![]() |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
1-2 ay önce diktiğim yasemin, çiçekleri minnacık, kokusu da azıcık, halbuki mis kokusu için almıştım
Eklenti 409643 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Reyhan Tokat mutfağında çok kullanılır, ben de bolca ektim. Yavaş yavaş çıkıyorlar topraktan. Maydonozlar da çıktı neyseki. Maydonoz işi şans mıdır nedir, bazen bir tane bile çimlenmiyor.
Eklenti 409649 Eklenti 409650 Salatalıklarsa çok yavaş büyüyorlar, ziraat tohumu olsaydı şimdiye salatalık bile verirdi. Bunlar babaannemin tohumları, varsın geç olsun :) Eklenti 409651 |
1 Eklenti(ler)
Domateslerimi de nihayet dikebildim. Ama daha bir sürü fidem var, yukarı bahçeye dikeceğim de hava çok sıcak, azıcık serinlese...
Eklenti 409652 |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Jeozuu'cum, bahçen giderek güzelleşiyor. Güller, aslanağızları, sundavilla, sebzelerin çok güzeller. Hepsi bol bereketli olsun, sağlıkla keyfini yaşa.:) Pervane çiçekli yaseminin kokmaması neredeyse imkansız. Çiçekleri çoğaldıkça kokusu yoğunlaşacaktır. Ayrıca fotoğraflarının netliği gözden kaçmıyor. Bu bahçeye oylama yapmak gerek diye düşünüyorum. Sevgiyle... |
Alıntı:
Sizin oralar bizim burdan daha geç ısınıyor muhtemelen. Çünkü sayfanızda gezdiğim zamanlar bir çok kez "aa daha yeni mi çiçek açmış, bizimkiler geçiyor" dediğim çok oldu :) Açıkçası ben de oxalisden umudu kesmiştim, sürpriz yaptı. Sizinki de yoldadır bence :) Bu arada gönderdiğiniz yazkarında tomurcuk var, az önce gördüm, çok sevindim :) Atlası bir gece sümüklüböcek yedi ama hala toprak üstünde kalan bir kısmı var. Diğerleri ise gayet iyi. Sevgiler... |
Sayın jeozuu doğayla mücadeleniz çok güzel .
Çalışmalarınızda balşarılar diliyorum . Kolay gelsin. |
Alıntı:
Bugün bahçenizde gezdim ve o kokulu sarmaşık güle bayıldım. Trabzon'a geldiğimde sizin ve Sayın KaptanZst'nin bahçesini görmek isterim. Belki o gülden çelikte paylaşırsınız benimle o zaman :) Görüşmek dileğiyle... |
1 Eklenti(ler)
Oxalis deppei açtı, çok güzelmiş. Sayın hocam100'e teşekkürler bu güzellikle beni buluşturduğu için.
Eklenti 410875 |
1 Eklenti(ler)
Bu arada yaseminimden özür diliyorum, çiçekleri iyice açtıkça o muhteşem kokusunu yaymaya başladı. Sabırsızlık etmişim.
Haklıymışsın SDurul teyzecim :) Eklenti 410878 |
1 Eklenti(ler)
Pembe sarmaşık gül de açtı ama hala bazı yapraklarında külleme var, ilaçlamama rağmen.
Eklenti 410880 |
Sevgili jeozuu;
Ağzımı sulandırdın valla!:dilli: O ne güzel kirazlar öyle. İki ağaç kirazım var. Kocaman oldular. 5 senedir, bir tek geçen sene bir tabak meyvesini yiyebildik. Bu sene üzerlerine ilaç için bile yok.:mad: Hoş diğer meyvelerde öyle ya. Kayısı nohut kadarken hep döküldü. Erik, Şeftali ve nektarin iyi durumdalar. Afiiyetle yiyin. Serana bayıldım arkadaş. Basit malzemelerle, pratik çözüm. Helel olsun!;) Yaseminin hemde pervane yasemini. bol çiçekleniyor ve yoğun kokulu. Hele birkaç sene geçsin gör onu sen.:p Domatesleri bende yakında diktim. Ama domateste ''Tokat Domatesi'' nin yanına gelemez bizimkiler. Afiyetle yiyin. Selam ve sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Çim ekili kısmın bir üst kattan görünüşü;
Çimleri de biçtim bugün. Bu iş için heybetli bir bahçıvan makası almıştım. Ama kesinlikle kesmiyor, biledim yine olmadı, otları sadece arasına alıp sıkıştırıyor, kesemiyor. Sonra normal budama makasını denedim, onunla da olmadı. En son gittim mutfaktan en iyi kesen bıçağımızı aldım ve onunla biçtim çimleri. Küçücük yer için bir sürü uğraştım. 2 kez de parmağımı kestim.Kan ter içinde kaldım resmen :) Ama sonunda başardım :) Şimdiyse boynum ve belim koparcasına ağrıyor :( Eklenti 410916 |
1 Eklenti(ler)
Bugün üst bahçemizde gördüğüm, ismini bilmediğim soğanlı yabani çiçek.Çiçek sapı 65-70 cm kadar var;
Eklenti 410917 |
2 Eklenti(ler)
Yine üst bahçemizdeki kokulu zambaklar açmaya başladı. Reçel yapacağım hepsi bir açsında.
Eklenti 410924 Eklenti 410925 |
Merhaba;
Bahçende bir gezinti yaptım. Her şey çok güzel. Emeklerine sağlık. |
Alıntı:
Kirazlar harika görünüyorlar değil mi, tatları da bir o kadar harika. Ama sadece 10 civarında kiraz vardı ağaçta :) O nedenle kiraz fotoğrafları yakın çekim :) Sizin kirazdan pek de farkı yok yani. Olsun umudumuzu kesmeyelim, seneye olur inşallah. Bizim kayısıda bir iki tane vardı, şimdi arıyorum arıyorum bulamıyorum meyveleri, o kadar çok yaprağı var ki ağacın. Bir tek erik, elma ve üzümlerde bol meyve var. Serayı çok seviyorum, sabah uyanır uyanmaz ilk seraya gidiyorum. Kardeşim ve bir dostumuz Ercan amca, beraber, eldeki malzemelerle yaptılar benim için. Domatesler olduğunda buyurun gelin Tokat yakın, Tokat kebabı da yaparız size kardeşimle. Bu arada ikimiz de İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Samsun'da okuduk o nedenle Samsun bizim için çok özel. Sevgiler... |
Alıntı:
Sizleri bahçemde görmek çok güzel. Bahçemi biraz daha toparladıktan sonra sizinle iletişime geçecektim ben de, kamelya ve küpe için. Sebze dikme işlerim bitince görüşmek dileğiyle... |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Jeozuu , bahçenizde gezmekten büyük keyif aldım.
Biraz hüzünlenek birazda gülümseyerek. Benimde bitkiler alemine sevdamın temeli rahmetli anneannemin bahçesine dayanır.(Kaybettimiz tüm yakınlarımızın mekanı cennet olsun İnşaallah) Azminizi ve çalışkanlığınıza hayran kaldım. Sağlıkla ve huzurla bahçenizin keyfini çıkarırsınız İnşallah. |
Alıntı:
Kaybettiklerimizin emaneti olması insanın azmine azim katıyor. Hepsinin mekanı cennet olsun. Bize bu doğa sevgisini aşıladıkları için onlara binlerce teşekkürler. Her şey için şimdien çok teşekkür ederim. Sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Kaç gündür yaşanan olayları takip ettiğimden bahçemle pek fazla ilgilenemedim. Ama çektiğim fotolar var, onları paylaşabilirim. Seradakiler; Adenium; Eklenti 414193 Plumeria; Eklenti 414194 Balon çiçeği; Eklenti 414195 Kelebek orkide, mimulus, nemessia ve çeşitli çiçekler; Eklenti 414196 İpek; Eklenti 414197 |
2 Eklenti(ler)
Kocaman ağaçları kesmeyi kafasına koyanlara (!), bilmiyorum ne diyeyim. Biliyorum bilmesine de yeri değil.
Ben iste bu fotoğraftakilerin gözlerinin içine bakıyorum büyüsünler diye. Mimoza; Trabzondaki köyümüzün camisinin bahçesinde 2 tane kocaman mimoza vardı. Yeni gelen hoca efendi caminin lojmanına kökleri zarar verir diye kestirmiş ! Duyunca ne üzülmüştüm zira mimozayı çok severim. Eklenti 414202 Mimozalar, jakarandalar, palmiyeler, sinameki ve gülibrişimler; Eklenti 414203 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sanırım bir böceğin larvaları. Çok güzel metalik bir rengi var. Dut ağacının gövdesindeydi. Acep hangi böceğindir??
Eklenti 414210 |
5 Eklenti(ler)
Biraz da çiçeklerime bakın;
Eklenti 414216 Eklenti 414217 Eklenti 414218 Eklenti 414219 Eklenti 414220 |
3 Eklenti(ler)
Bunlar da seradan çıkan ve büyümeye devam edenler;
Yıldız çadırı; Eklenti 414221 Peygamber çiçeği ve hünkarbeğendi; Eklenti 414222 Meksika şapkası; Eklenti 414223 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Ve mutlu son olmuş.Her şey bir film gibiydi.Ellerinize sağlık.Hem görsel. hem duygusal bir anlatım.Sıcacık bir sayfa.Devamını bekliyoruz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025