agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fagus Sylvatica / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31406.htm)

Fagus Sylvatica 22-05-2013 21:02

O zaman ben onları sökeyim de bir saksıya alayım ;) hem yeni fidanlarım olur :p

Fagus Sylvatica 22-05-2013 21:14

3 Eklenti(ler)
Bu yılın ilk açan zakkumu. Ancak yüklüyorum fotoğrafını ekliyorum...

Adalet Yağcı 22-05-2013 21:16

Evet bu daha iyi bir fikir :)
Saksının altını zaman zaman kontrol etmeyi unutmayın, bir yolunu bulup size farkettirmeden toprağa ulaşa bilir.

Ya şimdi kendimi çok kötü hissettim, sanki birilerinin arkasından iş çeviriyormuşum gibi.
Ama bu üç bitkiden çektiğimi bir Allah bilir bir de ben :mad:

Fagus Sylvatica 22-05-2013 21:18

3 Eklenti(ler)
Ve diğer fotoğraflar. Arkada Kapıdağ Yarımadası ile Anadolu'yu bağlayan ince boğaz ve Erdek ile Bandırma Körfezleri.

Fagus Sylvatica 22-05-2013 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1159005)
Evet bu daha iyi bir fikir :)
Saksının altını zaman zaman kontrol etmeyi unutmayın, bir yolunu bulup size farkettirmeden toprağa ulaşa bilir.

Ya şimdi kendimi çok kötü hissettim, sanki birilerinin arkasından iş çeviriyormuşum gibi.
Ama bu üç bitkiden çektiğimi bir Allah bilir bir de ben :mad:

Ben tahmin etmiyordum bu kadar kötü olduğunu. Bu kadar dikkatli olmamı söylüyorsanız size çok çektirmişler gerçekten ;) O zaman iyi ki beni de uyardınız da beni de tuzağa düşüremedi, :D

Fagus Sylvatica 22-05-2013 21:41

1 Eklenti(ler)
Ortancalar renkleniyor...

Fagus Sylvatica 22-05-2013 22:04

3 Eklenti(ler)
Bu gül bu yıl ilk defa açtı. Acaba o "Türk gülü" dedikleri türden mi diye merak ediyorum.

Fagus Sylvatica 23-05-2013 23:41

3 Eklenti(ler)
Bu sene bütün eriklerde sorun vardı. Bir hastalık varmış sanırım. Ama bir tek bu japon eriği, henüz fidan olmasına rağmen üzerinde dünya kadar erik bulunduruyor.

Fagus Sylvatica 23-05-2013 23:45

3 Eklenti(ler)
Bu gelincik sanırım bahçede en çok sulanan bitki. Yabani ama her gidip gelişimde hortumla su tutuyorum. Günde en az 3-4 kez :p Ama karşılığını veriyor çok canlı :D

Fagus Sylvatica 23-05-2013 23:53

1 Eklenti(ler)
Şebboy açmaya başladı. Bu sene ektiğim bir paket tohumdan yalnızca bu yaşadı. Hepsi çimlenmişti halbuki...

Fagus Sylvatica 24-05-2013 00:07

1 Eklenti(ler)
Amaryllis, ya da çoban çiçeği ;)

Fagus Sylvatica 24-05-2013 00:11

1 Eklenti(ler)
Ayçiçeği tarlam. Seranın bir bölümünü ona ayırdım (hoş seranın naylonu yok şu anda, arada bir yenilemek gerekiyor, eskiyip yırtılıyor çünkü). En çok istediğim şeydi bir ayçiçeği tarlası.

YeniGine 24-05-2013 00:14

Sevgili Fagus maşallah... Çok güzel bir ayçiçeği tarlan olacağa benziyor inşallah.

Fagus Sylvatica 24-05-2013 00:15

1 Eklenti(ler)
Fotoğraf size biraz saçma gelebilir ama daha önce en fazla 1-2 kere ateş böceği görmüş olan ben için çok şey demek. O karanlıktaki sarı ışık ateş böceği. Dışarıda neşeli İtalyan müziğini dinleyip eşlik ederken, yaz geldiğine seviniyordum ve bu ateş böceğine rastladım. Meğer örümcek ağına takılmış. Ben de onu oradan kurtardım (aslında doğaya karışmak yanlış ama, olsun) umarım yaşar.

YeniGine 24-05-2013 00:47

:) Harikasın; ben hiç ateş böceği görmedim. Şimdi merak ettim ağustos böceklerinin de ışıkları oluyor mu? Yoksa karıştırıyor muyum?

Fagus Sylvatica 24-05-2013 00:56

Ayçiçek tarlası inşallah o sarı kocaman çiçeklerini gösterecek ve ben de Van Gogh gibi resimlerini çizeceğim ;) Ateş böceği farklı bir böcek, ağustos böceğinin ışığı yok. Ben de geçen sene ilk defa görmüştüm ateş böceğini. Bandırma'da geçirdiğim çocukluğumun ardından şehrin biraz dışındakini bu evi yaptırmasaydık belki de ben de hiç göremeyecektim :( . Küçücük bir böcek ve arka tarafı sarı sarı yanıp sönüyor. Sanki küçük ışık toplarının oradan oraya hareket ettiği küçük bir lamba gibi, çok ilginç bir ışığı var. Ama ne yazık ki artık eskisi kadar çok yok. Ailem eskiden yüzlercesinin uçuştuğunu söylüyor. Ne yazık ki doğa mahvedildi artık...

YeniGine 24-05-2013 01:08

:( Haklısın Fagus doğa hele ki bizim buralarda bu şekilde katledilirse işte böyle ağustos böceği ile ateş böceğini karıştırırız. Çünkü mümkün mü onları İstanbul'da görebilmek.

Fagus Sylvatica 24-05-2013 01:11

Umarım bir gün daha iyi bir dünyada yaşayabiliriz biz insanlar. Tek diyebileceğimiz bu ne yazık ki :( Ama pek öyle olacak gibi durmuyor. İyiye giden hiç bir şey yok :(

h_dogan 24-05-2013 07:29

Elinize sağlık Sn. Fagus Sylvatica.
Eriklerin maşallahı var sanki destek koymanız gerekiyor gibi geldi bana.
Gelincikleri ikide bir sulamayın benim bahçede de çıkıyorlar hiç sulamıyorum. Sadece yağmur yağdığında sulanıyorlardı çok güzel açtılar. Yabani form olduğu için susuzluğa dayanıklıdırlar merak etmeyin.
İyi bir dünya ise artık hayal gibi. :o

Fagus Sylvatica 24-05-2013 17:37

Sağ olun sayın h_dogan ;) Evet sanırım eriğe bir destek lazım. İki dal birbirine girmiş orada. Gelinciği sulamak için özel bir şey yapmıyorum aslında, hortumla gelip giderken ona da şöyle bir tutuyorum kıyamayıp ama biraz abartıyorum sanırım :D İyi bir dünya ise gerçekten hayal gibi oldu artık ne yazık ki. İnsanların hiç aklında bile yok :(

ykaya194 24-05-2013 19:05

Erik resmini görünce komşu bahçenin erikleri aklıma geldi (benimkiler henüz fidan ), tadını özlemişim ama bir hafta kaldı inşallah ordayım, Güler Hanım'ın eriklerimi daha tatlı yoksa onlarmı göreceğiz bakalım.
Bandırma'dan geçerken,sizin eriklerden yolda görürsem tanır alırım.

Fagus Sylvatica 24-05-2013 20:49

Buyrun gelin sayın ykaya194, bahçem emrinize amade. Gelir eriklerden, kirazlardan ve o mis kokulu çileklerimden tadarsınız. İnanın Güler Hanım'ın eriklerine yakındırlar (tamam biraz fazla salladım ama :D )

Cymbelina 24-05-2013 21:44

Sn Fagus, bir şey sormak istiyorum. 130 nolu mesajdaki şebboyunuzu tarih olarak ne zaman ekmiştiniz tohumdan? Ve tür olarak cherianthus cheri denen tür mü sizinki? Şebboyun 2 türü varmış, ilgili sayfada okudum. Bahsettiğim tür ilk yıl çiçek açmıyormuş, ben ektim ama şu an hala çok misminikler;)

Fagus Sylvatica 25-05-2013 01:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1160152)
Sn Fagus, bir şey sormak istiyorum. 130 nolu mesajdaki şebboyunuzu tarih olarak ne zaman ekmiştiniz tohumdan? Ve tür olarak cherianthus cheri denen tür mü sizinki? Şebboyun 2 türü varmış, ilgili sayfada okudum. Bahsettiğim tür ilk yıl çiçek açmıyormuş, ben ektim ama şu an hala çok misminikler;)

Sayın Cymbelina, ne yazık ki hangi tür olduğunu bilmiyorum. Ama üzerindeki talimatlara uyarak bu yıl Aralık gibi ektim saksıya ve kış boyunca orada durdu (belki de yanlış zamanda ektiğim için bu kadar çok kayıp vermişimdir) Yani ilk senesinde çiçek açıyor.

hira 25-05-2013 01:10

ben doğru zamanda ektiğime eminim ama hepsi öldü faguscum:) sana yine maşallah:)

Cymbelina 25-05-2013 16:51

O halde sanırım sizinkiler bahsettiğim diğer ikinci tür olanlardan. Ben de hatırlamıyorum onun ismini de Şebboy sayfasında yazıyordu, unuttum. Bahçeniz çok güzel, manzarası da;)

Fagus Sylvatica 26-05-2013 21:37

Teşekkür ederim sayın Cymbelina. Siz iyi düşündüğünüz için iyi gözüküyor bahçem ;)

Fagus Sylvatica 26-05-2013 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1160280)
ben doğru zamanda ektiğime eminim ama hepsi öldü faguscum:) sana yine maşallah:)

Beim de şöyle oldu. Aralıkta ektim ve hepsi öldü. Sonra saksısına başka bir şey diktim. O da hafif büyümüştü, sonra bahara doğru bir tane şebboy çimlendi ve onu bastırdı. Benim inadıma çıktı yani o da :D Yoksa olmaz

hira 26-05-2013 21:41

ben tam bir çimlendirme özürlüyüm:dilli: ne çiçek tohumları ektim ama sonuç:o

Adalet Yağcı 27-05-2013 18:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1161094)

Kendinize haksızlık etmeyin, alttaki linkte ihtiyacınız olacak tüm bilgileri bula bilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/23363.htm

Adalet Yağcı 27-05-2013 18:05

2 Eklenti(ler)
Sevgili Fagus;

Tam 9 senedir mücedele verdiğim ve istilâsından bir türlü kurtulamadığım Amerikan sarmaşığını sizin için fotoğrafladım.

Keşke bu kadar saldırgan olmasaydı, Sonbaharda bahçedeki rengini çok seviyorum, ne yazık ki bu defa yapraklarına ot ilacı sürmek zorunda kaldım, başka türlü başa çıkamıyorum :(

Tam da clematisin içinden çıkmış bu sefer, sanırım çok da zeki bu bitki, onu farketmeyeceğimi düşünmüş olmalı :)

Eklenti 410691

Bu da kurtulamadığım diğer istilâcı kanarya gülü.

Eklenti 410692

Fagus Sylvatica 27-05-2013 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1161094)

Çoğumuz öyleyiz :D Ama bunu aşacağız ağaçlar.net üyeleri olarak :D Tohumlara da diz çöktüreceğiz.

Fagus Sylvatica 27-05-2013 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1161590)
Sevgili Fagus;

Tam 9 senedir mücedele verdiğim ve istilâsından bir türlü kurtulamadığım Amerikan sarmaşığını sizin için fotoğrafladım.

Keşke bu kadar saldırgan olmasaydı, Sonbaharda bahçedeki rengini çok seviyorum, ne yazık ki bu defa yapraklarına ot ilacı sürmek zorunda kaldım, başka türlü başa çıkamıyorum :(

Tam da clematisin içinden çıkmış bu sefer, sanırım çok da zeki bu bitki, onu farketmeyeceğimi düşünmüş olmalı :)

Eklenti 410691

Bu da kurtulamadığım diğer istilâcı kanarya gülü.

Eklenti 410692

Ben de bu haftasonu fark ettim, Filizleri kiraza ve çiçeklere doğru ilerlemiş. Sinsi ve şımarık çocuklara benziyor. Baş etmesi zor. :D Bir de altın çilek var istilacı. Ayrık gibi bir şey. Kökleri toprak altından bir yayılıyor ki görmeyin. Her tarafı kapladı.

Adalet Yağcı 27-05-2013 21:30

Altın çilek istilâcı değildir sevgili Fagus, fotoğraflayabilir misiniz, belki farklı bir bitkidir.

Fagus Sylvatica 27-05-2013 22:31

Şu anda ne yazık ki elimde fotoğraf yok ama en kısa zamanda yüklerim. Onun farklı türleri olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru bilmem ama belki öyledir, farklı bir türdür.

Fagus Sylvatica 27-05-2013 22:42

2 Eklenti(ler)
İşte benim amerikan sarmaşığım böyle. Burası bahçenin alt kısmı ile asıl kısmını bağlayan merdiven.

Adalet Yağcı 27-05-2013 23:24

Peyzaj yaptığınız alana, sebze bahçenize uzaksa bırakın kalsın, bir hayli gelişmiş zaten.
Ben küçük bir bitki olarak düşünmüştüm.
Sonbaharda kırmızı yapraklarını görmek hoşunuza gidecektir ayrıca.

Benim bahçem çok küçük ve süs bitkilerimin olduğu bölümde bu sarmaşık.
Clematisi, gülü ve diğer bitkileri tehdit ettiği için kurtulmaya çalışıyorum.

Fagus Sylvatica 27-05-2013 23:28

Benimki üst taraftaki çiçe bahçesini biraz işgal ettiği için benim de sınırlamam gerekiyor aslında. Ama bu alt kısma dokunmayı düşünmüyorum pek ;)

Fagus Sylvatica 27-05-2013 23:30

1 Eklenti(ler)
İşte bir fotoğraf daha

Fagus Sylvatica 28-05-2013 23:23

1 Eklenti(ler)
Bir süredir zaman bulup da foruma pek giremiyordum. Şöyle bir bakıp çıkıyordum. Neyse ki bu akşam biraz zamanım var ;) İşte yeni aldığımız mum feneri. Çok hoşuma gitti...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025