![]() |
1 Eklenti(ler)
Domates ekimi için düşündüğümüz sera alanı. Yaklaşık olarak 120-130 m2lik bir alan, 6 sıralı bir dikimde 312 adet fide alıyor.
Eklenti 529248 |
1 Eklenti(ler)
Kış aylarında kullandığımız ürünler; Yosun içerikli toprak düzenleyici, Bakır nitrat çözeltisi, Yayıcı ve yapıştırı, Potasyum gübre çözeltisi..
Eklenti 529344 |
5 Eklenti(ler)
14 Aralık 2014 üretime devam. :)
Eklenti 529466 Eklenti 529467 Eklenti 529468 Eklenti 529469 Eklenti 529470 |
5 Eklenti(ler)
Seradan görüntüler ve gübreler. Gübreleme sezon boyunca 3 defa yapılacak. Toplam gübre miktarı ise 1500 marul için 300 ml.
Eklenti 529806 Eklenti 529807 Eklenti 529808 Eklenti 529809 Eklenti 529810 |
Sayın Kuzucu. Hepsi çok güzel.
Salatalıkların olduğu serada soba yakıyor musun? |
Sayın kursun, ilginiz için teşekkür ederim.
Şu anlık bir ısıtma yok. Ocak ayının 2. haftasına kadar aşırı soğuklar yok gibi. -2, -3 dereceye kadar fidelerde hiçbir sorun olmadı. Kasım ayının ilk haftasındaki donda sağlam kaldılar. Sera örtüsü kesinlikle durumu çok etkiliyor. Pahalıda olsa kalite örtü almak gerekli. Gübrelemeninde etkisi var gibi. Ocak sonu zaten bu seraya tohum ekimi yapacağımız, fazla masrafa gerek yok. Seneye daha erken ekim yapıp, daha uzun süre verim almayı düşünüyorum. |
Teşekkür ederim, sayın Kuzucu.
Benim 6 metre kare yüksekliği 2 metre hobi seram var. Naylonu 36 aylık sera naylonu. Bu serada seninle aynı tarihte eksem yetişir mi? Gebzedeyim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Aralık ayının son haftasına geldik, 1 gübreleme ile patlıcanlar harekete geçti. İkinci gübreleme ise bugün yapıldı, bakalım sonuç ne olacak. :p
Eklenti 529951 |
Sevgili İsmail maşallah maşallah.
Kaç gecedir sayfanı gezerken hep aklımda; hani diyorlar ya sebzeyi de, meyveyi de mevsiminde yiyin. Pazara gidiyorum patlıcanlar, domatesler, biberler, salatalıklar sanki yaz mevsimindeyiz. Alsak bir dert, almasak bir dert. Bilirkişi olarak bir aydınlatsan, fikir versen?.. |
Alıntı:
Herşey mevsiminde yenmesi gerekliyse yazın toplanan bir elmayı neden kışın yemek zorunda kalıyoruz. (Yazın yediğimiz elmalar 2. sınıf ürünlerdir.) Kışlık olan lahana neden haziran ayından itibaren raflarda yerini alıyor. Yazlık olan kırmızı pancar neden kışın daha çok satılıyor. Hep dengeli beslenme derler ama kışın portakal, kereviz, balık önerirler. Diğer besinler ne olacak? Şuan seramda hıyar ve kabak bitkisi var. Yazın kullanılan gübrenin aynısı 4/1 oranında kullanılıyor. Hiç bir ilaçlama yapılmıyor. Bu ürünlerin nesi zararlı olabilir ki. Diğer üreticilerinde kullandığı ürünler farklı değildir. Bitkinin istediği gübreleri vermek zorundadırlar. İlaçlama konusu ayrı ******, illa kullanan vardır. Kalıntı olma ihtimali ülkemizde malesef var, güvendiğiniz yerden ürünleri almak en iyisi. Birde şu durum var ki en çok övdüğümüz konudur. Köylü ürünleri doğaldır. Malesef oda artık yalan oldu. Gereksiz yere toprağa dünya gübre atan, ilaçlama yapıp süresi dolmadan ertesi gün pazar mal çıkaran, köy tavuğu yumurtası diye marketten aldığı yumurtaları satan insanlar gördüm. Bir türlü bilinçli olamıyoruz. Son olarak 1 liralık maldan 1 kilo alacağınıza 2 liralık maldan yarım kilo alım. O fiyat farkının mutlaka bir sebebi vardır. (Kalite - Tat) |
:) Teşekkür ediyorum, sağolasın. Yani ben dolmalık biber, salatalık, domates alabilirim. :) Sağool...
|
3 Eklenti(ler)
|
Biberiye mi, gevşek yeri bulunca iyi kök yapmışlar.
|
Evet biberiye :) Açıklama yazmayı unutmuşum. Tutma oranını bilmediğim için direk harca dikim yapmıştım. %99 oranında tutma olunca hepsini saksıya aldım. Köylülerden 3 demet almıştım 150yi geçik çelik çıktı.
|
2 Eklenti(ler)
|
:) Yumak çok güzelmiş, kardeşleri nerede sevgili İsmail...
|
Nasıl da sevimliymiş Cony! Tam ısırmalık! (Artık kim kimi ısırır bilinmez :D )
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yarın da adaçayı çeliklerini dikeceğim, bakalım sonuç ne olacak. |
1 Eklenti(ler)
Çeliklerin dal yaşına göre köklenme oranları. Genç çelikler daha çok kök yapmasına rağmen, yan dalları hemen gelişme göstermez. Yaşlı çelikler çabuk köklenlemez ama hemen yan dallara verim yapar.
Eklenti 530463 |
3 Eklenti(ler)
Adaçağı çelikleri.
Çelikler 10-15 cm olacak şekilde son gözün altından 1 cm olacak şekilde kesildi. Saksılara torf ve perlit karışımı konulduktan sonra çubuk ile delikler açıldı. Daha sonra yapılan çelikler deliklere koyulup kenarları bastırıldı. Son olarak az miktarda sulama işlemi yapıldı. Havalar soğuduğu için köklenme 1,5 ayda anca olur sanırım. Eklenti 530483 Eklenti 530484 Eklenti 530485 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kabaklar iple beraber yükselmeye başladı. Geçen hafta ilk hasatı yapmıştık. Eylül ayında ekim yapılırsa marul üretimine ek ürün olarak yetişecek gibi.
Eklenti 530637 Eklenti 530638 Eklenti 530639 Eklenti 530640 Eklenti 530641 |
3 Eklenti(ler)
Ve tohum ekimleri başlar. Haseki küpesi tohumları ekildi, ocak ayıyla birlikte domates, biber ve patlıcan tohumları ekilmeye başlanacak..
Eklenti 530642 Eklenti 530643 Eklenti 530644 |
Sevgili İsmail haydi rastgelsin inşallah!..
İlk fotoğraf tohumun atılmış hali, ikinci de üzeri kapanmış hali mi? Baktım baktım çözemedim en iyisi yine her zamanki gibi sormak dedim... Ve ben ayrıca Cony'nin kardeşlerini de merak ediyorum. :o Eğer mümkün ise?.. |
Domatese aşı yapıyor musunuz?
|
Alıntı:
Tabi ki en kısa zamanda ekleyeceğim. Hiç birbirlerine benzemiyorlar bile :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025