![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
3-4 gün önce bina görevlisi almış eline ot biçme makinesini bütün benim katlı gülhatmilerimi dümdüz biçmiş geçmiş. :( (Artık katlı gülhatmiden vazgeçtim zaten). Bugün gördüm kendisini e eline sağlık yok etmişsin benim hatmileri dedim. 'Görmedim, Sema abla. Sen yine bana dua et komşulardan birisi senin domateslerini de biçmemi istedi, ben de yazık üzerinde domates var biçilir mi dedim, kurtardım domateslerini' diyor. :( Ortak alan her kafadan bir ses çıkıyor işte. Çok canım sıkıldı, yeni tarla bulmam gerekecek demek ki. Onun için çok haklısın bize kendimize ait bahçe gerek. :( |
Dalında zeytin görünce elimde olmadan yüzüme kocaman bir gülümseme yayılıyor çok güzeller, ellerine sağlık ;)
Patateslere ise özellikle eşimin içi gitti-çok özendik, hayıflandım 'el kadar bile olsa bir bahçe lazım' diye... Gerçekten muhteşem görünüyorlar, sadece patatesler ve zeytinden bahsetmiyorum maşallah bütün bitkilerin öyle güzel ki... Emeğinin ve sevginin karşılığını veriyorlar sana ;) |
Çok teşekkür ediyorum, sevgili A_NOMAD'ım sağolasıın... Zeytinler tam hatırlayamıyorum fakat 6 sene olmuştur minicik fidan olarak komşum getirmişti, aynı anda dikildiler biri bu sene meyve verdi diğer ikisinde hiç bir şey yok.
Patateslerin az birazını meraktan söktüm, fakat daha beklemem gerekiyor imiş çünkü çok minikler büyümemişlermiş. Offf of dediğin gibi bize küçücük de olsa bir bahçe gerek. 2 yorum öncesi yazdım ortak alanda olmuyor bir şey, canım sıkkın. :( |
Sevgili lusoari, benim bitkilerimin iki tanesi de unlu bitten hastalanmıştı.
Sevgili Mine Pakkaner hanımın ev yapımı ilâçlar başlığında okuduğum bir tarifi denedim, çok faydalı oldu. Tarif şöyle; 500 gr çalı mine (lantana camara) yaprağı 1 lt suda kaynatılıp süzülür, afitlere ve genelde tüm sokucu emicilere etkilidir. Ancak böyle koplalamayı başarabiliyorum. Sevgili lusoari'nin sayfasında Sevgili Adalet Hanım çok güzel bir bilgi vermiş, sağolsun. Hani benim de canım sıkkın ve kızgınım ya; geçmiş senelerde bir sürü lantana ekmiş idim bahçeye, hatmilerimi budayan bina görevlisi birçok bitkimi olduğu gibi onları da yok etti... Komşumun limonunda unlu bit var, şimdi lantanalarım kalsa idi bu tarifi onlara uygulardım... :( |
Alıntı:
Canım senin en azından ortak ve bir sürü sıkıntısı da olsa kullanabileceğin bir bahçe var, biliyorsun bizde o da yok. Bence sızlanma, kocaman bahçesi olanlar kadar iyi ürün yetiştiriyorsun, gerçekten büyük başarı bu. |
:( Ama işte kişiler böyle davrandıkça, görevliler yok ettikçe; e ben de ister istemez vazgeçmek zorunda kalıyorum. :( Tüm alanlarım istimlak ediliyor... Bana da bir yer kalmıyor.
Teşekkür ediyorum, sağolasııın, gönlüne sağlık. |
Sen de haklısın elbette, benim 'sızlanma' deme sebebim 'canını sıkma' manasında, olduğu kadarına şükredeceğiz elden başka bir şey gelmiyor... Kocaman bahçeleri olan birçok insan (bitkilerle ilgilenmeyenleri kast ediyorum) o güzelim yerleri betonla kaplatıyor, biz de bir avuç toprak diye meleşiyoruz işte böyle :(
Ne diyelim, sağlık olsun. |
Sağol canım A-NOMAD'ım... Teşekkür ediyorum.
|
acı biberler yenen cinsmi
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Komşumun bahçesinden topladığım bugünkü hasadımız... Çok zevkliydi çok...
Eklenti 623439 Eklenti 623440 Eklenti 623441 Eklenti 623442 |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
gelinle damat ve şahitlerü, misafirler çok güzel kombinasyon:))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yukayı görmek bana da nasip olu inşaallah.Benimki 1 karış daha.Eeee sabreden derviş muradına ermiş.Emeklerinizin hepsine maşaallah barekallah.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Domateslerimin son halleri...
Eklenti 624406 Eklenti 624407 Eklenti 624408 Eklenti 624409 Eklenti 624410 |
5 Eklenti(ler)
Biberlerim... Komşum tatilde, dönünce turşu kuracak inşallah!..
Eklenti 624411 Eklenti 624412 Eklenti 624413 Eklenti 624414 Eklenti 624415 |
Maşallah
Sevgili yenigine hiç kendine haksızlık etme Sardunyaların gelin damadın ilk defa gördüm yukka çiçeğin ne kadar güzel .Bu sene sebzeye ağırlık vermişsin .Senin sayfanı üye olmadan baştan sona gezmiştim.Tabi insanlarla uğraşmak gerçekten zor hiç birşey yapmasalar saksılara çöp atıyorlar .Allah kolaylık versin sana bol çiçekli günler dilerim .Sevgiler
|
Helal sana YeniGine'ciğim, site bahçesinde patates yetiştirerek forumun tarihine geçtin :)
Gösterdiğin azme, gayrete, sabra hayranım canım. Ortak alandaki çimleri sulamaya bile üşeniyorum artık, hepi topu üç kat aşağı inip sulama sisteminin motorunu çalıştıracağım. Bazan düşünüyorum, acaba hortumla balkondan mı sulasam :) |
Sayın Yeni gine; maşallah gerçekten komşunuzun biberlerine bayıldım. Domateslerinize kırmızı örümcek bela olmuş belli ki...
|
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum, sağolun, hepimize bol çiçekli günler olsun inşallah... |
Alıntı:
Aslında bakmayın ben de geçen seneler kadar azimli değilim artık. Çoğu tarlamdan vazgeçtim; insanlar yüzünden. :mad: Ufak ufak düşünüyorum benim güneş almayan, havadar olmayan, kuzeye bakan balkonumda ne yetiştirebilirim diye... |
Alıntı:
Ayrıcaa o biberler komşumun değil, benim biberlerim. Şu anda kızarmış olanları var ve her sulamamda aklıma sen geliyorsun, inşallah o kızaranlardan sana tohum göndereceğim nasip olur ise. Domateslerde hiç kırmızı örümcek aklıma gelmedi, diyorum artık domateslerin zamanı geçiyor onun için yaprakları kuruyor. :o 4 sefer domates topladım 5 ve 6'yı da toplarım zaten biter artık. Teşekkür ediyorum, sağolasııın... |
2 Eklenti(ler)
Nasıl mutluyum nasıl!.. Ve ilk kez. Komşumun bahçesinde tohuma bıraktığımız marulun tohumlarından birkaç tane alıp deneme amaçlı saksının bir köşesine atıverdim. Valla 4-5 günde çimleniverdiler...
Eklenti 624652 Eklenti 624653 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Çok tomurcuk döktük... İnşallah japon gülüm de açacak, görürüm inşallah!.. Su istermiş...
Eklenti 624656 |
Alıntı:
|
Alıntı:
E sonuçta da zaten sol kolumda oluşmuş karpal tünel. :( |
Ah evet, senin yaşadığın en büyük sıkıntı zaten su... :(
Çok geçmiş olsun canım ama bunca zorluğa rağmen o çiçekler senin sevgine hürmeten bütün güzellikleriyle açacaklar yine, maşallah hep öyle yapıyorlar zaten ;) |
Merhaba Sevgili YeniGine bu sıcaklar da bile bahcen güzel, sulama çok önemli,ben adeta çocuğa şu içilir gibi sularım ama eşim suyu sanki ikinci kattan bosaltmis üstlerine gelincikler im kurtulamadı.sedum da yumuşama başladı,seni burdan izleyince keşke komşu yakinliginda olsakda ben sulardim seve seve tabi arada eksilen biber domates olurmuydu bilemem,iştaha bağlı olarak.Kolay gelsin.
|
Sn. YeniGine maşallah biberleriniz çok güzel tam turşuluk biberler.
Domatesleri orlon iplikle mi bağladınız, yanlış görmedim dimi :D |
Alıntı:
:) Komşu olsaydık da eksilen biber-domates olsaydı keşke... Sağolun. |
Alıntı:
Ve maşallah çok dikkatlisiniz evet domateslerde yün ip - eski tişörtlerden yırtılan penye ipler ne bulduysam o anda onlarla bağlıyorum. |
3 Eklenti(ler)
Kaç senedir istiyordum. Çok şüküür dün tomurcukta idi bugün açmış... Maşallah benim hibiscusuma... Çiçeğini görebildim.
Eklenti 624738 Eklenti 624739 Eklenti 624740 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025