![]() |
Çimler çok güzel çıkmış.
Bahçemizi düzenleyebilirsem ben de çim ekeceğim (düzenleyebilirsem!!!) :D |
Teşekkür ederim arkadaşlar. Çook yoruldum ama değdi. Şimdi bir katı daha çim yapma planım var, ama acelesi yok. Şimdi sebze bahçesi için çalışıyorum. Ne kadar çok taş varmış meğer bahçemizde, ayıkla ayıkla bitmiyor. Galiba biberlerim ondan az veriyordu.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Günaydın,
Tokat'a geldiğimden beri 7'de gözlerimi açıyorum. Halbuki uykuyu çok severim. Bu sabahtan fotoğraflar; Aslanağzını çok seviyorum. Çocukluğumun çiçeği, bana anneannemi hatırlatıyor. Küçükken bu bahçeye anneannemi ve dedemi ziyarete gelirdik, o zaman da vardı aslanağızları, hala da var. Ama sanki o zamanlar kokuları çok yoğundu, şimdi o kadar hissedilmiyor. Bir de sarılarından çıksa da açsa bir yerlerde. Eklenti 399703 Eklenti 399704 Eklenti 399705 |
2 Eklenti(ler)
Sarı sarmaşık gül aldık geçenlerde. Tonu çok açık çıktı.
Evimizin biraz ilerisinde harika bir sarı gül var. Bugün fotoğrafını çekeceğim. Üzeri tamamen çiçek dolu ve koyu bir sarı. O da eskilerden kalma. Hatta gözümü karartıp bahçenin sahibi olan bayandan isteyeceğim, yanında yöresinde çıkan bir dalı varsa. Geçen sene Trabzon'dan gelen halam görünce dayanamayıp istemişti, bu zamanlardı yine, ve tutmuş, yeni sürgünler vermiş bu sene. Eklenti 399706 Bunu da yeni diktim, kokusu istediğime yakın, rengi de. Eklenti 399707 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkiye bazı yerlerde sarı yasemin denildiğini gördüm. Annem bunu evimizin üst tarafındaki dağdan söküp getirmişti, oralar bundan dolu, sonra da siyah meyveleri oluyor. Bence sarı yasemin bu değil, bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim.
Çiçekleri çok şirin, çıtı pıtı :) Eklenti 399709 |
2 Eklenti(ler)
Komşumuzun kedisi bizim kedileri sürekli dövüyor. Dün yine bizimkilerden birini döverken gülümü kırmışlar :( Daha yeni diktim bunu da, rengi süper.
Eklenti 399710 Eklenti 399711 |
1 Eklenti(ler)
Şakayıkları bu tomurcuklu halleriyle daha yeni diktim, sanırım bu sene açmayacaklar. Yoksa açarlar mı dersiniz?
Eklenti 399712 |
2 Eklenti(ler)
Aynısafalar da bahçenin eski çiçeği. Hiç dertleri yok. Boş bırakmıyorlar bahçeyi.
Eklenti 399713 Eklenti 399714 |
1 Eklenti(ler)
Kartopu da açtı, ama öyle çok çiçek olmuyor üzerinde ve küçük toplar şeklinde, ne yapmalıyım kocaman açmaları için bilmiyorum.
Eklenti 399715 |
2 Eklenti(ler)
Yabani galyöllerim. Sanırım ismi Anadolu Glayölü. Geçen sene Almus'a giderken yol kenarında görüp getirmiştim bahçeye. 2-3 tane bir şeydi, çoğalmışlar. Tomurcuklarını çıkardılar.
Eklenti 399717 Buradakileri de bu sene yeni diktim. Rengarenk olacak burası açtıklarında. Ön tarafta da yine yeni diktiğim liliumlardan. Eklenti 399718 |
1 Eklenti(ler)
Bahçemizin eskilerinden misk zambağı. Annem çiçeğinden reçel yapardı. Yukarı bahçemizde daha çok var, ben de reçelini yapacağım bu sene.
Eklenti 399719 |
1 Eklenti(ler)
Bu katı hala düzenleme aşamasındayım. dün gece 11'e kadar çalıştım burda. Taşlarını ayıklıyorum. Dedem "kızım buralar eskiden hep horosanlıktı" derdi. Horosan, taşlardan örülmüş duvar gibi bişey. O kadar taş varki o yüzden. Burası sebze kısmım. Bir alt kat daha var. Oranın da bir kısmı sebzeler için, kalanı çiçeklere.
Eklenti 399720 |
1 Eklenti(ler)
Buradakileri de Sevgili SDurul teyze gönderdi, sardunyalar da ordan, burdan aldıklarım. Daha çelik ama çiçek açmış biri.
Eklenti 399726 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yağmurlar bir bitse güllerimi ilaçlayacağım, kiminde külleme kiminde de bit var. Budamalarını da çok geç yapabildiğimden daha hala tomurcuktalar.
Eklenti 404167 Bu gülde ilginç bir şey oldu. Tomurcuğun hemen altından 2 yana yeni sürgünler uzadı. Tomurcuk ikisinin arasında kaldı. İlk kez gördüm böyle bir şey. Tomurcukta anormal büyüktü, bir türlü de tam açamadı. Nedendir anlamadım. Eklenti 404168 |
2 Eklenti(ler)
Bu sene narı güzelce budadım, üserine gelen ayva dalını da kestim. Sonuç olarak bol çiçek verdi o da. En azından geçen senelere oranla :)
Eklenti 404169 Eklenti 404170 |
Çünkü obur dallar normal daldan daha fazla besin ve suyu çekerler doğal olarak daha hızlı büyürler. O dallar ana dalda daha fazla besin ve su aldığı için daha hızlı büyüyor.
|
2 Eklenti(ler)
Ayva baharın başından beri çok sağlıklıydı ama 3 gün önce fark ettim, uç yaprakları kurumuş, yakınındaki meyveler de kuruyor gibi. Ne yapmalı?
Eklenti 404171 Eklenti 404172 |
1 Eklenti(ler)
Minik menekşeleri kocaman olanlara kıyasla çok daha fazla seviyorum. Büyüklerin çiçek olduğu belli değil sanki. Belki sarkarlar dedim ama boyuna gidiyorlar. Her gün bize yemeğe gelen hamile bir kediş var, ipek tüylü, geçenlerde çatıdan inerken kırdı menekşenin bir tarafını :)
Eklenti 404173 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Cizre'den getirdiğim kumkuat çok iyi paketlememe rağmen biraz yol yorgunuydu. Yeni sürgün verdiğini gördüm dün, çok sevindim. Saksısını büyütmeyi düşünüyorum. Acaba şimdi mi geçireyim yoksa sürgünler biraz büyüsün ondan sonra mı?
Eklenti 404175 |
1 Eklenti(ler)
Bu sundavillayı çok ucuza, 4 TL'ye aldım. Başka yerlerde 15 TL den aşağı değildi. Keçi gübresinden de şerbet yapıp bir güzel besledim, üzeri tomurcuklarla doldu.
Eklenti 404177 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Artık yaprakları sararan sümbülleri söktüm, mart ayında A101'den aldığım dahliaların etrafı açılsın diye. Seneye soğanlı çiçekler için yeni bir düzenleme yapacağım.
Eklenti 404181 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025