![]() |
Alıntı:
Umarım hepsi tutar, bizde haklarını vermiş oluruz ve tabiiki hemen paylaşırız, zaten paylaşmadıktan sonra çokta bir değeri olmuyor güzelliklerin. Güzel düşünceleriniz için ayrıca teşekkürler, taklit edilsin, daha güzelleri yapılsın diye paylaşmıyormuyuz bir çok şeyi, herhangi bir konuda yardımımız dokunabilirse ne mutlu bize... Bahçe için çok fazla düşünce var tabi :) onları eleyip biraz süzgecten gecirdikten sonra uygulamaya gececegiz. Dediğimiz gibi çok yıllık çiçekler ve çiçekli çalılar hakkında daha çok yolumuz var, bahçe düzenlemesi hakkında her türlü öneri ve fikre açığız. tekrar teşekkürler. |
Alıntı:
Umarım haklarını verebiliriz de saksılar dolar taşar, sonra bizde paylaşabiliriz. bizi çok mutlu ettiniz. teşekkürler. |
Alıntı:
kesinlikle haklısınız Zafer Bey' in muhtesem ana kralicesinin fotoğraflarını görünce gözlerimiz fal taşı gibi açıldı bizimde :) Açıkcası biz herşeyde olduğu gibi çiçekler konusunda da çok yeniyiz. Bu tecrübesizlikte cereus gibi bir bitkiyi yetiştirmeye çalışmak belkide abesle iştigal, ama hakkını vermek istiyoruz. Umarım başarılı olabiliriz. Gelişmeleri mutlaka paylaşırız. tekrar teşekkürler.. |
sayın ciroz gözünüz hiç korkmasın yetiştirmesi kolay ve zevkli bir bitki.çiçeğin açarken ki görselliği o nefis kokusu anlatılmaz yaşanır diyorum :)
|
Sayın ciroz, toplantıda sizinle ve değerli arkadaşınızla tanışma şansım olduğu için seviniyorum. Hoş çayınızı bile rahat rahat içmeye fırsat vermeden ellerinize tohumları ve poşetleri tutuşturduğum için üzülmüyor da değilim. Umarım daha nice toplantılarda sohbet ederiz, söz bu sefer çayınızı rahat içmenize fırsat vereceğim.
Bahçenizi, seranızı, gardenyanın tomucuktan çiçeğe kare kare görüntülerini, ateşböceklerini ve meraklı Pakize'yi çok beğendim. Ellerinize sağlık. Bu arada toplantıda sizi yordum ama 76 numarlı mesajınızdaki ilk karedeki bitki de benim size özürüm olsun:) Sedeveria güzel ve hızlı gelişen, yavru veren bir sukulent. Sonbaharda ve güneşli ortamlarda çok güzel renkleniyor yaprakları. Kışın evin içerisine almanız iyi olmuş. Sık olmamakla birlikte su verirseniz bahara kadar kökleri kurumaz. Serin ortamda da kalabilir ama dona karşı duyarlıdır. Baharla birlikte bahçenin güneşli bir köşesine alabilirsiniz. Güle güle yetiştirin. |
Sn Selenn,
özür olurmu hiç, bizim için gayet keyifliydi, çay her zaman içilir ama güzel yürekler her zaman bir arada olamıyor, o yüzden harika bir gündü bizim için de. Hem hediye masasına yakın olmamız ganimetlerimizi de arttırdı :)) Sayenizde sukkulent maceramızda başlamış oldu, ne mutlu bize... Umarım hakkını veririz Sedeveria' nın. İsminin "sound" u da çok güzelmiş. Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederiz. Sorularımız olduğunda sizi rahatsız ederiz. iyi dilekleriniz ve beğenileriniz için ayrıca teşekkürler. |
Sevgili çiroz, hem kişisel mazeretim hem de internet/bilgisayar özürlülüğümden dolayı sitedeki birçok başlık gibi sizin seranızı da yeni gördüm. Hayretler içinde kaldım.Yaratıcılığınıza, emeğinize ve iyimser bakış açınıza hayran kaldım. Geri dönüşüm gerçekleştirmeniz de ayrıca takdire değer. İki aydınlık ve çalışkan insan çevresini nasıl da güzelleştirmiş. Gitarınız ve kara kedinizle daha güzel günler dilerim size. Tek kelimeyle günümü aydınlattınız. Çünkü gençlerin bu türlü çalışmalarını görmek geleceğe dair kötümserliğimizi siliyor. Tekrar tüm uğraşlarınızda iyi şanslar ve başarılar!
|
Sn. egülnur,
Cesaretlendirici sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Daha yolun çok başındayız, ama çok eğleniyoruz ve öğreniyoruz Bu arada, Kara kedi bizim değil, bahçeyi mekan edinmiş mahalle kedilerimizden. Kışın pakize( köpeğimiz ) bahçenin hakimiyetini onlara bırakıyor, ama yazın kendi bağımsızlığını tekrar ilan ediyor :) |
Geri Dönüşüm Merakı / Duvar Rafı
Bahçe kışın güzel günlerini yaşarken, bahçe fotoğrafları değil farklı bir şeyi paylaşmak istedik.
Çevredeki inşaatlardan topladığımız ahşap paletleri kullanarak, uzun zamandır düşündüğümüz duvar rafının yapım aşamalarını fotoğrafladık. http://www.agaclar.net/forum/el-yapi...nler/29965.htm |
Sn Sabah Duvar rafı ile ilgili fotoğrafları yukardaki linke taşımış.
Aslında ilgili bir başlık aramıştık ama bulamamıştık. Sn sabah' a teşekkürler. |
Bugün semt pazarındaki balıkçıdan, ayıkladıkları karideslerin kabuklarını alıp
Karides gübresi denemesi yaptık. Merak edenler fotoğraflar ve bilgi için buraya bakabilirler. |
Teşekkürler Sayın ciroz güzel bir paylaşım olmuş.
|
Sayın ciroz, bahçe sayfanıza ilk zamanlarda uğramıştım, sonrasında ihmal etmişim - ziyaret edilecek birbirinden değerli bu kadar güzel balkon/bahçe sayfası olunca:)
Çok mesafe kat etmişsiniz ilk günden bu yana, çalışmalarınız, sera, fenerler - hepsi çok hoş olmuş. Biz balkoncular da işte böyle iç geçirerek izliyoruz sizleri:) Kirpiniz bile var, ona da isim verelim:) Bizim eskiden oturdugumuz apartmanın bahçesinde de görmüştüm bir kaç kez, biraz ürkek oluyorlar sanırım. Ağaç dallarına asılı makrome tipi saksılarınız da hoş, onlara sarkıcı tip birşeyler mi düşünüyorsunuz? Son zamanlarda herkese salıncak diye ısrar ediyorum, dalları sağlam olan bir ağaca, bildiğimiz basit usül bir salıncak bile yapabilirsiniz;) Bir de şunu merak ettim: Tohumdan üretme başlığında gayet güzel detaylı anlatmışsınız yeni tohum ekiminizi. (şahsen video da çok makbule geçerdi;)) Ancak onların hepsi sebze- meyve türü mü? Bu yıl pek çiçek düşünmüyor musunuz? Ya da hangi çiçekleri düşünüyorsunuz? Bol bol rengarenk çiçekler de olsun bahçenizde bence:) |
Sn. Cymbelina,
Güzel sözleriniz ve önerileriniz için çok teşekkürler. Dediğiniz gibi o kadar değerli bahçeler var ki, bizim "etüd alanı" onların yanında halen gelişmeye çalışan küçük bir çocuk edasında... Aslında fotoğraflarda yok ama el yapımı kamp tipi bir hamağımız var :) Kirpi ailesi her sene bahçenin bir yerine yuva yapıyor, inanılmaz hareketli ve şirin yavrular gezinmeye başlıyor geceleri. Çocukluğumun anılarını hatırlatıyorlar sürekli. Kendilerini biz de çok seviyoruz. Biz genel olarak yenilebilir bitkilere ağırlık verdik ama bu demek değil ki çiçeklerimiz yok. Bu sene çiçeklere de ayrı bir özen göstermeye çalışıyoruz. Aklımızda yine kendimizce mucit/macit planlarımız var :). Ama çiçekler konusunda acemiliğimiz sürüyor. Çok yıllık çiçekler hakkında her türlü öneri ve tavsiyeye açığız. İhtiyacımız da var. Aklınızda şu olsa ne güzel olurdu dediğiniz çiçekler var ise paylaşırsanız ayrıca seviniriz. Bahçeden yeni fotoğraflar eklemeyi ihmal etmişiz, yeni sezondan fotoğrafları da paylaşmaya başlarız yakında. |
Mouse'un azizliğine uğradım, koca paragraf silindi. Baştan alıyorum:
Forumda Adalet hocam ve Orhan hoca gibi pek çok tecrübeli isim varken benim önereceklerim ne kadar isabetli olur bilemiyorum ama gene de birkaç şey sıralayayım. Varsa unutmuş olabilirim ama derhal demirbaş olarak sardunya yazalım listeye önce;). Farklı renklerden bir sürü düşünün derim. Kışın eve de alabilirsiniz saksısıyla veya seranıza. Clematis ve pek çok türle forum sayesinde tanıştım. Clematis mutlaka olsun, kışın dayanıklılığını bilemiyorum ama. Sarılıcılar grubunda çok güzel şeyler var aslında, siz bir ara araştırırsınız. Hanımeli olur, acem borusu olur (bunda arı faktörüne dikkat). Efendime söyleyeyim, ne olur başka, hemen aklıma gelmiyor ama. Ağaç hatmi fidanı alabilirsiniz, o da güzel. Çalı türlerinden çiçekli olanları da düşünebilirsiniz. Gül de olabilir. Gazanya ve vapur dumanı mevsimlik mi çok yıllık mı net değil sanırım, ama ben çok şükür bu kış içeri alarak yaşatmayı başardım. Bunlar da olabilir. Soğuğa dayanıklı olarak Karanfil, büyük beyaz papatyayı da yazalım;) Bunlar da yaşamayı başardı. Ortanca da olsun, soğukla arası nasıl bilemiyorum. Mevsimlik pek düşünmüyoruz demişsiniz ama gene de bir iki tanecik olabilir arada, ne olcak:) Zinya, gece sefası filan bir kaç tohumcuk atıverin bahçeye, güzel olur. Bir iki hercai aralara. Kadife zaten domateslerin ekürisi:) Şöyle duvar dibinde veya bir iki ağaca sarılmış mor- lacivert sabah sefası da olabilir. Çok yıllık olmayabilir ama. Ben de yani hızımı alamadım, bana kalsa o da olsun bu da olsun:) Yok, şimdi okudum, aslında o kadar çok tür yazmamışım, daha alır sizin bahçe:) Bir de çay koyarsınız akşamüstü, oh mis bu güzellikleri izlersiniz, hamak ta varmış zaten:) Unutmadan o makrome saksınıza sarkıcı tür olarak petunya (tek yıllık), sakız sardunya da olur. |
Sn Cymbelina,
Güzel önerileriniz, ikinci kez yazma sabrı ve inceliği gösterdiğiniz için tekrar teşekkürler, Behçede var olan çiçeklerden bahsetmek gerekir sanırım;
Tabii varolan meyve ağaçlarının şu anki çiçekli hali de çok hoşumuza gidiyor. En kısa zamanda fotoğraflayıp bahçenin çiçeklerini de paylaşma zamanı gelmiş sanırım. Ama daha çok yol var tabi, Hemen hızlıca eklemek istediklerimiz.
İlk aklıma gelenler bunlar, araştırdığımız farklı çok yıllık çiçekler de var ama o kadar çok araştırıyoruz ki tam listeyi şimdi hatırlamıyorum. :) Sizin önerilerinizden Sabah sefası, Gazanya ve Vapur Dumanı' da radarımıza girmiş oldu :) tekrar teşekkürler. |
Bahar Geldi- Nisan 2013
5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır bahçeden haber vermemişiz. Çiçek demiştik onlardan başlayalım.
Bu fotoğraflar ufak ipuçları olsun, daha yeni başlıyoruz... Eklenti 390046 Erikler meyve tutmaya başladılar bile... Eklenti 390047 Geçen kışı mini serada geçiren sardunyaların keyfine diyecek yok. Eklenti 390048 Geçen sene toprakla buluşturduğumuz frezyalar, bu sene kendilerini göstermeye başladılar. Biz çok sevdik kendilerini. Eklenti 390049 Duruşundaki naif asaleti çok seviyoruz. Eklenti 390053 Pek müdahale etmeyi sevmiyoruz ama bu sene bu görüntü de biraz değişecek. |
Alıntı:
Şimdi de son kare; ne kadar güzel... Bence de bozmamaya özen göstererek çiçeklendirir iseniz daha da güzel olacaktır inşallah. Devam!.. |
Biraz fotoğraf
5 Eklenti(ler)
Yine bahçe sayfamızı ihmal etmişiz.
Bahardan bu yana çekebildiklerimizden bir kaç kare... Eklenti 401154 Eklenti 401155 Eklenti 401156 Eklenti 401157 Eklenti 401158 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Elinize sağlık fotoğraflar çok orijinal çıkmış. Sakız sardunyanın beyaz olanını çok beğeniyorum müthiş görünüyor.
|
yine her karışına emeğin karıştığı bir bahçe..tebrikler.
|
sn.ciroz merhaba, tohum paylasimi sayfasindan anladigim kadariyla san marzanolariniz var. burun curuklugu yasadiniz mi diye merak ettim. yasamadiysaniz karides gubresnin hikmeti diyecegim...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şu ana kadar biz de burun çürüklüğü yaşamadık. İyi yanmış koyun gübresi, uygun ışık, nem, sulama düzeni gibi faktörler etkili olmuştur diye düşünüyorum. Biz fide dikiminde biraz geç kalmıştık, dolayısı ile meyvelerimiz göreceli olarak daha ufak sayılırlar. Bitkilerimizin geneli sağlıklı görünüyor. İki farklı kök domates fidemiz kedilerin hışmına uğradı yedek fidelerimizle takviye yaptık. Karides gübresini dikim aşamasında her köke bir avuç oranında uygulamıştık. Kalsiyum içeriği olarak bir etkisi vardır mutlaka. Gerçi karides gübresi uygulamadığımız diğer bir alandaki "Black Prince" çeşidinde de bir hastalık belirtisi yok. Kısa zamanda fotoğrafları da paylaşmaya çalışırız. Burun çürüklüğü için siz de epey araştırma yapıyorsunuz farkındayım :) Süt ve su karışımını denediniz mi ? etkisini gözlemleme şansınız oldu mu ? Tekrar geçmiş olsun. |
Su an kizim market yolunda yagsiz sut almak uzere. Bende de bol miktarda koyun gubresi var ama kalsiyum acisindan yetersizlik sozkusu sanirim. Ve sadece san marzanolar etkilendi. yoksa cikolata ceriler ve 4 cesit biberler biblo gibi. Seneye usenmeyip ben de karides gubresi hazirlayagim insallah. hatta yumurta kabuklari bile is gorur sanirim ama topraga onceden eklemek lazim.
Uygulamadan sonra sonucu paylasirim. Sizlerinde fotograflarini merakla bekliyorum. kolay gelsin. |
Bir kaç kare...
5 Eklenti(ler)
Genel bahçe hallerinden bir iki kare...
Eklenti 423147 İlk defa soğanını aldığımız lillium kısa ve kokusuz olmasına karşın zerafeti ile gönlümüzü kazandı. Eklenti 423148 Gardenya bu sene çok fazla tomurcuk ve çiçek verdi. Keyfi yerinde. Yeni tomurcuklar oluşmaya başladı. Eklenti 423149 İstanbul toplantısında Zafer İnandıklı abimizden hediye gelen Brugmansia-Meleklerin Boruları çeliği tuttu, bize ilk çiçek heyecanını yaşatıyor. Bugün yarın çiçeklerini görme şansına sahip olacağız. Tekrar teşekkürler Zafer Abi. Eklenti 423150 Sebze Bahçemizin köşesindeki petunya yerini çok sevdi.. Eklenti 423151 Sebze Bahçemizin de keyfi yerinde... Dikimde biraz geç kaldığımızdan, çiçekler ve minik meyveciklerle yüzümüzü güldürüyor... |
Ben bu bahçeyi zaten ilk gece mumdan ateş böcekleri ile sevdim ve hâlâ da öyle çok seviyorum. Çok güzel bir bahçeniz var sevgili ciroz'lar... Emeklerinize, gönlünüze sağlık...
|
Sebze Bahçesi
5 Eklenti(ler)
Bu sene sebze adalarını büyütmüştük. Geçen seneki takas etkinliğinden gelen farklı çeşitlerde domates tohumlarının çoğu çimlenince, alanı daha da genişletmemiz gerekti.
Sebze adasının yanındaki set üstüne, tarla modelinde ufak bir yer daha yaptık. Artan fidelerin bir kısmını yedek olarak ayrıldı, kalanı da buraya dikildi. Böylece farklı ortamlardaki gelişimleri de gözlemleme şansımız olacak diye düşündük. Eklenti 423437 set üstü tarlacık. 2 sıra domates, 1 sıra patlıcan, 2 sıra biber. Eklenti 423438 set üstünden sebze adaları. Eklenti 423439 Sebze adalarındaki domatesler çok daha hızlı gelişerek, çiçeğe ve meyveye durdular. Eklenti 423440 Bu sene tohumlarını paylaşmak istediğimiz Santini' lerin maşallahı var. Zeytin büyüklüğünde meyveleri bizi çok heyecanlandırıyor. Umarız her şey yolunda gitmeye devam eder. Eklenti 423441 3 kök çengelköy salatalıklarının da keyfi yerinde görünüyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025