![]() |
Yeni çalışmalar..
5 Eklenti(ler)
Bahçenin bir bölümünü daha çiçeklendirmeye karar verdim..Kuşbakışı fotolarda eski ve yeni haller mevcut..Bu yeni bölüme çalı formluları ve küçük ağaççıkları ektim. ctyus ve scotchbroom'u da buraya taşıdım.. Mevcut küçük bitkiler yüzünden çim makinası arkalara giremiyordu.. Ön taraftaki duvara çeşitli sarmaşık güller ektim. Kartopu, pittosprum,bodur açelya, gümüşi denizci bitkisi,adaçayı,kekik lavanta,biberiye,bodur taflanı buraya ektim ..Yağmur başladığı için hepsini resimleyemedim:mad:
|
Soğanlılar..
4 Eklenti(ler)
Nergisler tamamen açtı ama laleler hala nazlanıyor..Lilyum da göründü:D
|
Panoramik görüntü...
5 Eklenti(ler)
Bahçeme bereket getirsin diye'bereket totemi'ni de koydum havuzun yanına..:pBunu üniversitedeyken yapmıştım..
|
Alıntı:
Güzelliklerinizin devamını büyük bir merakla takip edeceğim Sevgili Adaşım...;) |
Alıntı:
|
O sizin güzel görüşünüz sayın h doğan..Seviyorum çiçekleri,elimden geldiğince de ilgilenmeye çalışıyorum..
|
İlk ıspanaklarım..
5 Eklenti(ler)
Yediğim en lezzetli ıspanaklar;)bahçenin ilk ürünleriyle yemek yaptım dün,çok lezzetliydi...Havuzun içine kaba beton atıldı,yalıtımda sıra..Bugün akşamüstü çektiğim resimler biraz karanlık çıkmış:(
|
Çalılar
5 Eklenti(ler)
Böyle küçük olduklarına bakmayın..Birkaç ay sonra çok büyüyecekler diye ümidediyorum...:cool:Erica,kekik, biberiye ,pittosprum,taflan.
|
devam..
5 Eklenti(ler)
Gümüşi denizci bitkisi,dış bahçeye ektiğim menekşeler(bütün kışı karın altında geçirdiler)..
|
Menekşelere bayılıyorum..
4 Eklenti(ler)
Sakız sardunya :rolleyes:
|
Merhaba,
Uzun zamandır aramızdasınız. Eeee. Ispanakları da yediniz. Bereket totemini de yüklemişsiniz. Hele karın altında kalıp canlanan menekşelerinizde çok harika. Kekik, biberiye ve taflan larınız da çok güzel. Bir de havuz tamamlandı mı? Kim tutar sizi? agaclar.net çok faydalanacağımız bir üye kazanmış. Kolay gelsin Neslihan 0602. |
selam
:eek:Teşekkür ederim Cumhur Tonba..hoşbuldum ;)
|
Sevgili Neslihan, bahçe sayfanız hayırlı uğurlu olsun siz benim bahçeme güzel diyorsunuz ama sizinkinin tertibi düzeni ve nekaradar özen gösterildiği hiçte yabana atılacak gibi değil ellerinize sağlık......
Oldukça emek verilmiş çok güzel bir bahçeniz var bir kaç yıl sonra bizimkileri gölgede bırakacağı çok belli....... Sevdiklerinizle mutlu, sefasını sürün inşallah...... Sevgiler......... |
Sayın neslihan0602, ne kadar güzel bir bahçeniz var. Ve onun için canla başla uğraşıyorsunuz, elinize sağlık. Sanırım bahçenizin sıkı takipçisi olacağım :eek: Ha bir de, şöyle hoş bir kuş havuzu tam bahçenize yakışacak bir şey!
|
Sevgili alcen,ne kadar uğraşırsak uğraşalım Ankara'da şartlar malum..sert karasal iklim yüzünden hiçbir zaman istediğimiz gibi olmayacak,selluka,passiflora gibi çiçekleri bahçeye ekemiyorum,yasemin kamelya vs saksılarla bir içeri bir dışarı taşınmaktan çok iyi gelişemiyorlar..Ama n'apalım yine de herşeye değer... bir çiçeğin tomurcuk sancısını hissetmek,açtığını görmek bütün olumsuzluklara değer...Sevgiyle kalın...
|
Sevgili Fagus Sylvatica,bahçeme hoşgeldiniz..Havuz fikri çok güzel,büyük havuz kuşlar için biraz derin,haklısınız, küçük bir kuş havuzu çok şirin olur.. Sağlıcakla kalın...
|
Nihayet!!
4 Eklenti(ler)
Ankara'da yağmurdan gözümüzü açamadık ki.. Bugün birara yağmur kesildi de havuzun içine beton şap yapıldı,kuruduktan sonra da yalıtım katmanı sürülecek,artık ömürlük olur inşallah..Geçen yıl yaptık bu süs havuzunu,ama internetten görüp uyguladığımız havuz şiltesi fiyasko oldu,o yüzden bu yıl beton döktük..
|
Çiçekler..
5 Eklenti(ler)
Çiçeklerle devam edelim,pieris cok güzel beyaz çan gibi çiçekler açtı..scotchbroom da pembe ebruli...
|
Devam edelim..
5 Eklenti(ler)
Ortancalar ve sarı çiçekli bitkim(adını bilmiyorum)
|
Laleler..
5 Eklenti(ler)
Laleler ve geçen yıl diktiğim böğürtlen..Böğürtlen toprağın altından yürüyüp 3 tane sürgün verdi:p
|
çilek
1 Eklenti(ler)
Devam..
|
Çeşitli..
5 Eklenti(ler)
Devam3. ve 4.resimdeki ceylangözünü yeni aldım rengi çok güzel..önce rhododendron sandım:rolleyes:ama yaprakları farklı..
|
Devam
2 Eklenti(ler)
devam
|
hangi bitki..
59 nolu mesajdaki sarı çiçekli bitkinin adını bilenler lütfen yazarlar mı?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederinmsayın loveforlife..
|
ellerinize sağlık
|
Yeni çiçek bölümü..
5 Eklenti(ler)
Bahçenin bir bölümünü daha çiçeklik yapmaya karar verdim, yardımcımız Rıdvan o bölümdeki çimi kaldırdı.. Burayı kazarken çimin altından 2 tane yumurta çıktı:cool:ne yumurtası olduğunu bir türlü anlayamadım...Geçen yıl gömdüğüm amayrillis soğanları da çıktı,1 tane soğan gömmüştüm 5 tane olmuşlar..Onları hemen saksıya aldım.Soğanı o kadar derine gömmüşüm ki :rolleyes:unutmuşum nereye gömdüğümü bi de..laleler nihayet açmaya başladı ,geçen yıl diktiğim filbahri de yapraklandı,yaşasıııınnnn:p
|
Çilek
2 Eklenti(ler)
Çilek ve naturalçiftlikten aldığım ekilmeyi bekleyen fideler..hanımeliacemborusu,beyazsarmaşık gül,kırmızı gül,mercan çiçeği,melisa,duranta erecta,polygala ,hedera...
|
Bu sabah,,
5 Eklenti(ler)
Yalıtım sürülmeden önce havuzu biraz doldurduk,kaçak var mı diye bakmak için:cool:Bauhausdan aldığım kompost bidonu...oğlum ve kızım:p
|
rhododendron
5 Eklenti(ler)
bauhausdan aldım bu orman gülünü,,umarım bizim buraya uyum sağlar:rolleyes:Geçen kasım ayında,annemin apartmanının bahçesinden kırıp getirdiğim üzüm asmaları tutmuş:D
|
Çeşitli çiçekler..
5 Eklenti(ler)
Kalonşo,begonya ve alacalı yaprak..
|
Ordan burdan..
2 Eklenti(ler)
...
|
bahçeniz güzel emeğinize çabanıza sağlık
|
Sanırım Turna heykeli o çok güzel bir heykel. Bahçenize çok yakışmış.
|
Sevgili neslihan0602 hoşgelmişsiniz, bahçe sayfanız hayrlı olsun. Bahçe çok güzel, ellerinize, emeklerinize sağlık... Daha güzellerine olsun inşallah...
|
Teşekkür ederim Yavuz bey,daha yolun başındayım...
|
Sevgili mandalinleerik ,bahaustan aldım o heykeli,dün de ayağını alçı kalıba döktüm,sağlam olsun diye...yarın görüntülerim..:)
|
Sevgili Yeni Gine,sizi bahçemde görmekten çok mutlu oldum,sizin bahçenizi adım adım gezdim,en beğendiğim bahçelerden biri,ellerinize sağlık:)
|
Sevgili neslihan0602 çok teşekkür ediyorum; sevindirdiniz beni en beğendiğim bahçelerden biri düşünceniz ile. İnşallah da hep öyle olsun. Sağol.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025