![]() |
2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler...
Eklenti 458905 Stellaria media- Kuş Otu Eklenti 458906 Stellaria media- Kuş Otu |
sayın Nuri mürvet bu otların tümü bizim bahçede de var. Bir kısmının isimlerini bilmiyordum sayenizde öğrendim.Teşekkür ederim.Şu anda İzmir deyim kuş otuna burada (pazarda) kuşkonmaz dediler.Yöreye göre değişiyor demek ki.
|
Alıntı:
Sayın Nuri Mürvet, bu bahsettiğiniz sarı çiçekli olanı. bizim buralarda testere dişli hindiba diyorlar ve onu da tüketiyoruz. Diğerini ise Kara hindiba başlığında daha detaylı olarak paylaşmıştım. Sizin sayfanıza koysam mı diye düşündüm ama bilemedim. Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Baharla beraber malüm yabani bitki âlemide uyandı. Otsu bitkilerin hepsi hatta daha fazlası, bahçelerimizde var. Dikkat edip, önemsemediğimiz ne kadar fazla cins ve tür otsu bitki bahçelerimizde mevcut. Mevsimsel çıkışlarını, çiçeklenme ve tohum zamanlarını takip edip paylaşılsa bütün yıl zaman ayırmak gerekir. Daha onlarca çeşit ve türde yabani otsu bitkinin fotoğraflarını çekip, isimlerini tespit ettim. Paylaşmanın yararlı olacağına inanıyorum... İlginize, teşekkür ederim... |
Alıntı:
Bahçenizde paylaşmışsınz, lingini bu sayfada verebilirsiniz. Yabani otsu bitkilerde, yöresel isimler farklı, farklı olabiliyor. Saygı ve selamlarımla... |
Alıntı:
Bilgi için teşekkür ederim... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458908 Sinapis arvensis - Yabani Hardal Otu Eklenti 458909 Sinapis arvensis - Yabani Hardal Otu |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458910 Galium aparine - Yoğurt Otu Eklenti 458911 Galium aparine - Yoğurt Otu |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın serkan_istanbul
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler... Eklenti 458912 Viola odorata - Kokulu Menekşe |
Yoğut ne güzel..
Otu ise;aman aman temizlemek ne mümkün! Sahi; temizlemek ne ile mümkün? |
Alıntı:
Yabani otlarla yapılan yemekleri, hiç bilmem... Dolayısı ile, konu hakkında bilgim yok... Bende, merak ettim şimdi... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458913 Mercurialis annua - Sultan Otu Eklenti 458914 Mercurialis annua - Sultan Otu |
Alıntı:
Merhaba, bahsettiğim bitki http://www.agaclar.net/forum/1112645-post19.htm http://www.agaclar.net/forum/1112654-post20.htm |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın akçabardak,
Aynı bitkiden söz ediyoruz. Taraxacum officinale (Latince) Dandelion (İngilizce) Karahindiba. (Türkçe) Eklenti 378674 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458915 Muscari armeniacum - Arap sümbülü Eklenti 458916 Muscari armeniacum - Arap sümbülü |
1 Eklenti(ler)
|
Geçen yıl (2012) Eylül ayında foptoğrafını çekmiştim. Eklenti 458918 Solanum alatum - Köpek üzümü Eklenti 458919 Solanum alatum - Köpek üzümü |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458920 Raphanus raphanistrum - Yabani Turp Otu Göbek lahanası, tohuma erken kalktı... Eklenti 458921 Brassica oleracea "Capitata" -Göbek Lahana |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 458922 Geranium asphodeloides - Turnagagası Eklenti 458923 Geranium asphodeloides - Turnagagası |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 458924 Alyssum maritimum (Lobularia maritima) - Deliotu, Kuduzotu |
4 Eklenti(ler)
Bahçemdeki, soğanlı bitkiler...
Hyacinthus - Sümbül Eklenti 379389 Eklenti 379390 Eklenti 379391 Eklenti 379392 |
Alıntı:
|
:( Ben de o bitkiyi 'Bahçemdeki yabani otsu bitkiler' diye görünce 'aa aynısafa ve ben ne kadar çok seviyorum, özen gösteriyorum, aman yetiştirebileyim diye çabalar sarfediyorum' diye düşünürken :D kendi kendime hem hayıflandım, hem de güldüm.
|
:D Kabristandan topladım bir sürü getirdim bir özen bir itina toprağı kürekle karıştırdım, gübreler attım bir itina ile de toplu bir vaziyette dikmiş idim. :D
|
Alıntı:
Evet, Aynı sefa çiçeği karıştırmadınız. (Calendula officinalis) = Portakal Nergisi, Aynı sefa çiçeği, Şamdan çiçeği, Altıncık, Ölü çiçeği, Tıbbi Öküzgözü, Nergis, Tıbbi Nergis gibi isimlerlede anılır. |
Alıntı:
Merhaba sayın YeniGine, Ömürsünüz... Sizin bu içten, cana yakın, dobra yanınızı çok seviyorum... Var olun İnşallah... |
1 Eklenti(ler)
Bahçemi ot bastı, nasıl temizlenecek bilemiyorum... Zaman darlığı şimdiden başladı... Çapaya hazırlanıyordum. Cuma, cumartesi kar yağdı, bahçe yine balçık çamur... En az bir hafta daha beklenilecek... Eklenti 379569 Sümbül ve Mis Zambak... |
Teşekkürler Sayın Nuri Murvet; inşallah hep beraber, siz de varolun.
|
Sayın Nuri Mürvet Bey. bu otlardaın bizim bahçede de var ama çoğunun isimlerini bilmiyordum.Sayenizde bir kısmını öğrendim.Teşekkür ederim.Demek ki şimdi bahçedeki otlara daha dikkatli bakacağım..
|
Siz ota bakın , ben hala kar seyredeyim , valla hayıflanıyorum artık yahu :)
|
Merhaba sayın asbilgiç,
İlgi ile takip ettiğiniz için, bende size teşekkür ederim. Alıntı:
Şimdilerde başladı ama, bir ay sonra bölgenizin muhteşem florası uyanacak... Aaaaaahh. Oralarda olmak vardı.... O anın tadını çıkartın... Bizlerlede paylaşırsanız çok mutlu oluruz. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 379803 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu Eklenti 379804 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu Eklenti 379805 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu Eklenti 379806 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu Eklenti 379807 Tussilago farfara - Kabalak, Öksürükotu |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 380055 Narcissus pseudonarcissus 'Emperor' - Nergis Eklenti 380056 Narcissus pseudonarcissus 'Emperor' - Nergis |
Teşekkürler Sayın Nuri Mürvet; nergizin ismi güzel olmuş. Zira, bende bir iki çeşit nergiz var, komşular soruyor 'Bu ne' Cevap: 'Nergiz.' 'Peki bu ne' Cevap 'Nergiz' :D Tamam artık İmparator Nergizi sorduklarında rahatlıkla İmparator Nergiz diyebileceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bahçemde 6 tür nergis bulunmakta... Çiçeklenenleri, fotoğraf çekimini yaparak paylaşırım... Bahçemdeki, soğanlı bitkiler... Eklenti 380279 Narcissus × medioluteus - Nergis Hibrit |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025