agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

berrinb 05-12-2013 00:23

Sevgili Yeni Gine....Bahçenizi gezdim....Maşallah...Üçgen tarla...Beşgen tarla derken...ortalığı yıkıp geçirmişsiniz..:)) ..Bu ne güzellik böyle ...Gözlerime inanamadım gerçekten....

Sizi tebrik ederim...harika olmuş gülleriniz , kasımpatları..bilhassa üçgen tarlaya gerçekten bayıldım....:) Bütün çiçekleriniz çok güzel ve sıhhatliler ..Ellerinize salık canım.... Bu gidişle daha da neler göreceğiz neler...:)
Selam ve sevgiler......:)

YeniGine 05-12-2013 00:59

Sevgili Berrin Hanım, hoşgelmişsiniiz, sizi görünce inanın sevindim... Sağolun. Yuvarlak tarlam, dikdörtgen tarlalarım da var. Tabi ki sizin bahçeleriniz gibi olması mümkün değil, ama işte ben de nacizane az biraz da olsa birşeyler yapmaya çalışıyorum...
Teşekkür ediyorum, sağoluun...

Sevgi 05-12-2013 06:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1226733)
Sevgili Sevgi, bugün çeliklerimi diktim... Çok şükür bir kıyıda saksılarım varmış bulunca çok sevindim.

Eklenti 458840

Saksıları da, bloğun toplantı salonuna cam kenarına koydum. İnşallah tutarlar da hep seni hatırlarım. Tekrar teşekkür ediyorum, sağolasın... Seni tanıdığıma çok memnun oldum.

Eklenti 458841

Ellerine sağlık, inşallah tutarlar da yüzünü güldürürler.

Bende çok memnun oldum. Daha önceden de belirtmiştim senin işin çok zor diye. Ama bizzat gördüm zoru başardığını. Tekrar tebrikler ve kolay gelsin.

Sevgilerimle.:)

YeniGine 10-12-2013 23:22

Çok güzel bir köşe oldu...

3 Eklenti(ler)
Bugün kendime hediye alayım; ben beni sevindireyim istedim...

Eklenti 459832

Kırmızılı bir siklamen... (Benim siklamenim hâlâ çiçek açmadı.)

Eklenti 459833

Bir de elwodii imiş ismi... Komşumun camekânının önünde büyük boş bir saksı var, inşallah baharda o saksıya dikerim diye düşündüm...

Eklenti 459834

sonkez 11-12-2013 08:57

Bazen kendini de şımartman gerekiyor....Bende yapıyorum ve kendimi çok mutlu hissediyorum...

akçabardak 11-12-2013 10:14

Çok güzel bir köşe olmuş sevgili YeniGine, huzurla mutlulukla seyreyle yeni bitkilerini.

yağmur 11-12-2013 10:15

Çok güzel yapmışsınız sevgili YeniGine. Sondaki bitkinin ismini merak ediyordum, elwodii imiş demek. Sıklemen başlığında görmüştüm; sayın Ozlem A sıklemeni bu elwodii'yi bir de başka buna benzer bitkiyi aynı saksıya dikmişti. Kısmet olursa ona benzer bir kombinasyon bende yapacağım.

hk50 11-12-2013 10:40

Soguk kış gününde huzur veren bir köşe olmuş.

habiş 11-12-2013 11:09

Maşallah görkemli çiçek almışlar. Sıklameni bende seviyorum yakın zamanda edineceğim..
Son resimdeki bitkiyi ilk defa duydum süpürge çiçeğine benziyor ama elwodiymiş..sanırım her dem yeşil bir bitki...
Kainat bir bahçe gibi gerçekten..

sumeyra47 11-12-2013 21:45

Çok iyi yapmışsınız, ben de arada bir kendi kendime hediye alıyorum. Özellikle mutsuz olduğum zamanlarda çok iyi geliyor. Sıklamen çiçeğiniz çok güzel. Yeni çiçeklerinizi iyi günlerde büyütün.

YeniGine 11-12-2013 23:23

Sevgili sonkez, akçabardak, yağmur, habiş, sümeyra47, sayın hk50 çok teşekkür ediyorum, sağolun beğenilerinizle de beni mutlu ettiniz... Nedense bu sene pek fazla çiçek almadım, işte tohumdan, elimde olanları çoğaltarak geçti bu yaz. Hatta hâlâ lale soğanı bile almadım. Sanırım biraz da onun sıkıntısıyla yeter artık kendimi mutlu etmek için benim çiçek almam gerek deyip gittim aldım. Ve gerçekten de kendimi çok iyi hissettim. Yaşasın çiçek almak!.. :)
Sevgili yağmur evet sevgili Özlem A nın bahsettiğiniz çiçeklerini gördüm, güzel bir kombinasyon olmuş deneyin derim haklısınız...
:D Şimdi aklıma düştü gidip lale soğanı da almak gerek...

hira 12-12-2013 00:43

Köşen muhteşem olmuş ablacım şimdi orada alıcaksın kahveni sigaranı (tepki
toplayacağım yine ama napalım,böyle bi manzara karşısaında ilk aklıma
gelen bunlar oluyor:D) çiçeklerini izleyerek keyif yapacaksın..

Geçtiğimiz yılbaşında bende almıştım o elwodii dediğinden ama ismini senden öğrendim. Bakamadım kurudu gitti, iç mekanda tutmuştum, 2 ay kadar önce öldü.

Eğer sana yakın yerde a101 varsa bi git bak derim, Asya lale'nin bir pakette karışık renklerde lale soğanları vardı, eğer hala varsa tabii.. 5 soğan 3 tl idi..

YeniGine 12-12-2013 23:37

Sevgili hira; çok teşekkür ediyorum, sağolasın. O dediğin keyfi yapıyorum zaten hemen bir neskafe ve zaten 2 fotoğraftada belli olmuş hemen yakmışım bir tane hem içmişim, hem de fotoğraflamışım.
Elwodii yi camekân dışında büyükçe bir saksı var baharda ona dikerim düşüncesi ile aldım inşallah kurumaz.
:mad: İşin kötü tarafı ne yazık ki çiçek satan hiçbir yer bana yakın değil. Pazarlarımıza bile çok ender çiçekçiler geliyor.
Sağolasıın...

gürcan_keskin 20-12-2013 12:53

Sayın YeniGine yeni çiçekleriniz hayırlı olsun.
Bu arada üçgen tarlayı tekrar düzenlemişsiniz.Biz oraya ''bermuda şeytan üçgeni'' desek iyi olur heralde :) çünkü çocuklardan fırsat kalsa iyi olacakta :))

YeniGine 20-12-2013 23:15

Sevgili Gürcan_Keskin merhabaa, hoşgelmişsin; teşekkür ediyorum...
Üçgen tarlayı düzenlemedim sadece temizledim, asterleri kestim artık o kadar. Üçgen tarlamda yok yok, aslında düzenleyebilsem ne kadar güzel olacak fakat hep lale soğanları var onun için elleyemiyorum da. Ve evet dediğin gibi top oynayan çocuklar ve bir de üzerine devamlı yatan saz ekibim... :(
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

gürcan_keskin 20-12-2013 23:30

Teşekkürler.
Sağlık olsun artık.Ama her türlü güzel.Bitki ve çiçek olmamasından daha iyi hiç olmazsa ve üstelik sizin gösterdiğiniz emek...

yağmur 20-12-2013 23:53

Ah bitki sevenlerin şöyle güzel, büyük bahçeleri (arzuya göre tarlaları, dönümleri :D ) olacak ki canları ne çekiyorsa eksinler,diksinler.

YeniGine 20-12-2013 23:58

Ahh sevgili yağmur'um ah... Ben büyük-küçükten de vazgeçtim ah kendime ait bir bahçem olsa imiş ne güzel olurmuş... Var çok şükür üçgen tarlam, dikdörtgen tarlam, yuvarlak tarlam deyip deyip duruyorum amaa sonuçta benim değil işte. Mesela bak geçen ay güllerin dipleri bellendi gübrelenecek ben imkânım olmadı gübre almaya bulamadım öyle gübresiz kaldılar. Yine sonunda ben alacağım inşallah gübreyi... E kızıyorum tabi doğal olarak ama kendi bahçem olsa... Neyse buna da şükür diyorum kendimi avutuyorum...

yağmur 21-12-2013 16:53

Sevgili YeniGine;

Evrene mesaj yolla sana döner diyorlar ya (sanırım dua et demenin modern hali oluyor :D) ben inanıyorum eninde sonunda o bahçeler bizim olacak!! O nedenle şimdiden "şöyle bir bahçem olsaydı şurasına şunu yapardım" diye planlamaya başlamak lazım :) Nihayetinde ömrümüz madden sahip olmaya yetmez ise hayalimizde "tam planlanmış" muhteşem bir bahçemiz olur. O zamana kadar bulduğumuz tüm toprak parçacıklarıyla yetinmeye devam.

Not: 10. yıl toplantısına adınızı yazacağınızı umuyorum. Umarım tanışmak kısmet olur.

YeniGine 21-12-2013 23:05

:) Sevgili yağmur; çok teşekkür ediyorum, evrene mesajımı yolluyorum zaten hep...

10. yıl toplantısına kısmet inşallah diyeyim sevgili yağmur. Evet inşallah tanışmak kısmet olur sevgili yağmur...
Sağool...

hira 22-12-2013 01:32

İyi geceleer ablacım :)

lalelerini ektinmi? :)

YeniGine 22-12-2013 01:40

Sevgili hira; tam çıkıyor idim... Sen gelmişsin. Hoşgelmişsiiin... Laleleri henüz dikmedim, çünkü cuma günü bina görevlisi kapıların önlerini yıkamış ve bütün toprak olmuş sana balçık. O yüzden dikemedim... Fakat sümbülleri yine komşumun camekânının önündeki büyük saksıya diktim ve o dikimi fotoğraflamadığım için de pişmanım... :(
Sen kaktüslerini ne yaptın peki? Bana göre çok güzel kaktüsler alışverişi yaptın; harika... Sabırsızlıkla fotoğraflarını bekliyorum...

hira 22-12-2013 01:50

Keşke fotoğraflasaydın bakardık ablacım. sende cok güzel soğanlar aldın. bazen bende yapmadıklarım için pişmanlık duyuyorum. mesela o göl soğanlarından bir tane bile almadığım için pişmanım şuan:(

kaktüslerin bir tanesini büyük saksıya aldım, diğerleri aynı duruyor.
kısmetse yarın eklerim.

keşke vaktimiz daha fazla olsaydıda oturup muhabbet edebilseydik:)

YeniGine 09-01-2014 23:57

3 Eklenti(ler)
Komşumun camekânındaki ve dışarıdaki çiçeklerimin son halleri...

Eklenti 464069

Eklenti 464070

Eklenti 464071

YeniGine 10-01-2014 00:03

Kapı önleri

3 Eklenti(ler)
Zaten havalar bahar gibi İstanbul'da, mavişlerimin durumları iyi çok şükür...

Eklenti 464072

Sevgili loveforlife'min sedumu, nerdeyse 1 aydır tomurcukta açacak inşallah...

Eklenti 464073

Nergislerim çok güzel çiçek açtılar bu sene, bütün komşulara 3-4 sap kesip kesip verdim, hâlâ da çiçeklerimiz mevcut. (Bir kendime almadım, nedense.)

Eklenti 464074

YeniGine 10-01-2014 00:09

2 Eklenti(ler)
Hercailerim, toprak altında lale soğanlarım var. :( Çuhalarım 2 tane değil idi fakat saz ekibimden artık hangisi ise verdiğim tavukları yememiş getirmiş oraya saklamış, saklarken de çuhalarımı parçalamış maalesef...

Eklenti 464075

Ben de kalanları başka tarafa diktim...

Eklenti 464076

KAPTANzst 10-01-2014 07:53

Sayın YeniGine çuhaları tek yıllık olarak mı yetiştiriyorsunuz. Seneye kalıyorlar mı. ?
Ben doğal olanlardan diktim yarısı kayboldu. Üstelik tavuklardan da uzak :)

YeniGine 10-01-2014 23:08

Sayın KAPTANzst merhaba; hoşgelmişsiniz... Çuha çiçeğini ben geçen sene de dikmiş idim fakat diktiğim yer yazın çok fazla güneş alıyor diye onları aldım bir başka komşumun bahçesine daha gölge bir yere diktim; orada da bu yaz sağolsun bina görevlileri biçti. Şimdi devamlı kontrol ediyorum onları hani kökleri kaldı ise kökten tekrar yeşerirler diye. Şimdilik birşey yok. Fakat daha önceki senelerde 3-4 tane dikmiş idim üçgen tarlama maşallah onlar tekrar yeşillendiler. Başka bahçelerde görüyorum tek yıllık değiller tekrar yeşeriyor ve üstelik çoğalarak yeşeriyorlar...

berçin 14-01-2014 20:36

Sevgili YeniGine, bakamıyorum, beceremiyorum diyorsun ama gayet güzel toparlamışsın herşeyi. Yalnız istilacı tarafınız bu sefer beni bayağı güldürdü, zaten yazın ufaktan başlamıştın komşunun camekanını istila etmeye, bence onlar seni değil, sen komşunu kapının önüne koyacaksın bu gidişle:D Şaka bir tarafa böyle komşuların varlığı gerçekten çok değerli geçen kış bende sevdiğim bir komşunun bolkonunu gasp etmiştim, bu yıl küçük serayı yapınca komşum kurtuldu:).

Sıklamen ve begonyalı köşen göz dolduruyor, sevgili hira açıkça demiş ama ben sadece ima edeceğim bu köşede neyin iyi gideceğini kahve ... yeşilaycı arkadaşları kızdırmayalım...:o Yine keyifle gezdim sayfalarını emeklerine sağlık, sevgi ve selamlar...

YeniGine 14-01-2014 23:32

:) Sevgili berçin hoşgelmişsin... Yorumunu okuyunca ben de güldüm kendime, valla gerçekten her yeri istila ettim gibi. :D Bina içinde merdiven boşluğunda çiçeklerim var, bloğun toplantı salonunda çiçeklerim var, binanın garajında çiçeklerim var, bina görevlisi de kovacak beni az kaldı her yeri istila ettin be abla deyip duruyor zaten. :D
Zaten uyanınca hemen komşumun camekânına bir fincan nes, bir o dediğinden sonra otur hepsini izle gerçekten büyük keyf...
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025