![]() |
Sayın s.serdar evet dediğiniz gibi o çileği çalmışım... :) Teşekkür ediyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Çok seviyorum ya; tarlamın haricinde nereyi bulduysam dikmişim...
Eklenti 611173 Eklenti 611174 Eklenti 611175 Eklenti 611176 |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Koparılmadan, hemen fotoğraflayıp paylaşayım istedim...
Eklenti 611341 Eklenti 611342 Eklenti 611343 Eklenti 611344 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili SDurul'um galam beni de nasıl mutlu etti anlatamam. Valla 3 belki 4 senedir benimle artık çiçek açacak ihtimalini bile unutmuştum. :) Devamlı hep inceleriz ya çiçeklerimizi galaya öyle bakmıyordum 2 gün önce şöyle uzaktan minik bir beyazlık gördüm ve sinirlenerek bak bir şey atmışlar çiçeğimin üzerine diye gittim kiiii ne göreyim :) galam çiçek açmış. Çok şükür...
Kışın bina girişine almış idim saksısını ve yapraklarını da dökmedi gölgede az biraz sabah güneşi görüyor, sulama artık haftada 2 kez yapılıyor; bina görevlisi tarafından... Çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... |
4 Eklenti(ler)
Geçen seneki gazanyamı, bu baharda kökten ayırıp diktiğim fideler bu renkte açtılar.
Eklenti 611526 Eklenti 611527 Eklenti 611528 Unutmuşum rengini, halbuki bu renk olsun istiyordum... Eklenti 611529 |
Sevgili YeniGine çiçeklerinizin hepsi çok güzel.. Bugünkü güller.. Gazanyalar.. Teşekkürler.. ;)
Benim Gazanyalarda küçük küçük siyah bir sürü böcekler vardı, çok sulamaktan olabilir mi acaba? Sulamayı azaltınca biraz azaldılar.. Şimdi baktım, böcekler yoklardı. Bazı yaprakların üzerinde yapışmış, küçük siyah yuvarlak oluşumlar vardı. Onları koparıp attım. Ben de çok seviyorum Gazanyaları.. Hercai gibi nazsız ve çok çok açıyorlar.. Benim de en çok sevdiğim rengi bu güzel turuncu.. :) |
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. |
Alıntı:
|
Sevgili YeniGine, çiçekleriniz her zamanki gibi cok güzeller. Galayı kıs mevsiminde disarida bırakmayı denediniz mı hic? Beyaz renklisi soguga daha dayanıklı diye okumustum. İlk kez gala sahibi oldum. Bu yil bir tanesini disarida bırakmayı dusunuyorum ama öldürmektende korkuyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Teşekkür ediyorum sevgili abk, sağolasın. Gala 3-4 senedir bende donar korkusu ile bina girişine saklıyorum devamlı. Kışın dışarıda hiç denemedim diyeceğim ama sanki 2 sene önce bütün çiçeklerimiz donmuştu aralarında gala da vardı da baharda tekrar yeşerdi diye de hayal meyal hatırlıyorum. Aman korkulu rüya görmektense saklayalım daha iyi.
Bugün çiçeğimiz daha büyümüş idi... Eklenti 612096 Eklenti 612097 |
5 Eklenti(ler)
Ne olurdu sanki hepsi bir anda açsa idi... Biri soluyor, ikincisi açıyor...
Eklenti 612098 Eklenti 612099 Eklenti 612100 Benim amarallislerim çalınınca, üzülmeyeyim diye sevgili Güler Hanım'ın gönderdiği amarallisim... Açtık, teşekkür ediyorum kendisine, sağolsun... Eklenti 612101 Eklenti 612102 |
Sizin galanın çiçeği yaprakları ile yarışıyor. :) Benimki acti ama mecburiyetten çiçekli haliyle saksı degisimi yaptım. Yeni yerine alışana dek beklentilerim en alt düzeyde olacak. Kıs mevsiminde en azından yavru yumruları disarida bırakmayı dusunuyorum. Malclayinca kisi geçirebilirse harika olur.
|
Bende sarmaşık gülüm ve nilüferlerimde aynı şeyi söylüyorum :) keşke hepsi aynı anda açsa :)
|
Alıntı:
|
Evet :) benim sarmaşık daha emekleme döneminde olduğu için... Nilüferlerde bir karış suda napsın :) anca...
|
5 Eklenti(ler)
Mecburiyetten tarlaları bırakıp, saksı tarlacılığına başlamış idim. Hemen benim bina kapımın önü... Bir kısmını toplu fotoğraflayayım dedim.
Eklenti 612105 Eklenti 612106 Eklenti 612107 Eklenti 612108 Eklenti 612109 |
4 Eklenti(ler)
:) Sulama sistemim de göz ardı edilmesin lütfen...
Eklenti 612111 Eklenti 612112 Eklenti 612113 Eklenti 612114 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kıyamam :D Ben de ne bileyim, damla sulama sistemi falan mı kurdun da fark edemedim diye düşünmüştüm :D
|
Alıntı:
O ped şişe benim sulama sistemim. Bina görevlisi hortumla hem kapı önlerini yıkıyor, hem de benim çiçeklerimi suluyor. Sonrası 7-8 tane 19'luklara su dolduruyor. Havanın durumuna göre ben 4-5 gün sonra benim 9'luk su bidonuma 19'luklara doldurulan sulardan alıyorum ve çiçeklerimi suluyorum... |
Off, su taşımak cok zor. Bana balkondaki 3-5 saksıya su taşıması bile zor geliyor. Allah kolaylık versin.
|
Sevgili YeniGinem ben de üstte asılı tabaksız saksıların altına da birer saksı yerleştiriyorum, üstteki sulanınca alttakine de akıyor biraz.
Sulama sistemi deyince böyle olduğunu düşünmüştüm ;) O kapı önüne daha çok çiçek sığar bence.. :p (Tıkış tıkış saksılara alışmış biri olarak :D ) Bu sayfadaki 3878 no.lu mesajın ikinci fotoğrafında ön plandaki bitki nedir acaba? Yukarı doğru uzamış bol yeşil yapraklarıyla hoş ve ilginç görünüyor.. :) |
Balkonda **** terasta saksıda bahçecilik belkide en emek isteyenlerden ve riski en fazla olanından. En ufak bir ilgisizlik veya bilgisizlik anında kayıp verdiriyor.
|
Alıntı:
Bu gün evdeyim,fırsat yaratıp gel bekliyorum. |
Alıntı:
|
:):sevgili yenigine,Çooook emek çektiğin belli ama bu kadarını tahmin edemiyorum. gerçekten taşıma suyla çiçek sulamak oldukça zahmetli birde gıdım, gıdım şöyle bol bol su verememenin duygusu:( sana hortumlu bir bahçe ve çiçeklerini bolca sulamalar diliyorum sevgiler...:):)
|
Sevgili jakin sağolasın, zaten sulamaya ilk üstteki saksılardan başlıyorum, onlardan akan su alttakileri suluyor. :) O kapı önüne daha çok saksı sığar da bina görevlisi beni binadan atacak diye şimdilik o kadar saksı koyabildim... Zaten her çiçek dikiminde, sulamada Hasan beni öldürecek der dururum.
O sorduğun bitki begonvil; dondu derken yeni yeni yeşillendi tekrar çok şükür... |
Sevgili abk, bu kollar benden hesap soracak :) benim çoğu sulamam bidon sulaması. Binanın ön tarafından taa arka bahçeye tarlama su taşıyorum. Ve hatta bugün iki bidonu doldurup gittim tarlamı suladım ve 1 saat önce de çook güzel yağmur yağdı...
Sevgili münevver48 :) ben sana boşuna bana hotrumlu bahçe gerek demiyorum... Neyse ne yapayım buna da şükür. Sevgili Suz-i Dilara evet 6-7 tane işte büyük bidon var bina görevlisi sağolsun kapı önlerini yıkarken onları dolduruyor; kedilere-köpeklere-kuşlara ve benim çiçeklerime su. Bir sulama arası duruma göre 4-5 gün beklemiş oluyor o sular. Sayın tanerege dediğiniz gibi sulama olayım zor olduğu için yeri geliyor günde kaç kez o saksıların yerlerini değiştiriyorum; aman çok güneş geldi çek gölgeye, aman güneş gitti çek eski yerine. :) Yani işte durmadan kendimce yaşasınlar diye birşeyler yapıp duruyorum. Çook teşekkür ediyorum, sağoluun... |
3 Eklenti(ler)
Bir sürü gelincik tohumu attım tarlalarıma, bir tek bu saksıya attıklarım çimlendi ve tomurcuktayız; açacağız inşallah!..
Eklenti 612340 Eklenti 612341 Eklenti 612342 |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Komşumun bahçesindeki begonyalarım. :) Allah'tan komşumun bahçesinde kendi bitkileri de varda onların sayesinde benim çiçekler de sulanıyor...
Eklenti 612348 |
Sevgili YeniGine,balkonum çok güneş ya,şeker begonya olur mu acaba?Sizinkilerin güneş alma durumu nasıl?
Gelinciklerin açmasını bekliyorum.Malum şehirleşme,göremiyoruz doğal çiçekleri. |
Alıntı:
:( Valla hiç sormayın saksıda çimlenenlerin gelincik mi değil mi bilemedim. Şimdi tomurcuklandılar ancak anlayabildim ki gelincik. Bizler gelinciği sadece çiçeğinden tanıyoruz :( bu kentsel dönüşüm adı altında katledilerek yok edilen doğamızda gelecekte çocuklar elmanın-şeftalinin-kirazın-vişnenin-armutun ağaçlarını, çiçeklerini bile tanıyamayacaklar... :( |
4 Eklenti(ler)
Çok güzel açtık, açmayan 4-5 tomurcuğumuz kaldı...
Eklenti 612864 Eklenti 612865 Eklenti 612866 2 gündür bu haldeyiz, nasıl açacak çok merak ediyorum... Eklenti 612867 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025