agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   f.okan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/32487.htm)

f.okan 28-08-2013 03:16

2013 Mayis

5 Eklenti(ler)
Mayis ayinda Türkiye'deydik, bes haftalik tatilimizin bir kismini Sakarya'da gecirdik. Annem bahcesine cicek dikmek istedi ve Sapanca'daki peyzajcilari gezdik. Hem annem hem ben güzel cicekler aldik. Aldigim cicekleri Almanya'ya götürmek icin aldigimi duyan yakinlarimizin yüz ifadelerini görmenizi cok isterdim :D
Köydeki inegimiz buzagiladi, cok sevimli bir kizimiz oldu :)

f.okan 28-08-2013 03:24

Devam

5 Eklenti(ler)
Bir an temelli Türkiye'ye yerlesme kararimizin düsündügümüzden cok daha önce olmasi gerektigini hissettim :)

f.okan 28-08-2013 03:47

Devam

5 Eklenti(ler)
1. Anthorium
2. 3. 4. Aechmea fasciata
5. Annemin Beyaz Calla'si , bana verdi :D

f.okan 28-08-2013 04:01

Devan

5 Eklenti(ler)
Bu iznimiz cok bereketli gecti :)
1.Annemin Amarillysi, kirmizisindan da verdi :D
2. Abutilon ( cicekci abi hediye etti ) :D
3.Yavruagzi renkteki gülüm
4. Abra kadabra gülüm
5.Adini bilmedigim gülüm

f.okan 28-08-2013 04:11

Daha bitmedi, neler aldim neler

2 Eklenti(ler)
1. Tecoma Capensis ( Cape hanimeli )
2. Annemin 20 yillik karanfili, bana da dikmis dalindan

f.okan 28-08-2013 04:25

Devam

5 Eklenti(ler)
1. Pembe Anthorium
2.Spathiphyllum ( Annem bu cicegi kizim dünyaya geldigi gün dikmis, komsumuz kendi ciceginin yavrularindan vermis 4,5 yildir hic acmamis bizim eve getirdik iki tane cicek acti :) )
3.4.5. resimdekilerde karisik renklerdeki karanfiller, cok güzellerdi fakat yolda sicaktan cicekleri dökülmüs

f.okan 28-08-2013 04:30

Clivia tohumlari

1 Eklenti(ler)
Bunlari evde birakamazdim, beraberimde Türkiye'ye getirdim. Havanin daha sicak olmasi fayda sagladi.

sonkez 28-08-2013 11:18

Bahçeniz,eviniz hayırlı olsun...Ailenizle birlikte sıhhatle ve güzellikler içinde yaşayın inşallah..

loveforlife 28-08-2013 11:48

Sevgili F.okan,

Bu ne güzel bir sayfadır böyle! Harikasınız... Tıpkı hayallerimdeki gibi. Bahçeli bir ev ve özel türler. Üstelik tohumdan üretmek. (Ben de çok seviyorum tohumdan üretimi ama tohum bulmak da sıkıntı olabiliyor bazen.)

Sözün özü, iyi ki açmışsınız bu güzel sayfayı. O güzel prenses de ne kadar şanslı, doğa sevgisini yaşayarak öğrenecek. Ailenizin mutluluğu daim olsun. Bereketi bol günler dilerim...

turkankaragoz 28-08-2013 12:07

Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı sn f.okan ellerinize sağlık. Nolina benimde en sevdiğim çiçeklerden biri. Tohumdan yetiştirmiş olmanız çok güzel. Ben altı tohum diktim ama olmadı. Sonrada gidip satın aldım. Ben ona bonus kafa diyorum. Bu güzelliklerin yanına birde Zamioculcas zamiifolia eklemenizi tavsiye ederim. Bol çiçekli güzel günleriniz olsun.

ilksenozturk 28-08-2013 12:24

agaclar.net'e yeşilelli bir bahçe sahibi daha geldi :)

aheste 28-08-2013 13:39

Sevgili f.okan hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çooook güzel, çiçeklerinizde çok güzel ve sağlıklı maşallah, ellerinize sağlık. Çok özel ve zor türler yetiştimişsiniz, küçük kızınızda çok tatlı maşallah, Allah bağışlasın. Benim görümcemler de Almanyada oturuyorlar, onlarda tatil için burdalar şimdi, sizde Türkiye demisiniz misiniz şimdi? Evinizde, bahçenizde hayırlı olsun, sağlıkla, huzurla güle güle oturun.
Sevgiler...

f.okan 28-08-2013 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1193803)
Bahçeniz,eviniz hayırlı olsun...Ailenizle birlikte sıhhatle ve güzellikler içinde yaşayın inşallah..

Tesekkür ederim sayin sonkez, Allah herkeze saglik ve huzur versin, gerisi teferruat ;)

f.okan 28-08-2013 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1193812)
Sevgili F.okan,

Bu ne güzel bir sayfadır böyle! Harikasınız... Tıpkı hayallerimdeki gibi. Bahçeli bir ev ve özel türler. Üstelik tohumdan üretmek. (Ben de çok seviyorum tohumdan üretimi ama tohum bulmak da sıkıntı olabiliyor bazen.)

Sözün özü, iyi ki açmışsınız bu güzel sayfayı. O güzel prenses de ne kadar şanslı, doğa sevgisini yaşayarak öğrenecek. Ailenizin mutluluğu daim olsun. Bereketi bol günler dilerim...

Merhaba Sayin loveforlife, ne kadar güzel sözler bunlar böyle, insan böyle seyler okuyunca ya da duyunca kendisini daha da iyi hissediyor, tesekkür ederim. Kizimda tam bir doga hayrani, hayvanlari, cicekleri cok sever, yaprak, kozalak ve tas koleksiyonu var, hatta bahcede kendi elleriyle diktigi kocaman bir saksi süs aydogdu cicekleri var, actiklarini görünce cok seviniyo :) Tohum konusuna gelince, henüz bütün fotograflarimi yüklemedim, hepsi bitince begendiginiz türlerden secersiniz size de yollarim tohumlardan bulabildigim kadarini, cünkü bazilari seyahatlerimiz sirasinda edindigim tohumlar, ama internette ararim bulursam yollarim size de ;)

f.okan 28-08-2013 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1193820)
Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı sn f.okan ellerinize sağlık. Nolina benimde en sevdiğim çiçeklerden biri. Tohumdan yetiştirmiş olmanız çok güzel. Ben altı tohum diktim ama olmadı. Sonrada gidip satın aldım. Ben ona bonus kafa diyorum. Bu güzelliklerin yanına birde Zamioculcas zamiifolia eklemenizi tavsiye ederim. Bol çiçekli güzel günleriniz olsun.

Merhaba Sayin turkankaragoz, cok tesekkür ederim. Zamioculcas zamiifolia cicegi is yerimde var, ama ben yapraklarindan aldim cogaltma deniyorum su an köklenmek üzereler, cok büyüdügü icin kücültmek amaciyla bir kac kökünü kesmislerdi, eger basarili olamazsam bir tane edinirim mutlaka cünkü güzel ve bakimi kolay olan bir bitki.

f.okan 28-08-2013 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1193840)
Sevgili f.okan hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çooook güzel, çiçeklerinizde çok güzel ve sağlıklı maşallah, ellerinize sağlık. Çok özel ve zor türler yetiştimişsiniz, küçük kızınızda çok tatlı maşallah, Allah bağışlasın. Benim görümcemler de Almanyada oturuyorlar, onlarda tatil için burdalar şimdi, sizde Türkiye demisiniz misiniz şimdi? Evinizde, bahçenizde hayırlı olsun, sağlıkla, huzurla güle güle oturun.
Sevgiler...

Tesekkürler Sayin aheste, kendi capimda birseyler yapmaya calisiyorum, cogunda basarili olsamda bazen basarisizlikla da sonuclanabiliyor, ama pes etmek yok :) Görümcenize iyi tatiller dilerim, biz su an Almanya'dayiz iznimizi mayis ayinda kullandik bu yil. Esen kalin.

f.okan 29-08-2013 00:58

Medinilla magnifica

2 Eklenti(ler)
Her güzel sey gibi iznimizde cabucak gecti bitti, 8 Haziran'da evimizdeydik, biz yokken ciceklerimizle Ayse teyzemiz ilgilendi sagolsun. Gümrükten gecmemiz tam bir komediydi, normalde bitki cikisi yasaktir yurtdisina, tabii bizim arabada cicekler, fidanlar :) Allah'tan sorun cikmadi da bütün ciceklerimizi ve meyve fidanlarimizi getirebildik :)
Evdeki ciceklerim ve bahcedekilerin bazilari bize hosgeldiniz demek icin ciceklerini acmislardi bunlardan birtaneside Medinilla magnifica.

f.okan 29-08-2013 01:09

Haziran 2013

5 Eklenti(ler)
Evden ve bahceden bir kac fotograf
1. Anthurium scherzerianum rothschildianum
2. Sera
3. Lilium Casa Blanca
4. Lilium Landini
5. Lilium Royal Gold

f.okan 29-08-2013 01:23

Devam

5 Eklenti(ler)
1. Pembe gül-Gertrude Jeklyy
2 .Lila gül-Petit Prince
3. Henri Matisse
4. Rengini sasiran Lilium Lila Orientalisch
5. Lilium Lila Orientalisch orjinal rengi

helin-123 29-08-2013 01:29

inanılmaz derecede güzeller bunlara bakıp insanın ömrü uzar.

f.okan 29-08-2013 01:40

Devam

5 Eklenti(ler)
1. Guzmania
2. Adini bilmedigim kaktüsüm, 6 yasinda ( loveforlife'in katkisiyla- kaktüsün ismi lemaireocereus pruinosus )
3. Treelilie Friso
4. Lilium pup art
5. Lilium Grand Paradiso( kirmizi) ve Royal Gold(sari )

f.okan 29-08-2013 01:48

Devam

5 Eklenti(ler)
1. Lilium Golden Splendeour
2. Fuchsie ( Türkiye'den )
3. Fuchsia Pink Marshmallow
4. Fuchsia Swingtime
5. Pembe/ Yavruagzi gül- Abraham Darby

f.okan 29-08-2013 01:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi helin-123 (Mesaj 1194089)
inanılmaz derecede güzeller bunlara bakıp insanın ömrü uzar.

Selam helin-123, bende bu yüzden paylasiyorum, hepimizin ömrü uzasin :) Herkese saglikli, huzurlu, uzun bir hayat dilerim...

Orhan Özbilgiç 29-08-2013 06:24

Sayın f.okan;
Açık söylemeliyim ki, böylesine bilinçli bir bahçe sahibi ve böylesine bakımlı bitkilerle karşılaşmayı hiç beklemiyordum. Beni şaşırttınız. :dilli:

Bitkilerinizde sıradan şeyler değil. Her biri özgün ve sanki, seradan bugün getirilmiş gibi de albenili. Siz Türkiye'de iken, komşunuzda belli ki çok iyi bakmış onlara. Yani sadece su verivermekle yetinmemiş. Baksanıza, ne güzel açmışlar.;)

Güle güle sefasını sürün. Elleriniz dert görmesin.

smnunal 29-08-2013 08:39

Sayın f.okan,

Yeni yaşam alanınız hayırlı olsun. Yeni mekanınızda sevdiklerinizle beraber sağlıklı günler geçirmenizi temenni ediyorum.

h_dogan 29-08-2013 08:57

Maşallah hepsi çok güzel. Biz de çiçeğimiz var diye seviniyoruz. :o

f.okan 29-08-2013 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1194106)
Sayın f.okan;
Açık söylemeliyim ki, böylesine bilinçli bir bahçe sahibi ve böylesine bakımlı bitkilerle karşılaşmayı hiç beklemiyordum. Beni şaşırttınız. :dilli:

Bitkilerinizde sıradan şeyler değil. Her biri özgün ve sanki, seradan bugün getirilmiş gibi de albenili. Siz Türkiye'de iken, komşunuzda belli ki çok iyi bakmış onlara. Yani sadece su verivermekle yetinmemiş. Baksanıza, ne güzel açmışlar.;)

Güle güle sefasını sürün. Elleriniz dert görmesin.

Merhaba Sayin Orhan Özbilgic, sizin gibi tecrübeli insanlar tarafindan takdir edilmek beni cok mutlu eder. Ciceklerimi ve diger bitkilerimi cok severek ve bakabilecegime inandigim vakit sahipleniyorum, Ayse teyzemiz sagolsun ilgilendi hepsiyle, ben izine gitmeden evvel hepsinin besinlerini gübrelerini vermistim, hazirliklarimi bitirmeden asla yola cikmam :) kendisine aciklamali uzun bir liste yaptim, bir hafta öncesinden gelip ciceklerimle tanistirdim, suyu seven sevmeyen diye gruplara ayirdim, listede bulunan önemli noktalari farkli renklerle yazip ayni renkten olan iplerle ciceklere isaret koydum ki karisiklik olmasin :) Ayse teyzemizin de güzel bir bahcesi var kendisi sebze yetistiriyor, zaten güvenebilecegim biri olmasaydi kizlarimi emanet etmezdim ;) Saygilarimla.

f.okan 29-08-2013 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1194135)
Sayın f.okan,

Yeni yaşam alanınız hayırlı olsun. Yeni mekanınızda sevdiklerinizle beraber sağlıklı günler geçirmenizi temenni ediyorum.

Tesekkür ederim Sayin smnunal, insallah hepimiz hep beraber sevdikleirmizle uzun yillar saglikla afiyetle yasayabiliriz.

f.okan 29-08-2013 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1194137)
Maşallah hepsi çok güzel. Biz de çiçeğimiz var diye seviniyoruz. :o

selam Sayin h dogan, begendiginize sevindim ama sizin tecrübelerinizin ve o degerli bilgilerinizin yaninda benim ciceklerin lafi olmaz ;)

loveforlife 29-08-2013 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi f.okan (Mesaj 1194095)
2. Adini bilmedigim kaktüsüm, 6 yasinda

Her şey öylesine güzel ki, büyük bir keyifle takip ediyorum paylaşımlarınızı. Benim de bir katkım olsun mu?
2. lemaireocereus pruinosus (çiçeğini de görürsünüz inşallah!)

Bu arada tohum teklifiniz için çok teşekkür ederim...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025