agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

Orhan Özbilgiç 09-03-2013 08:24

Sevgili YeniGine;
Ben sayfanıza gelinceye kadar, arkadaşlarımızın önerileri ve kendi istekleriniz doğrultusunda yapılabilecek herşeyi yapmış, dikilebilecek herşeyi dikmişsiniz sayılır.
Olabildiğincede güzel olmuş.
Bu arada gül ağacından düşmekte cabası. Geçmiş olsun.

Güneşli alanlara, yaz boyunca çiçekli kalan, bazıları çok yıllık olan Rudbekia-güneş şapkası düşünebilirsiniz. Tohumları yapımarketlerde var. Her yıl yenilemenize gerek kalmaz. Dökülen tohumlardanda kendiliğinden çıkar.

Zinnia da, dökülen tohumlardan tekrar çıkar. Hazeran da öyle. Bir kere ek, her yıl çıkar. Ben bunları tam güneş alan tarhlarda kullanıyorum.

Bu arada unutmadan, 107. mesajdaki çalı; Grevilya. Bizim orada sürekli gece çiği nedeniyle, sağlıklı olmadı. Aslında çok sevimli bir bitki.

Birde ağaç diplerine çaktırmadan birer Clematis dikseniz???

Valla benim aklıma geliverenler bunlar.:p Tekrar hayırlı olsun.

Selam ve sevgiler. Kolay gelsin.

YeniGine 09-03-2013 13:35

Çok teşekkür ediyorum Orhan Bey hoşgelmişsiniz. Beğeni ve önerileriniz için sağolun.
Evet Grevilya hep diyorum G ile başlayan bir isimdi neydi siz söyleyince hatırladım. Evet henüz tam çiçeklenmediler. Bu sene onlar da erkenci nisan mayıs gibi çiçekleniyordu.
Evet tohumlarım mevcut nisan ı bekliyorum ekmek için inşallah.
Suzan ile kardinal sarmaşıklarını aynı ağaca sardırabilir miyim acaba?

Adalet Yağcı 09-03-2013 13:46

Hayırlı uğurlu bereketli olsun bu sitenin bahçesi :)
Nihayet üçgen, kare, dikdörtgen bahçeleri gördük :)

Ellerine sağlık sevgili YeniGine, Allah sana istediğin tüm bitkileri gönlünce yetiştireceğin kocaman bir bahçe versin.

Orhan Özbilgiç 09-03-2013 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1116517)
...Suzan ile kardinal sarmaşıklarını aynı ağaca sardırabilir miyim acaba?

Galatasaraylısınız galiba. ı-ıhh olmaz!:mad:

Şaka şaka... Niçin olmasın? İpomealar içinde yarı gölge yapan tek sarmaşık Kardinal. Yani Suzan'ın güneşine engel olmaz, diye düşünüyorum.

YeniGine 09-03-2013 17:35

:) Teşekkür ediyorum Sevgili Adalet Hanım; hoşgelmişsiniz, yuvarlak tarlamı da görmüşsünüzdür.
İyi dilekleriniz için sağolun; amiin diyeyim Sevgili Adalet Hanım.

YeniGine 09-03-2013 17:37

:) Orhan Bey Fenerbahçeli'yim fakat o iki sarmaşığı da çok beğeniyorum o yüzden. Aslında ben bulabilsem Kardinal e benzeyen yıldızlı olanı istiyorum fakat kardinal in tohumunu bulabildim.
Teşekkür ediyorum Orhan Bey.

gülenyüz 09-03-2013 18:48

Sn YeniGine bakıyorum,geziyorum sizin sitenin bahçesin dede sayenizde epey bir şey var.Bravo koparmamaları çok şaşırtıcı değil mi?Saygılar.

YeniGine 09-03-2013 23:48

Teşekkür ediyorum Sayın gülenyüz;binanın ön tarafındaki üçgen tarlamda, bina giriş bahçelerinde çocuklar hepsi biliyor ne kadar sevdiğimi ilgilendiğimi, bana da ot teyze diyorlar... Bugün gazanyalarımı üçgen tarlama aldım hatta geldiler Sema teyze (yüzüme ot teyze demiyorlar) yardım edelim mi diye de sordular...
Ama bina arka tarafında henüz çiçek yok; olunca onları koparıyorlar özellikle kızlar yok pasta yapıyorlar, dolma yapıyorlar, salata yapıyorlar; hatta annelerine çiçeklerden çerçeveler yapıp hediye ediyorlar... Şimdiden başladım kara kara düşünmeye arka bahçeye aldığım amarallislerim çiçek açarlar ise onları nasıl koruyacağım diye... :( Pek ümidim de yok açıkçası.

YeniGine 09-03-2013 23:52

1 Eklenti(ler)
Gazanyalarımı saksıdan çıkarıp toprağa aldım demişken.

Eklenti 376724

Geçen sene tohumdan büyüttüğüm şebboylarımı da...

Eklenti 376724

YeniGine 09-03-2013 23:53

:( Eyvaah yanlış oldu; başaramadım... Düzelt butonunu da kullanamıyorum.
:( Özüüür

YeniGine 09-03-2013 23:56

1 Eklenti(ler)
Açıyorlaar...

Eklenti 376725

YeniGine 09-03-2013 23:57

1 Eklenti(ler)
Keyfim yerinde, çok güzel görünüyorlar bana.

Eklenti 376726

YeniGine 10-03-2013 00:00

1 Eklenti(ler)
Hepsi birden olmasa da tek tek geliyorlar; buna da şükür.

Eklenti 376727

YeniGine 10-03-2013 00:03

1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğim ve Begonyam.

Eklenti 376728

YeniGine 10-03-2013 00:06

1 Eklenti(ler)
Begonyam, minyatür gülüm, iki tanecik de kaktüsüm (Kaktüs diyorum fakat tam olarak hangi sınıfa girdiklerini de bilemiyorum.)

Eklenti 376729

YeniGine 10-03-2013 00:09

1 Eklenti(ler)
Geçen yaz saksısını değiştirdiğim yoncalar arasında kalmış kaktüsüm.

Eklenti 376731

YeniGine 10-03-2013 00:12

1 Eklenti(ler)
Vee saz ekibimdem Posteki; lider, pati bile veriyor. Beni hiç yalnız bırakmaz çok seviyorum onu.

Eklenti 376732

YeniGine 10-03-2013 00:14

1 Eklenti(ler)
Ben çiçekleri incelerken; beni bekliyor... Çook seviyorum çok.

Eklenti 376733

ipektuğçe 10-03-2013 00:30

Sevgili YeniGine, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Daha önce gezdim, mesaj yazamadan, beğenip çıkmıştım. :( Bitkileriniz çok güzeller,soğanlı bitkileriniz çok güzel açmaya başlamışlar, bahçedeki kaktüsünüz süper görünüyor. Doğal ortam yaramış, inşallah herşey gönlünüzce olur. ;) Sevgilerimle...

YeniGine 10-03-2013 01:02

Sevgili ipektuğçe çook teşekkür ediyorum; gönlünüze sağlık, sağol... İnşallah hepimizin gönlüne göre olsun.
Sevgili ipektuğçe öncelikle soğanlıları çok seviyorum toprağa dik sonra izlemeye başla çıktı mı çıkıyor mu; yaşasın az biraz görünmüş çıkıyorlar, büyüyorlar, çiçek verecek mi, kök kalınlaşmış çiçek geliyor galiba derken derken çiçeklerini açıyorlar; 1 hafta ya da 10-15 gün, sonra çiçek geçti, kopart... Bekle yaprakları solsun kurusun. Bence uzuun bir süreç ve ben bu süreci çok seviyorum.
Kaktüs geçen yaza kadar uzun dar bir saksıda idi; geçtiğimiz yaz daha uzun ve geniş bir saksıya aldım. Bilemiyorum o yoncalar nasıl gelmiş oraya o kadar serpilmiş büyümüşler fakat bahçe toprağında değil daha geniş ve büyük bir saksıda şu an.
Teşekkür ediyorum ipektuğçe, sevgilerimle; sağool.

YeniGine 10-03-2013 01:11

1 Eklenti(ler)
Bu alan yanımızdaki bloğa ait; :D beni burada görmekten pek hoşnut değiller fakat ben az az bu tarlaya da girmeye başladım az sağ köşede Kestanem den belli dört tane hurmadan palmiye, kayısı, erik fidanı, 2 tane zakkum, bir sürü kana, budadığım güllerden bir sürü de çelik diktim.

Eklenti 376744

milaca2010 10-03-2013 04:22

Sevgili Yeni Gine; Posteki de seni seviyor! Nasılda dikkatle izliyor sizi.
Çiğdemleriniz çok güzel, beyaz olanı ne kadar uzun boylu, kaç senelik merak ettim?
Benim çiğdemler çok ufak açmakta bile nazlanıyorlar primature bebekler gibi.
Şebboylarınızın yakın plan fotoğrafını görmek isterdim, katmerlimi katmersizmi?
Geçen gün bahçesini belleyen bir dededen rica ettik iki dal katmersiz şebboy çeliği verdi, tutacakmı bilmiyorum.
Diğer bitkilerinizden yılbaşı ve sarı çiçekli begonyanı çok beğendim, hepsini güle güle büyüt
Sevgili Yeni Gine kolay gelsin.
Not: Dün gül çeliklerimi yerlerine diktim sevgili Yeni Gine; ellerim harap vaziyette, dikenler ellerimi parçalarken bilemezsin kaç kere seni andım:))
Sevgilerimle...

h_dogan 10-03-2013 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1116953)
Bu alan yanımızdaki bloğa ait; :D beni burada görmekten pek hoşnut değiller fakat ben az az bu tarlaya da girmeye başladım az sağ köşede Kestanem den belli dört tane hurmadan palmiye, kayısı, erik fidanı, 2 tane zakkum, bir sürü kana, budadığım güllerden bir sürü de çelik diktim.

Eklenti 376744

Bu açanlar sıklamen mi? :dilli:

YeniGine 10-03-2013 23:47

Sevgili milaca bu kış ocak - şubat ayları gibi dikmiştim çiğdemleri... Bir de sarı çiğdemler dediğiniz gibi prematüre gibiler onun için onların yanında beyaz daha uzun kalmış... Şebboylar geçen sene tohumdan ekmiş idim biliyorsunuz ekildiği sene değil bir dahaki seneye çiçekleniyor şebboylar ben de bilmiyorum nasıl olduklarını.

Yılbaşı çiçeğimde minik minik tomurcuklar var, begonyam çiçeklerini açıyor ben de seviyorum onları. Fakat ikisinin de saksıları küçük aldığım saksılardalar hâlâ saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum fakat ne zaman yapılır onu da bilmiyorum...

Not: Notunuza güldüm sevgili milaca; geçmiş olsun her akşam Bepanten sürüyorum iyileşmeye başladılar; geçiyorlar artık... Anmak, anılmak güzeldir sevgili milaca teşekkür ediyorum.

YeniGine 10-03-2013 23:48

hdogan merhaba; üzgünüm sizi hayal kırıklığına uğratacağım :( o tarla baharın müjdecisi ballı diye biliyorum ben isimlerini onlardan. Fotoğraf makinem kaliteli olmadığı için kaliteli fotoğraf çekemiyorum. :(

YeniGine 10-03-2013 23:51

1 Eklenti(ler)
Sayın hdoğan gülleri tekrar budadım; inşallah bu sefer de fazla budamamışımdır. Yorumlar iseniz sevineceğim.

Eklenti 377237

YeniGine 10-03-2013 23:52

1 Eklenti(ler)
Eklenti 377238

YeniGine 10-03-2013 23:53

1 Eklenti(ler)
Eklenti 377239

YeniGine 10-03-2013 23:57

1 Eklenti(ler)
Ortancam; bu sene 3. senesi diktiğimde minicik bir fide idi; geçen yaz da otları biçerken bina görevlisi yanlışlıkla onu da biçmiş. Bakalım bu sene nasıl olacak?

Eklenti 377240

YeniGine 10-03-2013 23:59

1 Eklenti(ler)
Bugün bahçeye indiğimde tam güneş üzerinde idi, çok hoşuma gitti fotoğrafladım; tekrar paylaşmak istedim.

Eklenti 377243

YeniGine 11-03-2013 00:01

1 Eklenti(ler)
Saz ekibim; üçü bir arada...

Eklenti 377244

YeniGine 11-03-2013 00:05

1 Eklenti(ler)
Sevgili milaca; şebboy seneye çiçeklendiği için ne rengini ne de nasıl olduğunu bilemiyorum. Fakat inşallah katmerli fideden siparişim var, biran önce gelirler ise mutlu olacağım.

Eklenti 377249

h_dogan 11-03-2013 07:37

Gayet iyi olmuş birinde biraz uzun kalmış ama o kadar olacak. Havalar biraz ısınsın siz o zaman görün nasıl kuvvetli sürgün verdiğini.
Sağlıcakla kalın. ;)

selenn 11-03-2013 10:35

Sevgili YeniiGine, ellerinize, emeklerinize sağlık. Uzun zamandır çalışmalarınızı beğeni ile takip ediyordum ancak yazabildim. Site sakinleri çok sanslılar, sayenizde mis gibi çiçek kokusu ile güzel bir bahçe görecekler pencerelerinden. Belki aralarında size yardıma gelenler bile olabilir.

Dilerim en kısa zamanda tüm bitkilerinizi yetiştireceğiniz kendinize ait kocaman bir bahçeniz olur, emeklerinizin keyfine vararak huzurla yaşarsınız.

YeniGine 11-03-2013 13:34

Sevgili selenn ne iyi etmişsin, hoşgelmişsin... Teşekkür ediyorum.
Tabii komşular pek karışmazlar fakat, bana da ellerine sağlık, Allah razı olsun, seni maaşa bağlamak lazım, çok güzel olmuş derler hep sağolsunlar.
Sevgili selenn, yılbaşı çiçeğim minicik saksının içinde aldığım gibi hâlâ. Saksısını büyütmek istiyorum, yardımcı olabilir isen sevinirim.
Teşekkürler.

YeniGine 11-03-2013 13:36

1 Eklenti(ler)
Üçgen tarlam ve sağolsun Postakim...

Eklenti 377336

h_dogan 11-03-2013 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1117846)
Üçgen tarlam ve sağolsun Postakim...

Eklenti 377336

Postakim sümbüllerle güzel poz vermiş. ;)

YeniGine 11-03-2013 16:11

:) Evet Sayın hdoğan pozu çok güzel... Az biraz sağ tarafındaki yere yatıyorlar idi oradaki soğanları mahvettiler, bugün de gitmiş buraya yatmış; Allah'tan çok şükür eşelenmeden yatmış... :( Bir sümbülüm, bir çiğdem ve iki üç lale yaprağını kırmış...

h_dogan 11-03-2013 16:15

Yaramazlar, onlara çim lazım bol bol yatarlar o zaman. :D Şimdi çiçekleri ezmeyi oyun sanıyordur onlar.

YeniGine 11-03-2013 16:18

:) Aslında yan bloğun tarlası dediğim yer geniş güzel bir çim alan. Ama işte gelip benim tarlaların üstünde yatmak varken neden gidip oraya yatsınlar. :( Çoğu çiçeğimi yok ettiler zaten. :D Öldürcem onları öldürcem...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025