agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mhmmtygt / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/28244.htm)

nurcanaybay 23-08-2012 17:47

Eviniz de bahçeniz de çok güzel , güle güle oturun.

Ben, nasıl sebze bahçesi için ayrı bir bölüm oluşturuluyorsa meyve bahçesi içinde ayrı bir bölüm oluşturulması gerektiğine inanıyorum.

Zeytin ağaçlarınız gelişmiş gövdeleri ile çok güzel ,aralarına başka bir ağaç dikmeyin bence.

Sebze bahçesi için de adacıklar yapmanızı önereceğim ,bu konu ile ilgili başlık vardı ....bir inceleyin isterseniz.

Kolay gelsin.

mhmmtygt 24-08-2012 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mcahit (Mesaj 1010245)
Böyle bir bahçem olsun isterdim

Teşekkürler, size de nasip olur inşallah.

mhmmtygt 24-08-2012 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m24860 (Mesaj 1011154)
hayırlı olsun,2 sene sonra ne güzel yer olur o bahçe.Bizde de var o heyecan,1-2 ay sonra önce eve başlarız ,o arada biraz kışlık sebze için yer kazdırırım,neyi ,ne zaman ekilir İzmirde bilmiyorum ,araştırmayı düşünürüm.İnşallah biz de yaza yazlığımızda otururuz .

İnşallah hayırlısıyla tamamlarsınız evinizi.

mhmmtygt 24-08-2012 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1011184)
Sayın mhmmtygt, yeni eviniz, bahçeniz hayırlı olsun. Güle güle oturun.

Ocak başının üst kısmını kapatmanız gerekiyor. Önü fazla açık olduğu için çekmez.

Kolay gelsin...

Teşekkürler.
Öyle olabileceğini düşünerek bir çuval germiştim üst kısmına deneme amaçlı ama çok fark etmedi. Sac kesip monte etsem daha mı iyi olur?
Bir de ocağın sağ tarafı kuzey ve öğleden sonra (genellikle ocağı kullandığımız zaman dilimi) dağdan epeyce rüzgar alıyor. Bu da etkili midir çekmemesinde?
Baca normal soba bacalarında kullanılanlardan aynı cephede ocağın 7 metre altında kalorifer bacası var daha geniş ama onda da deneme amaçlı bir kere yaktığımda iyi çekmedi.

mhmmtygt 24-08-2012 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 1011193)
Eviniz de bahçeniz de çok güzel , güle güle oturun.

Ben ,nasıl sebze bahçesi için ayrı bir bölüm oluşturuluyorsa meyve bahçesi içinde ayrı bir

bölüm oluşturulması gerektiğine inanıyorum.Zeytin ağaçlarınız gelişmiş gövdeleri ile çok
güzel ,aralarına başka bir ağaç dikmeyin bence.

Sebze bahçesi için de adacıklar yapmanızı önereceğim ,bu konu ile ilgili başlık vardı ....bir inceleyin isterseniz.

Kolay gelsin.

Teşekkürler.
Zeytin ağaçları bir bölgede toplanmış olmadığından mecburen bazı meyve ağaçlarını yakınlarına dikmem gerekecek ancak çok yaklaştırmamaya dikkat ederim. Birde bahçede mümkün olduğunca çeşitli meyveler olsun istiyorum.
Sebze adacıklarını da inceleyeceğim.
Teşekkürler.

Sevgi Durul 24-08-2012 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mhmmtygt (Mesaj 1011390)
Teşekkürler.
Öyle olabileceğini düşünerek bir çuval germiştim üst kısmına deneme amaçlı ama çok fark etmedi. Sac kesip monte etsem daha mı iyi olur?
Bir de ocağın sağ tarafı kuzey ve öğleden sonra (genellikle ocağı kullandığımız zaman dilimi) dağdan epeyce rüzgar alıyor. Bu da etkili midir çekmemesinde?
Baca normal soba bacalarında kullanılanlardan aynı cephede ocağın 7 metre altında kalorifer bacası var daha geniş ama onda da deneme amaçlı bir kere yaktığımda iyi çekmedi.

Üst kısma sac monte ettirirseniz, bir derece iyi olur. Bulunduğu yerin rüzgâr alması da çekmemesinde etkilidir.

Bir de fotoğrafı eşime gösterdim, bacanın dar olduğunu söyledi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025