![]() |
1 Eklenti(ler)
işte varil saksılar..
kusura bakmayın resim kötü çıkmış. boruyu kamufle edemedim eşim aceleden gelişi güzel çekmiş.. |
Sevgili efeege maşallah mor şepboylar çok güzel açmışlar, yeni diktiğiniz fidelerinizi de güle güle büyütün, çiçeklerini görmek dileğimle kolay gelsin.
|
Sayın efeege şebboylarınıza ben de bayıldım. Kim bilir ne güzel kokuyorlardır? Yeni diktiklerinizi de güle güle büyütüp sefasını sürün mutluluk ve sağlıkla.
|
sevgili akçabardak. sevgili asia.
temennileriniz için çok sağ olun. şebboyları bende bu kadar beklemiyordum. havaların ılık gitmesi yoğun çiçekendirmiş. sanırım gübreninde etkisi olmuş . evet misler gibi kokuyorlardı hatta eşim melisamı açmış dedi. bu sene kısmet olursa tohumlarını alıp, tohum etkinlikte paylaşmak istiyorum.. |
Sevgili efeege, fidelerinize, mor şebboylara, sarı güzele, büyük saksılarınıza bayıldım maşallah hepsi birbirinden güzeller...
Latini bahçeye mi, saksıya mı dikeceksiniz diye sorarken maşallah zaten sizin saksılarınız da bahçe gibi... Ellerinize, emeklerinize sağlık... |
hoşgeldin sevgili yenigine.
latinlerin birini güneş gören orta boy saksıya ikincisinide gölge alandaki büyük saksıya diktim bakalım gelişimleri nasıl olacak .geride kalan fidelerim kışlık balkonda hepsini götürmeye kıyamadım.. |
Mükemmel bir bahçe sevgili efeege ellerinize,emeklerinize sağlık.begonyaları çeliktenmi yetiştirdiniz merak ettim.bende yeni çelik ektim,suda birbuçuk aydır bekliyordu,bir kaç kök verdi ektim,ne dersiniz sevgiler..
|
Alıntı:
buradan öğrendiklerimle çiçek sevgimi ve bakımını geliştirmeye çalışıyorum... begonyam yumrulu begonya kış başı iki çeşit çiçekçiden almıştım.. sürekli filizlenen dallarından kırıp direk toprağa dikiyorum hiç şaşmadan tutuyorlar... o. görünenlerde köksüz budaktan kırdıklarım öylece dikip geldim.. |
Katlı şebboylara bayıldım. Kokusunu içime çektim sanki. Sonbaharda tohum ekmiştim epey boy attılar. Az önce çıkıp baktım, tepede cicek tomurcuğu var. Renk ne unuttum ama.:)
Her renk kabulüm gerçi. Anneannemin bahçesinde olurdu, çocukluğumun kokusu bu. Epey fide yapmışsın, ellerine sağlık. Ben tohum ekmedim bu yıl. Yaprak güzeli saçmıştım sadece. Çıktılar, güneş alsın diye balkona çıkarttım öldüler:( Kalan tohumu da bulamıyorum, fide bakacağım artık. Kolay gele hepimize. Bol çiçekli ve kokulu günler hepimize olsun. |
merhaba sevgili cemo..
fidelerim bu yıl iyi gelişti tohum etkinlikten gelenler benimkileri yeni ektim.. bu yıl küçücük bahçem sanırsam botaniğe dönecek... bütün fideleri karışık ektim **** tam arapsaçına döhecek.. yaprak gğzeli göneşe hiç tahammülü yok hemen kavruluyor. benimkilerde don vurmuş çoğu kurumuş kök kısmı sağlam olanlar filizlenmeye çalışıyor.. sağa sola ayırdım bakalım gelişeceklermi.. sanada kolay gelsin çok işvar çoook... |
4 Eklenti(ler)
sevgili iremsıla...işte benum kuşa döndürdüğüm yumrulu begonyalarım.
garibanlarım hala azimle sınırları zorlayıp açmaya çalışıyorlar.. |
5 Eklenti(ler)
mutfaktaki güzellerim..
sıklemenler mutfağın serinliğini ve nemini pek sevdiler coşkulu açıyorlar.. bir demet şebboy, nasıl olsa komşular kesip götürüyorlar ben kendimde kesip ıslatayım dedim... |
2 Eklenti(ler)
toplu görüntümüz...
kusura bakmayın şebboyları, vazoya koymayı unutmuşum.. kavanoz, görüntüsünü mazur görün... |
Maşallah ablacım şebboylara hayran kaldım şebboy kokusuna bayılırım ben katlılarına hastayım zaten :p Renkleri fotoda mı öyle çıkmış yoksa o mor mu gerçek renkleri ben patlıcan morunu çok seviyorum ;) Geçen tohum kutumu karıştırırken senin bana verdiğin tohumları buldum ablacım mor katlı-katsız şebboy yazıyor bi paketin üzerinde nasıl sevindim hemen ekicem tohumları sanırım bu resimlerdekilerden tohumlar değil mi ablacım? ;)
|
evet verdiğim tohum resimdekilerin tohumundan. bende sevdiğim için getirmiştim.
yanlız katlısı tohum vermiyor katsız olanın tohumundan her ikiside çıkıyor. benimde ekip fideleri tazelemem gerek. bu açanların 3. yılı yedeklesem iyi olur. rengi resimden biraz daha koyu misler gibi kokuyor... |
Alıntı:
|
olabilir bende tozlaşmaya deneyeyim.
eskiler yapıyorsa tecrübe bir bildikleri vardır inanırım. şimdinin tozlaştırması eskilerin duası kumaş savurmak tozları bir birine değirme tozlaştırma çabası. artık hangisi tutarsa diye garanti olsun, olay tohum almak. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
sevgili tömürcek. şimdilik iyi büyüyorlar bahara çiçeklerini görürmüyüm renk ve türlerini merak ediyorum..
|
Maşallah ablacım nekadar canlı ve güzeller öyle yakında çiçeklerini görürsün diye düşünüyorum ;) Valla resimden anlayamadım abla renklerini ama güzel renkleri var menekşelerimin inşallah ayrı ayrı çıkar hepsi de :p Bide ablacım daha hızlı büyümelerini istiyosan alt sıra yapraklarını yol fazla sarsmadan üzerinden daha çabuk yaprak veiryorlar.
|
Alıntı:
|
Hepsi çok güzel. Şebboylar bir başka güzeller. Ellerinize sağlık.
|
Maşallah hepsi çok güzel açmışlar.şebboylarınız tohum veriyormu.
|
sevgili gülsu ve iremsıla.şebboyların tohumu oluyor.
bir aksilik olmassa tohumunu alıp paylaşmak istiyorum. okadar çok tohum veriyorki geçen atmaya kıyamadım,yıl verecek yer aradım. |
Bende şebboylara bayıldım, ne çok çiçeklenmişler öyle maşallah, ellerinize sağlık...
Siz tohumları ekip fidelemişsiniz bile, ben daha tohum ekicem, güle güle büyütün hepsini bol bol çiçeklerini görün. Sevgiler... |
bu yıl tohum çeşitleri çok olunca dayanamadım.
ektim fideleyip bahçeye ektim inşallah hava muhalevetine uğramazlar. inşallah hepimizde bol çiçekli yıl geçiririz. şebboylar 3 yılında fidelikten çıkmış mini ağaççık olmuşlar... |
İnşallah şebboylarınız bol tohum verir bizde nasipleniriz.sevgiler..
|
Sevgili Efeege,
Şebboylara aşık biri olarak bayıldım sizinkilere... Zaten mor ve mavi tonlarındaki çiçekler özellikle favorim ama bende bu renk yok ne yazık ki... Biz de sizin paylaşımlarınızla kendimizi avutuyoruz. ;) Çiçeğiniz bol olsun! |
sevgili iremsıla. ve sevgili loveforlife..
inşallah mutlaka tohumlarını alıp paylaşmak istiyorum. hatta geçen yıldan kalanlar varmı bakıp varsa ekip hemen fide yetiştirip. kımet olurda nisanda toplantıya gelebilirsem getirmek isterim.sevgiler... |
Sevgili efeege,bahçeniz,bitkileriniz cıvıl cıvıl.İnşallah bu yıl da güzel çiçekler,bol hasat alırsınız.Japon güllerinize,minelerinize ve mavi yasemine bayıldım.Selamlar.
|
sevgili mügem.
hoşgeldin sayfama teşekkür ederim inşallah hepimizin emekleri boşa gitmesin. bol çiçekli sebzeli meyveli bereketli sezon diliyorum. beğendiklerinizden fırsatım olunca çelilerinden gönderebilirim. bende sayfanızdaki güzelliklere ve emeğe takdirle takip ediyorum.. el emeği hobilerinizde ayrıca ilgi alanım. malum ben de fırsat bulunca hafta arası el sanatları kursumdayım.. |
Sayın efeege harika başka ne söyleyebilirimki. Begen butonuna basmak duygularımı anlatmaya yetmez ellerinize emeğinize sağlık. Bahçe ve bitki üzerine imkanlarınızı çok güzel degerlendirmişsiniz. Ben çiğdemi çok severim. Çocukluğumda çeşit çeşit renklerini topladım hiç unutamam. Ama neredeyse 30 yıldır gurbette lojmanlarda yaşıyorum. Çiğdem görme şansım olmadı. Bahçenizde görmek beni çok heyecanlandırdı. Madem bahçede yetişebiliyor bende yapabilirmiyim diye sorayım. Hangi aylarda toplayıp. ne koşullarda saklamalı ve ne zaman dikip hangi aylarda su verilmeli **** verilmemeli. Vaktiniz olurda tecrübelerinizi bize aktarırsanız çok mutlu olurum.
|
sayın sami ulus.
beğeni ve takdirleriniz için teşekkür ederim. çocukluğum bahçe vede bahçeli evde geçtiği için benim bilgilerim, hani ne derler alaylı, yenilikleride buradaki tecrübeli arkadaşlardan öğrenip uygulamaya çalışıyorum. çiğdem konusunda bahçedekileri iki yıl oldu dikeli yazın etrafındaki çiçekleri sulayınca su görüyor. başka işlem uygulamıyorum doğadaki gibi sürekli toprakta zamanı gelince filizlenip açıyor gübreyide bahçemi tamamen gübre ektiğim için hepside nasipleniyor . saksıdakileride bu yıl alıp diktim. hala ara ara açıyor... sizde bahçeniz varsa çapalarken zarar görmeyecek vede güneş alan bölgeye dikebilirsiniz.. saygılarımla.... |
Maşallah sevgili Efeege hem bahçe hem balkon çok güzel görünüyor. Katlı şebboylarınız görsel bir şölen bakmak çok keyifli. Ama benim kalbimi çalan bayrak kırmızı karanfil oldu. Kokulu mudur acaba? Artık öyle güzel karanfiller yok. Seralarda hep mevsimlik ya bodur ya da çin karanfili var. Sevgiler...
|
sevgili gokçegokçe.
karanfilim bana geleli 6 yıl oldu sanırım.arada yenisini dikip tazeliyorum. kokusu çok keskin değil yanına gelip koklayınca hafif kokusu var. |
5 Eklenti(ler)
yeni hediyelerim.:D
bu gün kursumdan koştura koştura geldim çocuklar gibi heyecanlıydım... sevgili arkadaşım çoook teşekkür ederim. hemen yeni yerlerine diktim topraklarını sonra değiştireceğim. şimdilik böylece diktim. |
2 Eklenti(ler)
arajman yaptım bu şekilde büyüsünler..
|
3 Eklenti(ler)
lalelerim. saksımın bir tanesi açmaya başladı.
tomurcuk,suz olan dar uzun saksıday,dı daha az ve geç geliştiler bende büyük saksıya geçirdim umarım açarlar. şunu anladım,ki derin büyük saksılarda daha iyi gelişiyorlar... |
2 Eklenti(ler)
sümbüllerimin mor renkler,ide açmışlar..
balkonuma kokuları yayılmış.... |
Yeni miniklerinizi güle güle büyütün. Lalelerin yanındaki küpeler en son pazardan aldıklarınız mı?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025