD'tan gelmiş. :rolleyes:

İsmail Kuzucu 03-12-2015 20:24

2 Eklenti(ler)
Bodur güller yerlerini çok sevmiş olsa gerek hiç çiçekleri eksik olmuyor.

Eklenti 587628

Eklenti 587629

A_NOMAD 03-12-2015 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1424219)
Sayfanın 10000. beğenisi Sn A_NOMAD'tan gelmiş. :rolleyes:

Ödül ne peki? :rolleyes: :D


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025