![]() |
Harikalar yzratmissin sevgili Yeni Gine emeklerine saglik
|
Sevgili sonkez eskisi kadar olmasa da yine nacizane, elimden geldiğince ekip-dikmeye, uğraşmaya çalışıyorum. Bakalım bu sene de böyle geçiyor. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
|
Sayın YeniGine benim glayöllerde açtı. Sanırım bazı renkler aceleci davranıyorlar. Kırmızı ve açık kırmızı ile yavru ağzı arası renkler açtı. Diğerlerinin açmasını bekliyorum ama sizin o sarı güzelmiş o rengi bulamamıştım aldığım yerde. Diğerleri açma aşamasında bir kaç güne kadar açarlar. Aslında hepsi aynı yerde aynı koşullarda olmasına rağmen farklı davranıyorlar ama böylesi daha iyi.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın celalim teşekkür ediyorum, hâlâ çiçek sapı çıkarmaya devam edenler, tomurcukta olanlar mevcut.
Tomurcuktaki halleri de bir başka güzel. Eklenti 562092 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
:) Bugün komşum ilk hıyar hasadını yaptı, çok çalıştığım için bu da benim hakkımmış. :D
Eklenti 562125 |
:D bu kadarcık mıymış o kadar çalışmanın hakkı? :D bence devamı gelmeli...Bununla da iftara bir cacık yapıp yiyeydin YeniGine ablam :D
|
3 Eklenti(ler)
Kalanlar. :) Bu bahçenin bir tanesi, çalıştığım 3 bahçe daha var. :D Kazancımı artık siz düşünün...
Eklenti 562126 Eklenti 562127 Eklenti 562128 |
Alıntı:
|
Heh tamam şimdi oldu, oldu da devamı varsa biz de gelelim bir ziyaretine o vakit :dilli: :D
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 562131 :) Daha dur benim tarlam var; sen benim tarlama gelirsin inşallah. |
Ooo tamamdır YeniGine ablam seve seve gelirim inşallah, şimdiden ellerine sağlık.;)
|
Alıntı:
Şimdi ağaçlar.net üyeleri başlayacaklar yavaş yavaş hasat toplamaya, topladıkları hasatı değerlendirmeye yine diyeceğim en sevdiğim dönem. (Zaten her dönemi seviyorum, sevmediğim hiçç bir dönem yok.) |
ellerinize sağlık. Çiçekleriniz, yaptıklarınız çok güzel. Maşallah. Bu arada sardunyalara şekerli su verin arada çok değil 1 litreye 1 yk karıstırın sulayın.Sevgiler kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Katmeri hatmilerinin çimlenmediğine üzülme, bak seni ziyarete geldi.:) Bu sene tohum daha bol olacak, muhakkak açacak bu çiçek bahçende. Bu başlangıç olsun.:) Sevgiyle... Eklenti 562805 |
:) Sevgili SDurul koparılması gerektiğini biliyorum ama işte elin varsın da gel kopar derken 1 hafta öyle kaldılar sonunda dün mecburen istemeye istemeye de olsa koparttım.
Ama şimdi bak şu güzelliği kim sevmez, kim istemez, ne kadar güzel bir görüntü, bir de kırmızı kırmızı katlı katlı. Az önce sevgili sevoş'un bahçesinde de yazdım 2 ay oldu ben hâlâ hatmi fidesi aranıyorum bahçede ama sankiii 4-5 gün önce minicik bir şey gördüm dua edip duruyorum inşallah bu hatmidir diye. :) Ama bir daha tohum alabilir iseem kesinlikle saksıya ekeceğim inşallah!.. |
4 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul senin bahçende gördüğümden beri merak sardım çok da sevdim katlı hatmileri. 2 sene evvel tabi ki karışık renkli tohumundan aldım geçen sene de, bu sene de sadece beyazı mevcut, tomurcuktaki beyaz, açan beyaz. E ne yapayım buna da şükür!..
Eklenti 562808 Eklenti 562809 Eklenti 562810 Eklenti 562811 |
Abla bu kadar güzelliğin içinde ne gözüme çarptı biliyor musun? Yerdeki o yalın kat cam güzelleri. Ne kadar güzel olmuş abla onlar öyle 41 kere maşallah. Yıllardır nedendir bilmem cam güzellerim olmuyor. Yıllar önce tohumdan ekerdim evin önüne her yere tenekelere şaşırtırdım baştan başa rengarenk katsız cam güzelleriyle dolu olurdu kapının önü. Hatta tohum yetiştirdiğim tenekedeki şaşırtılmayan fideler bile çılgınlar gibi çiçeklenirlerdi. Sonra ne oldu bilmiyorum bir daha cam güzeli yetiştiremedim ne katlı ne katsız. Tohum ektim bitmedi, bitenleri şaşırtınca gitti, saksılı aldım uçları bi tuhaf oldu kurudu çok tuhaf değil mi ablacım? :(
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eeeee hıyarrr ama bu haksızlık :( :/ :mad: ben daha yeni çiçek görüyorum siz şimdi onu ramazan ramazan karşımda yiyiyorsunuz olmaz ki :/ neyse tesellim sizinkiler bitince bizimkilerin olacağı :o Kalonchoem eminönün de her rengi var var hatta şuralarda bir fotosu olucaktı .. kırmızıma sarı olurmusun bakışı atıyor zaten :D Eklenti 562837 Bu turuncuymuşta olsun biz bunun rengini açarız :D |
Sevgili tömürcek, sağolasıın... Bu cam güzellerini 1 ay kadar önce alıp diktik komşumla, ondan önce de yine cam güzelleri vardı orada fakat hepsi alındıktan sonra 1 aya kalmadı hepsinin yaprakları çiçekleri yok oldu sırf dal kaldılardı. O bölge gölgede kaldığı için biz de gittik tekrar cam güzelleri aldık ve diktik. Maşallah bunlar güzel gelişiyorlar...
|
Ama Mete ben hıyarı iftar ile sahur arasında yedim, inşallah sen de bizlerden sonra yersin... :)
Sevgili Mete, geçen sene benim kalonche donunca bir daha almayayım diye düşünmüş idim Eminönü'nde gördüm tabi fakat bizim buradaki seraya gidip de böyle kırmızı kırmızı görünce dayanamadım ve aldım. :o Seninkinin rengi de maşallaah çok güzelmiş... Gönlüne sağlık. |
4 Eklenti(ler)
Bugün yine sevgili Aliyye'nin bahçesinde idim ilk gittiğimden sonra çeşitlerini daha da çoğaltmış. E tabi çok doğal ağaçlar.net ailesi ile tanıştı. :) Müsadenizle hemen bir-iki fotoğraf yenilerden hemen 2 saksıya nilüferleri kondurmuş. :) Çok mutlu çok...
Eklenti 562996 Eklenti 562997 Yine hemen bir kuş yuvası ve sellukası. Bir merakla çiçeğini bekliyor. Eklenti 562998 Eklenti 562999 |
3 Eklenti(ler)
:D Komşuları çöpe atacakları şeyleri önce sevgili Aliyye'ye sorup öyle atıyorlarmış. Bu iki sepet komşusu atmadan önce sormuş sevgili Aliyye'ye sen saksı olarak kullanır mısın diye tabi hemen havada kapmış ve tohumdan çimlendirdiği karanfillerini dikmiş...
Eklenti 563000 Eklenti 563001 :D Tam ben oradayken de bir komşusu bu zeytinyağ tenekesini getirdi sevgili Aliyye tabi yine hemen kaptı ve ben şimdi bunu keser, biçer, boyar çiçek dikerim deyiverdi. Eklenti 563002 Gerideki güzellikleri de inşallah kendi bahçe sayfasında paylaşacaktır... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın hocam100 de onaylamış sümbülteber imiş bu güzel.
Hiç aklım almadı, hâlâ merak ediyorum; Sayın telato'nun gönderdiği sümbülteberim geldiğinde sırf bir soğan idi güzelce toprağını hazırlayıp diktim sonra bir gün bir baktım harikaa minicik bir yeşillik yeşeriyoruz tabi hergün kontrol büyüyor dedim az biraz daha büyüsün fotoğraflayayım sayın telatoya teşekkür edeyim. Yine bir kontrolde aa sümbülteber yok saksısında :( nasıl üzüldüm nasıl, kim söktü bunu burdan, ne isterler şu minicik şeyden ne olduğu bile belli değil :( derken eyvah Sayın telato'ya nasıl izah edeceğim?.. Tabi kendisine hiçbirşey diyemedim. Valla işte 20 gün önce başka bir yerde farkettim ve şüpheye düştüm tabi bu sümbülteber mi, benim sümbülteberim mi? Evet çok şükür Sayın telato'nun bana gönderdiği sümbülteberim yer değiştirerek büyüyor. Eklenti 563006 Çok teşekkür ediyorum sayın telato... İnşallah çiçeğini görebilirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mavişim üzerindeki tomurcukları da açsın öyle paylaşayım istedim fakat bugün ikisinin görüntüsü hoşuma gidince paylaşmadan duramadım...
Eklenti 563016 |
Alıntı:
|
Alıntı:
şu an bendeki için yapacak birşey yok. Ama sizdeki adına sevindim artık bu sene sizin bahçedekine bakacağım:D |
Alıntı:
Bahçemi ağaçlar.net ailesi ile tanıştırdığın için teşekkür ederim canım,her zaman beklerim. |
Alıntı:
Eskisi değerlendirmekten bir kişi mutlu olabilir mi?Tuhaf ama ben mutlu oluyorum.:rolleyes: |
Yaa bu mavişlerin bu haline ölüyorum inşallah benimkide böyle olur çok güzel görünüyor Yenigineciğim:)
|
Sayın YeniGine Gülhatmiler (biz eşefatma diyoruz burada) katlı olan kırmızı rengi ,diğer renkler katlı değil. Sanırım elimde şuan 6-7 renk var. Tohum yapmalarını bekliyorum. Tohumları oldukça alıyorum. Bende olmayanları da çevrede olanlara söyledim. Onlar tohumlarını biriktirecekler benim adıma. Birde içi ile dışı farklı renklerde olanlar var. İki renk gibi çok hoş duruyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bunu bu sene bina girişine koydum güzel çiçeklenecek inşallah. Eklenti 563216 Bu da yine balkonumda idi hemen bunu da bina girişine indirdim bugün. Yani yerini de sevmeleri gerekiyor demek ki!.. Eklenti 563217 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025