![]() |
Lisianthus
4 Eklenti(ler)
Bu aralar lisileri sık yükler oldum ama sergiledikleri güzellikler karşısında kayıtsız kalamıyorum. Bu seferkiler farklı ama. tomurcuklarının çoğu açmış hali.:o
Eklenti 433098 Eklenti 433099 Eklenti 433100 Eklenti 433101 |
Ada begonvili
4 Eklenti(ler)
|
Sevgi hanım, çiçekleriniz çok güzel. ,özellikle lisileriniz bi harika olmuşlar, adeta bir buket gül gibi duruyorlar, ellerinize sağlık
|
Sevgi hn cım Ada begonviline vuruldum ;) ,lisilerin de çok güzel açmışlar, lavantalarda nasıl misler gibi kokuyordur kimbilir.
Ellerine sağlık arkadaşım... Sevgiler.... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili hira,
Sevgili aheste, çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun. Sayfamı ziyaret eden tüm arkadaşlara beğenilerini sundukları için çok teşekkür ederim. Eklenti 433130 |
Merhaba Sevgi Hanım genel çekimleriniz için teşekkürler. Bahçenin diğer taraflarıda lütfen. Çimler halı maşallah. Benimkilerde kilim daha. Ama halı olma yolunda. Çimlere kuvvetlenmesi için takviye vereyim mi? ne önerirsiniz? Beyaz taşlarımda aynı sizinki gibi oldu. Ben hocamı izlerim ve de dinlerim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Çimleriniz henüz yeni. Şimdilik sadece sulayın. Dönmeden 2-3 hafta önce çim güçlendirici gübreler var. Çimler için ilk bakım diyede yazıyor olabilir paketin üzerinde şimdi tam hatırlayamadım. Yapı market varsa oradan sorup, alıp uygulayabilirsiniz. Gübreden sonra kış bakımı var. Kışın kökler donmasın ve zarar görmesin diye onu da uygulamanız gerekebilir. Geçen sene ben bu bakımları uygulamıştım. Sonuçtan gayet memnunum. Tabii siz daha iyi bilene sorup uygularsanız dah iyi olur. Sonuçta bende acemi sayılırım. |
Kışın buralar çok soğuk olmuyor begonvil yetiştiğine göre. İlk bakım ilacına bakacağım ilk iş. Ayrıca da acemiliği kimseye kaptırmam. Siz fevkaledenin fevkindesiniz. Ayrıca lisilerde konuşuyor bahçenizde. Begonyalar tek yıllık sanırım . Kışa ve güneşe nasıl dayanıyor.
|
Begonyalardan geçen sene 5 kök vardı ve hepsi baharda tekrar filizlenerek çiçeklerini halen sergiliyorlar. Soğuktan etkilenmediklerinden bu sene geç kaldığım için de sadece bir kasa takviye yapabildim. Seneye eğer fikrim değişmezse pembelerin arasına beyaz begonyalar ilave edeceğim. Artık kalıcı çok yıllık bitkileri tercih etmem gerekiyor.
Kısacası soğuğa ve güneşe dayanıklı bir bitki şeker begonyaları. |
ada begonvili konusunda sizi takipteyim.
sıkıntı olmaz umarım, kışı atlatır. seneye ben de dikmeyi düşünüyorum. çiçekleriniz de çok endamlı, çok güzel. lavantaları kurutmayı unutmayın ;) tam mevsimi. sevgiler... |
Sevgili sevgi hanım; bahçenizin genel görünümü süper!!!
çiçekleriniz çok sağlıklı görünüyor, lisiantuslar, sardunyalar, begonyalar, begonviller, hepsi mükemmel görünüyor emeklerinize sağlık. Fotoğrafları kırparakmı küçültüyorsunuz merak ettim Sevgi hanım'cım, kırpa kırpa demişsinizde o yüzden merak ettim, fotoğraf programlarında kırpmadan ölçülendirebilirsiniz. Sevgiler selamlar... |
Alıntı:
Lavantalardan 2 büyük lavanta kesesi hazırladım. Misler gibiler. 2. parti çiçekleri geçince tekrar kurutacağım. Sevgilerimle.:) |
Alıntı:
Evet maalesef fotoğrafları kırparak küçültüyorum. O programı bilmediğim için. :( öğrensem iyi olacak ama...... Sevgilerimle.:) |
İyi geceler Sevgi hanım; gezginler net ten Photo scape fotoğraf programını indirin ücretsizdir.
PhotoScape |
Çok teşekkür ederim. Yarın yeni fotoğraflarda deneme yaparım artık.
Iyi geceler.:) |
Günaydın
3 Eklenti(ler)
Dünden beri kendi yaptığım beste dilimde. Beste dediğime bakmayın işte dilime dolamışım. Nemi???
SELLUKA SELLUKA SELLUKA AH SELLUKA HAYATIM GÜZELİM AH SELLUKA. :D :o İlk önce dün sabah ki hali, Eklenti 433719 Buda bu sabahki hali, Eklenti 433720 Neden şarkı söylediğimi ve beni anlamanız için bu fotoğrafta. Eklenti 433721 Çiçeklerine ulaşıp koklayamıyorum. Demirlere sarılı olan kısımda o kadar çok tomurcuk var ki inşallah onları koklayacağım. Birde eşek arıları vızır vızır üzerlerinde , birkaç tane tomurcuk düşürmüşler. :( |
Merhaba Sevgili Sevgi hanım
Ne hoş görüntü sellula kışın içeri alınıyor mu? Burda Akçay'da da yetişir mi? Burası kışın bayağı rüzgarlı. |
Alıntı:
Selluka sayfasını bir incele derim. Sonuçta akdeniz ve ege bitkisi. Belki Akçay da da olur. Sevgiler.:) |
Sellukan çok güzel gelişip çiçeklenmiş sevgili Sevgi; Şimdi missss gibi kokular yayar çevreye.
Bir hayli boylanmış maşallah, kışın toparlaması bir hayli zahmetli olacağa benziyor, ustalara sormalı acaba budayıp iyice sarmalayıp dışarıda kışı geçirmeleri mümkün olabilirmi diye? Şarkı söylemekte güzel bir yanı mutlu oluyor insan bu güzellik karşısında. Sevgiler... |
Alıntı:
Evet kışın ne yapacağız sorup araştırıp öğrenmek lazım. Sizin sellukaya birşey olmaz sanırım. Antalya iklimi uygun olabilir ama benim kesin içeri almam gerekiyor. Bitkilerin insan hayatında çok olumlu izler bıraktığı bir gerçek. Güzellikleriyle ilk karşılaştığım zaman kendimden geçiyorum resmen. :) |
İyi günler Sevgi Hanım;
Fotoğraflarınızı kırparak küçülttüğünüzü yazmışsınız. Photoshop programı ile sadece pixel derecesini düşürürseniz fotoğrafı kırpmadan yükleyebilirsiniz. Sayfaların tamamını inceleme fırsatım olmadı ancak takip ettiklerimden begonvillere karşı özel bir ilginiz olduğunu anlıyorum. Çok profesyonel sayılmam ancak, anne ve babamın Didim'de bulunan evlerindeki begonvilden hatırladığım kadarı ile kış aylarında 0 derecenin altına düşmediği müddetçe sıkıntı yok. Bir sene -2 ila -4 derece arasına düşmüştü soğuklar, o kış begonvil epeyce hırpalanmıştı hatta öldüğünü düşünmüşlerdi. Ancak bahar aylarında güzelce budadılar. Tabiri caiz ise sadece gövdesi kaldı begonvilin ama o sene yeniden canlandı ve yeniden evin terasına ulaştı. Bir başka detay da begonvillerin çiçekleri çok dayanıklı oluyorlar. Yaz aylarında çiçeklerin bol olduğu dönemde çiçekli dallardan keserek buketler oluşturur ve bu buketleri dal uçları yukarıya, çiçekli kısımlar da aşağıya gelecek şekilde gölge bir yerde kurutursanız (Renklerde hiç bir solma ya da değişim olmuyor) bir sonraki çiçek sezonuna kadar evinizin güzel bir köşesinde begonvillerinizin çiçekleri ile beraber oturabilirsiniz. Eğer başarabilirsem, anne ve babamın bahçesindeki begonvilin bir resmini buradan göstermeye çalışacağım. |
Sn. efekentli; hoşgeldiniz.
Evet tespitiniz doğru, begonvil sevdam 20 yıl önce başlamıştı. Kıbrısta her evin önünde çatılara tırmanmış begonvilleri görünce hayran olmuştum. Daha önceki yıllarda yetiştirmeye çalışmıştım ama başarılı olamamıştım. Bu kış tek sıkıntım ada begonvilimi sarıp sarmalayıp dışarıda mı bıraksam yoksa saksıya geçirip içerimi alsam henüz karar veremedim. Ada begonvili kış soğuklarına dayanıklı bir tür ama benim begonvillerim henüz küçük dayanır mı bilmiyorum. Ilginize teşekkür ederim. Iyi günler:) |
Fotoğraf işine gelince sevgili milaca nın yönlendirmesiyle başardım. Son fotoğrafı öyle yükleyebildim.
Teşekkür ederim sevgili milaca.:) |
3 Eklenti(ler)
Bahçeden bugün topladıklarım.
Reyhanlar yıkanıp, ayıklandı kuruması için bez üzerine serildi. Eklenti 434310 Nanelerimde aynı işlemi gördü. Nanelerimin üçüncü kırpılışı. Eklenti 434311 Pembe domateslerim. Daha öncede toplamıştım ama en çok bugün topladım. Bazılarında Sn. h_doğan tanıştırdığı tuta kelebeği var. Hemde en büyüklerinde.:( Onları çekmedim. Tohumların içine birde çeri domastesi karışmış. Uzun sırık domates gibi büyüdü. Eklenti 434312 |
İyi bir hafta diliyorum. Hepimiz için
3 Eklenti(ler)
Sellukanın açılışını yakalamışım bu sabah. Fotoğrafları incelerken farkettim.
Eklenti 434671 Bu sellukayı ise dün koklayabilmek için kopardım. Muhteşem bir kokusu var. Kokusu Akasya çiçeğinin kokusuna benziyor. Demirlere sarılı olanlar açınca herhalde o odadan dışarı çıkmam. Selluka kokusu eşliğinde kitap okumak çok güzel olur sanırım.:) Eklenti 434672 Eklenti 434673 |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşımdan 05.06.2013 tarihinde çelik olarak aldığım sakız sardunyam. Çelikler çok küçüktü. Tutmayacağını düşünüyordum ki minicik yaprakları hayata tutunduğunu ispatladı. Bu görüntüler 15.07.2013 tarihli.
Eklenti 434674 Eklenti 434675 Bu görüntülerde 16.08.2013 tarihli. Çelikleri diktiğim tarihle, gelişip çiçeklenme dönemi bir hayli uzun sürmüş. Çeliklerimin çok küçük olmasından kaynaklandı sanırım. Ama sonuçta mutlu sona ulaştık. Sağdaki kırmızılı sakız ise benim saksıdaki rüzgardan kırılan dallarından birisi. 3 çelikti. 2 si tuttu biri tutmadı. Eklenti 434676 Eklenti 434677 Eklenti 434678 |
Sevgili Sevgi maşallah sakız sardunyana hayata tutunmuş ve çok da güzel rengi şekli ile çiçeklerini bile açmış. Emeklerine sağlık.
|
Hediyelerim
5 Eklenti(ler)
Sevgili Cemo' nun güzel hediyeleri bugün elime ulaştı. Çok teşekkür ederim. Dilerim küpe çiçekleriniz daha da coşar ve hep yüzünüzü güldürür.
Eklenti 434963 Köklü olanları hemen diktim. Eklenti 434965 Eklenti 434966 Çelikleride köklendirmek için perlite diktim. Eklenti 434964 Eklenti 434967 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Cemo, çelikleri o kadar çok göndermiş ki köklü olanların bir kısmını da saksıya diktim. Bir diğerini de kapı girişine diktim. Mazı ağacının yanında hem güneşten korunacak hem de rüzgar ve soğuktan.
Eklenti 434968 |
Bahçeden
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili sevgi,
Budün ikincikez çimlerimi biçtim. Siz hocalarımın yolunda ilk adımlar. Taşlarım siznkilerin aynısı herkes çok beğeniyor. Sellukayı Akçay'dan alıp kışın İstanbul' getireceğim. Yalnız getit götür büyüyünce nasıl olur bilemiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Ayrıca daha çooooooooooooooook resim isterim bahçeden. Sevgiler. |
Günaydın
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 436842 Eklenti 436843 Eklenti 436844 Eklenti 436845 Eklenti 436846 |
Alıntı:
|
Sevgili Sevgi bahcenizi büyük bir begeniyle gezdim, bitkileriniz cok bakimli emek verdiginiz belli oluyor, bahcenizde güzel günler gecirmeniz dilegiyle...
|
ah ah ah ah ah diyorum başka ne diyeyim
|
Alıntı:
Sararma gübre eksiliğinden kaynaklanıyor. Gübre takviyesi yaparsanız sizin sümbülünüzde coşacaktır. Çok çabuk toparlanıp bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle.:) |
Alıntı:
|
su sümbülünüz çok şirin görünüyor. emeğinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025