![]() |
Selam sayın aysis bahçeniz tek kelimeyle muhteşem, ellerinize sağlık darısı benim yeni kuramaya çalıştığım bahçemin başına olur inşallah, sağlık sıhat içinde sevdiklerinizle baraber yaşayın, Birda kırmızı lahanadan turşu yapmışınız ben ilk defa gördüm tek başına kırmızı lahana turşusunu, turşuya renk katsın diye biraz katarlar içine ama böyle tek başına sizde gördüm ilgimi çekti
|
Sevgili aysis çiçekler, sebzeler, meyveler; kısaca bahçeniz çok güzel. Şimdiden böyle renkli, ilerleyen günlerde kimbilir daha da nasıl güzelleşecek... Daha aralık ayında diktiğiniz, bahçenizde benim favorim godetyalarınız var inşallah!..
Rastgelsin, emeklerinize sağlık... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Lahana turşusuna gelince; biz bu turşuyu seviyoruz. Her salatanın kenarına bir tutam bu turşudan koyuyorum. Eşim çok seviyor. Kırmızı renkli olduğu için antioksidan mış. Zaten bolca tüketmemiz gerekiyor. Lahana turşusundan sonra dün akşam kırmızı pancar turşusu da yaptım. Yazın iyi olacak. |
Teşekkürler Yenigine çalışıyoruz. Bakalım. Olacak inşallah.
|
sayfanız hayırlı olsun bereketli ürünler dilerim
|
Teşekkürler hasretim5861 orada geçirdiğim mutlu saatlere bir ortak aradım işte bu sayfadayım.
|
5 Eklenti(ler)
29.03.2014 günü bahçeye gittiğimizde hava muhteşemdi. Sitede bizden başka kimse yoktu. O gün yaşadıklarımızı anca bu gün yazabiliyorum. Affedin.
Eşim bahçeyi biraz daha çapaladı ve fasulyeleri diktik. 2014 senesinin ilk sebzesi barbunya fasulye yer fasulyesi ve sırık fasulyesi olarak dikilmiş oldu böylece. Eklenti 480476 Eklenti 480477 Çileklerimi dolaşırken bir baktım çileklerin bir yüzü kızarmış. Tadına baktığımda çarşıdan alınan ile alasının olmadığı, tat ve lezzet bakımında tam olmamış olmasına rağmen çok üstün olduğunu iftiharla gördüm. Eklenti 480478 Eklenti 480479 |
5 Eklenti(ler)
Ama çileklerimi bir şey yiyiyor ne olduğunu anlayamadım. İşte yenmiş birkaç çilek resmi.
Eklenti 480480 Eklenti 480482 Eklenti 480483 Eriklerim tutmuş irileşmeye başlamış. Eklenti 480484 Eklenti 480485 |
4 Eklenti(ler)
Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek acaba.;)
Eklenti 480486 Zeytinlerim de çok çiçek var. Eklenti 480487 Erkenci şeftalilerim tamamen çiçeklenmiş. İnşallah bu yıl hastalanmazlar. Eklenti 480488 Eklenti 480489 |
5 Eklenti(ler)
Clematisimde kocaman bir tomurcuk var tahminim katmerli eflatun olan clematis bu. Bakalım ne çıkacak.
Eklenti 480493 Leylaklarım açmaya başlamış. Eklenti 480494 Eklenti 480495 Geçen seneden kalan petunyalar nasıl güzel açmışlar misler gibi kokuyorlar. Eklenti 480496 Haseki küpelerim de açmış. Bende sadece bu rengi var bunu çoğaltıp değişik renkli küpeler almak istiyorum. Eklenti 480500 |
5 Eklenti(ler)
Bahçemin kuytu bir köşesine geçen yıl gala dikmiştim. Bütün yıl bekledim açmadı. Bu sene bir baktım hem de iki çiçeği var. Beni nasıl mutlu etti anlatamam. Sarı turuncu ve kırmızı gala çiçekleri de aldım ama onlar daha çimlenmedi. Keşke hepsi ayni anda açmış olsaydı.
Eklenti 480502 Eklenti 480503 Garzanyalarım çok neşeli bu sene çok iri ve güzel açtılar. Eklenti 480504 Eklenti 480505 Eklenti 480506 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 480507
Eklenti 480508 Havanın güzelliği beni hep dışarılarda dolaşmaya itti. Siteyi şöyle bir dolaşayım bakalım komşuların çiçekleri nasıl dedim. İşte birkaç örnek. Eklenti 480509 Eklenti 480510 Eklenti 480511 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
sevgili aysis, bahçen çok güzel.çiçekleriniz sebzeleriniz maşallah seyrine ve tadına doyum olmuyordur.ama sayfanızda öyle tatlı bir şekercik gördüm ki kırk bin kere maşallah.allah analı babalı büyütsün.şansı açık sağlıklı uzun ömürlü,hayırlı olsun.en değeli çiçeğiniz torununuz.olduğuna hiç şüphem yok. sevgilerimle... çiçekleriniz hiç eksilmesin.
|
Sağ olun Sevgili münevver torunlar iki oldu. İkinci bu yıl 1 yaşında maşallah Allah herkese versin onlar bir yana çiçeklerim öbür yana hiç birinden vazgeçemem.
Allah bizi çiçeksiz bırakmasın. |
Sn.aysis; Bahçenizi tesadüfen selluka tohumu paylaşımı bölümünden keşfettim, tek tek tüm çalışmalarınızı büyük bir keyif alarak izledim, bahçenize bir girdim çıkmak mümkün değil takıldım kaldım, neler yokki sebzesinden meyvesine, çiçekler ona keza verdiğiniz emeklere değmiş hepsine ve size maşallah diyeyim, ayrıca torunlarınız çok şekerler, allah bağışlasın.
İyiki bahçenizde uzun bir gezinti yapmışım gerçekten terapi gibi, sizi yürekten kutlarım yeni gelişmeleri şimdiden merak ediyorum. Bahçenizin keyfini tadını mutlulukla çıkartırsınız inşallah. Herşey gönlünüzce olsun, esenlikler dilerim... |
Beğendiğinize çok sevindim milaca2010 kaç yıldır emek veriyoruz. Ama ben çalışıyordum ancak hafta sonları gidebiliyorduk. Bir de yıllık izinlerde. Bu yıl emekli oldum bahçeye daha faza vakit ayırabildik. Dediğiniz gibi bizim için de terapi oluyor.
Bazen keşke daha önce emekli olsaydım diyorum. |
Hepsi harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Çileklerinizi yiyen sümüklü böceklerdir, çok severler çileği. Onlar için yemesi kolay bir meyve. Genelde akşam olunca çıktıkları için gündüz gözüyle pek göremezsiniz. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu hafta bahçedeydik üç gün içinde bahçenin tamamı bellendi tırmıklandı, arıklar açıldı, damlamalar çekildi ve ev de bütün kış gözünün içine baka baka yetiştirdiğimiz fideler yerlerine yerleştirildi. Eşimle bebaber canımız çıktı hastayız. İzmir deki evde yatıyoruz. Artık yaşlanıyoruz galiba bu kadar iş bize vız gelirdi. Artık olmuyor galiba..
Eklenti 483635 Eklenti 483636 Eklenti 483637 Beyaz ve kırmızı kirazlarımız ilk kez açtılar. Çiçekleri gerçekten çok güzel. Eklenti 483638 Eklenti 483639 |
3 Eklenti(ler)
|
Gerçekten çok güzel emeğiniza sağlık Allah bol ürünler versin
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba Sn. Aysis,
Bahçe işleriniz başlamış, şimdiden hayırlı hasatlar dilerim. Bahçenizde dikkatimi çeken kış sebzeleri oldu. İstanbul'a göre İzmir'in daha yumuşak hava şartlarına sahip olmasına rağmen çok güzel ürünler yetiştirmişsiniz. Kışı daha çok seven bu ürünleri ben bu kış İstanbul'da yetiştiremedim maalesef. Başarılı olamamamı acaba tohumdan kaynaklı mı diye düşünmeye başladım. Brokoli hasadı yaptım fakat çok tatmin edici değildi. Karnabahar ve lahanalarım ise göbek bağlamadı. Eklenti 485185 Eklenti 485186 Resimdeki ürünlerinizin cinsi nedir acaba? Mümkünse öğrenebilir miyim? |
Sayın Bahçeden bu ürünler inanmayacaksiniz ama tesadüfen oldular bildigimizden değil. Kış sebzelerini tohumdan yetistirecek yerimiz yok bshce çok küçük zaten. Fideleri izmir in ilcesi menderes pazarindan almıştım. Orası tarımla uğraşıyor. Fideleri de üreticiden aldım zaten. Cinsini bilmiyorum.
Biz olabildiğince iyi keçi gübresi verdik ve ara ara çapaladık. Tesadüf yani ama oldu. |
Alıntı:
|
Sayın Aysis,bahçeniz çicekleri,mevyveleri ve sebzeleriyle mükemmel.....Herşeyin daha bol ve çicekli olmasını dilerim.Kolay gelsin...
|
Tek kelimeyle MUHTEŞEM .... Ellerinize , yüreğinize sağlık...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025