![]() |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yine toprak yine toprak.. O kadar önemli ki bitkiler için torağın yapısı,kalitesi...İnşaat bitince harfiyatçımız elinde çok güzel bir toprak olduğunu, isteyip istemediğimizi sordu,olur dedik. Elbet bahçe yapacağız da zamanı var ama toprak gelsin,beklesin dedik. Acemilk...cahillik...üzerini örtmeyi akıl edemedik. Biz bahçeye başlayana dek aradan 2-3 ay geçti, üzerine yağmur yağdı,çocuklar oyun oynadı, kum gibi toprak oldu taş gibi,bahçeye o toprağı serdirsek de 1 veya 2 işçi birkaç gün onu adam etmekle uğraşacaktı ki biz de hem işçilerle uğraşmaktan bezmiştik hem de aç gözlü çocuklar gibi bir an önce bir bahçemiz olsun istiyorduk.....Harfiyatçımızdan başka toprak istedik, yeni toprak bahçeye döküldü....Hala çakıl topluyoruz içinden. Diğer bitkiler gelişse de zeytin kıl kuyruk gibi ne uzadı ne kısaldı, yaşar yaşamaz oldu çıktı. Annem de sebze bahçesinden çakıl toplamaktan bezdiği için ekim ayında sebze bahçesindeki toprağı temizletip yeni toprak serdirdik. Bu arada ordaki fidanlar da kepçeyle alınıp,yeniden dikildi.
O kılkuyruk zeytinin üstü yağmur gibi çiçek oldu bu yaz..... Eklenti 413807 Doğa çok vefakar emek verip de karşılığını görmemek mümkün değil... |
bahçe
1 Eklenti(ler)
Bahçenin her yıl resimlerini çekmek, günlük tutmak gibi. Bitkilerin 1 yıl önceki hallerini görünce insan inanamıyor. Fare kulakları, lavantalar....O mini mini şeyler mi bunlar dedirtiyor insana.
|
2 Eklenti(ler)
Yine ön bahçe
|
2 Eklenti(ler)
devam...
|
Çok güzelll. Cıvıl cıvıl bir bahçe. Sağlıkla kalın....
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Tarla kuşu. Bahçemin ilk sene halini buldum eski resimlerden,en bile şaşrım farka..
|
Bahceniz çok güzel olmuş Emine hanım, emeğinize sağlık
|
2 Eklenti(ler)
Nerden nereye...
|
1 Eklenti(ler)
Fare kulağının oluşturduğu bordür kolye gibi gülün altında
|
2 Eklenti(ler)
Ön bahçede geçen yıl ektiğim 2 europs ile 2 çeşme papatyası mini mini, kökler görünüyordu. Kara kara ne eksemde bu alanı kapatsam diyordum. Bu yıl açık alan bırakmadılar, ne güzel
|
2 Eklenti(ler)
Calla yıllardır çok sevdiğim bir çiçekti. 3 yıl önce bir tanıdığın verdiği bir minik kök bugün dünya güzeli 3 koca kök oldu
|
Teşekkür ederim sevgili Parex
|
ÇOK GÜZEL BAHÇENİZ...tebrikler
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim elif elif. Bir kaç resim daha eklesem mi;)
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene Yalova'dan aldığım dresena bu sene sürpriz yapıp çiçek açtı, yasemine çok benzer bir kokusu var.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yılki europsların hali ile bu yılki halleri:
|
2 Eklenti(ler)
Aynı şey fare kulakları ile lavantalar için de geçerli. Lavantalar, bu yıl osmanlı şimşiri gibi oldular, resimlerde tam boyutları belli olmuyor ama en küçüğünün çapı 50 cm.
|
Herşey harika..çoook güzel Emine Hanım..
Kolay gelsin.. Sefanız çok çok uzun sürsün.. |
2 Eklenti(ler)
Geçen yılki mütevazi halleri...
|
3 Eklenti(ler)
Aynı şey fare kulakları için de geçerli. İlk resim geçen yıldan, 2.ci ise bu yıl kışın çekildi. Ağaçların altında, çimlere set olmuş, halı gibi. Hatta bahçeden çıkıp kaldırıma taştılar.Fare kulaklarını ilk aldığımda annem dudak bükmüştü bu da nesi diye,şimdi benden çok seviyor:D
|
Çok teşekkür ederim sevgili Pria, bahçe katında dükkan var o nedenle biz 2. kattaki balkonumuzdan seyretmeye doyamıyoruz. Görende görmemişin bir bahçesi olmuş diyecek diye düşünmüyor değiliz ama şimdiki yeni evimize taşındığımızda seyre değer hiç bir şey yok her yer taş her yer bina diyorduk. Şimdiyse alternatifimz var:p
|
ben de bahçemin resimlerini paylaşmak istiyorum ama anlamadım nasıl yüklüyeceğim...konuyu yanıtlayamı yoksa yeni konuya mı tıklamam gerekiyor
|
Sanırım 5 mesajdan sonra konu açma hakkınız oluyor. O zaman da üyelerin bahçeleri kısmında kendi bahçeniz için konu açabiliyorsunuz sevgili elif elif.
|
teşekkürler...
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene annemim çimi söküp lahana, fasülye ektiği yer şimdi onun evi...Kendi iyi hoş da ağaçları kemirme huyu kötü. Kendisine ayırdığımız 10 metre boyundaki bahçenin önce en sonundaki koca biberiyeyi kuşa çevirdi, sonra en baştaki ceviz fidanını hakkın rahmetine kavuşturdu. Geçen sene biberiye ile ceviz fidanının arasına ektiğimiz 8 limoni serviye bir şey yapmaz dedik. Bir kaçını bir iki kez kökünden söktü, yeniden yerlerine diktik ona da pek kızdık:mad: Yok bu kez de en baştaki limoni servinin alt dallarından başlayarak kemirmeye koyuldu. En nihayetinde annem canım ağaçlar baston gül gibi olacak deyince servilerin önüne tel çit çektik:p Sıkıysa şimdi dişlesin:D
|
Ne güzel bir bahçeye dönüştürmüşsünüz öyle.Verilen emekler hiçbir zaman karşılıksız kalmıyor.Sıhhat ve huzurla oturun inşallah..
|
Haklısınız Sonkez, ve çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni.Verilen emekler konusunda haklısınız.İnsan hayatta "verdiği tüm emeklerin karşılığını" maalesef umduğu gibi bulamıyor. Ama doğa öyle değil, bir verip bin alınan bir güzellik. Tekrar teşekkür ederim, sizde sağlık ve huzurla kalın dilerim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu gül osiria mı bilmiyorum. Resimde ne kadar belirgin bilmiyorum ama petallerin arka kısmı beyaz ön yüzü krmızı. Hani derler ya, gözü namazda olanın kulağı ezanda olurmuş diye...Bu gülü aldığım gün Derince Eğitim Araştırma Hastanesine annemin kontrolleri için gittik. Sabahın yedisinden öğlen üç buçuğa dek haşat olduk. O yorgunlukla semt pazarına gidelim, gitmeyelim derken gitmeye karar verdik. Pazarın girişinde önce bir kadında gördüm, biraz daha ilerledim bu kez de bir adam almış aynı gülden, inşallah kalmıştır diye pazarın sonundaki çiçek sergisine neredeyse koştur koştur gittim....E mutlu son. Ama bunu bahçeye ekmeyeceğim
|
1 Eklenti(ler)
Çiçekçiler ne yapıyorlar nasıl yapıyorlar hala akıl sır erdirebilmiş değilim. Gülü daha büyük bir saksıya geçirmeye çalışınca hayret ettim, kök neredeyse yeni olurmuş, toprağını dağıtmadan çıkarana dek canım çıktı, incecik bir sap, hani ucundan tutup da üretim saksısından almam imkansız, kök o 3-4 litrelik kabı doldurmuş olsa tuttuğum gibi gül çıkardı.... Bu yıl bahçemdeki sarmaşık gülden kasımda bir çelik alıp köklendirdim, büyük saksıya alayım dediğimde kökleri saksıyı doldurmuştu ama üzerinde 1 tane tomurcuk yok, öbüründe de neredeyse kök yok üstünde 3 tomurcuk.....Nasıl bir iştir anlamadım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025