agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   fatihs / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30857.htm)

fatihs 11-04-2013 00:17

Çok teşekkür ederim Berrin Hanım ...

Çimleri biçerken makine Gülibrişimin yerden yaklaşık 40 cm üstünden bir bölgede ağacın kabuğunu soydu ... Soyulan kesim dikey olarak 5 cm ,yatay olarak 1 cm ...

Çamurla bandajladım ,umarım ağaca bir şey olmaz...Sakınan göze çöp batarmış ya ,en merak ettiğim ve önemsediğim ağaç oydu :(

fatihs 24-04-2013 23:28

3 Eklenti(ler)
Toprak gibisi yok ... 1 saatte günün tüm yorgunluğu gidiyor .Allah herkese böyle meşgale nasip etsin .

fatihs 04-05-2013 21:52

4 Eklenti(ler)
Şu an herşey yolunda gidiyor ,umarım yaz bitimine kadar çiçeklerim formlarını korurlar ...

fatihs 11-05-2013 20:32

5 Eklenti(ler)
Yakın çekim güzellerim

fatihs 12-05-2013 20:10

4 Eklenti(ler)
Mini sebzeliğim ve bugün bitirilen küçük ardiyem ... Muadili Büyük marketlerde iki katı fiyatına ve daha dayanıksız malzemeden yapılmış iken bir demirci ustasına hem daha dayanıklı hem daha ucuza yaptırmak mümkün ...

fatihs 12-05-2013 23:59

1 Eklenti(ler)
sofuranın dal uçları yapraklanmadı , görüldüğü üzere de sanki kuruma var sizce sebep nedir ne yapmam lazım ?

tüm ağaca yayılır mı ?

h_dogan 13-05-2013 07:04

Dal uçları kuru mu peki?

fatihs 13-05-2013 19:08

Evet kuru malesef

fatihs 25-05-2013 23:19

5 Eklenti(ler)
Fırça Çalıları nihayet çiçeklerini gösterdiler ... Tahmin ettiğimden de güzeller.Çokca arıya ev sahipliği yapıyorlar.Umarım hemen solmazlar.

Bugün Baumaxta Limon ağacı gördüm ,bağaı gelişmiş ve meyveleri olan bir ağaçtı .Beğendim ve aldım ,şansıma bugün indirime de girmiş :) ...Fiyatı oldukça makul bu yaşta ve formdaki bir Limon ağacı için .(39 Tl )..Yalnız Bu mevsimde meyvelerinin olması çok ilginç geldi bana zira komumuzun bahçesindeki limon ağacı henüz meyve belirtisi vermemiş ...

fatihs 25-05-2013 23:20

1 Eklenti(ler)
Bu da son resim

Sudenur 25-05-2013 23:48

Fırça çalınız da don problemi olmuyor mu Fatih bey? Ben de düşünmekteyim lakin Ankara ikliminde bahçede yetişmez duyumu aldım, tereddüt ediyorum.. :confused:

fatihs 26-05-2013 01:27

Sudenur Hanım ,Ankara'nın kış ayları Samsun'a göre daha sert geçer.Burada neredeyse hiç kar yağmaz .Mesela bu sene bahçeme kar tanesi düşmedi bile . Yine bu sene hiç sıfırın altına inen bir gece olmadı Samsun'da .(Denize sıfır olan kıyı kesimleri için söylüyorum ) .

Bu bitki ya da ağaç , soğuğa gelmiyor malesef. Ancak Kıyı kesimlerde yetişmesi uygun oluyor diye biliyorum .Nacizhane bilgim bu kadar daha bilgili arkadaşlar ekleme yapabilirler.

Saygılarımla

YeniGine 26-05-2013 01:50

Sayın fatihs hoşgelmişsiniz, ben sayfanızı yeni gördüm. Gececi olup da geç saatlerde paylaşımlar olunca ancak görebiliyorum. Ve çok da güzel olmuş... Çünkü boş bir bahçeden sonra fazlası ile bitkilerin çoğalması, güzelleşmesi gayet güzel. Ellerinize sağlık bahçeniz güzelleşmiş Sayın fatihs.
Rastgelsin.

fatihs 26-05-2013 12:00

Sn Yeni Gine güzel sözleriniz ve temennileriniz için çok teşekkürler.Daha güzelleri sizin olsun inşallah.

Sudenur 26-05-2013 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatihs (Mesaj 1160808)
Sudenur Hanım ,Ankara'nın kış ayları Samsun'a göre daha sert geçer.Burada neredeyse hiç kar yağmaz .Mesela bu sene bahçeme kar tanesi düşmedi bile . Yine bu sene hiç sıfırın altına inen bir gece olmadı Samsun'da .(Denize sıfır olan kıyı kesimleri için söylüyorum ) .

Bu bitki ya da ağaç , soğuğa gelmiyor malesef. Ancak Kıyı kesimlerde yetişmesi uygun oluyor diye biliyorum .Nacizhane bilgim bu kadar daha bilgili arkadaşlar ekleme yapabilirler.

Saygılarımla

Çok çok özür dilerim.. bakar körüm galiba.. nedendir bilmem Eskişehir'de ikamet ettiğinizi düşünerek sordum o soruyu. :o Dalgınlığıma verin, tekrar özür dilerim.. :)

fatihs 26-05-2013 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1161092)
Çok çok özür dilerim.. bakar körüm galiba.. nedendir bilmem Eskişehir'de ikamet ettiğinizi düşünerek sordum o soruyu. :o Dalgınlığıma verin, tekrar özür dilerim.. :)

Estağfurullah efendim ne özrü olur mu öyle şey .

fatihs 04-06-2013 21:42

1 Eklenti(ler)
Pasiflorayı buraya sardırmayı düşünüyorum bu cepheye sizce nasıl olur ?

nurcanaybay 05-06-2013 08:21

Fatih bey ,
passiflora çok hızlı büyür , kısa sürede tutunabildiği her yeri kaplar hatta işgal eder demek
daha doğru olur .Ferforjeyi tamamen kaplıyacağı gibi arıları da çekecek , düşen tohumları
her yer de filizlenecek....bu özelliklerini dikkate alarak yer belirlemenizi önereceğim.

Hep olumsuz özelliklerini sıralasamda sevdiğim bir bitki . Büyük alanlarda , hızla kapatılmasını istediğiniz bir bölge var ise ideal bir sarılıcı .

Emine Akman 05-06-2013 12:53

Sevgili fatihs, kıskandım bahçenizi:) Zevkle oturun, keyifle büyütün. Çimleriniz konusunda tecrübelerime dayanarak sunu söylemek isterim: biz de Hendek'ten rulo çim aldık, bakımı,sulaması,gübrelemesi....Çok itina göstersek de ne yaparsanız yapın çim asla o ilk güzelliğini koruyamıyor. Benim bahçe resimlerinde fark etmişsinizdir, aradaki yabancı otları, sararmaları....Ya deli dumrul gibi Allahın günü,saati bahçede dört döneceksiniz bahçede ya da görmezden gelip, arka fon olarak değerlendirip biç,sula devam edeceksiniz. Belki size bezginlik gibi gelecek ama beni bahçede Allah'ın günü ot yolarken görenler yine mi diyor. Bahçe yetmez kapının önündeki 20 metrelik kaldırımdaki, bahçeme de hiç rahat vermeyen ayrık otlarını temizleyebilmek için kaldırım taşlarını bile tek tek söküp,otları temizleyip yeniden yerleştirdiğimi bilirim. Nafile...Kaldı ki sizin çimleriniz resimden hiç de fena görünmüyorlar.

Bir de çeşme papatyalarınız var. Onlar zamanla büyüyüp dev bir şimşir gibi olacaklar, soguga dayanıklılar ama üzerlerine kar yağmasına asla, gerçi siz kar yağmyor demişşinz ama ben yine de söylemek istedim, kar yagnca üzerine bir musamba ortun, vaktı zamanında benım herkesi hayran bırakan ceşme papatyalarımı soguktan degıl kardan kaybettım

fatihs 05-06-2013 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 1165801)
Fatih bey ,
passiflora çok hızlı büyür , kısa sürede tutunabildiği her yeri kaplar hatta işgal eder demek
daha doğru olur .Ferforjeyi tamamen kaplıyacağı gibi arıları da çekecek , düşen tohumları
her yer de filizlenecek....bu özelliklerini dikkate alarak yer belirlemenizi önereceğim.

Hep olumsuz özelliklerini sıralasamda sevdiğim bir bitki . Büyük alanlarda , hızla kapatılmasını istediğiniz bir bölge var ise ideal bir sarılıcı .

Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar yayılabileceğini hiç düşünmemiştim.Önerilerinizi dikkate alacağım.Çok teşekkür ederim.

fatihs 05-06-2013 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emine Akman (Mesaj 1165861)
Sevgili fatihs, kıskandım bahçenizi:) Zevkle oturun, keyifle büyütün. Çimleriniz konusunda tecrübelerime dayanarak sunu söylemek isterim: biz de Hendek'ten rulo çim aldık, bakımı,sulaması,gübrelemesi....Çok itina göstersek de ne yaparsanız yapın çim asla o ilk güzelliğini koruyamıyor. Benim bahçe resimlerinde fark etmişsinizdir, aradaki yabancı otları, sararmaları....Ya deli dumrul gibi Allahın günü,saati bahçede dört döneceksiniz bahçede ya da görmezden gelip, arka fon olarak değerlendirip biç,sula devam edeceksiniz. Belki size bezginlik gibi gelecek ama beni bahçede Allah'ın günü ot yolarken görenler yine mi diyor. Bahçe yetmez kapının önündeki 20 metrelik kaldırımdaki, bahçeme de hiç rahat vermeyen ayrık otlarını temizleyebilmek için kaldırım taşlarını bile tek tek söküp,otları temizleyip yeniden yerleştirdiğimi bilirim. Nafile...Kaldı ki sizin çimleriniz resimden hiç de fena görünmüyorlar.

Bir de çeşme papatyalarınız var. Onlar zamanla büyüyüp dev bir şimşir gibi olacaklar, soguga dayanıklılar ama üzerlerine kar yağmasına asla, gerçi siz kar yağmyor demişşinz ama ben yine de söylemek istedim, kar yagnca üzerine bir musamba ortun, vaktı zamanında benım herkesi hayran bırakan ceşme papatyalarımı soguktan degıl kardan kaybettım

Çok teşekkür ederim Emine Hanım , sizden de birkaç şey öğrenmiş oldum. Bu vesile ile şahsınızla beraber sayfamı ziyaret eden tüm üyelere tekrar teşekkür etmek istiyorum.Hepinizden çok şey öğrenmiş oldum.

gülsu 06-06-2013 08:32

Fatih Bey;
Kısa zamanda sanki yalancı cennet yaptınız bahçeyi. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Pasiflora sardıracağınız yere, pasiflora yerine clematis sardırsanız. Hatta birbirine uyum sağlayacak iki farklı renk klematis. Hem yöremize de uyum sağlıyor. Bu naçizane benim fikrim. Aradaki küçük beyaz saksılara ne dikeceksiniz?

fatihs 06-06-2013 19:36

Çok teşekkür ederim Gülsu Hanım .Aslına bakarsanız Clemetis çok hoşuma gidiyor ama bir türlü bulamadım . Sonunda internet üzerinden sipariş yoluyla alacağm artık.Dediğiniz gibi iki farklı renk ne kadar da güzel olurdu...

Beyaz Saksıların içinde tohumdan ektiğim arap saçı denen bir çiçek var .Sarkan ve acem halısına benzeyen bir şekli varmış Dha yaparaklanma evresindeler çiçeklenince onu da paylaşırım .

Teşekkürler.

fatihs 25-06-2013 00:31

1 Eklenti(ler)
Herşey yolunda

cörekotu 25-06-2013 02:06

Ne güzel ve düzenli bir bahce.. hayirli olsun, güzel günler gecirmeniz dilegiyle...

fatihs 26-06-2013 01:28

Çok teşekkür ederim Sn Çörekotu .

fatihs 11-07-2013 00:40

5 Eklenti(ler)
Bahçem de Bu akşam ki iftar yemeğim . Bir gün Samsun'da ki dostlara da nasip olması dileğiyle ...

fatihs 01-11-2013 00:55

3 Eklenti(ler)
Sonbahar
İlk Limon
ve Fırça Çiçekleri ...

sonkez 01-11-2013 08:41

Çok güzel bir bahçeniz var..Hayırlı ve bol çicekli olsun...

fatihs 01-11-2013 11:40

Çok teşekkür ederim sn sonkez sağolun ...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025