agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   emel262 / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30611.htm)

emel262 04-04-2013 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzün (Mesaj 1132390)
eviniz çok güzel görünüyor, bahçeniz de düz ve açık görünüyor, istediğiniz bitkileri istediğiniz şekilde yetiştirip evinizde istediğiniz hayatı yaşamanız ve güzel resimleri bizimle paylaşmanız dileğiyle...

teşekkürederim sn. hüzün...

emel262 15-04-2013 09:06

3 Eklenti(ler)
Hafta sonu yeşilyurtta ki evimize gitmiştik. Yeni fotoğraflarla geldim :) Lalelerin son hali...

emel262 15-04-2013 09:10

2 Eklenti(ler)
10 yaşında bir oğlum var. Onun diktiği bodrum papatyası ve çeşme papatyası. Çiçek dikmenin ne kadar güzel olduğunu ayrıca bunları onun diktiğini de söylememi özellikle istedi :)

emel262 15-04-2013 09:13

5 Eklenti(ler)
Bahçeden genel görüntüler vermek istedim ki bazılarının adını bilmediğim için yazmıyorum :) siz zaten hepsini biliyorsunuzdur.

emel262 15-04-2013 09:15

2 Eklenti(ler)
Ayrıca cüce lavantalarımı unutmak istemiyorum. Çünkü bunları 2 yıl önce ben çimlendirmiştim. Sonbahar da derin budamıştım. Şimdi yeni hali :)

emel262 15-04-2013 09:20

1 Eklenti(ler)
bay tömürcek için zeytin ağaçlarımız :)

emel262 15-04-2013 09:27

3 Eklenti(ler)
Size sormak istediğim bişey var bu resimleri onun için sona bıraktım. Bahçede 2 şeftali ağacı var geçen yıl dikildi. Sanırım şeftali ağacımızda hastalık var yaprakları normal gelmiyor bana. Sorunun ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilen var mıdır? Ayrıca erik ağacımızda da bir sorun var sanırım bir dalinda yapraklar kötü görünüyor diğer dallarında normal. Erik ağacında da sizce bir sorun var mıdır? (İlk resim şeftali diğer resim birisi kötü görünen erik dalından diğeri normal erik dalından çekildi)

akçabardak 15-04-2013 11:38

Sevgili emel262,
Bahçeniz ne güzel, renklenmeye başlamış artık, hele o lalelere bayıldım keşke uzun müddet böyle çiçekli kalsalar, kısa ömürlü olmasalardı ne iyi olurdu ;)

bay tömürcek 15-04-2013 11:48

Emel abla resimler mükemmel :) Zeytin ağaçlarının fotoğrafları için ayrıca teşekkür ederim ablacım ;) Son resimdeki hastalık biz pirecik diyoruz genelde şeftalilerin yapraklarını yiyip büzüştürüyor. Ziraatçılarda ilacı var oraya derdini anlatısan sana yardımcı olurlar emel abla ama tam olarak bilmiyorum zamanı geçti mi ilaçlamanın :) Sen gene de bi sor erikte de aynı pirecik sorunu var kolay gelsin :)

emel262 15-04-2013 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1138982)
Emel abla resimler mükemmel :) Zeytin ağaçlarının fotoğrafları için ayrıca teşekkür ederim ablacım ;) Son resimdeki hastalık biz pirecik diyoruz genelde şeftalilerin yapraklarını yiyip büzüştürüyor. Ziraatçılarda ilacı var oraya derdini anlatısan sana yardımcı olurlar emel abla ama tam olarak bilmiyorum zamanı geçti mi ilaçlamanın :) Sen gene de bi sor erikte de aynı pirecik sorunu var kolay gelsin :)

aslına bakarsan ben doğal bir yöntemi varmı onu merak ediyorum. Yoksa ilaç verip kurtulmak kolay :) ama yinede teşekkürederim en azından ne sorunu var anlamış oldum.

emel262 15-04-2013 12:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1138975)
Sevgili emel262,
Bahçeniz ne güzel, renklenmeye başlamış artık, hele o lalelere bayıldım keşke uzun müddet böyle çiçekli kalsalar, kısa ömürlü olmasalardı ne iyi olurdu ;)

kesinlikle çok haklısınız keşke daha uzun ömürlü olsalardı :) ben bile bir veya iki defa görebiliyorum bu hallerini...

h_dogan 15-04-2013 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emel262 (Mesaj 1138860)
Size sormak istediğim bişey var bu resimleri onun için sona bıraktım. Bahçede 2 şeftali ağacı var geçen yıl dikildi. Sanırım şeftali ağacımızda hastalık var yaprakları normal gelmiyor bana. Sorunun ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilen var mıdır? Ayrıca erik ağacımızda da bir sorun var sanırım bir dalinda yapraklar kötü görünüyor diğer dallarında normal. Erik ağacında da sizce bir sorun var mıdır? (İlk resim şeftali diğer resim birisi kötü görünen erik dalından diğeri normal erik dalından çekildi)

Şeftalideki Taphrina deformans- klok hastalığına benziyor. Biraz daha net çekebilir misiniz fotoğrafları?

Erikteki de tam çözemedim fotoğraf net değil ama yaprak piresi olabilir.

emel262 15-04-2013 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1139028)
Şeftalideki Taphrina deformans- klok hastalığına benziyor. Biraz daha net çekebilir misiniz fotoğrafları?

Erikteki de tam çözemedim fotoğraf net değil ama yaprak piresi olabilir.

teşekkürederim sn h_doğan. Haftasonu yenilerini çekmeye çalışacağım.

bay tömürcek 15-04-2013 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emel262 (Mesaj 1139002)
aslına bakarsan ben doğal bir yöntemi varmı onu merak ediyorum. Yoksa ilaç verip kurtulmak kolay :) ama yinede teşekkürederim en azından ne sorunu var anlamış oldum.

Doğal bir yöntemi var mı bilmiyorum ama kendiliğinden geçen birşey değil kesinlikle. 3 şeftalim kurudu bu hastalıktan komşu ilaç kullanarak ayakta tutuyor şeftali biraz zor ve ömrü kısa bir meyve ilaç kullanmanı öneririm emel abla.

emel262 15-04-2013 13:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1139055)
Doğal bir yöntemi var mı bilmiyorum ama kendiliğinden geçen birşey değil kesinlikle. 3 şeftalim kurudu bu hastalıktan komşu ilaç kullanarak ayakta tutuyor şeftali biraz zor ve ömrü kısa bir meyve ilaç kullanmanı öneririm emel abla.

biraz araştırdım da ilaç kullanmam gerekecek sanırım...teşekkürederim bay tömürcek.

Archer 15-04-2013 14:22

Merhaba bence şu anda yapacak pek bir şey yok. Bana kalırsa hemen hastalıklı yaprakların tamamını yok edin. Benim başıma geçen yıl geldi. yaprakları temizleyerek ağacı kurtardım. Bu hastalığın tek çaresi, Ağaç yapraklarını dökünce %2 , ilkbahara girmeden tekrar %1 bordo bulamacı.

Erikte de sanırım yaprak biti var .iyice inceleyin eğer yaprak biti varsa ki gözle görülür.
1 litre su
3 kaşık arap sabunu
5-6 diş ezilmiş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
varsa birkaç yaprak adaçayı yaprağı
bir tutam çok acı biber
hepsini iyice karıştırıp süzün ve pompayla ağaca püskürtün. Bu ilacı güllerde de kullanabilirsiniz. Ben kesinlikle bundan başka bir şey kullanmıyorum Kolay gelsin saygılar

emel262 15-04-2013 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Archer (Mesaj 1139095)
Merhaba bence şu anda yapacak pek bir şey yok. Bana kalırsa hemen hastalıklı yaprakların tamamını yok edin. Benim başıma geçen yıl geldi. yaprakları temizleyerek ağacı kurtardım. Bu hastalığın tek çaresi, Ağaç yapraklarını dökünce %2 , ilkbahara girmeden tekrar %1 bordo bulamacı.

Erikte de sanırım yaprak biti var .iyice inceleyin eğer yaprak biti varsa ki gözle görülür.
1 litre su
3 kaşık arap sabunu
5-6 diş ezilmiş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
varsa birkaç yaprak adaçayı yaprağı
bir tutam çok acı biber
hepsini iyice karıştırıp süzün ve pompayla ağaca püskürtün. Bu ilacı güllerde de kullanabilirsiniz. Ben kesinlikle bundan başka bir şey kullanmıyorum Kolay gelsin saygılar

Çok teşekkürederim sn Archer, kesinlikle deneyeceğim.

fatihs 25-04-2013 20:17

Sayfanız hayırlı olsun .

emel262 26-04-2013 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatihs (Mesaj 1144630)
Sayfanız hayırlı olsun .

teşekkürederim sn fatihs.

emel262 27-05-2013 08:30

5 Eklenti(ler)
Herkese günaydın. Hafta sonu birazdaha renkli görünen bahçemden fotoğraflarla geldim :)
Bugünlerde beni en çok sardunyalar mutlu ediyor :)

emel262 27-05-2013 08:34

5 Eklenti(ler)
Sardunyalar, Lavantalar, Yaseminim ve zambak... Bu karışık görüntüye takıldım. Dönü dönüp bakıyorum :)

emel262 27-05-2013 08:37

5 Eklenti(ler)
İki cins rudbekya var sanırım bahçede, birisi boylanıyor diğeri ise top gibi. Çiçeklenince bakacağız artık :) Dev papatyalarım ve güller...

emel262 27-05-2013 08:40

3 Eklenti(ler)
ve üçgen bahçeyle bitirelim :) çiçek fidanları yeni dikildiler, iyice çiçeklendiklerinde yeniden fotoğraflarını çekeceğim :)

Sevgi Durul 27-05-2013 11:48

Sevgili emel262, bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun. Her şey çok güzel, zamanla daha da güzelleşecektir.

Rudbeckiaları tohumdan mı yetiştirdiniz? Ben bir kez fide olarak almış ve çiçeklerini çok sevmiştim. Tohum aldım fakat tohumlarını çimlendiremedim. Bir daha çiçekçide de göremedim. Açtığında paylaşmayı unutmayın.:)

emel262 27-05-2013 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1161365)
Sevgili emel262, bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun. Her şey çok güzel, zamanla daha da güzelleşecektir.

Rudbeckiaları tohumdan mı yetiştirdiniz? Ben bir kez fide olarak almış ve çiçeklerini çok sevmiştim. Tohum aldım fakat tohumlarını çimlendiremedim. Bir daha çiçekçide de göremedim. Açtığında paylaşmayı unutmayın.:)

teşekkürederim sn SDurul. Top şeklinde olanı fide olarak almıştım geçen yıl. Diğerlerini tohumdan yetiştirdim. Bu yıl sizin için tohumlarını alır gönderirim :) adresinizi vermeniz yetecektir.

SUDEM 25-06-2013 08:19

çalışmalar güzel ilerlemiş..ilerledikçe de bahçeniz daha şenleneceğe benziyor..kolaylıklar dilerim...

emel262 25-06-2013 08:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM (Mesaj 1173614)
çalışmalar güzel ilerlemiş..ilerledikçe de bahçeniz daha şenleneceğe benziyor..kolaylıklar dilerim...

teşekkürederim sn SUDEM, öyle olmasını gerçekten çok istiyorum :)

emel262 25-06-2013 08:53

5 Eklenti(ler)
Sanırım son resimleri yaklaşık 1 ay önce eklemiştim siteye. Bir ayda bahçe daha bir renklendi sanırım :) En renkli halleriyle cüce kosmoslar ve yeni açmaya başlayan akşam sefası.

emel262 25-06-2013 08:56

5 Eklenti(ler)
Çeşme papatyasını ben çok seviyorum çiçekleri her geçtiğinde buduyorum her defasında daha çok çiçek veriyor :) Oğlum yaklaşık 3 ay önce dikmişti pembe çeşme papatyasını.

emel262 25-06-2013 09:01

5 Eklenti(ler)
adını bilmediğim çiçekleri bir araya topladım :) burada bu çiçeklerin hepsine izmir nazı diyorlar, hatta kirli hanımın adıda izmir nazı :) baştaki iki resimde olan çiçek daha çok küçük büyüdüğünde çok güzel oluyor o zaman yine resimleyeceğim. İşte izmir nazları...

emel262 25-06-2013 09:06

5 Eklenti(ler)
ve benim en çok sevdiğim, kapıdan çıkana kadar dönüp dönüp baktığım rudbekyalarım. İki çeşit rudbekya var birisi top gibi ve ben en çok ona bayılıyorum diğerleride boyuna uzuyorlar.

emel262 25-06-2013 09:20

5 Eklenti(ler)
hayatım boyunca yetiştirdiğim birşey yokken 2 yıldır bahçe ile uğraşıyorum. Birşeyden anladığım yok aslında burada sizlerin sayfalarına bakarak kendimce renkli bir bahçe için uğraşıyorum. Daha yapılacak çok şey var uzunda zaman gerekiyor biliyorum. Bu bahçe güzel olur ya da olmaz ama burada ki her düşüncenizin benim için önemi büyük. Burada beni güzel sözleriyle teşvik eden herkese yeniden teşekkür etmek istiyorum. İyiki varsınız...

Zambak ve kirli hanımlar :)

emel262 25-06-2013 09:29

5 Eklenti(ler)
araya genel bir görüntü vereyim cannalarla :)

emel262 25-06-2013 09:32

5 Eklenti(ler)
kına çiçeklerini unutmayayım çünkü renklerini çok seviyorum :)

emel262 25-06-2013 09:35

5 Eklenti(ler)
en sevdiğim papatyalar işte bu dev gibi olanlar :)

emel262 25-06-2013 09:40

5 Eklenti(ler)
ben gülhatmi çiçeğinden çok hoşlanmazdım, bu katmerli olanını görene kadar :)
Acem borusunu geçen yıl dikmiştik bir yılda iyi gelişti. Hanımeli ise hala çiçek veriyor.

emel262 25-06-2013 09:44

5 Eklenti(ler)
Ortancaları göstermeden bitirmeyeyim diyorum 3 ay önce dikmiştim. Gelecek yıl ne kadar geliştiklerini görelim diye bu yıl ki durumlarını ilk iki resimde verdim. Son üç resim komşumun bahçesindeki ortancalara aittir. Onlarda iki ya da üç yıllık ortancalarmış.

akçabardak 25-06-2013 12:49

Sevgili emel 262, ellerinize sağlık hepsi de çok güzel ve sağlıklılar,
70 nolu mesajınızda bilemedikleriniz, ilk fotoğraftaki zinnia (kirli hanım), 3. sü aster
ve diğerleri yer minesi. Herşey gönlünce olsun.

emel262 25-06-2013 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1173685)
Sevgili emel 262, ellerinize sağlık hepsi de çok güzel ve sağlıklılar,
70 nolu mesajınızda bilemedikleriniz, ilk fotoğraftaki zinnia (kirli hanım), 3. sü aster
ve diğerleri yer minesi. Herşey gönlünce olsun.

teşekkürederim sn akçabardak. 3.resimdeki gerçekten aster mi? gerçekten bilmiyordum. Teşekkürederim.

Sevgi Durul 03-07-2013 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emel262 (Mesaj 1161409)
teşekkürederim sn SDurul. Top şeklinde olanı fide olarak almıştım geçen yıl. Diğerlerini tohumdan yetiştirdim. Bu yıl sizin için tohumlarını alır gönderirim :) adresinizi vermeniz yetecektir.

Sevgili emel262, tohum istemek için sormamıştım, yine de teşekkür ederim.:)

Tohum paylaşımına katılmak isterseniz sizi buraya bekleriz.:)

Oylama yapan arkadaş bir yanlışlık yaptı sanırım. Bu güzel bahçe tek yıldızla kalmamalı.:) Sadece biraz daha net fotoğraflar olsa bahçenin güzelliği daha iyi anlaşılacak. Sevgilerimle...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025