![]() |
1 Eklenti(ler)
Beyazım. Çok minik, bekliyorum bir filiz yapsa da hemen çoğaltabilsem. Annesi rahmetli komşumla yeni evine tanışırken gitmiş ve onun vefatından sonra da birileri almış götürmüş.
Eklenti 527781 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen ay budadığım alacalı sardunyam. Bu kış sokaktayız, inşallah sağ salim bahara çıkarız.
Eklenti 528513 |
1 Eklenti(ler)
Rahmetli komşumun camekânını terkettik, en son bir Benjamin bir de kılıç çiçeği kalmış idi. Onları da akrabaları gelip dışarı koymuşlar. Ben de mecburen onları bina merdiven boşluğuna koydum. :(
Eklenti 528514 |
Kim bilir kaç yıllıktır bu kılıç çiçeği. Ben olsam sırf yaşı hürmetine bile kimseye vermezdim. :)
|
:( Sevgili hdoğan, maalesef biliyorsunuz benim de yerim yok. Ancak işte bina merdiven boşluğuna koydum. İnşallah bahara tekrar kapı önüne alırım diye düşünüyorum.
1999 senesinde o camekânda olduğunu biliyorum. :( |
Ben olsam o alacalı sardunyaya mutlaka yer bulur, dışarda bırakmaya cesaret edemezdim ablacım.
|
Sevgili hira'm çok teşekkür ediyorum, tabi ki zaten önerilerinizi bekliyorum. Tamam o halde alacalı sardunyama bir yer bulmaya çalışacağım. :( Bina merdiven boşluklarımız da fazla ışık almıyor. Ama ya oralara, ya da yine bir-iki komşudan rica, camekânlarına inşallah.
Teşekkür ediyorum. |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Çiçekleneceğini bilmeden diktiğim çalım. Ve bugün farkettim tomurcuklarını. Maşallah çok da güzeller. Fakat ismini bilmiyorum bu çalının. :( (Ne bulursam diktiğim için.)
Eklenti 528629 Eklenti 528630 Eklenti 528631 Eklenti 528632 |
1 Eklenti(ler)
Maalesef, ne yazık ki bu sene ekiyorum, dikiyorum; seneye yok. :( Ama emektar kasımpatım kaç senedir benimle.
Son halimiz. Eklenti 528633 |
Ellerinize sağlık hepsiçok güzel. Sardunyaları karşı komşum naylonla örtüyor hersene bıraz burayıp. Bir kaç tarafına çıtalar topraga saplıyor üzerine şefaf naylonla örtüyor havalar güzel olduğunda arada açıp havalandırıyor.
|
Alacalasını bilmem ama ben yıllardır sardunyaları bahçede dikili bırakıyorun İstanbulda.Kışın üst bölüm yok olsa da baharda tekrar kökten sürüp Aralık ayına kadar da çiçekli kalıyorlar.
|
Sevgili Serkan, Sayın kartal124, merhabalar hoşgelmişsiniz. Yardımcı yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, sağolun. Havalar henüz iyi gidiyor sardunyalarım da maşallah Sevgili münevver48'in de dediği gibi bol bol çiçekliler. Zaten hepsini saklayabilme imkânım yok bir kaç tanesini saklamaya çalışacağım, birkaç tanesi açıkta kalır, bir kaç tanesini naylonlarım. Artık bakalım sonuç ne olacak?
Çok teşekkür ediyorum, sağolun. |
Sevgili YeniGine amaryllis soğanlarını ne yapayım diye sormuşsun. Saksıda olanlarını sulama, bırak saksısında kalsınlar ve yağmur almayan bir yerde tut. Benim sana yolladığım soğanları da kuru bir yerde bekletebilirsin, saksı içindeki kuru toprağa da eksen olur.
Dışarıda bırakmaya mecbur olduğun saksılar için de daha evvel açtığım bir başlıktaki mesajı sana ileteyim, belki fikir verebilir. http://www.agaclar.net/forum/398496-post149.htm |
Hepsi harika..Alacalı sardunya açıyormu acaba..:confused:
|
Sevgili sonkez merhaba, hoşgelmişsin. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Alacalı sardunyam; yalınkat çiçek açıyor. http://www.agaclar.net/forum/sarduny...um/1556-91.htm |
Cevabınız için teşekkür ederim..Açmasa bile yapraklarının güzelliği yeter..Bir gün bende isteyebilirim..:)
|
Alıntı:
Bitkinizin ismi( Euonynus )Taflan. http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...rleri/3599.htm http://www.agaclar.net/forum/baslang...alar/28357.htm Çit bitkisi olarak veya tek olarak kullandığımız bir bitki. Farklı renkleri var. Sakarya'da bir yerde ise yeşil yapraklısının çok büyüğünü gördüm. İki üç kat yüksekliğe kadar büyümüş. Alacalı olan yapraklarını seviyordum. Ancak zaman içinde yeşil yapraklar çoğalıyor. Sürekli olarak onları kesmek zorunda kalmıştım. Çok büyüyünce kesemeyince yeşiller çoğaldı. Daha sonra beyaz bir parazit hastalık geldi. Çok ağacı kuruttu. Gövde ve yapraklarında oluyor. Aşağıdaki linkte bilgi bulunmakta. http://www.missouribotanicalgarden.o...mus-scale.aspx |
Alıntı:
Pösteki mantarı - Vikipedi |
Sayın Muda, merhaba, site bahçemize hoşgelmişsiniz. Açıklayıcı yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Canım YeniGine'ciğim, foruma her uğradığımda bahçeni geziyorum.
Her türlü olumsuzluğa rağmen var gücünle uğraşıyor, yeni çeşitler ediniyor, elinde olanları yaşatmaya çalışıyorsun. İşin zor biliyorum, özverini çalışkanlığını gayretini alkışlıyorum. Sevgilerimle. |
Sevgili CAN Adalet Hanım, güzel yorumunuz ve beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum, o güzel gönlünüze sağlık...
Evet tabi farkındayım siteme uğramadan geçmediğinizin. Elimden geldiğince uğraşıyorum gerçekten hem üzülüyorum, kızıyorum, sinirleniyorum ama daha fazlası doğayı çok seviyorum. Birçok bitkim de maalesef heba oldu. En çok üzüldüğüm de üçgen tarlamdaki lalelerimin kaybolması; halbuki hep gözümün önünde canlandırıyordum üçgen tarlanın lale bahçesi olmuş halini. Onun için bu sene soğan almadım en son yine dayanamadım sümbül soğanı aldım onları da saksıya diktim. Bu sene saksılara diktim çoğu çiçeğimi. Artık olduğu, olabildiği kadar sevgili Adalet Hanım. Çok teşekkür ediyorum, sağoluun... |
Alıntı:
yapraklar delik deşik :( Sinir oldum. ayrıca 2. fotograftaki sardunyanın rengi cok şekermiş :) Hee bu arada, benim çatıya çıkarttığım sakızlar sappsarı olmuş yaa :( indircem yarın balkona. |
Sevgili hira'm o sardunyam bu sene ilk kez çiçek açtı. Gerçekten ben de çok seviyorum rengini ilk fırsatta çelik alacağım inşallah. Çelik alıp binanın toplantı salonuna koymayı düşünüyorum, bakalım.
:( Evet benim de sakızların yaprakları sararmaya başladı. Üşüyorlar mı acaba ondan mı sarardılar?.. |
Bence üşümekten degil ablacım, ben açık balkondan alıp çatıya çıkardıktan sonra sarardılar. daha evvel yeşildi hepsi.. Yeni yapraklar ışıksızlıktan cılız cılız uzamışlar. Cok kızdım kendime.
|
Ama benimkiler hep oldukları yerde duruyorlar, yer değişimi yapmadım. Tamam yetersiz ışıkta cılızlaşırlar doğru, ama neden sararıyorlar mevsim gereği mi acaba? Hem sen de çatıya çıkaralı öyle aman aman bir zaman da olmadı hatırladığım kadarı ile.
|
tam 15 gün oldu çatıya çıkalı. Yamulmaları için bu süre yeterli de oldu :(
Çok mu yağmur alıyorlar acaba senin sakızlar? ıslaktan belki sararıyorladır? |
Yok yağmur da almıyorlar. Biz en iyisi yine bilenlere soralım hira. :o
|
Benimde sakızlarım sarardı ve en sevdiğim gül gibi açan öldü .Nedenini araştırdım ,özellikle kışa girerken toprağın çok nemli olmasından kaynaklanabiliyormuş .ablamın sardunyaları kuru topraktaydı ve hep çiçek açtılar aynı dönemde . Bende toprağın çok nemli olmasına yordum bu durumu .başka bir nedeni varsa bende öğrenmek isterim .
|
Sevgili aleydi, sevgili hira ile konuştuk bir sonuca varamadık en iyisi bilenlere soralım dedik ve http://www.agaclar.net/forum/sarduny...tm#post1340331 konu başlığında sorduk.
|
teşekkürederim bende takip ederim .
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Nergislerim... 3-4 senedir ne azalıyorlar, ne çoğalıyorlar. Amaa sanki bu sene çiçeklerimiz az biraz daha fazlacalar gibi.
Eklenti 529811 Eklenti 529812 |
1 Eklenti(ler)
Fazlalaşmış gibi geliyor deyince merak ettim geçen seneki fotoğraflarını buldum. Mutlu oldum, haklıymışım.
Eklenti 529813 |
1 Eklenti(ler)
Geçen seneki nergislerimin hallerini ararken, çok sevdiğim bu köşenin fotoğrafına denk geldim. :( Özlemişim. :(
Eklenti 529814 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025