agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   fatitoo/bahçe-yayla (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31894.htm)

sonkez 28-08-2013 11:08

Bahçenize,çiceklerinize hayran kaldım....

sami ulus 24-12-2013 07:59

Sayın Fatitoo Hanım ben bu sayfayı yeni gördüm söyleyecek söz bulamıyorum, Nedenmi? Sizinki kadar güzel olmasada bende güzel bir bahçesi ve inanılmaz manzarası olan bir evde büyüdüm. 30 Yıl oldu memleketimden ayrılalı 17-18 yaşlarındaydım. İnanın hala rüyalarıma giriyor bahçelerimiz ve ben hep birgün dönecegim hayali ile yaşadım ama dönemedim kaldım buralarda. Zaten ne anne kaldı ne baba kaldı ne bahçe ilçemizin bütün arazileri tıpkı Karaköprünün 15 yıl önce bugday tarlası olan yerlerde şimdi apartmanlar, bulvarlar oldugu gibi bizimkide aynı oldu. Artık gidip sizinki gibi gidip hasret giderecek yerimizde yok. Menekşelerle oyalanıyorum. (Beni nerelere götürdünüz Fatitoo hanım) Umarım sizin güzellikleriniz daim olur. Biz ancak rüyalara kaldık.

hira 24-12-2013 08:42

Hüsnüyusuflar çok hoş:)

fatitoo 24-12-2013 09:27

Sayın Sami bey üzdünüz beni :( Bizim yaylamıza ne zaman isterseniz gelebilirsiniz, Urfa Mersin arası otobüsle 7 saat, evimiz büyük, ailenizle sizi ağırlarız inanın:) hasretinizi bir nebze de olsa giderirsek ne mutlu bize. Çocukluğumuzun, dağ bayır gezip akşam yorgun argın yatmanın ve o uykunun keyfini çok iyi bilirim ben de. Biz şanslı bir çocukluk geçirdik biliyorum. bizim yaylamız da belediyelik olduktan sonra çok kalabalıklaştı inanın. Bizim evin karşısında bomboş ve kocaman bir buğday tarlası vardı, içinde de kocaman eski bir taş ev... o tarlada bulutların gölgelerinin rüzgarla hareket edişi öyle net görünürdüki aklımda hep o kare var. Şimdi ne o tarla kaldı nede bulutların görünen gölgeleri. O taş evi de yakında yıkarlar...Benim de hep hayalimdir. Emekli olunca yayladaki bahçenin bir bölümüne bir ev yapmak, 1 keçi, 3-5 tavuk alıp ayda bir şehre inip, sürekli yaylada yaşamak...İnsan toprağa dokunmayı, koklamayı, bomboş tarlalara bakmayı özlüyor...

Muda 24-12-2013 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1190673)
Çan çiçeği dediğiniz kırmızı minyatür gül gibi olanlar mı? adını bilmiyorum da. Onlar ise evet tohumdan yetiştiriyoruz. Maviş çiçeğimizde beyaz olandan fazlaca var ama mavisi beyazı kadar güzel gelişmiyor nedense...

Kusura bakmayın yazdığınız yazıya bugün dikkat edebildim. Çan çiçeği dediğim maviş. Ben diğer çiçeklerin yanında nedense campunala ( çan çiçeği) ile atlasların çiçekli halleri biraz daha fazla ilgilenmeye başladım. Şu anda çeşitli maviş çan çiçekleri var. Tabi kışı çıkarabilirlerse. Bahçedekilerde nasıl olsa problem yok. Onlar her yıl çıkıyorlar muhtemelen.

akçabardak 24-12-2013 14:52

Sevgili fatito, Yayla bahçenize bayıldım, her şey çok mükemmel meyveler, sebzeler, çiçekler
temiz hava harika, sayfanız hayırlı olsun, bereketi bol olsun. Sevgiler

Narinkhn 24-12-2013 15:11

Gözüm gönlüm açıldı valla çok teşekkürler manzara için:)Hele katmerli begonya ve küpeliye bayıldım,ellerinize sağlık.

fatitoo 24-12-2013 15:39

Çok teşekkür ederim sayın Narinkhn, sayın akçabardak:)

sami ulus 27-12-2013 09:48

Baktıkca birdaha bakıyorum. Ellerinize emeginize sağlık bahçe, manzara, hava, herşey çok güzel (Maşallah) Mersine giderseniz çilek ve nane fidesi istesem olurmu?

fatitoo 27-12-2013 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sami ulus (Mesaj 1235341)
Baktıkca birdaha bakıyorum. Ellerinize emeginize sağlık bahçe, manzara, hava, herşey çok güzel (Maşallah) Mersine giderseniz çilek ve nane fidesi istesem olurmu?

Tabi, bahara doğru zevkle getiririm...

habiş 27-12-2013 13:14

şu kışın ortasında böyle bahçeler görmek insanın içini açıyor her şey çok güzel bol çiçekli meyveli böcekli bahçeleriniz olsun..

fatitoo 27-12-2013 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1235368)
şu kışın ortasında böyle bahçeler görmek insanın içini açıyor her şey çok güzel bol çiçekli meyveli böcekli bahçeleriniz olsun..

Çok teşekkür ederim:) Baharda paylaşımlar devam edecek inşallah...

ngr33 27-12-2013 20:31

aahh ahhh mersinde yayla evi olurda resimlerine bakmaya doyulur mu...mersinin mut ilçesinin sartevul yaylasında babaannemin evi var..yazın mersin kavrulurken orada yorganla uyumanın keyfi buzz gibi pınarlarının suyu miiss gibi tertemiz hava taptaze sebze meyve... çok özledim..resimlerinize bakarken bir an oralarda olduğumu hissettim..inanın çok iyi geldi teşekkür ederim sevgili fatitoo..

seyfi0505 27-12-2013 21:28

Sayın fatito ellerinize sağlık gerçekten çok güzel bahçeniz var

Emine 27-03-2014 21:56

Bu bahce tam benlik. :)

İremsıla 02-04-2014 07:54

Sevgili fattio şimdiye kadar nasıl görmedim bu bu saklı güzelliği,ellerinize yüreğinize sağlık ,çiçeklerinizin hepsi ayrı güzel ahşap merdiven çıkışına bayıldım hayalimdeki güzellikleri yaşıyorsunuz sevgiler..

fatitoo 02-04-2014 08:20

Evet sevgili İremsıla, yazın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum:)Teşekkür ederim...

münevver48 02-04-2014 08:34

sevgili fatitoo,bahçeniz,çiçekleriniz çok güzel,ellerinize sağlık doğanın koynunda, eviniz otantik, sebzeler meyveler doğal, hayatın tadını çıkaran şanslı kişilerdensiniz.ağzınızın tadı bozulmasın.sevgilerimle bahçenizden çiçekleriniz,sayfanızdan resimleriniz eksik olmasın.

fatitoo 02-04-2014 08:42

Çok teşekkür ederim Sevgili münevver48. Amin, hepimizin inşallah.

attar 02-04-2014 08:48

gizli bir hazineyle karşılaştık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025