![]() |
Alıntı:
Yani mantar için kullanılmıyor mu? Zaten laf aramızda ben küllenmeyi de tam olarak bilemiyorum galiba o tür şekilde bir yaprak görür isem hemen hıh mantar olmuş diyorum. |
Alıntı:
Sağol. |
Sevgili loveforlife, sevgili Fatoş Hanım, sevgili Fagus, sevgili Canan, sayın Serkan ellerinize sağlık, ziyaretiniz, güzel yorumlarınız çok sevindirdi beni; sağolun.
Çınarlar; onları bu hale getirebildiğim için o kadar mutluyum ki anlatamam, baharla birlikte doğa uyanmaya başladığı vakit inanın günde 2-3 kez yanlarına gidip gidip uyanıyorlar mı diye merakla gözlemledim, uyanmaya başladıklarını da görünce yaşadığım sevinci anlatamam. Onun için onları yerinden oynatmaya korkarım. Yerlerini değiştirir isem ya bir de kuruyup giderlerse. :( Sevgili Fagus, sözlerinde çok haklısın maalesef onların bizim binanın önünde 633 tane çam ağacı alanımız vardı eylemler yaptım, mahkeme açtık... Fakat sonuçta yerlerinde kocaman sefertasları duruyor şu anda. :( |
Allah aşkına başka yer mi yokmuş da ağaçları kesiyorlar? Bence insanlar artık bilinçsiz bir şekilde doğa düşmanlığı yapıyor, genlerine mi işlemiş ne? Başka yere yapsa hem ağaçlar zarar görmez hem aynı parayı kazanır. Dediğin gibi o iki tane çınarı üç yaşına getirmek için neler çektin. Bizim buralarda 3-5 ağacı yetiştirmek için canımız çıksın onlar yüzlercesini yok etsin. Olacak şey değil. Fazla konuştum ama konuşulmayacak gibi de değil ki :D
|
Alıntı:
|
ablacım vallahi gözümüz yok Allah daha çok versin de,sende de yok yok yani:) çiçekçiye gitmiş gibiyim şuan. o kadarda zorlukla bakıyorsun,su sıkıntısı,çocuklar, posteki ve diğerleri derken gayette güzel çiçeklerin:)
|
Sevgili Fagus olur mu öyle şey; TOKİ nin Avrupa Konutları yapılacak. Orman olsa yok ederler (Hoş zaten onu da yapıyorlar ya.) :( Ağaçmış, otmuş, yeşilmiş, bitkiymiş, oksijenmiş kimin umurunda ki? Yapsınlar koca koca sefertaslarını.
|
Sevgili hira hoşgelmişsin, teşekkür ediyorum sağol. Evet çok şükür bu sene sardunyalarım daha bir iyi; şimdi de saksıları küçük geliyor diye dert ediyorum. Elimden geldiğince onlarla ilgilenmeye çalışıyorum. Sağolasın.
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim yıldız fideleri; yuvarlak tarlama diğer yıldızların yanlarına şaşırttım... İnşallah çiçeklerini de görebilirim.
Eklenti 403110 |
Vay be tohumdan yıldız yetişiyor mu? Çok uzun sürmüyor mu?
|
Sevgili Fagus 15 Mart'ta tohumları ekmiş idim. Zar zor çok şükür bugüne bu kadar getirebildim.
|
sen yine tohumdan birşeyler üretiyorsun ablacım ya maşallah:) ben bu sene ilk tohum denemelerimdi ve fesleğen.domates biber dışına çıkamadım,ha birde kokulu bezelye çiçeği. onların haricinde hepsi devrildi gitti:) gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum:) gazanyalarınada bayıldım tonları çok güzel
|
Sağol sevgili hira; geçen sene kırmızısını bulayım diye kaç kez gittim çiçekçiye en sonunda yine de olmadı fakat bu tonunu bulabildim. Bu sene de hâlâ aklımda kırmızısı artık bakalım kısmet. Her sene geçtiğimiz seneden tohumları toplayıp ekiyorum ve çok şükür çimleniyorlar. Bu sene marketlerde satılan paket tohumları deneyeyim dedim fakat sonuç hüsran. Çoğu çimlenmedi. Yine ne varsa benim topladığım tohumlarda varmış.
Yani dediğim gibi üzülme alınan tohumlar çimlenmeyebiliyor. |
yok aldıklarımın hepsi çimlendi migrostan almıştım çok güzellerdi ama ben beceremedim.. onları ordan oraya taşı taşı o kadar uğraştım birde:( ora güneş alıyor,oraya götür,bu kez güneş burda, buraya getir şeklinde taşıdımda taşıdım:) ama hiç önem vermediklerim yani kendi haline bıraktıklarım hayatta:) benimde 2 tane gazanyam var ve yine alırken rengini bilmediğim çiçeklerimin arasındalar:) bu durumu cok seviyorum,acaba benmkiler ne renk.. tomurcukları var ama çok yavaşlar
|
Alıntı:
|
İyi geceler Sn Yenigine mineler çok güzelmiş hatta seneye çok çok daha güzel olacaklardır.
|
Maalesef sevgili hira kendimize ait bahçemiz olmayınca mecburen oradan oraya taşı, korumaya çalış (ki benim kilerin çoğunu kediler mahvetti) sonuçta kalan sağlar bizimdir. Benim de 6-7 tane gazanyam var fakat 2 tanesi çiçeklendi diğerleri tomurcukta bakalım.
|
:) Sevgili Fagus evet tohumdan oluyor yıldızlar, inşallah sen de seneye dene. Hem de çok çimlendiler. Filizleri kaç yerlere gönderdim, kolu komşu paylaştı. Ve hâlâ bir minik saksıda 5-6 tane daha duruyor. Çimlendirdik, şaşırttık bakalım iş çiçek görecek miyiz?
|
Sayın mandalinleerik hoşgelmişsiniz. Teşekkür ediyorum, açıkçası minelerin seneyesini hiç düşünmemiştim. Geçen sene diktiklerimden hiçbiri yok şu an. Dediğiniz gibi inşallah bu ektiklerim seneye daha da güzel olurlar. Sağolun.
|
Alıntı:
(Saz ekibi el atmadıysa) |
:) Yok saz ekibim o tarafta değiller... Bilemiyorum ki 4 tane dikmiş idim fakat hiçbirisi kalmadı. Zaten hep derim Sayın mandalinleerik 'Hep arsız derler bana gelince bir asil olurlar bir asil.' Zaten geçen sene diktiğim bitkilerden bazıları kalmadı bu sene. :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu gece fotoğraf yok mu? |
:) Sayın mandalinleerik ya da ben bakmayı bilemiyorum. 3 gündür yine bahçe sularımız yoktu çok şükür bugece çok güzel bir yağmur yağdı da rahatladım.
:( Üzgünüm bu gece de fotoğraf yok. Olanların hepsini sizlerle paylaştım. Aslında bitkilerin son hallerini görünce tüh diyorum keşke daha önce çekmese idim bak şimdi daha iyi geliştiler şu hallerini paylaşsa idim diyorum. Bir de bugün yine canım sıkıldı daha ben sardunyalarımın son hallerini görmeden komşum gelmiş her saksıdan tomurcuklu çeliklemiş diyerek kopartmış almış gitmiş. İnşallah birşey olmaz onlara. |
Alıntı:
|
iyl geceler..bu konuda birşey diyemiyorum çiçek hırsızı olarak:)
|
İnanın ben dokunmaya, koklamaya bile kıyamıyorum sağolsun komşum nasıl olsa Sema'nın birşey demez deyip kopartmış çelikmiş almış gitmiş. :( Neyse alıp gittiği birşey değilde korktuğum inşallah şu an tomurcukta ve çiçekte inşallah birşey olmazlar.
Sevgili hira; tabi ki zaten ben de bu işe çiçek hırsızlığı ile başladım. Ama işte senin bitkine olunca üzülüyorsun, artık bunu çok iyi öğrendim onun için de artık yapmıyorum. |
Alıntı:
|
evet
o da var:) şahsen ciğerlerim sökülmüş gibi hissederim, ya da saçlarım yolunmuş:) ama benim duyduğum hep buydu "çalınan çiçek mutlaka tutar" ve tutuyor:) |
Alıntı:
|
Sayın mandalinleerik valla bugün hem çok sinirlendim, hem de çok üzüldüm duyunca. İnşallah dediğiniz gibi olur.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın mandalinleerik inşallah dediğiniz gibi olur. :) Hep derim, ah keşke hepimiz yakın olabilsek... Teşekkür ediyorum, sağolun.
|
Alıntı:
|
:)) Tutarlardı tabi Sayın mandalinleerik, yok ki birbirimizden farkımız, hepimiz aynıyız sonuçta.
|
Alıntı:
Bence hırsızlıklarına kılıf uydurmaya çalışanların bahanesi "çalınan çiçek tutar" teranesi! İsteyenle paylaşıyoruz zaten... Ama bu şekilde olması hiç de hoş değil. Ben çok beğendiğim olursa rica ediyorum. İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü! Hem sen üzme kendini, hiçbir şey olmaz. Severler onlar budanmayı...;) |
Üzülme yenigine ablacım hiç bişey olmaz hatta kesinlikle olmaz ;) Yıllardır sardunya yetştiririm gelen giden bayılıp istiyor e kapına kadar gelen insan hiç boş çevrilir mi ne zaman olursa olsun gelene gidene kırıyorum dallarını çiçeksizler bittiyse tomurcuklu hatta çiçekli dallarınan veriyorum şu zamana kadar hiç bir zararını görmedim hatta bence yararı oluyor kırdığın daların yerine tazesi çıkıp kartlayana kadar yani kışa kadar çiçek açıyor :p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025