agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

sonkez 24-06-2015 01:23

Harikalar yzratmissin sevgili Yeni Gine emeklerine saglik

YeniGine 24-06-2015 01:34

Sevgili sonkez eskisi kadar olmasa da yine nacizane, elimden geldiğince ekip-dikmeye, uğraşmaya çalışıyorum. Bakalım bu sene de böyle geçiyor. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.

celalim01 26-06-2015 11:05

Sayın YeniGine benim glayöllerde açtı. Sanırım bazı renkler aceleci davranıyorlar. Kırmızı ve açık kırmızı ile yavru ağzı arası renkler açtı. Diğerlerinin açmasını bekliyorum ama sizin o sarı güzelmiş o rengi bulamamıştım aldığım yerde. Diğerleri açma aşamasında bir kaç güne kadar açarlar. Aslında hepsi aynı yerde aynı koşullarda olmasına rağmen farklı davranıyorlar ama böylesi daha iyi.

YeniGine 26-06-2015 23:17

1 Eklenti(ler)
Sayın celalim teşekkür ediyorum, hâlâ çiçek sapı çıkarmaya devam edenler, tomurcukta olanlar mevcut.

Tomurcuktaki halleri de bir başka güzel.

Eklenti 562092

YeniGine 26-06-2015 23:21

2 Eklenti(ler)
Kalonchoem, sarısı yoktu :( bulursam alacağım inşallah.

Eklenti 562093

Eklenti 562094

YeniGine 26-06-2015 23:24

3 Eklenti(ler)
Begonyalarım bugünkü hallerimiz...

Eklenti 562095

Eklenti 562096

Eklenti 562097

YeniGine 26-06-2015 23:26

1 Eklenti(ler)
Eklenti 562098

YeniGine 27-06-2015 00:24

1 Eklenti(ler)
:) Bugün komşum ilk hıyar hasadını yaptı, çok çalıştığım için bu da benim hakkımmış. :D

Eklenti 562125

Laleci_03 27-06-2015 00:27

:D bu kadarcık mıymış o kadar çalışmanın hakkı? :D bence devamı gelmeli...Bununla da iftara bir cacık yapıp yiyeydin YeniGine ablam :D

YeniGine 27-06-2015 00:29

3 Eklenti(ler)
Kalanlar. :) Bu bahçenin bir tanesi, çalıştığım 3 bahçe daha var. :D Kazancımı artık siz düşünün...

Eklenti 562126

Eklenti 562127

Eklenti 562128

YeniGine 27-06-2015 00:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1391125)
:D bu kadarcık mıymış o kadar çalışmanın hakkı? :D bence devamı gelmeli...Bununla da iftara bir cacık yapıp yiyeydin YeniGine ablam :D

:D Sevgili Laleci, dur bu daha ilk hasat... Devamı gelecek inşallah; daha domates var, biber var, patlıcan var.

Laleci_03 27-06-2015 00:41

Heh tamam şimdi oldu, oldu da devamı varsa biz de gelelim bir ziyaretine o vakit :dilli: :D

YeniGine 27-06-2015 00:47

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1391132)
Heh tamam şimdi oldu, oldu da devamı varsa biz de gelelim bir ziyaretine o vakit :dilli: :D

Eklenti 562130

Eklenti 562131

:) Daha dur benim tarlam var; sen benim tarlama gelirsin inşallah.

Laleci_03 27-06-2015 00:55

Ooo tamamdır YeniGine ablam seve seve gelirim inşallah, şimdiden ellerine sağlık.;)

YeniGine 27-06-2015 00:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1391134)
Ooo tamamdır YeniGine ablam seve seve gelirim inşallah, şimdiden ellerine sağlık.;)

:) Teşekkür ediyorum sevgili Laleci, gerçekten çok zevk veren güzellikler bunlar, hıdır bulunan budur, buna da şükür, senin de gönlüne sağlık.

Şimdi ağaçlar.net üyeleri başlayacaklar yavaş yavaş hasat toplamaya, topladıkları hasatı değerlendirmeye yine diyeceğim en sevdiğim dönem. (Zaten her dönemi seviyorum, sevmediğim hiçç bir dönem yok.)

serkan_istanbul 27-06-2015 08:44

ellerinize sağlık. Çiçekleriniz, yaptıklarınız çok güzel. Maşallah. Bu arada sardunyalara şekerli su verin arada çok değil 1 litreye 1 yk karıstırın sulayın.Sevgiler kolay gelsin.

hira 27-06-2015 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1389388)
İlk kez bir komşumdan sakız sardunya çeliği istedim ve sağolsun kendisi gönül rahatlığı ile üç sakızdan çelikleri koparıp verdi. Hem katlı hem de çok güzel renkleri var, inşallah tutarlar...

Eklenti 560669

Çiçeklerini kopartmanı şiddetle tavsiye ediyorum ablacım.. Kıyamıyorsun ama onlar şu aşamada işi zorlaştırıyor.. Bende geçen gün katlı sakız çeligi diktim, acımadım valla koparttım cicegini.. Hele tutsunda daha ne çiçekler açar inşallah :)

YeniGine 27-06-2015 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1391164)
ellerinize sağlık. Çiçekleriniz, yaptıklarınız çok güzel. Maşallah. Bu arada sardunyalara şekerli su verin arada çok değil 1 litreye 1 yk karıstırın sulayın.Sevgiler kolay gelsin.

Sevgili Serkan hoşgelmişsin, hem yorumun, hem de vermiş olduğun faydalı bilgin için çok teşekkür ediyorum. Böyle ara sıra uğra bahçeme lütfen...

YeniGine 27-06-2015 23:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1391322)
Çiçeklerini kopartmanı şiddetle tavsiye ediyorum ablacım.. Kıyamıyorsun ama onlar şu aşamada işi zorlaştırıyor.. Bende geçen gün katlı sakız çeligi diktim, acımadım valla koparttım cicegini.. Hele tutsunda daha ne çiçekler açar inşallah :)

:) Sevgili hira'cık aslında kopartmam gerektiğini biliyordum fakat işte kıyamadım o güzel renklerine. Fakaat bugün koparttım çiçeklerini. Dediğin gibi inşallah tutsunlar öyle güzel çiçeklerini açsınlar. Çok teşekkür ediyoruum, sağolasıın...

Sevgi Durul 28-06-2015 23:55

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1389388)
İlk kez bir komşumdan sakız sardunya çeliği istedim ve sağolsun kendisi gönül rahatlığı ile üç sakızdan çelikleri koparıp verdi. Hem katlı hem de çok güzel renkleri var, inşallah tutarlar...

Eklenti 560669

Sevgili YeniGine, ben de aynen sen gibi çiçekli çeliklerin çiçeklerini koparmaya kıyamıyorum. Hatta çeliğin birinde tohum bile oluştu.:) Biraz geç de olsa tuttular.:rolleyes:

Katmeri hatmilerinin çimlenmediğine üzülme, bak seni ziyarete geldi.:) Bu sene tohum daha bol olacak, muhakkak açacak bu çiçek bahçende. Bu başlangıç olsun.:) Sevgiyle...

Eklenti 562805

YeniGine 29-06-2015 00:06

:) Sevgili SDurul koparılması gerektiğini biliyorum ama işte elin varsın da gel kopar derken 1 hafta öyle kaldılar sonunda dün mecburen istemeye istemeye de olsa koparttım.

Ama şimdi bak şu güzelliği kim sevmez, kim istemez, ne kadar güzel bir görüntü, bir de kırmızı kırmızı katlı katlı. Az önce sevgili sevoş'un bahçesinde de yazdım 2 ay oldu ben hâlâ hatmi fidesi aranıyorum bahçede ama sankiii 4-5 gün önce minicik bir şey gördüm dua edip duruyorum inşallah bu hatmidir diye.
:) Ama bir daha tohum alabilir iseem kesinlikle saksıya ekeceğim inşallah!..

YeniGine 29-06-2015 00:20

4 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul senin bahçende gördüğümden beri merak sardım çok da sevdim katlı hatmileri. 2 sene evvel tabi ki karışık renkli tohumundan aldım geçen sene de, bu sene de sadece beyazı mevcut, tomurcuktaki beyaz, açan beyaz. E ne yapayım buna da şükür!..

Eklenti 562808

Eklenti 562809

Eklenti 562810

Eklenti 562811

bay tömürcek 29-06-2015 03:09

Abla bu kadar güzelliğin içinde ne gözüme çarptı biliyor musun? Yerdeki o yalın kat cam güzelleri. Ne kadar güzel olmuş abla onlar öyle 41 kere maşallah. Yıllardır nedendir bilmem cam güzellerim olmuyor. Yıllar önce tohumdan ekerdim evin önüne her yere tenekelere şaşırtırdım baştan başa rengarenk katsız cam güzelleriyle dolu olurdu kapının önü. Hatta tohum yetiştirdiğim tenekedeki şaşırtılmayan fideler bile çılgınlar gibi çiçeklenirlerdi. Sonra ne oldu bilmiyorum bir daha cam güzeli yetiştiremedim ne katlı ne katsız. Tohum ektim bitmedi, bitenleri şaşırtınca gitti, saksılı aldım uçları bi tuhaf oldu kurudu çok tuhaf değil mi ablacım? :(

Tilki Mete 29-06-2015 03:46

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1391127)
Kalanlar. :) Bu bahçenin bir tanesi, çalıştığım 3 bahçe daha var. :D Kazancımı artık siz düşünün...

Eklenti 562126

Eklenti 562128

Eeeee hıyarrr ama bu haksızlık :( :/ :mad: ben daha yeni çiçek görüyorum siz şimdi onu ramazan ramazan karşımda yiyiyorsunuz olmaz ki :/ neyse tesellim sizinkiler bitince bizimkilerin olacağı :o

Kalonchoem eminönün de her rengi var var hatta şuralarda bir fotosu olucaktı ..
kırmızıma sarı olurmusun bakışı atıyor zaten :D

Eklenti 562837

Bu turuncuymuşta olsun biz bunun rengini açarız :D

YeniGine 29-06-2015 23:19

Sevgili tömürcek, sağolasıın... Bu cam güzellerini 1 ay kadar önce alıp diktik komşumla, ondan önce de yine cam güzelleri vardı orada fakat hepsi alındıktan sonra 1 aya kalmadı hepsinin yaprakları çiçekleri yok oldu sırf dal kaldılardı. O bölge gölgede kaldığı için biz de gittik tekrar cam güzelleri aldık ve diktik. Maşallah bunlar güzel gelişiyorlar...

YeniGine 29-06-2015 23:24

Ama Mete ben hıyarı iftar ile sahur arasında yedim, inşallah sen de bizlerden sonra yersin... :)

Sevgili Mete, geçen sene benim kalonche donunca bir daha almayayım diye düşünmüş idim Eminönü'nde gördüm tabi fakat bizim buradaki seraya gidip de böyle kırmızı kırmızı görünce dayanamadım ve aldım. :o
Seninkinin rengi de maşallaah çok güzelmiş... Gönlüne sağlık.

YeniGine 29-06-2015 23:31

4 Eklenti(ler)
Bugün yine sevgili Aliyye'nin bahçesinde idim ilk gittiğimden sonra çeşitlerini daha da çoğaltmış. E tabi çok doğal ağaçlar.net ailesi ile tanıştı. :) Müsadenizle hemen bir-iki fotoğraf yenilerden hemen 2 saksıya nilüferleri kondurmuş. :) Çok mutlu çok...

Eklenti 562996

Eklenti 562997

Yine hemen bir kuş yuvası ve sellukası. Bir merakla çiçeğini bekliyor.

Eklenti 562998

Eklenti 562999

YeniGine 29-06-2015 23:38

3 Eklenti(ler)
:D Komşuları çöpe atacakları şeyleri önce sevgili Aliyye'ye sorup öyle atıyorlarmış. Bu iki sepet komşusu atmadan önce sormuş sevgili Aliyye'ye sen saksı olarak kullanır mısın diye tabi hemen havada kapmış ve tohumdan çimlendirdiği karanfillerini dikmiş...

Eklenti 563000

Eklenti 563001

:D Tam ben oradayken de bir komşusu bu zeytinyağ tenekesini getirdi sevgili Aliyye tabi yine hemen kaptı ve ben şimdi bunu keser, biçer, boyar çiçek dikerim deyiverdi.

Eklenti 563002

Gerideki güzellikleri de inşallah kendi bahçe sayfasında paylaşacaktır...

Tilki Mete 30-06-2015 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1392072)
Ama Mete ben hıyarı iftar ile sahur arasında yedim, inşallah sen de bizlerden sonra yersin... :)

Sevgili Mete, geçen sene benim kalonche donunca bir daha almayayım diye düşünmüş idim Eminönü'nde gördüm tabi fakat bizim buradaki seraya gidip de böyle kırmızı kırmızı görünce dayanamadım ve aldım. :o
Seninkinin rengi de maşallaah çok güzelmiş... Gönlüne sağlık.

Bu kırmızıyı kahvede paylaşmıştım, ne yazıkki balkonumda kalonşhe barınamıyor . Tam alıyorum çiçek açıcakken hop bir bakıyorum gitmiş . iki kere aldım ikiside birine hediye edilince , var bunda bişi dedim artık almıyorum :) :D

YeniGine 30-06-2015 00:13

1 Eklenti(ler)
Sayın hocam100 de onaylamış sümbülteber imiş bu güzel.
Hiç aklım almadı, hâlâ merak ediyorum; Sayın telato'nun gönderdiği sümbülteberim geldiğinde sırf bir soğan idi güzelce toprağını hazırlayıp diktim sonra bir gün bir baktım harikaa minicik bir yeşillik yeşeriyoruz tabi hergün kontrol büyüyor dedim az biraz daha büyüsün fotoğraflayayım sayın telatoya teşekkür edeyim. Yine bir kontrolde aa sümbülteber yok saksısında :( nasıl üzüldüm nasıl, kim söktü bunu burdan, ne isterler şu minicik şeyden ne olduğu bile belli değil :( derken eyvah Sayın telato'ya nasıl izah edeceğim?.. Tabi kendisine hiçbirşey diyemedim. Valla işte 20 gün önce başka bir yerde farkettim ve şüpheye düştüm tabi bu sümbülteber mi, benim sümbülteberim mi? Evet çok şükür Sayın telato'nun bana gönderdiği sümbülteberim yer değiştirerek büyüyor.

Eklenti 563006

Çok teşekkür ediyorum sayın telato... İnşallah çiçeğini görebilirim.

YeniGine 30-06-2015 00:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1392097)
Bu kırmızıyı kahvede paylaşmıştım ne yazıkki balkonumda kalonşhe barınamıyor . Tam alıyorum çiçek açıcakken hop bir bakıyorum gitmiş iki kere aldım ikisindede birine hediye edince var bunda bişi dedim artık almıyorum :) :D

:D Sevgili Metee valla anlamadım, balkonunda kalonche neden barınmıyor, iki kere aldın ikisinde de birine hediye edince??? :D

Tilki Mete 30-06-2015 00:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1392102)
:D Sevgili Metee valla anlamadım, balkonunda kalonche neden barınmıyor, iki kere aldın ikisinde de birine hediye edince??? :D

Gerekli düzeltmeyi yaptım araya ek yazı yazınca karışmış :)

YeniGine 30-06-2015 00:40

1 Eklenti(ler)
Mavişim üzerindeki tomurcukları da açsın öyle paylaşayım istedim fakat bugün ikisinin görüntüsü hoşuma gidince paylaşmadan duramadım...

Eklenti 563016

Resulgur 30-06-2015 06:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1392079)
:D Komşuları çöpe atacakları şeyleri önce sevgili Aliyye'ye sorup öyle atıyorlarmış. Bu iki sepet komşusu atmadan önce sormuş sevgili Aliyye'ye sen saksı olarak kullanır mısın diye tabi hemen havada kapmış ve tohumdan çimlendirdiği karanfillerini dikmiş...

Eklenti 563000

Eklenti 563001

:D Tam ben oradayken de bir komşusu bu zeytinyağ tenekesini getirdi sevgili Aliyye tabi yine hemen kaptı ve ben şimdi bunu keser, biçer, boyar çiçek dikerim deyiverdi.

Eklenti 563002

Valla Süpersiniz hanımlar [emoji4] Sabah sabah güldürdünüz beni .. [emoji4]

telato 30-06-2015 07:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1392099)
Sayın hocam100 de onaylamış sümbülteber imiş bu güzel.
Hiç aklım almadı, hâlâ merak ediyorum; Sayın telato'nun gönderdiği sümbülteberim geldiğinde sırf bir soğan idi güzelce toprağını hazırlayıp diktim sonra bir gün bir baktım harikaa minicik bir yeşillik yeşeriyoruz tabi hergün kontrol büyüyor dedim az biraz daha büyüsün fotoğraflayayım sayın telatoya teşekkür edeyim. Yine bir kontrolde aa sümbülteber yok saksısında :( nasıl üzüldüm nasıl, kim söktü bunu burdan, ne isterler şu minicik şeyden ne olduğu bile belli değil :( derken eyvah Sayın telato'ya nasıl izah edeceğim?.. Tabi kendisine hiçbirşey diyemedim. Valla işte 20 gün önce başka bir yerde farkettim ve şüpheye düştüm tabi bu sümbülteber mi, benim sümbülteberim mi? Evet çok şükür Sayın telato'nun bana gönderdiği sümbülteberim yer değiştirerek büyüyor.

Eklenti 563006

Çok teşekkür ediyorum sayın telato... İnşallah çiçeğini görebilirim.

Rica ederim, bu sene bende çok çiçeğini görmeye hevesliyim ama, ana sümbülteberi erken bahçeye çıkardığımdan dolayı yaprakları zarar gördü ve bir türlüde toparlanamıyor,
şu an bendeki için yapacak birşey yok.
Ama sizdeki adına sevindim artık bu sene sizin bahçedekine bakacağım:D

Aliyye 30-06-2015 08:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1392079)

Eklenti 563000

Eklenti 563001

Eklenti 563002

Sevgili YeniGine;Sayfa açtığımda mikser kabındaki sardunyalarımı da ben görüntüleyeyim ki ne kadar eskici olduğum anlaşılsın:p

Bahçemi ağaçlar.net ailesi ile tanıştırdığın için teşekkür ederim canım,her zaman beklerim.

Aliyye 30-06-2015 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1392130)
Valla Süpersiniz hanımlar [emoji4] Sabah sabah güldürdünüz beni .. [emoji4]

Aramızda kalsın,o gördüğünüz kuş evi de üniversitede okuyan kızımın 8 yaşında iken gece lambası idi hatta kuş evinin sopası da bir başka komşumun eskimiş hamağının sopası:p

Eskisi değerlendirmekten bir kişi mutlu olabilir mi?Tuhaf ama ben mutlu oluyorum.:rolleyes:

günebakan 30-06-2015 12:31

Yaa bu mavişlerin bu haline ölüyorum inşallah benimkide böyle olur çok güzel görünüyor Yenigineciğim:)

celalim01 30-06-2015 15:53

Sayın YeniGine Gülhatmiler (biz eşefatma diyoruz burada) katlı olan kırmızı rengi ,diğer renkler katlı değil. Sanırım elimde şuan 6-7 renk var. Tohum yapmalarını bekliyorum. Tohumları oldukça alıyorum. Bende olmayanları da çevrede olanlara söyledim. Onlar tohumlarını biriktirecekler benim adıma. Birde içi ile dışı farklı renklerde olanlar var. İki renk gibi çok hoş duruyorlar.

YeniGine 30-06-2015 23:54

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1392200)
Yaa bu mavişlerin bu haline ölüyorum inşallah benimkide böyle olur çok güzel görünüyor Yenigineciğim:)

Sevgili günebakan'ım 2 saksı mavişim 2 senedir çiçekleniyorlar; geçen sene ikisi de balkonumda idi doğru dürüst çiçeklenemeden nerede ise kuruyorlardı.

Bunu bu sene bina girişine koydum güzel çiçeklenecek inşallah.

Eklenti 563216

Bu da yine balkonumda idi hemen bunu da bina girişine indirdim bugün. Yani yerini de sevmeleri gerekiyor demek ki!..

Eklenti 563217

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025