agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   efeege / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31775.htm)

efeege 18-11-2015 10:13

Resmini çok net çekemedim makinamın şarjı bitmiş bir kare ancak çekebildim.
öğleye kadar güneş görüyor nasıl iyimi yeri.

efeege 29-01-2016 15:53

1 Eklenti(ler)
Balkonda kış soğuğuna aldırmayan atlasım bol bol tomurcuk yaptı.
bende tomurcukları heba olmasın diye oturma odasına aldım.
büyüme hızı yavaş ta olsa iyi durumdalar.

efeege 29-01-2016 16:00

1 Eklenti(ler)
Orkidemde iki aydır tomurcukta birtürlü açmak bilemedi.

efeege 09-04-2016 21:45

5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır bahçe sayfamı ihmal etmişim.
sürekli bahçede olunca işden güçten resim çekmeyi unutuyorum.
gerçi bahçede çiçekler ancak kendini toparlayıp açmaya başladılar.

sardunyalar ve bodrum papatyalarım.

dongyul 09-04-2016 22:11

Ne kadar güzel çiçekleriniz var hayran kaldım... Hepsi emek verilerek yetiştirilmiş ^^

efeege 09-04-2016 22:14

5 Eklenti(ler)
1. resimdeki beyaz bodrum papatyası sakız sardunya katmerli şebboy
kardeşliği.

2,ci resimdeki sedum. palmeri
3. yonca çiçeği.
4.Abutulon.
5.kalanchoe

efeege 09-04-2016 22:21

2 Eklenti(ler)
Sarmaşık güllerle sakızlarımda yeni açmaya başlayanlardan.
geçen yıl sakızlar ve sardunyalarım donmuştu çiçeklerini pek görememiştik bu yıl toparlandılar.

efeege 09-04-2016 22:30

Sy Dongul doğaya çiçeğe sevgi oldumu emek farkında olmadan beraberinde geliyor.
iklim şartları elverişli oldumu gelişip coşkuyla açıyorlar.

efeege 09-04-2016 22:41

5 Eklenti(ler)
Sardunyalarım.

YeniGine 09-04-2016 23:02

Sevgili efeege maşallah sardunyalarınız çok güzel açmışlar. Benim sardunyalarım henüz yeni yeni yaprak filizlemekle meşguller...

birgecelikgelin 09-04-2016 23:34

Sayın efeege sardunyalarınız sakızlarınız çok güzel açmışlar Nazilliye bahar erken gelmiş ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .

efeege 10-04-2016 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1452909)
Sevgili efeege maşallah sardunyalarınız çok güzel açmışlar. Benim sardunyalarım henüz yeni yeni yaprak filizlemekle meşguller...

Ben bu yıl hiç budamadım. birde mecburen kışı açık bahçede geçiriyorlar.
bu kış biraz daha ılıman geçtiğinden erken toparladılar.

havalar ısınınca sizinkilerde çabucak filizlenip güzel çiçeklerini açarlar bizlerde seyrine doyamayız.

efeege 10-04-2016 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birgecelikgelin (Mesaj 1452917)
Sayın efeege sardunyalarınız sakızlarınız çok güzel açmışlar Nazilliye bahar erken gelmiş ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .

Çiçeklerim şu an didim bahçede eşim bu yıl emekli olduğundan çoğu zamanımızı didimde geçiriyoruz bu sebebten nazilli balkon ve terastaki çiçeklerimin çoğunu bahçeye taşıdım.
didim nazilliden daha ılık kış geçiriyor.
****** bu sebepten çiçeklerimde gelişim hızı çabuk oluyor.

efeege 21-04-2016 20:20

5 Eklenti(ler)
iki çeşit clematisim var.
egenin sıcağından korktuğum için beyaz sarmaşık gülle birlikte diktim kardeş kardeş büyüyorlar.
doğu cephede sabahtan öğleye kadar güneş alıyor üç yıl oldu dikeli.

efeege 21-04-2016 20:28

3 Eklenti(ler)
üç yıllık bir türlü büyüyemeyen kartopu açtı çiçeklerini dalları zor taşıyor.

abk 21-04-2016 21:07

Benim kedim de defalarca canlı fare getirdi. Hatta bir kez fareyi yakalamak için bulaşık makinasını yerinden sökmek zorunda kalmıştım.

akçabardak 21-04-2016 21:18

Sevgili efeege Clematisleri ve gülü hiç budama yapıyormusun? merak ettim, gül alır başını gider bir yerde dur demek gerekirse işin içinden nasıl çıkılır acabaa... şimdilik görüntü çok güzel görünüyor.

Kedi ile farenin oyunu da çok hoş, kedinin bakışları beni bitirdi... ikisi de çok tatlılar, peki fare kedinin önünde öylece bir suç işlemiş gibi kediye bakıyor, kedi de pek rahat fare kaçmak için hiç girişimde bulunmuyor gibi görünüyor, ya da sersemlemiş olabilir mi? çok güldüm hallerine.

efeege 21-04-2016 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1455905)
Benim kedim de defalarca canlı fare getirdi. Hatta bir kez fareyi yakalamak için bulaşık makinasını yerinden sökmek zorunda kalmıştım.

kedimiz sitenin kedilerinden bize alıştı ziyaretini eksik etmiyor.
kışın çok soğuklarda içeriye ısınması için alıyorduk. şu günlerde içerinin yasak olduğunu bildiğinden içeriye girip taşımıyor.

efeege 21-04-2016 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1455911)
Sevgili efeege Clematisleri ve gülü hiç budama yapıyormusun? merak ettim, gül alır başını gider bir yerde dur demek gerekirse işin içinden nasıl çıkılır acabaa... şimdilik görüntü çok güzel görünüyor.

Kedi ile farenin oyunu da çok hoş, kedinin bakışları beni bitirdi... ikisi de çok tatlılar, peki fare kedinin önünde öylece bir suç işlemiş gibi kediye bakıyor, kedi de pek rahat fare kaçmak için hiç girişimde bulunmuyor gibi görünüyor, ya da sersemlemiş olabilir mi? çok güldüm hallerine.

Gülüm hızlı uzayan sarmaşık türü değil çalı türü daha çok dallanan tür.
firenlemesi kolay oluyor.
tek sıkıntım güle pek ilaçlama yapamıyorum clametisler hemen etkilenip kuruyorlar.
clametisleri fazla budama yapmıyorum ilkbahar başlangıcında kuruyan dallarını temizliyorum. gülle birlikte hiç sorun olmuyor tutunacak tel görevi görüyor.

kediciğimizin halini bizde oturup seyrettik fareden tiksinmeme
rağmen.
öncesinde kaçıyordu ama yakalayıp getiriyordu her seferinde.
oynarken sersem etti bıraktı kendini . en sonunda götürmüş bir tehna yere yemiş ben görmedim eşim dedi.

efeege 15-05-2016 21:50

3 Eklenti(ler)
Kaynana topuzum bu gün bolca çiçeğini açmış.

efeege 15-05-2016 21:55

2 Eklenti(ler)
Araba lastiğinden yaptığımız çakma göletimizdeki su sümbülleri havuzu doldurdu.
şimdi çiçeklerini bekliyoruz.

Birazını seyreltme amaçlı saksıya koymuştum bulunduğu yer biraz gölgelik,ti
önuda güneş alsın diye göletin yanına koydum.

efeege 15-05-2016 22:11

4 Eklenti(ler)
Alacalı yapraklı latinlerim açmaya başladılar.
çiçeğinden fazla yaprağı göz alıcı.

efeege 15-05-2016 22:17

3 Eklenti(ler)
Atlasım bu yıl ikinci defa çiçeklendi.
kaktüs ve mor sakız sardunya. bu yıl bol ve yoğun çiçeklendi.
Bu yıl ilkbaharın güzel geçmesi çiçeklerde etkisi oldu.

YeniGine 15-05-2016 23:53

Maşallah maşallah sevgili efeege hepsi birbirinden güzeller, bol bol çiçekler. Emeklerine sağlık...

Asia 16-05-2016 07:33

Hepsi inanılmaz derecede güzel. Elinize emeğinize sağlık.Özellikle atlas ve kaynana topuzuna bayıldım.

ULDUZ 16-05-2016 13:55

Merhaba sayin efeege bahcenizi cok begeniyorum. Masallah cicekleriniz cok guzel bakimli. Bir sardunya asigi olaraq sardunyalariniza bayiliyorum. Hele o sebboylar klematisler bodrum papatyalari cok guzel. Sonda kaynana topuzunuza bayildimmm. Iyi gunler efendim saygilar...

ULDUZ 16-05-2016 15:06

Efendim size bir sorum olacak, musait bir zamanda cavaplarsaniz cok memnun olurum.sakiz sardunyalarina kabuklu bit musallat olurmu ve ya siz hic karsilastinizmi? Benim ask merdivenime bulasmis su kabuklu bitlerden sardunyalarimin hemen yani basindadir ask merdivenim. Korkuyorum sardunyalarima bulasirmi sizce? Cevabiniz icin simdiden cok tesekkurler..

efeege 16-05-2016 21:37

Sevgili Yenigine ve Sevgili Asia bahçeme hoşgeldiniz beğenileriniz ve temennileriz için teşekkür ederim.
Hepimiz emeklerimizin karşılığını alır bol çiçekli yaz ve ömür geçiririz.
inşallah.

abk 16-05-2016 21:49

Bahçeniz harika. :) Su sümbüllerine bayıldım. Fotograflarını görünce ben de heves ettim. :)

efeege 16-05-2016 21:50

Sevgili Ulduz. azerbaycan,dan sayfama hoş gelmişsiniz.
anladığım kadarıyla sardunya sevenlerdensiniz.
bende bahçemin küçük olmasına rağmen sıkış tepişte olsa sardunyalara yer veriyorum.
pamuklu bit geçen yıl bahçeme dadanmıştı o kadar mücadele etmeme rağmen kökünü kazıyamamıştım.
ama sakız sardunyalarla normal sardunyalarda hiç rastlamadım. yanlız kırmızı açan bodur canan sardunyasında baş edememiştim.
bu yıl yok ilaçlaya ilaçlaya temizlenmiş çok şükür.
yinede başka çiçeklerinizden uzak tutun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025