![]() |
2 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz sevgili gilan, özlemiştim sizi, uğramanıza çok memnun oldum. Hercailere sizin sayenizde müptela oldum, şimdi her sezon farklı renklerini alıyor, ekiyorum, kesinlikle çok memnunum. :) Armeria'larla da sizin sayenizde tanışmıştım, öyle güzel ve zarifler ki, on aya yakın süreyle de çiçekli kalıyorlar.. :) Fare kulaklarını bir tek asterler zaptedebiliyor diye oraya ekmiştim ama size mutsuz göründülerse vardır bir sebebi? Neden mutsuz olduklarını düşündünüz? :confused: Bunlar da yeni açan hasekilerim.. :)
Eklenti 489137 Eklenti 489140 Not: Yeni evinizi, yeni bitkilerinizi görmek için sabırsızlanıyorum.. ;) |
Fare kulağı asterlere hücum etmiş diye öyle demiştim. :) Yoksa asterler gayet yemyeşil ve canlı duruyorlar. :) Fare kulağını çiçekleri geçince biraz kırparsın olmazsa.
İlk fırsatta ben de ekleyeceğim fotoğraf. Yeni çok bitki yok ama maalesef. Balkonda boş yer yok çünkü. :o |
5 Eklenti(ler)
Gül sardunyamı kaybedince çok üzülmüştüm, anneler günün de katmerlisi geldi hediye.:) Önce gül sardunya sanmıştım ama değilmiş, olsun bu da çok güzel..
Eklenti 494304 Bu güzeller Zengarden'den geçen yıl aldıklarım, bir kış geçti, büyüyüp serpildiler.. Eklenti 494305 Eklenti 494306 Eklenti 494307 Eklenti 494308 |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl bir kaç saksı daha sardunya ve iki kök te sakız aldım. Beyaz sakızım henüz açmadı ama hafif lilaya çalan görenlere maşallah dedirtiyor..
Eklenti 494309 Eklenti 494310 Eklenti 494312 Eklenti 494313 Bu güzeliği ise hediye gönderilen çeliklerimden büyüttüm, bu yıl açtı. Bir kaç değerli üyemiz hediye etmişti geçen yıl. Kim hangisini göndermişti emin olamadığımdan kullanıcı isimlerini yazamadım. :o Katmer katmer açıyor, tekrar teşekkür ederim.. :) Eklenti 494314 |
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl diktiğim çim karanfillerim yaz kış yeşil, dona dayanıklı ve harika kokuyor. Tek kusuru çiçeklenme süresinin az olması..
Eklenti 494620 Tanesini 50 kuruştan aldığım gazanyalarımın beşi de aynı renk.. Eklenti 494628 Eklenti 494629 Lobellia.. Eklenti 494630 Campanula "mavişim" Zengarden'den. Dona dayanıklı diye toprağa diktim, yayılıp büyüsün diye bekliyorum, beyazını arıyorum harıl harıl.. :) Eklenti 494641 |
5 Eklenti(ler)
Yayılıcı papatya "anacylus depressus"
Eklenti 494652 Kır papatyası.. Eklenti 494653 Yaz karı "fare kulağı" Eklenti 494654 Dağ kekiği.. Eklenti 494655 Bodur haseki küpesi.. Eklenti 494660 |
5 Eklenti(ler)
Geçen bahar diktiğim minyatür güllerim bu yıl kendilerine geldiler..
Eklenti 494661 Eklenti 494662 Eklenti 494663 Eklenti 494664 Eklenti 494665 |
5 Eklenti(ler)
Bodrum papatyaları..
Eklenti 494671 Eklenti 494673 Hercailer.. Eklenti 494674 Eklenti 494675 Eklenti 494676 |
Sevgili Sudenur'um maşallaah... Maşallah bütün bitkilerin sağlıklı görünüyorlar, renkleriyle, çiçekleriyle çok güzeller. Emeklerine, gönlüne sağlık.
|
Çiceklerin bayram yapıyor.Ne güzel çiceklenmişler öyle...
|
Sayın sudenur;
karanfiller coşmuş maşallah. Hercailerde her biri kelebek gibi süper. Şu gazanyalarla bodrum papatyalarını çok seviyorum. Hem iri oluyor hemde güzel görüntüsü var. Sevgilerle... |
5 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine ablacığım, sevgili sonkez ve Gürcan bey kardeşim yorum ve beğenileriniz için teşekkür ederim, motive ettiniz sağ olun var olun.. :)
Üç yıllık Clematisim bir sürü tomurcukla bezeli, ilk çiçeklerini bugün açtı.. Eklenti 495803 Katmerli coreopsis Zenfide üretim.. Eklenti 495804 Gayret çiçeği.. Eklenti 495805 Maviş.. Eklenti 495806 Geçen yıl Zengarden'den aldığım renkli yapraklı adaçayı tohumlarını toprağa serpip kendi haline bırakmıştım, yaprağının öyle ahım şahım bir rengi yok ama beyaz çiçekleri kelebekler gibi çok şirin ve öyle arsız ki ön sırasında ki alaca yapraklı adaçaylarımı tamamen kamufle ettiler.. Eklenti 495810 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Halk dilinde Kardeş Kanı diye bilinen bu bitkim, ikinci senesinde daha da güzelleşti..
Eklenti 495821 Kedilerimiz için atık çamaşır suyu bidonundan su kabı yaptım, kuşlar da sebepleniyorlar.. :) Eklenti 495822 Evimin ön pergulesine asılı hercailerim sadece sabah güneşi alıyor, tam güneş altında yetişenlere göre daha diri ve sağlıklılar.. Eklenti 495823 Hostalarımın bazıları iki yıllık, bazıları üç. Sonbahar da ayırıp bir kısmını yan bahçeme taşıyacağım.. Bütün bahçem Hosta ile dolsa hayır demem.. :p Eklenti 495824 Yer örtücü sedumlar.. Eklenti 495825 |
4 Eklenti(ler)
Geçen yaz sonu Zenfide'den aldığım Lewisia'larımı dona dayanıklı diye sattıkları için bahçem de bırakmıştım, maalesef üçünü kaybettim. :(
Eklenti 495826 Tam gün güneş altında ki sempervivumlar.. Eklenti 495827 Sedum rubrotinctum.. Eklenti 495828 Üç kök aldığım Şakayık'larımın ikisi ilk yılında çürüdü, topraktan çıkmadılar. Bu güzellik ise geçen yıl sadece bir daldı, bu yıl hem dal sayısı arttı, hem de çiçeğini gösterdi. Topu topu iki tomurcuğu var ama olsun, çok gösterişli ve çalı formuyla dekoratif, kokusu gülü andırıyor. ;) Eklenti 495829 |
[QUOTE=Sudenur;1287556]Kedilerimiz için atık çamaşır suyu bidonundan su kabı yaptım, kuşlar da sebepleniyorlar.. :)
Eklenti 495822 Evimin ön pergulesine asılı hercailerim sadece sabah güneşi alıyor, tam güneş altında yetişenlere göre daha diri ve sağlıklılar.. Eklenti 495823 Sevgili SUDENUR'um çok hoşuma gitti kediler için su ve kuşlar da sebepleniyorlar. Gönlüne sağlık. Bu sabah güneşi alan hercailer maşallah ne kadar güzel olmuşlar. Bir anda sanki hepsi seni izler, seni dinlerlermiş gibi geldi bana. Ellerine sağlık. |
Alıntı:
Su kabını iki günde bir dolduruyorum, mutfak camımım tam karşısında duruyor, bakıyorum, kediler, saksağanlar, serçeler, sırayla içiyor gidiyorlar mutlu oluyorum.. :) |
Sevgili Sudenur var mı su vermek kadar güzel birşey. Gönlüne sağlık.
Yerörtücü sedumlar sanki benim komşumun bahçesine de diktiğim sedumlara benzettim sedum ama ne sedum ismini de bilmiyorum. Yavaş yavaş bahçeyi de kaplayacaklarını düşünüyorum. İnşallah öyle olur isee çok da güzel olacaklar, tüm bahçe sapsarı. |
Alıntı:
Sevgili ablacığım, sarı çiçekli o sedumu SDurul hanım göndermişti bana da sağ olsun. İsimlerini karıştırıyorum, tam olarak emin olamayınca sedum yazıp geçiştiriyorum, B12 eksikliğime veriniz.. :p Ben çiçeksiz halllerini daha çok seviyorum sedumların. Çiçeklendikleri vakit yaprak formları bozuluyor, şekilsiz görünüyorlar gözüme ama yer örtücü özellikleri harika.. Allah rahatlık versin, iyi geceler, renkli rüyalar.. :) |
Koskocaman bir maşallah ve ellerine sağlık, ne kadar renklenmiş bahçen.
Ben de bahçeye çıkıp o çiçeğin yaprağı, bu gülün kokusu, şu saksı.... derken saatler geçiyor,çok yorulsam da mutlu oluyorum. Hele cebnime doldurduğum erikleri kütür kütür yerken, ve elimi hiç ağzıma götürmeden füüüp diye çekirdeğini dilediğim yere rahatlıkla üflemek yok mu bana bir başka özgürlük veriyor sanki. Bitkilerini toparladım, bugün pazar yerinden kutu toplamaya çalışacağım. İnşallah en kısa zamanda kolini göndereceğim. |
Ziyaretiniz ve zahmetiniz için çok teşekkür ederim Güler hanım. Sevgi ve hürmetlerimle.. :)
|
5 Eklenti(ler)
Clematisim üç yaşında..
Eklenti 497171 Eklenti 497172 Arıların buluşma noktası adaçayları.. Eklenti 497173 Minyatür güllerimin ikinci sezonu.. Eklenti 497174 Geçen yıl dökülen tohumlarından kendi kendine çimlenen papatyalar.. Eklenti 497175 |
3 Eklenti(ler)
Mavişimi geçen yıl Zenfide'den almıştım, bu yıl çiçeklendi, kışı bahçede geçirdi..
Eklenti 497176 Sedum sieboldimin bir kaç dalı sevgili SDurul hanımın hediyesi, burdan tekrar teşekkür ediyor, sevgilerimi gönderiyorum. Bir kısmını da yakın çevrelerde yürüyüş yaparken gördüğüm bir bahçe sahibinden rica etmiştim, kırmadı vermişti sağolsun. Dolu dolu görüntüsünü çok seviyorum.. :rolleyes: Eklenti 497177 Kızımın eski oyuncak bebek arabasına yerleştirdiğim bu güzellerin isimlerini bir türlü anımsayamadım.. Eklenti 497178 |
Sayın Sudenur arajmanlar o kadar güzel anlam katıyor ki eliniz değmeye görsün kombine edebilmek marifet ister. Minyatür güller çok şirin.
|
Sevgili Sudenur, seninle hemen hemen aynı zamanlarda üye olmuştuk siteye. Ne kadar zaman geçmiş... Bizdeki bitki sevgisi sitenin değerli üyelerinin de yardımıyla katlanarak büyüdü. Ortaya bu güzel bahçe gibi nice ruh doyuran görüntüler çıktı. Aranjmanların harika görünüyorlar. Havalar da bu sene geç ısındı biraz. İleriki zamanlarda daha da güzel görüntüler yakalayacağına eminim. Ankara'ya kucak dolusu sevgiler arkadaşım...
|
Sevgili arkadaşım, bakıyorum yine ara verdin güzel paylaşımlarına, özletme bu kadar sevgiler;)...
|
5 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.. :o
2014 yazında beklenmedik gelişmeler oldu forma hiç uğrayamadım.. Ama bahar geliyor artık.. yani inşallah.. yani umarım.. Çok soğuk bir kış'tı.. Ankara dondu. -18'leri gördük, bir çok bitkimi kaybettim.. Moral ve dopinge ihtiyacımız olacak, sizlerin de kayıpları olmuştur eminim.. Vazgeçmeyeceğiz.. yeni yine yeniden deneyeceğiz Allah izin verirse.. Bulabildiğim bir kaç fotoğrafla geldim, gözlerim doldu.. yazdan esintilerle geldim kabul ederseniz.. Eklenti 541888 Eklenti 541889 Eklenti 541890 Eklenti 541891 Eklenti 541892 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili Sudenur özlettiniz kendinizi nerelerde kaldınız eski arkadaşlarımız hiç görünmüyorlar ne iyi ettiniz de geldiniz yeniden hoş geldiniz, aylardır güzelliklerinizden mahrum bıraktınız bizleri.
Kayıplara gelince bir çoğumuz kışın dondurucu soğuklarından nasibimizi aldık ne yazık ki, bir çok bitkimi ben de kaybettim, sağlık olsun kaldığımız yerden devam diyorum. Sevgiler |
5 Eklenti(ler)
Fotoğraf kalitesini beğenmediğim için görüntüleyemediğim bahçemden bulabildiklerim şimdilik bunlar.. :o Net fotoğraflar eşimin cep telefonuyla kaydettikleri.. keşke bütün fotoğrafları eşim çekseymiş.. :(
Eklenti 541938 Eklenti 541939 Eklenti 541940 Eklenti 541941 Eklenti 541942 |
Alıntı:
İş, güç, koşturmaca derken uzun bir süre uğrayamadım haklısınız.. :o Canım ülkemin çalkantılı halleri, ruh halimi epeyce bozmuştu, alışmaya çalışmam uzun zamanımı aldı.. hiç bir uğraştan zevk almaz olmuştum, öylece koptum gittim, ara ara geldim bakındım ama tek satır yazmak gelmedi içimden.. Allah hakkımızda hayırlısını versin.. buralardayım inşallah bundan böyle.. :) Uğradığınız için teşekkür ederim. Melek kızınıza selamlar.. ;) |
Gecenin bir vakti alel acele bir kısmını gezdim bahçenizin . Çok zevkli ,çok emek verilmiş ,ellerinize sağlık .Minyatür gülleriniz kışın dışarıda kalıyor galiba . Ben iki yıldır saksılarla içeriye alıyorum . Yinede kuruyup ölüyorlar . Bir püf noktası var mı bunun .Gelişimleri de çok güzel ,özel bir şey veriyor musunuz ?
Sizin bahçenizi görünce çok mutlu oldum .Ben hep iklimden şikayet ediyorum . Hemen hemen aynı iklim kuşağındayız ve sizin bahçenizde çok güzel çiçekler var .En kısa zamanda sayfanızı tekrar ziyaret edip ,kışa dayanıklı türleri keşfedeceğim sayenizde . |
Sevgili aleydi, ben de çok hatalar yaptım, yapmaya devam edeceğimden de hiç kuşkum yok. Değerli üyemiz gilan'ın paylaşımlarını okumamış olsaydım eğer dona dayanıklı harika bitkilerin varlığından bile haberdar olmayacaktım. Size önerim form bünyesinde ki başlıkları itinayla incelemeniz.
Sitemizde ve internet sitelerinde seralarda bulamayacağınız ender bitkilerin satışını yapan üyelerimiz mevcut. Hosta, taflan, ekinezya, haseki küpesi, clematis türleri, hercai, kasımpatı, maviş, sedum çeşitleri, güngüzelleri, süsen, biberiye, çalı şakayık, lavanta aklıma gelen sorunsuz bitkiler, çok yıllıklar ve zahmetsiz gelişiyorlar.. Kolaylıklar dilerim şimdiden, ciddi anlamda yatırım yapmanız gerekiyor. :) Minyatür güllerimin tamamı bahçem de ekili, kuvvetli bitkilerdir, geçen yaz külleme ve pas hastalığına yakalandılar derin budama yaptım, çiçeklerini göremedim ama kapalı ve havasız ortamı sevmediklerini iyi biliyorum. Kolay gelsin.. Sevgiler.. |
:) Sevgili Sudenur'um özlediğimiz, bizleri mahrum bıraktığın güzelliklerle tekrar hoşgelmişsin valla çok da iyi etmişsin. İnşallah devam... :)
|
Bol renkli hoş bir bahçe.671'deki ilk fotoğrafta bulunan sarı çiçeğin adını söylermisiniz mümkünse.
|
Hoşgeldiniz YeniGine ablacığım ve sevgili hira bahsettiğiniz çiçeği tohumdan yetiştirmiştim, Rudbeckia "Güneş şapkası" ziyaretinize memnun oldum, teşekkür ederim.. :)
|
Özlediğim arkadaşım, bahçesi ve güzel fotoğrafları geri dönmüş. Dünya yeşil sevgisi olmasa çekilmez canım dönmene çok sevindim. Bu baharı heyecanla bekliyorum. Sevgiler.
|
Gökçeciğim uğramana çok sevindim. ;) Geçen yaz çok aktif olamadım ama sık sık aklımdan geçirdim sen ve sevdiğim bir çok üyeyi. Umarım bu sezon daha sık bir araya gelebiliriz. Sevgi ve öpücüklerimle.. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025