agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   glcn06 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31639.htm)

glcn06 20-01-2016 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1434146)
Bu güzel can evinizin bereketini,mutluluk ve huzuru arttırsın. Ne iyi yapmışsınız ona yuvanızı açarak. Kediler bambaşka canlar. Onları tanıdıkça, mucizelerini gördükçe dediklerimi daha da iyi anlayacaksınız. Veterinere götürmüşsünüzdür muhakkak ama ben yine de ihmal etmemenizi hatırlatmak isterim. Erkek ve kısır ise mutlaka kısır kedi maması kullanın. İlerde idrar yolu sorunları yaşayabilirsiniz. Bir de kuru mamaya alıştırmaya çalışın. Farklı mamalar deneyin, mutlaka birini sevecektir.

Sevgiler, selamlar...

teşekkür ederim sayın loveforlife, veterinere götürdük. aşıları yapıldı ama arabadan o kadar çok korktu ki asıl götüreceğimiz veterinere götürmedik en yakın veterinere zar zor gidebildik. taşıma kutusuna koymamıza rağmen kapağını kırıp çıktı az daha kaza yapacaktık:( veteriner takip edin erkek kediler sağa sola işeyerek izlerini bırakmaya çalışır öyle yaparsa kısırlaştıralım dedi.bir öğün kuru mama veriyorum bir öğünde yabancı sitelerden tarifini alıp yaptığım mama veriyorum. benim yaptığıma bayılıyor:D birazda obur galiba sürekli yemek istiyor

glcn06 20-01-2016 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1434154)
Sevgili loveforlife'a katılıyorum. Benim de siyam kedim vardı. 8 sene benimleydi, 2 ay önce 10 yaşında vefat etti. Evimize şans getirmişti. Kısır değilse kesinlikle kısırlaştırmanızı öneririm. Kısırlaştırılmayan ve çiftleştirilmeyen kedilerde kist oluşumu çok sık rastlanıyor. Ben kedimi bu kistler yüzünden kaybettim.

çok üzüldüm kediniz için. şimdiden eve bir hareket getirdi.
biziz evimiz bahçeli havalar ısınınca ve eve tam alışınca yavaş yavaş dışarı çıkmasına izin vereyim diyorum. komşunun kedisi var o sürekli geziyor etrafta. belki o zaman çiftleşebilir diye düşünüyorum. şimdilik en büyük sorun çiş kokusu bizim için. ona en alt kattaki banyoyu tahsis ettik :D her sabah işe gitmeden önce ve akşam işten gelir gelmez kumunu temizliyorum. ne yaparsam yapayım çok koku oluyor. onu nasıl çözeceğiz bilmiyorum.:(

glcn06 20-01-2016 08:28

1 Eklenti(ler)
buda tarçının yeni fotosu. biraz daha mama istiyor

loveforlife 20-01-2016 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1434364)
buda tarçının yeni fotosu. biraz daha mama istiyor

Çok yakışıklı bir çocuk! O mamanın tarifini bizimle de paylaşır mısınız?

glcn06 25-01-2016 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1434520)
Çok yakışıklı bir çocuk! O mamanın tarifini bizimle de paylaşır mısınız?

kuru mamasını yemiyor sadece benim pişirdiğim mamadan yemek istiyor bu ara. tarifini yabancı bir siteden almıştım.

1 tane kabak
1 tane havuç
2 yk pirinç
bazen tavuk ciğeri, bazen tavuk eti ya da dana eti .

havuç ve kabakları rendeliyorum. etleri küçük küçük doğruyorum. sebzeleri pirinç ve etlerle birlikte azcık su ile pişiriyorum. 2-3 günlük pişiriyorum. hafif ısıtıp veriyorum. çok seviyor.

glcn06 28-01-2016 14:21

2 Eklenti(ler)
geçen hafta yağan kar hala kalkmadı. her yer bembeyaz :D
tarçında bu ara sürekli dışarı çıkmak istiyor. çıkıp merdivende oturuyor uzun uzun.

Eklenti 593762 Eklenti 593763

yenikentli123 29-01-2016 09:18

ankara gercekten hic bu kadar soguk olmamisti...

glcn06 30-01-2016 16:18

Tarçın malesef çok hastalandı. Şimdi klinikte veteriner aradı durumu iyi değil dedi. Sokak kedilerinde sık görülen ve genellikle ölümcül olan genç kedi hastalığı varmış. Çok üzgünüm sabahtan beri ağlıyorum resmen. 15 gün önce aşıları yapılmıştı.

sevgihoca 30-01-2016 17:53

Çok üzüldüm,glcn06.Geçmiş olsun,düzelme durumu olmuyor muymuş?Tedavisi,ilacı yok mu acaba?Allahtan ümit kesilmez inşallah iyileşir.Belki veteriner doğru teşhis koymamıştır.Arkadaşım buradaki veterinerden hiç memnun değildi.

loveforlife 30-01-2016 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1436508)
Tarçın malesef çok hastalandı. Şimdi klinikte veteriner aradı durumu iyi değil dedi. Sokak kedilerinde sık görülen ve genellikle ölümcül olan genç kedi hastalığı varmış. Çok üzgünüm sabahtan beri ağlıyorum resmen. 15 gün önce aşıları yapılmıştı.

Geçmiş olsun. Gençlik hastalığı daha erken görülür. Başka bir rahatsızlığı olabilir ama gençlik hastalığı olmadığını düşünüyorum. Sorun neydi? Başka bir viral hastalık olabilir.

Hastalığa daha çok 2 - 6 ay arasındaki kedilerde rastlanmaktadır. Virüs vücuda girdikten yaklaşık 8 - 10 gün sonra ilk belirtilerini gösterir. Hasta gergin mutsuz iştahsızdır ve kedilerin ayaklarını karın altına toplar vaziyette oturuşları vardır. Kürek kemikleri göğüs kafesi üzerinde çıkıntı yapmış haldedir ki bu hemen hemen her hastada görülen bir semptomdur. 8 - 10 günlük dönemden sonra hasta birden klinik olarak kötüye gider. 40-41 derece ateş, kusma, ishal, deri ve tüylerde dağınıklık, dehidrasyon (sıvı kaybı) bu belirtiler bir gün kadar devam eder ki bunu hasta sahibi daha dün bir şeyi yoktu birden oldu diye tanımlar hatta dışarıda beslenen kedilerde bir günlük ortadan kaybolduktan sonra ertesi gün bu belirtilerle bulduklarını söylerler. Hastalarda iştah tamamen gitmiştir. Kedi su kabına başını sokmuş şekilde bulunur ama yemek yemiyordur.

sardunya18 30-01-2016 22:57

Geçmiş olsun çok üzüldüm. Inşallah iyileşir kısa zamanda sevgiler

dongyul 31-01-2016 00:29

Çok üzüldüm umarım en ksıa zamanda iyileşir sizide mutlu eder ^^

duy-gu 31-01-2016 10:09

Sevgili glcn06, umarım tarçın bu hastalığı atlatır en kısa sürede... Çok üzüldüm gerçekten. Tosuncuğa acil şifalar...

glcn06 31-01-2016 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1436570)
Geçmiş olsun. Gençlik hastalığı daha erken görülür. Başka bir rahatsızlığı olabilir ama gençlik hastalığı olmadığını düşünüyorum. Sorun neydi? Başka bir viral hastalık olabilir.

Hastalığa daha çok 2 - 6 ay arasındaki kedilerde rastlanmaktadır. Virüs vücuda girdikten yaklaşık 8 - 10 gün sonra ilk belirtilerini gösterir. Hasta gergin mutsuz iştahsızdır ve kedilerin ayaklarını karın altına toplar vaziyette oturuşları vardır. Kürek kemikleri göğüs kafesi üzerinde çıkıntı yapmış haldedir ki bu hemen hemen her hastada görülen bir semptomdur. 8 - 10 günlük dönemden sonra hasta birden klinik olarak kötüye gider. 40-41 derece ateş, kusma, ishal, deri ve tüylerde dağınıklık, dehidrasyon (sıvı kaybı) bu belirtiler bir gün kadar devam eder ki bunu hasta sahibi daha dün bir şeyi yoktu birden oldu diye tanımlar hatta dışarıda beslenen kedilerde bir günlük ortadan kaybolduktan sonra ertesi gün bu belirtilerle bulduklarını söylerler. Hastalarda iştah tamamen gitmiştir. Kedi su kabına başını sokmuş şekilde bulunur ama yemek yemiyordur.

.
Malesef bu belitilerin hepsi var. Perşembe günü çok iyiydi cuma günü işten geldim kusmuş birsürü . Sonra gece baktım kanlı ishal olmuş çok halsiz sürekli su içiyor. Kımıldamaya bile gücü yok. Sabaha kadar yanında oturdum. Başını okşadım. Bende cuma günü işe giderken ayağım kaydı sırt üstü çok kötü düşmüştüm. Bazen yanından kalktım miyavlayarak beni çağırdı. Sabah hemen vererinere götürdük. O kadar bitkin olmasına rağmen çok zor götürdük gene. Taşıma çantasından çıkıp sağa sola atlıyor çıkmak için. Kan tahlilinde çıkmış veterinerin dediğine göre.

glcn06 31-01-2016 15:25

Başka bir veteriner arkadaş bu hastalık sokak kedilerinde çok sık görülür dedi. Belkide siz eve aldığınızda kanında bu hastalığı taşıyodu aşı yaptırınca ortaya çıktı dedi. Aşı olalı 3hafta oluyor süresi tutuyor dedi. Bilmiyorum çok kendimi suçladım acaba sokakta kalsaydı böyle olurmuydu diye. Sürekli evde olan bi hayvan bu virüsü nerden alır.
Biz 8 yıl önce oğlumuzu kaybettik. Sanki dün oğlumu yeniden kaybettim. O kadar etkiledi beni bu olay

glcn06 31-01-2016 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1436527)
Çok üzüldüm,glcn06.Geçmiş olsun,düzelme durumu olmuyor muymuş?Tedavisi,ilacı yok mu acaba?Allahtan ümit kesilmez inşallah iyileşir.Belki veteriner doğru teşhis koymamıştır.Arkadaşım buradaki veterinerden hiç memnun değildi.

Sağolun sayın sevgi hoca. Ama belirtileri tam tutuyor. Bende veterinerden hiç memnun değilim. Ama eve en yakın o var ve kedi arabadan çok korkuyor. Geçen sefer yoldan çıktık arabayla kedi yüzünden . Bu sefer çantasıyla bagaja koyduk ordada çıkmış hatcback arabamız üsteki kapağı açtı resmen. O yüzden uzak bir yere götüremiyoruz. Bugün tv de izledim sokaktan alınan hayvanların geçmişi bilinmediği için önce kan tahlili ile herhangi bir hastalığı varmı bakılmalı varsa tedavi edilmeli yoksa aşı yapılmalı dediler. Bu hemen yaptı aşıları. Tedavisi çok zor bir hastalıkmış ölüm oranı çok yüksek.

Sevgi Durul 31-01-2016 17:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1436735)
Biz 8 yıl önce oğlumuzu kaybettik. Sanki dün oğlumu yeniden kaybettim. O kadar etkiledi beni bu olay

Sevgili glcn06,

Sözün bittiği yer, sabır diliyorum.

Tarçın da inşallah iyi olur, sizi ve bizleri sevindirir.:)

loveforlife 31-01-2016 19:07

1 Eklenti(ler)
İnşallah bu savaşı kazanan Tarçın olur ve size umut olur, mutluluk olur. Tüm kalbimle diliyorum bunu. Benim çocuklara söylüyorum, şifa güçlerini göndersinler Tarçın kardeşlerine...
Eklenti 594114

sevgihoca 31-01-2016 19:11

Çok üzüldüm Glcn06,size Allahtan sabır,Tarçın'a acil şifa diliyorum.Ben de ne oldu acaba diye merak içindeydim.Birbirimizi her ne kadar tanımasak da,yaşanan olumsuzluklara insan üzülüyor.Bizi de habersiz bırakmayın.İnşallah her şey olumlu yönde gelişir.

YeniGine 01-02-2016 00:01

Sevgili glcn :( çok üzüldüm geçmiş olsun. İnşallah Tarçın'ın güzel haberlerini bekliyoruz...

glcn06 01-02-2016 13:29

herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. 1 ay gibi kısa bir sürede nasıl alışmışız anlatamam. sürekli bir yerden çıkacakmış gibi geliyor.

dün bütün evi çamaşır suyuyla yıkadım resmen mama kaplarını, tuvaletini yattığı örtüleri. bu virüs uzun süre yaşıyormuş bulaştığı yerlerde ama çamaşır suyu ile temizleniyormuş. iyileşip gelirse diye temizlemediğim yer kalmadı ev terliklerine kadar yıkadım.

bugün sabah veterinerle görüştüm kusması ve ishali durdurduk serum ve antibiyotik tedavisine devam ediyoruz dedi. çok umutsuz konuşmadı. internette okuduklarımı iyileşse bile tam olarak iyileşemediklerini sordum nete okuduğunuz şeylere itibar etmeyin dedi. tanıdığımız bir veteriner var o hiç ümitli konuşmuyor bu hastalıkla ile ilgili ama bugün forumlardan okuduğum kadarı ile tamamen iyileşen kediler var. sonuçta tarçın 6-7 yaşlarında yavru kedilerden daha güçlüdür diye umuyorum. eşim akşam gelirken uğrayacak ben dayanamam diye gitmek istemiyorum.

abk 01-02-2016 14:26

Kedinize geçmiş olmuş. İçimden bir his atlatacağını söylüyor. Umarım güzel haberlerini, evde çekilmiş mutluluk dolu fotograflarını paylaşırsınız en kısa zamanda.

sevgihoca 01-02-2016 21:16

Evet,atlatacak inşallah.Bana da öyle geliyor.

saleri 01-02-2016 22:04

Sn glcn06 kediniz umarım iyileşir.

glcn06 08-02-2016 09:00

tarçın iyileşti

1 Eklenti(ler)
evett tarçın iyileşti ve cuma günü eve döndü. internette okuduklarım ve başka veterinerlerin söyledikleri kötü şeylere rağmen iyileşti tarçın. :D çok mutlu olduk eve tekrar gelince. o da bizi özlemiş galiba hiç yanımızdan ayrılmadı

YeniGine 08-02-2016 23:48

:) Oooo maşallaah, çok sevindim sevgili glcn06, çok şükür. Tarçın'a da, size de büyük geçmişler olsun...

tarla kuşu 09-02-2016 09:51

Kuzuuummm.... Geçmiş olsun sevgili glcn06. Can bunlar can. ....

saleri 09-02-2016 17:39

Tarçının iyileşip aranıza dönmenize çok sevindim. Bol bol özlem giderirsiniz (karşılıklı :).

sevgihoca 09-02-2016 18:33

Gözünüz aydın Glcn06.Çok sevindim.Mutlu günler ailecek.

glcn06 11-02-2016 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1438582)
:) Oooo maşallaah, çok sevindim sevgili glcn06, çok şükür. Tarçın'a da, size de büyük geçmişler olsun...

teşekkür ederim sayın yeni gine çok sevindik tarçının iyileşmesine :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025