![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
biziz evimiz bahçeli havalar ısınınca ve eve tam alışınca yavaş yavaş dışarı çıkmasına izin vereyim diyorum. komşunun kedisi var o sürekli geziyor etrafta. belki o zaman çiftleşebilir diye düşünüyorum. şimdilik en büyük sorun çiş kokusu bizim için. ona en alt kattaki banyoyu tahsis ettik :D her sabah işe gitmeden önce ve akşam işten gelir gelmez kumunu temizliyorum. ne yaparsam yapayım çok koku oluyor. onu nasıl çözeceğiz bilmiyorum.:( |
1 Eklenti(ler)
buda tarçının yeni fotosu. biraz daha mama istiyor
|
Alıntı:
|
Alıntı:
1 tane kabak 1 tane havuç 2 yk pirinç bazen tavuk ciğeri, bazen tavuk eti ya da dana eti . havuç ve kabakları rendeliyorum. etleri küçük küçük doğruyorum. sebzeleri pirinç ve etlerle birlikte azcık su ile pişiriyorum. 2-3 günlük pişiriyorum. hafif ısıtıp veriyorum. çok seviyor. |
2 Eklenti(ler)
geçen hafta yağan kar hala kalkmadı. her yer bembeyaz :D
tarçında bu ara sürekli dışarı çıkmak istiyor. çıkıp merdivende oturuyor uzun uzun. Eklenti 593762 Eklenti 593763 |
ankara gercekten hic bu kadar soguk olmamisti...
|
Tarçın malesef çok hastalandı. Şimdi klinikte veteriner aradı durumu iyi değil dedi. Sokak kedilerinde sık görülen ve genellikle ölümcül olan genç kedi hastalığı varmış. Çok üzgünüm sabahtan beri ağlıyorum resmen. 15 gün önce aşıları yapılmıştı.
|
Çok üzüldüm,glcn06.Geçmiş olsun,düzelme durumu olmuyor muymuş?Tedavisi,ilacı yok mu acaba?Allahtan ümit kesilmez inşallah iyileşir.Belki veteriner doğru teşhis koymamıştır.Arkadaşım buradaki veterinerden hiç memnun değildi.
|
Alıntı:
Hastalığa daha çok 2 - 6 ay arasındaki kedilerde rastlanmaktadır. Virüs vücuda girdikten yaklaşık 8 - 10 gün sonra ilk belirtilerini gösterir. Hasta gergin mutsuz iştahsızdır ve kedilerin ayaklarını karın altına toplar vaziyette oturuşları vardır. Kürek kemikleri göğüs kafesi üzerinde çıkıntı yapmış haldedir ki bu hemen hemen her hastada görülen bir semptomdur. 8 - 10 günlük dönemden sonra hasta birden klinik olarak kötüye gider. 40-41 derece ateş, kusma, ishal, deri ve tüylerde dağınıklık, dehidrasyon (sıvı kaybı) bu belirtiler bir gün kadar devam eder ki bunu hasta sahibi daha dün bir şeyi yoktu birden oldu diye tanımlar hatta dışarıda beslenen kedilerde bir günlük ortadan kaybolduktan sonra ertesi gün bu belirtilerle bulduklarını söylerler. Hastalarda iştah tamamen gitmiştir. Kedi su kabına başını sokmuş şekilde bulunur ama yemek yemiyordur. |
Geçmiş olsun çok üzüldüm. Inşallah iyileşir kısa zamanda sevgiler
|
Çok üzüldüm umarım en ksıa zamanda iyileşir sizide mutlu eder ^^
|
Sevgili glcn06, umarım tarçın bu hastalığı atlatır en kısa sürede... Çok üzüldüm gerçekten. Tosuncuğa acil şifalar...
|
Alıntı:
Malesef bu belitilerin hepsi var. Perşembe günü çok iyiydi cuma günü işten geldim kusmuş birsürü . Sonra gece baktım kanlı ishal olmuş çok halsiz sürekli su içiyor. Kımıldamaya bile gücü yok. Sabaha kadar yanında oturdum. Başını okşadım. Bende cuma günü işe giderken ayağım kaydı sırt üstü çok kötü düşmüştüm. Bazen yanından kalktım miyavlayarak beni çağırdı. Sabah hemen vererinere götürdük. O kadar bitkin olmasına rağmen çok zor götürdük gene. Taşıma çantasından çıkıp sağa sola atlıyor çıkmak için. Kan tahlilinde çıkmış veterinerin dediğine göre. |
Başka bir veteriner arkadaş bu hastalık sokak kedilerinde çok sık görülür dedi. Belkide siz eve aldığınızda kanında bu hastalığı taşıyodu aşı yaptırınca ortaya çıktı dedi. Aşı olalı 3hafta oluyor süresi tutuyor dedi. Bilmiyorum çok kendimi suçladım acaba sokakta kalsaydı böyle olurmuydu diye. Sürekli evde olan bi hayvan bu virüsü nerden alır.
Biz 8 yıl önce oğlumuzu kaybettik. Sanki dün oğlumu yeniden kaybettim. O kadar etkiledi beni bu olay |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sözün bittiği yer, sabır diliyorum. Tarçın da inşallah iyi olur, sizi ve bizleri sevindirir.:) |
1 Eklenti(ler)
İnşallah bu savaşı kazanan Tarçın olur ve size umut olur, mutluluk olur. Tüm kalbimle diliyorum bunu. Benim çocuklara söylüyorum, şifa güçlerini göndersinler Tarçın kardeşlerine...
Eklenti 594114 |
Çok üzüldüm Glcn06,size Allahtan sabır,Tarçın'a acil şifa diliyorum.Ben de ne oldu acaba diye merak içindeydim.Birbirimizi her ne kadar tanımasak da,yaşanan olumsuzluklara insan üzülüyor.Bizi de habersiz bırakmayın.İnşallah her şey olumlu yönde gelişir.
|
Sevgili glcn :( çok üzüldüm geçmiş olsun. İnşallah Tarçın'ın güzel haberlerini bekliyoruz...
|
herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. 1 ay gibi kısa bir sürede nasıl alışmışız anlatamam. sürekli bir yerden çıkacakmış gibi geliyor.
dün bütün evi çamaşır suyuyla yıkadım resmen mama kaplarını, tuvaletini yattığı örtüleri. bu virüs uzun süre yaşıyormuş bulaştığı yerlerde ama çamaşır suyu ile temizleniyormuş. iyileşip gelirse diye temizlemediğim yer kalmadı ev terliklerine kadar yıkadım. bugün sabah veterinerle görüştüm kusması ve ishali durdurduk serum ve antibiyotik tedavisine devam ediyoruz dedi. çok umutsuz konuşmadı. internette okuduklarımı iyileşse bile tam olarak iyileşemediklerini sordum nete okuduğunuz şeylere itibar etmeyin dedi. tanıdığımız bir veteriner var o hiç ümitli konuşmuyor bu hastalıkla ile ilgili ama bugün forumlardan okuduğum kadarı ile tamamen iyileşen kediler var. sonuçta tarçın 6-7 yaşlarında yavru kedilerden daha güçlüdür diye umuyorum. eşim akşam gelirken uğrayacak ben dayanamam diye gitmek istemiyorum. |
Kedinize geçmiş olmuş. İçimden bir his atlatacağını söylüyor. Umarım güzel haberlerini, evde çekilmiş mutluluk dolu fotograflarını paylaşırsınız en kısa zamanda.
|
Evet,atlatacak inşallah.Bana da öyle geliyor.
|
Sn glcn06 kediniz umarım iyileşir.
|
tarçın iyileşti
1 Eklenti(ler)
evett tarçın iyileşti ve cuma günü eve döndü. internette okuduklarım ve başka veterinerlerin söyledikleri kötü şeylere rağmen iyileşti tarçın. :D çok mutlu olduk eve tekrar gelince. o da bizi özlemiş galiba hiç yanımızdan ayrılmadı
|
:) Oooo maşallaah, çok sevindim sevgili glcn06, çok şükür. Tarçın'a da, size de büyük geçmişler olsun...
|
Kuzuuummm.... Geçmiş olsun sevgili glcn06. Can bunlar can. ....
|
Tarçının iyileşip aranıza dönmenize çok sevindim. Bol bol özlem giderirsiniz (karşılıklı :).
|
Gözünüz aydın Glcn06.Çok sevindim.Mutlu günler ailecek.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025