agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   YeniGine / Site bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294.htm)

h_dogan 14-08-2013 23:55

Ablacım çok güzel görünüyorlar.

Daldım pc ye uyumadım yine ama gidip yatayım en iyisi sabah iş var. ;)

Kohlera çok şirin görünüyor.

YeniGine 15-08-2013 00:18

Teşekkür ediyorum, sevgili hdoğan, sağolasın. Tüh burada imişsin ve son anda kaçmışsın. :D İyi geceler.

hira 15-08-2013 00:44

ailesi tarafından terkedilen şanssız kumrucuk ne kadar şanslıymış ki senin ellerinde bulmuş kendini ablacım..
sen büyütürsün onu sonsuz sevgin ve ilginle.

YeniGine 15-08-2013 00:48

Sağolasın sevgili hira; kumrucuk aslında komşumun bahçesinde idi onun için daha çok onlar sahiplendiler tabi ben yardımcı. Cumartesi günü tatile çıkıyorlar dedim aman ben bakamam bir de Allah korusun ölür falan ondan sonra vicdan azabı, çok üzülürüm. Onun için dedim koyun bir kutunun içinde götürün. Bakalım inşallaah götürürler.

bay tömürcek 15-08-2013 12:07

Yenigine ablam herşeyin maşallahı var gene ;) Ama ben o alacalı kına çiçeğiyle kohleraya bayıldım :p Ellerine sağlık ;)

YeniGine 15-08-2013 23:30

Teşekkür ediyorum sevgili tömürcek, sağolasıın... Kınalar iyice tohumdalar artık, inşallah toplayabilirim tohumlarını. Kohleria da tam olarak ne ister onu da pek bilemiyorum.

Sudenur 16-08-2013 14:19

Merhaba ablam Kohleran çok güzel açmış, Kına ve güllerin sen de bir başka güzel emeklerine sağlık.. Kumru'n nasıl oldu? Tutunabildi mi yaşama? :)

YeniGine 16-08-2013 23:22

Sevgili Sudenur'um teşekkür ediyorum, sağolasın. Evet Kohlera çiçek açtı çok mutlu oldum tabi, fakat tam olarak ne ister bilemiyorum şimdilik komşumun bahçesinde sabah güneşi alan bir yerde duruyor.
:( Kumrumuz tatile gitmiş idi fakat yaşayamamış sevgili Sudenur'um. Sorma çok üzüldüm çok.

mandalinleerik 17-08-2013 20:39

Sevgili ablacığım, sayfana uğramadan gitmek beni rahatsız ediyor, kendi sayfamdan çok seninkine yazmışımdır :). Hoşgörüne sığınarak yazıyorum.

Kumruyu merak ettim son durumu nasıl?

YeniGine 17-08-2013 23:42

Teşekkür ediyorum mandalinleerik, yaz tabi ben memnun oluyorum sağolasın.
:( Kumruyu kaybettik sevgili mandalinleerik maalesef, olmadı yaşatamadık.

YeniGine 27-08-2013 00:58

1 Eklenti(ler)
Bu sene oya ağacım daha bir güzel, maşallah.

Eklenti 436372

YeniGine 27-08-2013 01:00

1 Eklenti(ler)
Eklenti 436373

muhammed3450 28-08-2013 23:33

ablacım güllerin çook güzeller

YeniGine 28-08-2013 23:46

Teşekkürler sevgili Muhammed hoşgelmişsin, sağolasın.

berçin 29-08-2013 00:48

Yavru kumruya üzüldüm, :( bende arıları merak ettim sevgili YeniGine, ne oldular hala bahçedeler mi? Oya ağacı yaz sonunda açmaya başlayıp sonbahara ne güzel renk katıyor zarif çiçekleriyle, bizim buralarda da park ve bahçelerde yaygın bir süs ağacı.

Ne güzel sevgili YeniGine, nasıl etkilemişsen komşunu, kayıtsız kalamamış senin verdiğin mücadeleye, bu yolda kazanılmış bir kişi bile olsa gelecek için umuttur...Sevgiler...

YeniGine 29-08-2013 01:05

Sevgili berçin hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin de gelmişsin, ben de dertleşecek bir dost arıyor idim. Teşekkür ediyorum. Bu aralar çiçeklerimden paylaşamıyorum. :( Çünkü çoğunluğu yanlış sulama, sulanmama, otların arasında kalmışlar, güllerim hepsi hasta, hani hep derdim bina girişleri sağolsun bir girişe yeni birileri taşındı 'Sen bunları kendi girişine koy' diyor sanki benim girişim varmış gibi. Yani kısaca bir sürü sorun, ilgisizlik aldı başını gidiyor ve ben de ay lanet olsun deyip; benim balkonum güneş görmüyor ne kadar güneş sevmeyen bitkim var ise hepsini az az toplayıp balkona yığmaya başladım.
Arılar; valla TEMA'yı aradım 'Biz artık arıcılıkla ilgilenmiyoruz' dediler. B.Çekmece Belediye aradım 'Arıcılıkla ilgilenmiyoruz' dediler, K.Çekmece aradım yine aynı cevap. Gelip gidip bakıyorum o büyük delik iyice yok oldu. Ona da aman ya bir tek ben mi varım başkaları ilgilensinler deyiverdim. Amaaa çiçeklerimin üzerinde de gördükçe onları içim de acımıyor değil.
:( Evet o 10 günlük yavruyu kurtaramadık. Ve yine aynı komşumun bahçesinde sağolsunlar bir vakitler Eminönü Çiçek Pazarı'ndan 'Abla bu yuva tam kumrular için' diyerek 3 sene önce 25 TL'ye aldığım yuvaya bu sene yine o komşumun bahçesinde bir kumru oturdu ve 2 yumurtası var. O komşumun bahçesinde sardunya saksısından 2 yavru uçurduk çok şükür, bakalım şimdi bu benim 3 sene önce aldığım yuvadan beklentim var.
Yani site bahçesinden olumsuzluklar ve olumlu birşeyler. Artık bakalım YeniGine ne yapar?

berçin 29-08-2013 01:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1194078)
Sevgili berçin hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin de gelmişsin, ben de dertleşecek bir dost arıyor idim. Teşekkür ediyorum. Bu aralar çiçeklerimden paylaşamıyorum. :( Çünkü çoğunluğu yanlış sulama, sulanmama, otların arasında kalmışlar, güllerim hepsi hasta, hani hep derdim bina girişleri sağolsun bir girişe yeni birileri taşındı 'Sen bunları kendi girişine koy' diyor sanki benim girişim varmış gibi. Yani kısaca bir sürü sorun, ilgisizlik aldı başını gidiyor ve ben de ay lanet olsun deyip; benim balkonum güneş görmüyor ne kadar güneş sevmeyen bitkim var ise hepsini az az toplayıp balkona yığmaya başladım.
Arılar; valla TEMA'yı aradım 'Biz artık arıcılıkla ilgilenmiyoruz' dediler. B.Çekmece Belediye aradım 'Arıcılıkla ilgilenmiyoruz' dediler, K.Çekmece aradım yine aynı cevap. Gelip gidip bakıyorum o büyük delik iyice yok oldu. Ona da aman ya bir tek ben mi varım başkaları ilgilensinler deyiverdim. Amaaa çiçeklerimin üzerinde de gördükçe onları içim de acımıyor değil.
:( Evet o 10 günlük yavruyu kurtaramadık. Ve yine aynı komşumun bahçesinde sağolsunlar bir vakitler Eminönü Çiçek Pazarı'ndan 'Abla bu yuva tam kumrular için' diyerek 3 sene önce 25 TL'ye aldığım yuvaya bu sene yine o komşumun bahçesinde bir kumru oturdu ve 2 yumurtası var. O komşumun bahçesinde sardunya saksısından 2 yavru uçurduk çok şükür, bakalım şimdi bu benim 3 sene önce aldığım yuvadan beklentim var.
Yani site bahçesinden olumsuzluklar ve olumlu birşeyler. Artık bakalım YeniGine ne yapar?

Bir çoğumuzda aynı sıkıntı mevcut sevgili dost, bahçede biraz daha kolaydır diye düşünüyordum ama sonuç hüzün olunca hepsi aynı...

Bizim buradaki, daha önce bahsettiğim çatı aktarımından sonra sayıları azalsa da güvercinlerin üremesi iyi geçmişe benziyor. Terasa konuk olan yavru güvercinleri görünce mutlu oluyorum. Senin için resimlemeye çalışırım, nasıl bekliyorlar onlar için doldurduğum su kaplarını görmeni isterdim. Sıra sıra diziliyorlar, Zeus gelmeden önce olsaydı ne resimler olurdu şimdi...

Terazi bir aşağı bir yukarı, bakalım. Ben şahsım adına, insanlığın yaptıklarına karşın doğanın bize yapacaklarından endişe ediyorum:( .

Selehattin 67 29-08-2013 22:24

sayın yeni gine kumru nasıl oldu inşallah yaşatmışsınızdır selamlar saygılar

Selehattin 67 29-08-2013 22:26

:(yavruyu kurtaramamışsınız üzüldüm kumrular çok güzeldir :(:(

YeniGine 30-08-2013 00:12

Sayın Selehattin67 merhaba, hoşgelmişsiniz. :( Evet maalesef o yavru kumruyu yaşatamadık olmadı. Evet ya ben de kumruları çok seviyorum. Üresinler, çoğalsınlar istiyorum az biraz da olsa elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum kendimce. Bu sene mart ayından beri 2 kez bir komşumun balkonundan, bir kez yine komşumun bahçesinden yavruları uçurttuk. Yine komşumun bahçesinde bir kumru şu an yumurtaların üzerinde yatıyor. İnşallah onları da uçurabiliriz.
Sağolun.

jojoba 30-08-2013 01:59

çok güzel çiçekleriniz var, ellerinize sağlık. sefasını sürün sağlıklı huzurlu inşallah.

aheste 30-08-2013 10:07

Sevgili YeniGine, yavru kumrucuğa üzüldüm bende kumruları çok seven biri olarak, artık bizim buralarda kumrular yaşamıyor, kargalar bastı bizim köyü, keşke kumrular gelip benim çiçek saksılarına yuva yapsalar, ne zaman bir kumru sesi duysam beni çocukluğuma götürür, çok seviyorum onların seslerini, Bergamaya gittiğimde bol bol dinliyorum, orda bari varda...

Çiçeklerinize de üzüldüm, güllerinizede, gülleri ilaçlayabilirsiniz arılar farkedecektir ilaçlı olduğunu, keşke yakın olsaydık, babam arıcılık yaptı senelerce, onları hiç rahatsız etmeden alabilirdi, yakınlarınızda hiç arı malzemeleri satan yerler yokmu, size oradan yardım edebilecek birilerini bulabilirdiniz belki. Herşeyin bir çözümü bulunur bu kadar üzmeyin kendinizi. Sevgiler...

h_dogan 30-08-2013 13:09

Bazen insanın her şeyden uzaklaşası geliyor. Her şey sıkıcı oluyor. :o

YeniGine 30-08-2013 23:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jojoba (Mesaj 1194422)
çok güzel çiçekleriniz var, ellerinize sağlık. sefasını sürün sağlıklı huzurlu inşallah.

Sevgili jojoba merhaba, hoşgelmişsiniz. Çok teşekkür ediyorum, sağolun, hepimize sağlıklı, huzurlu olsun inşallah. Evet çok seviyorum doğayı; ama ah bir de çiçeklere nasıl bakılır, ne isterler bir öğrenebilsem...

YeniGine 30-08-2013 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1194483)
Sevgili YeniGine, yavru kumrucuğa üzüldüm bende kumruları çok seven biri olarak, artık bizim buralarda kumrular yaşamıyor, kargalar bastı bizim köyü, keşke kumrular gelip benim çiçek saksılarına yuva yapsalar, ne zaman bir kumru sesi duysam beni çocukluğuma götürür, çok seviyorum onların seslerini, Bergamaya gittiğimde bol bol dinliyorum, orda bari varda...

Çiçeklerinize de üzüldüm, güllerinizede, gülleri ilaçlayabilirsiniz arılar farkedecektir ilaçlı olduğunu, keşke yakın olsaydık, babam arıcılık yaptı senelerce, onları hiç rahatsız etmeden alabilirdi, yakınlarınızda hiç arı malzemeleri satan yerler yokmu, size oradan yardım edebilecek birilerini bulabilirdiniz belki. Herşeyin bir çözümü bulunur bu kadar üzmeyin kendinizi. Sevgiler...

Sevgili aheste hoşgelmişsiin, teşekkür ediyorum sağolasın. Evet kumruları ve o ötüşlerini ben de çok seviyorum ve benim de çocukluğumdan kaynaklanıyor bu sevgi. Hep üresinler, çoğalsınlar diye gayretlerdeyim. Benim balkonumda artık olmuyor, onun için komşuları seferber ettim.
:( Evet çiçeklerim öncelikle güller bir garip oldular genellikle diplerinden suluyorum fakat canım o kadar sıkıldı ki durumlarına dün hepsini baştan aşşağı hortumla sulayıverdim artık. Arılar için de dediğim gibi birçok yeri aradım fakat ne acıdır ki maalesef :( arılarla ilgilenen bir mercii kalmamış.
Sağolasın.

YeniGine 30-08-2013 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1194538)
Bazen insanın her şeyden uzaklaşası geliyor. Her şey sıkıcı oluyor. :o

Sevgili hdoğan hep söylüyorum tamam ekmeyi, dikmeyi öğrendim fakat anladım kii ben çiçeklere bakmayı bilmiyorum. Ve başaramadığım için de sıkılıyorum ve üzülüyorum. :(

h_dogan 31-08-2013 06:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1194736)
Sevgili hdoğan hep söylüyorum tamam ekmeyi, dikmeyi öğrendim fakat anladım kii ben çiçeklere bakmayı bilmiyorum. Ve başaramadığım için de sıkılıyorum ve üzülüyorum. :(

Bence çok önemsediğiniz içindir. O kadar önemsemezseniz hem bitkiler hem de siz üzülmezsiniz. Ben o cümleyi genel anlamda kullandım ablacığım insanlar bazen bıkkınlık veriyor.
Sağlıcakla kal.

YeniGine 31-08-2013 23:25

1 Eklenti(ler)
Güllerim hasta kuruyorlar galiba. :(

Eklenti 437555

YeniGine 31-08-2013 23:28

1 Eklenti(ler)
:(

Eklenti 437565

YeniGine 31-08-2013 23:32

1 Eklenti(ler)
Eklenti 437574

YeniGine 31-08-2013 23:41

1 Eklenti(ler)
Eklenti 437592

YeniGine 31-08-2013 23:45

1 Eklenti(ler)
Eklenti 437598

YeniGine 31-08-2013 23:55

1 Eklenti(ler)
Oyam bu sene beni sevindirdi, hiç bu kadar çiçeğini görmemiştim.

Eklenti 437619

hira 31-08-2013 23:59

güllerine üzüldüm ablacım, ancak yardımım olamaz. Kelin ilacı olsa başına sürermiş, çiçeklerimin başına bi iş geldimi ben napacağımı bilemiyorum.
Bilgili arkadaşlarımız yardım ederlerde, güllerin sağlığına kavuşur inşallah..

YeniGine 01-09-2013 00:01

4 Eklenti(ler)
Asterlerim, maşallah iyice çiçeklenmeye başladılar; pembe renkli asterim yoktu bu sene bir tanesi renk değiştirmiş çok da güzel olmuş... Maşallah!..

Eklenti 437629

Eklenti 437630

Eklenti 437631

Eklenti 437635

YeniGine 01-09-2013 00:06

2 Eklenti(ler)
:( Şimdi bu gülüm hasta olursa, kurursa hepimiz üzülmezmiyiz, biliyorum hepimiz çok üzülürüz... Bu da hastalanmaz inşallah!..

Eklenti 437640

Kardinal sarmaşığım ben hep akşam üzeri fotoğraflayabildiğim için pek çiçeklerinin açmış halini fotoğraflayamıyorum.

Eklenti 437646

YeniGine 01-09-2013 00:10

2 Eklenti(ler)
Her sene yine iki taşın arasında sabah sefam ve geçen sene bina görevlisinin dibinden söküp attığı zakkumum yeniden hatta çiçeğini bile açtı. :)

Eklenti 437655

Eklenti 437656

YeniGine 01-09-2013 00:13

2 Eklenti(ler)
Kadife yolum ve yuvarlak tarlamda tek kök kadifem... Çok güzel oldular.

Eklenti 437662

Eklenti 437663

YeniGine 01-09-2013 00:15

1 Eklenti(ler)
Benim begonyam çiçek açmayınca ben de açmış halinden bir tane daha aldım.

Eklenti 437667

YeniGine 01-09-2013 00:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1195025)
güllerine üzüldüm ablacım, ancak yardımım olamaz. Kelin ilacı olsa başına sürermiş, çiçeklerimin başına bi iş geldimi ben napacağımı bilemiyorum.
Bilgili arkadaşlarımız yardım ederlerde, güllerin sağlığına kavuşur inşallah..

Sevgili hira; sorma ben de çok üzülüyorum. Dediğin gibi çiçeklerin başına birşey geldi mi ben de ne yapacağımı bilemiyorum. Onun için de ben çiçek bakmayı bilemiyorum diyorum. Bakalım inşallah iyileştirebiliriz.
Sağolasın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025