![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını bulamadım. Yapraklarını koparınca süt çıkıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu domatesler de kışı dışarda geçirdiler sonra balkona saksılara aldım. Tomurcuk vermişler yakında açarlar.
Soğuktan etkilenmemeleri ilginç. Hangi çeşit olduklarını bilmiyorum, kendi kendilerine çıkmışlardı yeşilliklerin arasında ben de onları saksılara diktim balkona aldım. Aldığımda ancak 15 cm geliyorlardı şu anda 50 cm civarı boyları var. |
Sayın h-doğan domateslerin üzerindeki bitkiniz sanırım plumeria bitkisi.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene hediye gelen kolyoz kışı balkonda geçirdi. Sapların ucunda minik minik yapraklar kalmıştı ben de hemen hemen dipten budadım geçen hafta. Şimdi çok güzel gelişiyor, saksısını değiştirmedim aslında değiştirsem kocaman bir kolyozum olabilir.
|
5 Eklenti(ler)
Sardunyaları seviyorum hem kolay tutuyorlar hem de her zaman açıyorlar. Geçen sene bir sürü çelikten saplamıştım saksılara. % 90'ı tuttu herhalde. Belki 25-30 saksı var şu anda 4-5 renk.
|
1 Eklenti(ler)
Ağaç minesi açmaya karar vermiş. :)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
İkiz şeftali yeni mahsül. :)
|
1 Eklenti(ler)
5. renk de bu oldu. :)
|
3 Eklenti(ler)
Gül ve şebboy düeti
Eklenti 476988 Bir şebboyun bu kadar büyüdüğünü görmemiştim. Harika oldular. Eklenti 476989 Bunlarda 3 tane fide yanyana görüntü muhteşem. Eklenti 476990 Geçen sene takastan gelen şebboy tohumlarını ocak sonuna doğru ekmiştim. Fideleri önce küçük saksılara sonra da yaz başı gibi yere dikmiştim. Güllerin arasına da çok daha sonra yani sonbaharda diktim. Çok büyüyenler erken yere indirdiklerim, geç yere indirdiklerim erken indirdiklerim kadar büyümediler ama çiçek açmalarında sıkıntı yok. |
her şey çok güzel ve sağlıklı görünüyor.
Şebboylarınız güzellikte rekor kırıyor,benim şebboyla aram iyi değilir ama, sizdekileri görünce onlara haksızlık ettiğimi düşündüm. Öyle olacaklarını bilsem hemen edinirim ama,benim gördüklerim uzun ve cılızdı hep, onun için yanaşmadım hiç |
Sevgili CAN hozat, siz bence yeniden bir şebboylara bakın ve edinmeye karar verin. Zira gerçekten renk ve çiçekleriyle çok güzel bir bitki. Bir de çoğaldıklarını düşünün... Harika!..
|
Alıntı:
Şebboy güneşi seviyor cılız kalması belki yeterince ışık almadığındandır. Bir de sarı ve sarı-kahverengi gibi olanların bitkileri biraz daha küçük kaldı. Mordan sadece 1 bitki çıktı, çok açık lila gibi bir renk var 5. renk diye eklediğim. Pembe, mor ve açık lila oldukça iyi büyüyorlar. Erken ekilmesinde yarar var. Saygılar, sevgiler... |
Sn h-doğan sevgili Yeni Gine,
Şebboy gerçekten çok güzel bir çiçek hakkını teslim etmek gerek. Bazı çiçekleri bahçeme taşımayışımın bir nedeni de şu: 1) Çeşit çoğaldıkça, bakım zorlaşıyor,yeteri kadar ilgilenemiyorum. 2) Yaz aylarında Bodrum çok sıcak oluyor,her çiçek bu sıcaklara direnemiyor, 3)Ben daha çok: Haziran ve Ekim ayları arasında açan çiçekleri tercih ediyorum çünkü, diğer aylarda onlar açsa bile, ben göremiyorum.Bahçeye geldiğimde bir çoğu açıp bitmiş oluyor.Mesela:Lale, sümbül, nergis, frezya gibi soğanlılar bunlardan bazılarıdır. Şebboyun çiçekte kalma süresi ne kadar oluyor bilmiyorum,eğer yaz ayların da da, şu andaki görselliğini sunuyorsa bir dakika durmam. Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olurum Doğan Bey. |
Doğrusunu söylemek gerekirse ben de ilk defa ektim, ne kadar çiçek açarlar bilmiyorum.
Bakım konusunda size katılıyorum, ben de bakımı zor olanlardan vazgeçiyorum çünkü zamanım yok. Benim favorim güller ama şebboyları sevdim güllerin açmadığı zamanda açtılar. Yaklaşık 1.5-2 aydır açmaya başladılar Adana koşullarında diğer bölgelerde nasıl bir performans gösterir bilemiyorum. Size bakımı kolay kına çiçeğini önerebilirim, görsel olarak da güzel bir bitki. Ekimden açmaya kadar 1.5-2 ay ancak sürüyor. Biraz seyrek ekilirse bitkileri de daha güzel oluyor. Bu sene kına çiçeği de ekeceğim. :) |
Sayın H. Doğan bu ne güzel bahçe elinize, gönlünüze sağlık bahçeniz bereket dolsun, emeğiniz boşa çıkmasınki sizde bizlerle paylaşın bu güzel reimleri.
|
Evet çok iyi hatırlattınız, kına çiçeği hem yaz aylarında açıyor hem de, uzun süre çiçekli kalıyor.
Bu durumda madem aklıma düşürdünüz, ona sahip olmamı da, size havale ediyorum. Nasıl oluyor, nereden bulunuyor,ve bahçeyle nasıl buluşuyor ellerinizden öper.. NE MASUM BİR İSTEK DEĞİL Mİ DOĞAN BEY?:p |
Merhaba H. Doğan Menekşelerine bayıldım, Menekşeler benimde ilgi alanımdır aynı zamanda en sevdiğim alçak gönüllü bir okadar güzel çiçeklerdir benim için, İş rerinde minik bir kavanozun içine çeşitli renklerde menekşe yapralarını köklenmesi için yaklaşık 1 aydır bekletiyorum bugün baktımki hepside yoğun bir şekilde kök yapmışlar kısmet olursa 1 haftaya kadar onları fidelemeyi düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Menekşeler hakkında pek bilgim yok onları satın almıştım ama soğukta hepsi öldüler. Çok da ilgilenemediğim için şimdilik ondan vazgeçtim. |
Merhaba Hilal nasılsınız ? Pembe domateslerin ne durumda ? Senden haber bekliyorum. Bana 6 adet ayırırsan memnun olacağım. Haber ver gelir alırım.
Teşekkürler. Gül çeliklerini ne yaptım ? |
Mehmet abi domateslerin bazıları bayağı büyüdü. Bu hafta sana vereyim onları bence dikilirler artık hatta bazı fideler geçti bile ufacık viyollere ekmiştim sanırım kökleri toprağa girdi.
Gülleri sana veremedim ben de bahçenin bir köşesine diktim çelikleri tutarsalar sana veririm onlardan. |
Prunus armeniaca
1 Eklenti(ler)
Erkenci kayısımız meyvelerini gösteriyor artık. Aynı ağaçta çiçek de var. Sıcaklık dalgalı olunca çiçeklenme de dalgalı oldu. Bizim açımızdan iyi uzun süre meyve yiyeceğiz. :)
Fotoğrafta küçük ve minik meyveler görünüyor. Ağacın yüksek dallarında ise çiçek var. |
Eriobotrya japonica
2 Eklenti(ler)
Yenidünya(Malta eriği) meyveler bu sene seyrek. 1-2 kez don olunca meyvelerde güzel bir seyreltme olmuş. Bilindiği gibi yenidünya kışın çiçek açıyor.
|
Citrus sinensis
1 Eklenti(ler)
Normalde bahar meyvelerini ve çiçeklerini fotoğraflamıştım ama daha dalında portakal olunca fotoğraflamadan olmaz tabi ki. :)
|
4 Eklenti(ler)
O güzel portakal fotoğrafı koyup bu mevsimde narenciye çiçeklerini fotoğraflamasak ayıp olurdu. :)
Akşam işten geldiğimde dolmuştan indim. Etraf mis gibi turunçgil çiçeği kokuyordu. :) Portakal çiçeği tomurcuğu Eklenti 478248 Portakal çiçeği Eklenti 478249 Mandarin çiçeği Eklenti 478250 Limon çiçeği Eklenti 478251 |
Lactuca sativa
5 Eklenti(ler)
Red Romanie, Yedikule marullar ve takastan gelen kıvırcık salatalar.
|
Olea europaea
1 Eklenti(ler)
Zeytin de tomurcuklanıyor.
|
Wisteria sinensis
2 Eklenti(ler)
Günün güzeli. ;)
|
Sevgili hdoğan, sevgili CAN hozat geçen yazdan kına tohumları hakkında sizlerle konuşmuş idik. Bir daha da sizlerden hiçbir ses çıkmayınca vazgeçtiler galiba diye düşünerek ben de birşey demedim.
Ben de kına tohumları var, isterseniz size gönderebilirim... Ve bu arada sevgili hdoğan günün güzeli gerçekten maşallah çok güzel. Bugün Sarıyer'de idim orada da bir lokanta önünde mor salkım var baktım daha yeni yeni yapraklanıyor. |
Alıntı:
|
Solanum tuberosum
1 Eklenti(ler)
Kızım sökmesini sevdiği için bu sene de diktim. Geç kaldık aslında ama olsun.
|
Cucurbita pepo
1 Eklenti(ler)
Bu dolmalık kabak erken ektiğim. Birkaç çeşidim daha var ama ekemedim henüz.
|
Cucurbita maxima
1 Eklenti(ler)
Bazen hiç zorlamamak gerek herhalde. Biz fide yetiştirmek için uğraşıyoruz ama bitki artıklarını topladığım yere çürüyen balkabağını da atmıştım tohumları çıkmış. :)
|
Brassica oleracea var. rubra
1 Eklenti(ler)
Aslında kırmızı lahana diye ekmiştim ama bir tanesi açık renk yapraklı çıktı.
|
Brassica oleracea var. rubra
1 Eklenti(ler)
Kırmızı lahanada yaprak biti zararı. Havalar sıcak gitti pek göbek bağlayacağa benzemiyor. Ben de hiç ilaç kullanmadım.
|
Goji berry
1 Eklenti(ler)
2012-2013 takas etkinliğinden gelen Gojiberry'imden biri.
|
5 Eklenti(ler)
Son olarak şebboylar.
|
5 Eklenti(ler)
Dün akşamdan beri olan fırtına pek çok şeyi dağıttı, hırpaladı. Yeni olan meyveler, eski portakallar vs. çoğu döküldü.
Biz de kalanların keyfini süreceğiz ne yapalım. Sağlık olsun. Sabah kalktığımda sardunya saksıları devrilmişti fırtınadan. Begonyanın dalları kırılmıştı. Balkondaki domateslerin yaprakları sürtünmeden dolayı yanmıştı vs. vs. vs. :o Yine de fotoğraf yüklemeye devam ne de olsa tek tesellimiz bu. |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025